-
δε ξερω...απλως επειδη πεταχτηκες...
-
απλά έχοντας μια σκέψη στο μυαλό μου από μια πρόσφατη κουβέντα που άκουσα, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη, αιδία για τους κακομοίρηδες φαντάρους που όχι μόνο έχουν ένα γνωστό (βύσμα) αλλά θα μιλήσουν για αυτό σε κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί.
-Να ξέρες ποιον έχω εγώ
-Άντε μην πάρω κανένα τηλέφωνο και δεν ξανακάνω σκοπιάκλπ κλπ μου φέρνουν εμετό
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
απλά έχοντας μια σκέψη στο μυαλό μου από μια πρόσφατη κουβέντα που άκουσα, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη, αιδία για τους κακομοίρηδες φαντάρους που όχι μόνο έχουν ένα γνωστό (βύσμα) αλλά θα μιλήσουν για αυτό σε κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί.-Να ξέρες ποιον έχω εγώ
-Άντε μην πάρω κανένα τηλέφωνο και δεν ξανακάνω σκοπιάκλπ κλπ μου φέρνουν εμετό
Ελεεινά τσογλάνια
Δεν θα έχουν παντού και πάντα βύσμα όμως -
πραγματικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να φέρνουν γέλιο, λύπη ή νεύρα ...
κοίτα τέτοια παιδάκια ίσως και πάντα να έχουν κάποιο γνωστό...αλλά είναι -κατάντια- η μόνη δύναμη 'σου' να είναι ο γνωστός που έχεις.
-
Ερωτηση:
ειναι ελεεινα τσογλανια επειδη
α) εχουν βυσμα
β) το χρησιμοποιουν
γ) το διαφημιζουν και το παιζουν μαγκες για αυτοαν ειναι το γ τοτε μεσα, μαζι σας. Τα αλλα 2 ομως γιατι ειναι αρνητικα?
-
Καπου πήρε το αυτί μου ότι αν έχεις πάρει διδακτορικό τίτλο από ίδρυμα του εξωτερικού,πας στρατό μόνον 6 μήνες.
Εψαξα λίγο και στην ιστοσελιδα του υπουργείου αμύνης αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα? -
Αμφιβαλλω πολυυυυυυυ εντονως. Με ενα τηλ. στην στρατολογια το λυνεις το θεματακι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση:ειναι ελεεινα τσογλανια επειδη
α) εχουν βυσμα
β) το χρησιμοποιουν
γ) το διαφημιζουν και το παιζουν μαγκες για αυτοαν ειναι το γ τοτε μεσα, μαζι σας. Τα αλλα 2 ομως γιατι ειναι αρνητικα?
σαφώς λόγω του γ και μόνο αλλά και για ένα δ που ξέχασες
δ)Το χρησιμοποιούν για ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Επειδή τους έβαλαν σκοπιά, επειδή τους έβαλαν μαγειρεία, επειδή τους έβαλαν σκουπιδιάρα. Αν σηκώνω τηλέφωνο επειδή πρέπει να κόψω 20 πατάτες τότε είμαι για φτύσιμο.
το να έχεις και να το χρησιμοποιείς (α + β) δεν είναι κακό αλλά πως το χρησιμοποιείς και πως το διαφημίζεις (ακόμα και ο κόπανος που σε 10 λεπτά γνωριμίας μου έλεγε πόσο καλά πέρασε στην Τανάγρα επειδή είχε τον Χ) είναι το θέμα.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Καπου πήρε το αυτί μου ότι αν έχεις πάρει διδακτορικό τίτλο από ίδρυμα του εξωτερικού,πας στρατό μόνον 6 μήνες.
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα?http://www.thiteia.org/reduced.htm
κάπου είχα βρει ένα pdf με το ανάλογο ΦΕΚ που τα έγραφε 100% σωστά
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Ερωτηση:
α) εχουν βυσμα
β) το χρησιμοποιουν
δ)Το χρησιμοποιούν για ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Επειδή τους έβαλαν σκοπιά, επειδή τους έβαλαν μαγειρεία, επειδή τους έβαλαν σκουπιδιάρα. Αν σηκώνω τηλέφωνο επειδή πρέπει να κόψω 20 πατάτες τότε είμαι για φτύσιμο.
το να έχεις και να το χρησιμοποιείς (α + β) δεν είναι κακό αλλά πως το χρησιμοποιείς και πως το διαφημίζεις (ακόμα και ο κόπανος που σε 10 λεπτά γνωριμίας μου έλεγε πόσο καλά πέρασε στην Τανάγρα επειδή είχε τον Χ) είναι το θέμα.
Ακριβώς. +1.
-
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα?Άστο. Αυτό το οποίο πιθανώς άκουσες είναι ότι αν έχεις διδακτορικό και διαπρέπεις σε επιστημονικές έρευνες και εργασίες στο εξωτερικό προβλέπεται κάποια επιπρόσθετη αναβολή.
Αλλά γενικά αν παίζεις μπάλα σε ομάδα του εξωτερικού έχεις σαφώς καλύτερες προοπτικές...
-
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα?Καλά μην τρελαθούμε τώρα! Που το άκουσες αυτό; Δεν τίθεται θέμα μειωμένης θητείας για τέτοιο λόγο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ερωτηση:
α) εχουν βυσμα
β) το χρησιμοποιουν
Ακριβώς. +1.
Μπράβο μπράβο! Δεν είναι ελεεινός δηλαδή όποιος χρησιμοποιεί γνωριμίες για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του και να τις φορτώσει σε συναδέλφους του;!!! Μιλάω για οπουδήποτε και για την θητεία φυσικά.
Βρε ουστ στα φυγόπονα τσογλάνια και διπλό ούστ σε αυτούς που απαντούν μάλιστα στα σχετικά τηλέφωνα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα?Άστο. **Αυτό το οποίο πιθανώς άκουσες είναι ότι αν έχεις διδακτορικό και διαπρέπεις σε επιστημονικές έρευνες και εργασίες στο εξωτερικό προβλέπεται κάποια επιπρόσθετη αναβολή. **
Αλλά γενικά αν παίζεις μπάλα σε ομάδα του εξωτερικού έχεις σαφώς καλύτερες προοπτικές...Ακριβώς αυτό και μόνο σε αυτή την περίπτωση..
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
χεχ..
εμεις λεμε ουστ στα δοντια κτλ κτλ.
αν το ειχαμε εμεις ομως...?Οι αρχές είναι αρχές και δεν πρέπει να πάνε όπου φυσά ο άνεμος. Έχω κιόλας μια μετάθεση γιατί δεν ήμουν «καλό» παιδί. Φυσικά καλό είναι να μην λες ποτέ ποτέ αλά νομίζω τελικά ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.
-
Πολλά θα μπορούσα να πω ακόμα και για λαμόγια που έκαναν θητεία από το σπίτι τους με το αζημίωτο όχι πάντα για την τσέπη κάποιου αλλά για «καλό» της Μονάδας. Για μένα δεν υπάρχουν όμως δικαιολογίες. Αν θέλει Μονάδες σωστές το κράτος μας ας πληρώσει για αυτές και όχι οι μπαμπάδες για να μην υπηρετήσουν οι κανακάρηδες τους. Φυσικά το χειρότερο είναι να πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων αλλά ποιος έχει αποδείξεις και ποιος έχει τα κότσια να κάνει επώνυμες καταγγελίες!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ερωτηση:
α) εχουν βυσμα
β) το χρησιμοποιουν
Ακριβώς. +1.
Μπράβο μπράβο! Δεν είναι ελεεινός δηλαδή όποιος χρησιμοποιεί γνωριμίες για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του και να τις φορτώσει σε συναδέλφους του;!!! Μιλάω για οπουδήποτε και για την θητεία φυσικά.
Βρε ουστ στα φυγόπονα τσογλάνια και διπλό ούστ σε αυτούς που απαντούν μάλιστα στα σχετικά τηλέφωνα.
Ωπα μαστορα γιατι κατι δεν μας λες καλα. Το ιδιο το συστημα του στρατου, συμπεριλαμβανει και χρηση βυσματος. Υπαρχουν καλες και κακες μοναδες, καλες και κακες υπηρεσιες. Αυτο ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ και δεν φταιει ο βυσματιας. Απο την στιγμη λοιπον που στις καλες υπηρεσιες/μοναδες θα πανε ΜΟΝΟ οσοι εχουν βυσματα για να τους βαλουν και στις κακες ολοι οι υπολοιποι, και αυτη ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του στρατου, τοτε φυσικα οποιοσδηποτε εχει βυσμα ΠΡΕΠΕΙ να το χρησιμοποιησει για να ειναι αυτος εκεινος που θα παει στην καλη μοναδα, γιατι αμα δεν ειναι αυτος τοτε θα ειναι καποιος αλλος στην θεση του. Τοσο απλα.
αλλο αυτο που λεμε εμεις και αλλο αυτο που λες εσυ, που δεν ειναι βυσμα για ευκολη θητεια αλλα λαδωμα για καθολου θητεια.
-
Ναι δεν φταίει ο βισματίας αλλά η κακούργο η κοινωνία.
Φυσικά ούτε ο γιατρός φταίει που παίρνει φακελάκι, ο δημόσιος υπάλληλος που απαιτεί γρηγορόσημο κλπ. !!!!!!!!! -
Να σου πω, πλακα εχει η ειρωνια αλλα καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
Υπαρχουν ΛΙΓΕΣ καλες μοναδες και θεσεις, και ΠΟΛΛΕΣ κακες. Στις καλες παει ΜΟΝΟ οποιος εχει βυσμα (και μαλιστα το μεγαλο βυσμα τρωει το μικρο), γιατι δεν μπορουν να πανε ολοι. Ως εκ τουτου, ΦΥΣΙΚΑ και θα χρησιμοποιησουν το βυσμα (και πολυ καλα θα κανουν) οσοι εχουν, γιατι αλλιως καποιος αλλος θα παει στην καλη μοναδα αντι για εκεινους. Θα εισαι ΜΕΓΑΛΟ κοροιδο να μπορεις να πας καπου καλα και να μην πας και να αφησεις καποιον αλλο να παει στην θεση σου.
Ποσο πιο λογικο μπορω να στο κανω? Ειτε σου αρεσει ειτε οχι, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΕΨΟΜΟΝΑΔΑ και θα περασει τζαμι, ενω αλλοι 5 θα περασουν χαλια σε χαλια μοναδες. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. Και φυσικα το ΠΟΙΟΣ θα παει που εχει να κανει αποκλειστικα με το ποιος εχει βυσμα και ποιος οχι, αυτα περι αντικειμενικων κριτηριων για επιλογη μοναδας ειναι καλο ανεκδοτο...
Εκτος αν ζεις σε κανα περιεργο κοσμο οπου μια πιθανη λυση θα ηταν ΚΑΝΕΙΣ να μην χρησιμοποιησει το βυσμα του ωστε να λειτουργησουν τα αντικειμενικα κριτηρια για το ποιος παει που, οπου και παλι οι υπευθυνοι απο μονοι τους θα κοιταγαν να βολεψουν τα δικα τους παιδια απο την στιγμη που δεν θα τους ζηταγε κανεις αλλος την χαρη. Αλλα επειδη δεν ζουμε στην Φρουτοπια και επειδη το ποιος παει που, εξαρταται απο το ποιος εχει ποιον, τοτε join the system...
Μην μου συγκρινεις αυτη την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με την παρανομη δοσοληψια μεταξυ γιατρου και ασθενη για να κανει ο πρωτος την δουλεια του που επρεπε να κανει ετσι κι αλλιως.
ΥΓ Στρατο εχεις παει? Αν οχι, τοτε οταν θα πας ΜΗΝ χρησιμοποιησεις τυχον βυσμα που θα εχεις, για να νιωθεις οτι εισαι μαχιμος και κανεις το καθηκον σου. Την ιδια στιγμη καποιος αλλος ιδιος με εσενα (σε προσοντα, μορφωση κλπ κλπ) θα καααθεται, γιατι υπαρχει για καθε θεση που σκιζονται υπαχει και θεση που καθονται.
Αν εχεις παει, να υποθεσω οτι δεν ειχες βυσμα και σε εχωσαν σε καμμια τρυπα ε?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα?Καλά μην τρελαθούμε τώρα! Που το άκουσες αυτό; Δεν τίθεται θέμα μειωμένης θητείας για τέτοιο λόγο.
Ο νόμος ψηφίστηκε όταν ήταν να υπηρετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και μαζί μ' αυτόν έκαναν 6μηνα και άλλοι διδακτορικοί (όπως ο πρώην γαμπρός μου). Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Θητεία? Ωχωχωχ...