Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θα επεκταθώ λίγο εγώ στο θέμα καθώς το γνωρίζω πού καλά λόγω ό,τι πάνω κάτω αυτή είναι η δουλειά μου.Η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι υπεύθυνη όχι για την τιμή, αλλά για το πακέτο του εξοπλισμού που είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίνητα.Τα ''Ελληνικά RENAULT''είναi από τα καλύτερα σε εξοπλισμό RENAULT της Ευρώπης.Υπάρχουν και MEGANE για άλλες αγορές που δεν έχουν ούτε A/C.Δεν νομίζω να θέλει κανείς τέτοιο αυτοκίνητο πια στην Ελλάδα.Η τιμή του βασικού μοντέλου ξεκινάει από 14900 ΕURO και όπως ξέρεις περιλαμβάνει τα πάντα απου μπορεί να έχει ένα σύγχρονο ασφαλές αυτοκίνητο.
Για τις εγγυήσεις τώρα.
Τα RENAULT έχουν 2 χρόνια εγγύηση σε όλη την Ευρώπη.Πρεπει να ξέρεις ό,τι η εγγύηση δεν τελειώνει στα 2 χρόνια αλλά επεκτείνεται με συμετοχή της εταιρίας μέχρι τα 3.
Επίσης οι καταλύτες έχουν εγγύηση έως τα 5 χρόνια η 70000χλμ, όποιο έρθει πρώτο.
Αισθητήρες λ και εγκέφαλοι 3 χρόνια.
Δηλαδή δεν τελειώνει τίποτα στα 2 χρόνια.
Πολλές εταιρίες δίνουν στην Ελλάδα εγγύησεις και πάνω από 2 χρόνια αλλά πολλές φορές δεν είναι εργοστασιακή.Παράδειγμα η OPEL.Από την μία δίνει εγγύηση 6 χρόνων αν δεν κάνω λάθος στα μηχανικά μέρη και από την άλλη θεωρεί τα μπουζί και τα ηλεκτρικό κομμάτι του αυτοκινήτου, μη μηχανικό και δεν του δίνει την παραπάνω εγγύηση.Επίσης γνωρίζω ό,τι η εγγύηση των OPEL δεν είναι εργοστασιακή για πέρα από την διετία και η OPEL στην ουσία δεν την δέχεται πέρα απο τα όρια της Eλλάδας και δεν δεσμεύεται από αυτή, αν ο πελάτης διεκδικησει κάτι από το εργοστασίο, μετά τα 2 χρόνια.
Αλλα και άλλες εταιρίες έχουν τέτοιους όρους για να τηρηθεί η παράπάνω εγγύηση, που στην ουσία την καθιστούν ασύμφορη.
Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα εγγυήσεων της RENAULT και μπορώ να σου πω ό,τι μάλλον είναι στην κορυφή εξυπηρέτησης αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.
Γνώμη μου για τον εξοπλισμό των Ρενώ μιας και είμαι ήδη κάτοχος Laguna:
Τα Renault έχουν αρκετά καλο εξοπλισμό στις base εκδόσεις και χαμηλό σχετικά στις top.
Ετσι λοιπόν αυτή τη στιγμή η έκδοση Expression της Laguna II 1,8 κοστίζει 7200000 περίπου με έπίπεδο που αγγίζει την έκδοση Dynamique αν εξαιρέσει κανείς το ESP και τις ζάντες 17'.Παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι πολύ ακριβότερη απο τον ανταγωνιστή που λέγεται Mondeo χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά κάτι παραπάνω στον εξοπλισμό πλήν των 8 αερόσακων.
Κάτι άλλο τώρα:
Εισάγει την 2,0 turbo με σκοπό να ανταγωνιστεί τα A4,Passat ή και τις C-Class ακόμη χωρίς να την διαφοροποιεί απο τις κατώτερες εκδόσεις σε θέματα εξοπλισμού.Δεδομένου οτι ο χαρακτήρας της Λαγκούνα είναι του 'δρομέα μεγάλων αποστάσεων' θάπρεπε τουλάχιστον να εξοπλίζει στάνταρ π.χ. την turbo με cruise control,προβολείς ξένον (οι νορμάλ είναι παντελώς ανεπαρκείς στη μεσαία σκάλα) καθώς και με άλλα στοιχεία πολυτέλειας και ανέσεων ώστε να την κάνει να διαφοροποιηθεί απο τα ασθενέστερα μοντέλα,βλέπε δερμάτινο σαλόνι-δέρμα αλκαντάρα (στάνταρ στις turbo dynamique του εξωτερικού το τελευταίο).
Τέλος ο περιβόητος αισθητήρας της πίεσης των ελαστικών είναι εξτρά στην έκδοση 2,0 Τurbo ενώ είναι στάνταρ στις εκδόσεις με τους μικρότερους κινητήρες.... .
Αλήθεια που είναι τα κουρτινάκια των πίσω επιβατών στις εκδόσεις dynamique?Γιατί υπάρχουν στις κατώτερες Εχpression?Πρέπει τα δικά μου τα μωρά να τα καίει ο ήλιος επειδή ο πατέρας τους διάλεξε ESP και ζάντες 17'????
Αν ήθελε επίσης να γεμίσει ο τόπος 2,0Τ θα έβαζε ως στάνταρ κάποια απο τα στοιχεία αυτά,ή θα τα έβαζε πακέτο με κάτι ακόμη ώστε να πετύχει χαμηλότερες σχετικά τιμές (τέτοια πακέτα υφίστανται στην αγορά της Γερμανίας για παράδειγμα).
Τέλος υπάρχουν οι εκδόσεις Privilege και Initiale οι οποίες είναι ακόμη καλύτερα εξοπλισμένες και διακοσμημένες απο την ελληνική Dynamique (να πώς θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Α4 ή και την C-Class ακόμη...)
Ολα αυτά δηλώνουν,κατά τη γνώμη μου,τον κάπως πρόχειρο σχεδιασμό της ελληνικής αντιπροσωπίας όσον αφορά τον συνδυασμό εξοπλισμού τιμής και κυλινδρισμού,καθώς ακόμη και την έλλειψη σοβαρού οράματος ή και εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο μοντέλο στον δύσκολο στίβο της Ελληνικής αγοράς...
Το σίγουρο λοιπόν είναι οτι δεν φτάνουν τα 5 αστέρια του Euroncap,αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα για να προσελκύσεις κάποιο αγοραστικό κοινό που δεν το είχες μέχρι τώρα!
Αυτά απο έναν σκληρό αλλά πιστό φίλο των Ρενώ!
υ.γ.Για τα περι εγγύησης δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω αφού είσαι μέσα στα πράγματα και γνωρίζεις καλύτερα!