Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι η Ρενώ δεν έχει χάλια μαύρα κι επίσης δικαίωμά σου να νομίζεις ότι για τα ενδεχόμενα χάλια της φταίει το κακό μάτι αλλά το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα αυτοκίνητά της. Αλλωστε είχε ξαναφτάσει στον πάτο και σώθηκε από το R19 με τον ΤU Robot.
Λοιπόοον...κατ'αρχάς να εξηγηθώ. Η Renault, αν διάβασες και πιο πάνω, κατά την άποψή μου έχει τα ίδια χάλια με τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες έχουν δυστυχώς πέσει στο παρακάτω 'αξίωμα'...
'Αξιόπιστο είναι μόνο το κάρο, και αυτό χωρίς τα άλογα', το οποίο μόλις τώρα έθεσα!
Όσες εταιρείες 'υπερέχουν' στο θέμα της αξιοπιστίας, κατά τη γνώμη μου υπερέχουν στο θέμα της 'εξυπηρέτησης πελατών/εγγυήσεων' στην πραγματικότητα.
Αν εμφανιστεί δηλαδή ένας κάτοχος Toyota και πει ότι 'πήγα στην αντιπροσωπεία και άλλαξα δίσκους, πλάκες, ουρανό και λεβιέ μέσα στην εγγύηση ΟΛΑ κούτρα, τζάμπα, free, στο μούχτι', θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που σχεδίασε όλη αυτή τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης πελατών- αυτό είναι πυρηνικό όπλο σε σχέση με τις σφεντόνες των άλλων.
Ωστόσο, το να μιλάμε για αξιοπιστία, ακόμα και με τις -μερικές σοβαρές, μερικές όχι- βλάβες που έβγαλαν στον καθένα μας, δηλαδή με προσωπικότατες μαρτυρίες, δεν ωφελεί. Γιατί; Μα γιατί γνωρίζω ευτυχείς κατόχους Renault, Peugeot, Citroen, Alfa Romeo που δεν γνώρισαν βλάβες τα αυτοκίνητά τους παρά τη σκληρή χρήση. Όπως αντίστοιχα, γνωρίζω και δυσαρεστημένους κατόχους VW Group, Toyota, Nissan, Honda και Mercedes, που δυστυχώς έπεσαν σε 'ευπαθές' αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κάτοχου Polo, με 9 μήνες ζωή, ο οποίος είδε πολλάκις το ταμπλό να παίζει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και ο ίδιος έφαγε μεγάλη απογοήτευση, γιατί πριν τον αρχίσει τα πήγαινε-έλα στο συνεργείο -καλή ώρα όπως εσένα η Laguna- έλεγε τα καλύτερα για τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά, το εσωτερικό, την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μοντέλου...και δεν είναι μόνο αυτός, απλά αυτός παρά το τρελό 'οπαδιλίκι' του, έχασε τα αυγά και τα καλάθια, είναι δηλαδή χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Όσο για το θέμα 'αντλία νερού' που αναφέρεστε συνέχεια, έχω να πω ότι κατά την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού, άκουσα από υπάλληλο της Opel (ενώ εγώ είχα πάει το αυτοκίνητο σε αντιπροσωπεία της Seat, καμία σχέση και κανένα κέρδος για την παρακάτω φράση) το εξής:
'Όταν αλλάζουν οι ιμάντες, η αντλία νερού είναι πιο χαλαρά ρυθμισμένη από όσο πρέπει και ο καινούριος σωστά σφιγμένος ιμάντας την τσιτώνει και τη χαλάει. Όσοι έρχονται και αλλάζουν μόνο ιμάντες, έρχονται μετά από λίγες ημέρες και ζητάνε νέα αντλία νερού'.
Στο Seat (και αξιόπιστο ως group VW! ) Leon, έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα! Δεν μου άλλαξαν αντλία νερού την Παρασκευή και το Σάββατο ανέβαζα θερμοκρασία σε κάθε ανηφόρα! Την Τρίτη είχαν το θράσος να μου ζητήσουν και εργατικά 110