-
σωστό αλλά τώρα είναι στο μπαλκόνι ο μικρός....!!!!! από πίσω που δεν έχει ήλιο...
Αλλά εχει αγριέψει λίγο!! -
Λογικό... Πρέπει να του δείχνετε συχνά την παρουσία σας για να σας συνηθίσει...
Στα δικά μου τώρα... Μετά τις ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών και άφού το ενυδρείο γύρισε εκεί που άνηκε (σε εμένα δηλαδή... ), αποφάσισα να το 'χτίσω' ξανά, από την αρχή!!! Έχουμε λοιπόν...
Έλεγχος για διαρροές ----> check!
Έλεγχος φίλτρου - θερμοστάτη ----> check!
Εύρεση χώρου που θα μπει στο σπίτι μου ----> check! (αν και έχω κάποια ερωτηματικά για το πόσο σωστό είναι να μπει μπροστά από καλοριφέρ, το παιδί που έχει το μαγαζί με καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα)
Εύρεση έπιπλου στο οποίο θα στηριχτεί ----> check!ΕΤΟΙΜΟΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Μόνο άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι θα πρέπει να μείνει άδειο από ψάρια για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον... Υπομονή λοιπόν...
Κατά τα άλλα, λέω να βάλω ημιάγρια ψάρια αυτή τη φορά... Τα ήρεμα τα έκανα πολύ χάζι, αλλά οι αντοχές τους ήταν μειωμένες σε οποιαδήποτε μικροαλλαγή των συνθηκών... Λέω να βάλω σκαλάρια και ότι άλλο θα μπορούσε να μπει... Καμια ιδέα από κάποιον που να ξέρει?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λογικό... Πρέπει να του δείχνετε συχνά την παρουσία σας για να σας συνηθίσει...Στα δικά μου τώρα... Μετά τις ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών και άφού το ενυδρείο γύρισε εκεί που άνηκε (σε εμένα δηλαδή... ), αποφάσισα να το 'χτίσω' ξανά, από την αρχή!!! Έχουμε λοιπόν...
Έλεγχος για διαρροές ----> check!
Έλεγχος φίλτρου - θερμοστάτη ----> check!
Εύρεση χώρου που θα μπει στο σπίτι μου ----> check! (αν και έχω κάποια ερωτηματικά για το πόσο σωστό είναι να μπει μπροστά από καλοριφέρ, το παιδί που έχει το μαγαζί με καθησύχασε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα)
Εύρεση έπιπλου στο οποίο θα στηριχτεί ----> check!ΕΤΟΙΜΟΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Μόνο άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι θα πρέπει να μείνει άδειο από ψάρια για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον... Υπομονή λοιπόν...
Κατά τα άλλα, λέω να βάλω ημιάγρια ψάρια αυτή τη φορά... Τα ήρεμα τα έκανα πολύ χάζι, αλλά οι αντοχές τους ήταν μειωμένες σε οποιαδήποτε μικροαλλαγή των συνθηκών... Λέω να βάλω σκαλάρια και ότι άλλο θα μπορούσε να μπει... Καμια ιδέα από κάποιον που να ξέρει?
Αν το βαλεις μπροστα απο το καλοριφερ πρεπει να εισαι πολυ προσεχτικος με την θερμικρασια που θα αναβαζει κατα την διαρκεια λειτουργιας του καλοριφερ, μπορει σε συνδιασμο με τον θερμοστατη σου να εχεις υπερθερμανση, η στην καλυτερη περιπτωση μεγαλες διακυμανσεις στην θερμοκρασια του νερου σου πραγμα καθολου επιθυμητο απο τα ψαρια τα οποια τρελαινονται για ρουτινα.
Αν σε παιρνει σε αλλη θεση θα ηταν καλυτερα αν δεν γινεται αλλιως αναλογα με τις ωρες λειτουργιας του καλοριφερ τσεκαρε προσεκτικα την θερμοκρασια του νερου σου, και αναλογα κανεις.
Τι διαστασεις εχει το ενυδρειο σου? τα σκαλαρια απαιτουν περιπου 80 λιτρα το ζευγαρη, και ενυδρειο με καποιο υψος λογο κατασκευης τους. (μεγαλα ραχιαια και κοιλιακα πτερυγια)
-
Ε, δε μου κάνουν τότε... Στα 60 λίτρα είμαι και στο ύψος κάτι λιγότερο από 40 πόντους... Χώρους διαθέσιμους δεν έχω πολλούς, υπάρχει κάτι στα υπόψην όμως αν διαπιστώσω ότι το χειμώνα θα έχω πρόβλημα με το καλοριφέρ. Το έχω σκεφτεί πάντως το ζήτημα... ο θερμοστάτης θα μπει στην πλευρά που είναι κοντά στο καλοριφερ, έτσι ώστε να μη λειτουργεί αν δεν υπάρχει λόγος και επιπλέον θα βάλω 2 θερμόμετρα, ένα κοντά στο καλοριφέρ και ένα στην ακριβώς απέναντι γωνία, να δω μηπως έχει τίποτα τρελές διαφορές το νερό από άκρη σε άκρη... Αν δω τίποτα περίεργο, θα αναγκαστώ να το μετακινήσω, αν και το 2ο διαθέσιμο μέρος δεν είναι και ότι καλύτερο σαν ευρυχωρία... Μέχρι τότε βλέπουμε...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε, δε μου κάνουν τότε... Στα 60 λίτρα είμαι και στο ύψος κάτι λιγότερο από 40 πόντους... Χώρους διαθέσιμους δεν έχω πολλούς, υπάρχει κάτι στα υπόψην όμως αν διαπιστώσω ότι το χειμώνα θα έχω πρόβλημα με το καλοριφέρ. Το έχω σκεφτεί πάντως το ζήτημα... ο θερμοστάτης θα μπει στην πλευρά που είναι κοντά στο καλοριφερ, έτσι ώστε να μη λειτουργεί αν δεν υπάρχει λόγος και επιπλέον θα βάλω 2 θερμόμετρα, ένα κοντά στο καλοριφέρ και ένα στην ακριβώς απέναντι γωνία, να δω μηπως έχει τίποτα τρελές διαφορές το νερό από άκρη σε άκρη... Αν δω τίποτα περίεργο, θα αναγκαστώ να το μετακινήσω, αν και το 2ο διαθέσιμο μέρος δεν είναι και ότι καλύτερο σαν ευρυχωρία... Μέχρι τότε βλέπουμε...Τα λιτρα σου ειναι λιγα για τετοια ψαρια.
Θα σου προτεινα να βαλεις καμια 10αρια τιγρακια (BARBUS TETRANONA) μερικα zabra dania. και τα 2 ειναι κινιτικα ψαρια και θα δωσουν χωη στο ενυδρειο σου και μικρα σε μεγεθος.
Ειναι σχετικα ανθεκτικα και δεν απαιτουν ιδιαιτερες συνθηκες σε ph και σκληροτητες.
-
dania είχα στο παραλθόν και εν τέλει μου έδιναν την εντύπωση ότι ασφυκτυούσαν εκέι μέσα... Ήταν τόση η κινητικότητά τους, που είχαν αρχίσει να είναι ενοχλητικά για τα υπόλοιπα ψάρια... Σε κανα 20μερο που θα αρχίσω να το... επιψαρώνω (κατά το 'επανδρώνω' ), θα σε ξαναενοχλήσω σίγουρα...
THNXS!!!
-
Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα το γράψω εδώ. Αυτό είναι το κατοικίδιο μας...
http://img147.imageshack.us/img147/7462/p60700041lx.jpg
http://img85.imageshack.us/img85/372/p31100051tb.jpg... αν μπορεί να χαρακτηριστεί κατοικίδιο μιας και είναι μέλος της οικογένιας στην ουσία. Σιβηρικό χάσκι, θηλυκό, ονόματι Νάγια, 4 ετών και 3 μηνών πλέον, τελείως άκακο όπως και είναι τα χάσκι αν δεν εκπαιδευθούν διαφορετικά.
Μέσα σε μια εβδομάδα λοιπόν και ενώ έκανε την βόλτα της, με την αδελφή μου ως συνήθως, δεχτηκαν δύο φορές επίθεση. Την μια προχθές, φραστική μόνο ευτυχώς, απο μια 'κυρία' του στυλ 'παρε το βρωμοσκυλό σου απο δω γιατι θα το κλωτσήσω' με εμφανή την διάθεση να το κάνει, και πριν μια εβδομάδα απο ενα 70αρη 'κύριο' ο οποίος, αφού αλληλοβρίστηκαν ελαφρώς, την έριξε και 2-3 μπουνιές στο κεφάλι. Δεν είχαμε, καλώς ή κακώς, την διαύγεια να καλέσουμε αστυνομία άμμεσα τότε και έμεινε εκεί η ιστορία. Και τα δύο γεγονότα έγιναν πάνω σε πεζοδρόμιο μετά τις 10 το βράδυ και ο σκύλος είναι πάντα με λουρί, για την δική του προστασία (τα χάσκι είναι χαζά...).
Απλά πέρα απο τα ζώα που συντηρεί ο καθένας υπάρχουν και τα άλλα, τα δίποδα, που σπάνια τα συναντά απο τόσο κόντα κανείς αλλά όταν συμβαίνει μένω έκπληκτος μπροστά στο τι μπορεί να έχει το κεφάλι του καθενός. Καθώς το σκεφτόμουνα σήμερα μου ήρθε στο νου ο τίτλος ενός άλλου θέματος του φόρουμ ... 'ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ'. -
Ο χρήστης ssot έγραψε:
Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα το γράψω εδώ. Αυτό είναι το κατοικίδιο μας...http://img147.imageshack.us/img147/7462/p60700041lx.jpg
http://img85.imageshack.us/img85/372/p31100051tb.jpg... αν μπορεί να χαρακτηριστεί κατοικίδιο μιας και είναι μέλος της οικογένιας στην ουσία. Σιβηρικό χάσκι, θηλυκό, ονόματι Νάγια, 4 ετών και 3 μηνών πλέον, τελείως άκακο όπως και είναι τα χάσκι αν δεν εκπαιδευθούν διαφορετικά.
Μέσα σε μια εβδομάδα λοιπόν και ενώ έκανε την βόλτα της, με την αδελφή μου ως συνήθως, δεχτηκαν δύο φορές επίθεση. Την μια προχθές, φραστική μόνο ευτυχώς, απο μια 'κυρία' του στυλ 'παρε το βρωμοσκυλό σου απο δω γιατι θα το κλωτσήσω' με εμφανή την διάθεση να το κάνει, και πριν μια εβδομάδα απο ενα 70αρη 'κύριο' ο οποίος, αφού αλληλοβρίστηκαν ελαφρώς, την έριξε και 2-3 μπουνιές στο κεφάλι. Δεν είχαμε, καλώς ή κακώς, την διαύγεια να καλέσουμε αστυνομία άμμεσα τότε και έμεινε εκεί η ιστορία. Και τα δύο γεγονότα έγιναν πάνω σε πεζοδρόμιο μετά τις 10 το βράδυ και ο σκύλος είναι πάντα με λουρί, για την δική του προστασία (τα χάσκι είναι χαζά...).
Απλά πέρα απο τα ζώα που συντηρεί ο καθένας υπάρχουν και τα άλλα, τα δίποδα, που σπάνια τα συναντά απο τόσο κόντα κανείς αλλά όταν συμβαίνει μένω έκπληκτος μπροστά στο τι μπορεί να έχει το κεφάλι του καθενός. Καθώς το σκεφτόμουνα σήμερα μου ήρθε στο νου ο τίτλος ενός άλλου θέματος του φόρουμ ... 'ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ'.Εχω αρχισει να αλλαζω γνωμη για την ευθανασια.
Δεν παμε καθολου καλα.Το οτι η κουκλα σου ειναι κουκλα δεν χρειαζεται να το πω! Εχει αρχισει να αλλαζει τριχωμα;Εμεις εχουμε γεμισει τριχα!!
-
Ο χρήστης ssot έγραψε:
Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα το γράψω εδώ. Αυτό είναι το κατοικίδιο μας...http://img147.imageshack.us/img147/7462/p60700041lx.jpg
Απλά πέρα απο τα ζώα που συντηρεί ο καθένας υπάρχουν και τα άλλα, τα δίποδα, που σπάνια τα συναντά απο τόσο κόντα κανείς αλλά όταν συμβαίνει μένω έκπληκτος μπροστά στο τι μπορεί να έχει το κεφάλι του καθενός. Καθώς το σκεφτόμουνα σήμερα μου ήρθε στο νου ο τίτλος ενός άλλου θέματος του φόρουμ ... 'ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ'.Μένεις κοντά σε τρελάδικο;
Δέν μπορώ να πιστέψω ότι τής επιτεθήκανε τής αδερφής σου έτσι στα καλά καθούμενα,επειδή έβγαλε βόλτα το σκυλί σας -
Bill 33... Δυστυχώς η κούκλα αλλάζει τρίχα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και φυσικά αλλάζει και τώρα, το να ανοίξουμε μια παπλωματοποιία το έχουμε σκεφτεί άπειρες φορές, κρίμα να πάει χαμένη τόση τρίχα, όσοι δεν το έχουν δει δεν μπορούν να το φανταστούν ...... Hunter οι τρελοί είναι ελεύθεροι απο ότι φαίνεται.....
-
Όχι Χάσκι στα μπαλκόνια ρε παιδιά
'Ζωντανό' είναι , όχι μπιμπελό
-
-
Πήρα ένα e-mail μόλις...
Συνοδευόμενο απ' αυτό το κείμενο:
- Kalimera,
Distixos se afta ta koutavia tha ginei pragmati eythanasia an den vroun
sintoma filoksenia kathws I organwsi stray.gr de
mporei na ta kratisei.Iparxei kapoios pou mporei na voithisei? Na ta kratisei gia panta h na ta
filoksenisei estw kai gia kapoio diastima. An de mporeite na boithesete
eseis proswpika, toulaxiston proothiste to email please.An endiafereste mporeite na epikoinwnisete me tin Myrto sto 6977 620737.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, έχει αληθινό τηλέφωνο πάντως, όποιος ενδιαφέρεται και είναι Αθήνα, μπορεί να κάνει μια προσπάθεια... ΑΝ κάποιος πάει και τα δει, ας μου ρίξει μια ενημέρωση, οι ψυχούλες είναι απίθανες και δεν αποκλείεται να μπω στον πειρασμό, μετά την απώλεια του Kimi μου... Βλέπουμε...
Ελπίζω μόνο να μην τα έχουν σκοτώσει, είναι εντελώς κρίμα!!!
-
-
Ο χρήστης ssot έγραψε:
Απλά πέρα απο τα ζώα που συντηρεί ο καθένας υπάρχουν και τα άλλα, τα δίποδα, που σπάνια τα συναντά απο τόσο κόντα κανείς αλλά όταν συμβαίνει μένω έκπληκτος μπροστά στο τι μπορεί να έχει το κεφάλι του καθενός. Καθώς το σκεφτόμουνα σήμερα μου ήρθε στο νου ο τίτλος ενός άλλου θέματος του φόρουμ ... 'ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ'.κουκλα ειναι...η δικια μας εχει μπλε ματια...
αλλαζει τριχωμα τωρα και γινεται χαμος!
απορω με το περιστατικο που περιεγραψες...τι περιμενατε για να τον στειλετε στο τμημα..?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Πήρα ένα e-mail μόλις...Συνοδευόμενο απ' αυτό το κείμενο:
- Kalimera,
Distixos se afta ta koutavia tha ginei pragmati eythanasia an den vroun
sintoma filoksenia kathws I organwsi stray.gr de
mporei na ta kratisei.Iparxei kapoios pou mporei na voithisei? Na ta kratisei gia panta h na ta
filoksenisei estw kai gia kapoio diastima. An de mporeite na boithesete
eseis proswpika, toulaxiston proothiste to email please.An endiafereste mporeite na epikoinwnisete me tin Myrto sto 6977 620737.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, έχει αληθινό τηλέφωνο πάντως, όποιος ενδιαφέρεται και είναι Αθήνα, μπορεί να κάνει μια προσπάθεια... ΑΝ κάποιος πάει και τα δει, ας μου ρίξει μια ενημέρωση, οι ψυχούλες είναι απίθανες και δεν αποκλείεται να μπω στον πειρασμό, μετά την απώλεια του Kimi μου... Βλέπουμε...
Ελπίζω μόνο να μην τα έχουν σκοτώσει, είναι εντελώς κρίμα!!!
Αχ βρε Νάσο γιατί μας το κάνεις αυτό.
Μακάρι να βρεθεί κάποιος να τα πάρει. Είναι κουκλιά τα άτιμα.Προσωπικά έστειλα κάποια μυνήματα μπας και γίνει κάτι και σωθούν.
-
καμια φορα ευχεσαι να ειχες φαρμα...
-
Εγώ το σκέφτομαι κάθε φορά...
Μακάρι να μπορούσα να τα πάρω αλλά έχω ήδη 2 -
sergeant : Απίστευτο γατί ο Σώτος. Γυαλίζει λιγο το μάτι του; Φαίνεται τρελοκομείο
ssot : Στο Φάληρο είναι λίγο περίπτωση το θέμα σκύλος. Επειδή έχουν ΟΛΟΙ σκύλο και οι περισσότεροι τα αφήνουν ελεύθερα να κάνουν τις ανάγκες τους στο πεζοδρόμιο, φαίνεται οι δύο συγκεκριμένοι γείτονες μπούχτησαν να ξε*****νουν τα παπούτσια τους και είδαν την αδερφή σου υπό ένα άλλο πρίσμα
-
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?