-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πατάς το φρένο πριν λύσεις το χειρόφρρενο?Ναί.
-
κουμπάκι έχει πάνω στο λεβιέ???? Πρέπει να το πατάς...
-
Ο χρήστης Santa έγραψε:
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά !!
Μηπώς μπορεί να μου πεί κάποιος με αυτοματο κιβώτιο πώς παρκάρει σε ανηφόρες-κατηφόρες? Όταν παρκάρω σε ανηφόρα ή κατηφόρα βάζω park αφου δέσω το χειρόφρενο σωστά? Όταν θέλω να ξεκινήσω παω να βάλω το drive ή το Reverse και μου βρίσκει ο μοχλός ζόρι κάνοντας ένα θόρυβο στο Reverse (γρανάζια).
Υποψιν οτι για να πάς απο το park στο drive θα πρέπει ο λευγές να περάσει απο το Reverse. Μόλις πάει να μπέι στο reverse ακουγεται ένα ντούπ σαν να βάζουμε καρφωτή μια ταχυτητα....
Πώς μπορώ να αποφύγω την φθορά του κιβωτίου ωστε να μήν βρίσκουν τα γρανάζια της όπισθεν?
Σημειωτέον οτι δένοντας το αμάξι με χειρόφρενο δεν είναι ικανό να το ακινητοποιήσει τελείως και τσουλάει...βάζοντας το park ακινητοποιείται πλήρως.Όταν παρκάρεις πάντα βάζεις το λεβιέ στην θέση Park. Και στο δικό μου αυτόματο στο Matrix (δεν έχω τη τύχη να έχω Santa Fe) η μετάβαση από P->R->N->D κάνει κάτι μικροκραδασμούς που είναι πιο έντονοι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο. Από ότι ξέρω έτσι κάνουν τα κιβώτια της Hyundai, ενώ σε άλλα δεν αισθάνεσαι τίποτα.
Προς θεού δεν είναι γρανάζια, νομίζω είναι το υδραυλικό σύστημα με τα υγρά που κλειδώνουν-ξεκλειδώνουν δίσκους.
Τέλος όταν αλλάζεις θέσεις στο λεβιέ πρέπει το αυτοκίνητο να είναι ακίνητο.
(Αυτό κοστίζει λίγο σε χρόνο όταν πας μπρος πίσω σε παρκάρισμα)
Φιλικά,Σπύρος
-
Το προβλημα δημιουργείται σε μεγάλη ανηφόρα πχ φαντασθείτε να παρκαρετε στην Κατεχάκη στο υψος της Ηλιουπολης ή στα παρακείμενα στενά. Λόγω βάρους το αμάξι δεν μπορεί να με το χειρόφρενο και να ακινητοποιηθεί τελείως. Τώρα ή πρέπει να πάω να σφίξουν το χειροφρενο ή κατι αλλο πρεπει να κάνω. Παντως απο τι στιγμη που δεν ακινητοποιειται με το χειροφρενο πλήρως αναγκαστηκά ακινητοποιείται με το ποδοφρενο ή όταν βάζω το park.
Δοκιμάστε ακόμα και με συμβατικό κιβώτιο να το αμάξι σας. Βαλτε πρώτη και δέστε το. Προσπαθήστε να τη βγάλετε μετά χωρίς να πατήσετε συμπλέκτη. Ο θόρυβος που θα ακουστεί είναι ο ίδιος που ακούγεται και σε μένα.....σαν να βάζουμε μια ταχύτητα. -
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά !!
Μηπώς μπορεί να μου πεί κάποιος με αυτοματο κιβώτιο πώς παρκάρει σε ανηφόρες-κατηφόρες? Όταν παρκάρω σε ανηφόρα ή κατηφόρα βάζω park αφου δέσω το χειρόφρενο σωστά? Όταν θέλω να ξεκινήσω παω να βάλω το drive ή το Reverse και μου βρίσκει ο μοχλός ζόρι κάνοντας ένα θόρυβο στο Reverse (γρανάζια).
Υποψιν οτι για να πάς απο το park στο drive θα πρέπει ο λευγές να περάσει απο το Reverse. Μόλις πάει να μπέι στο reverse ακουγεται ένα ντούπ σαν να βάζουμε καρφωτή μια ταχυτητα....
Πώς μπορώ να αποφύγω την φθορά του κιβωτίου ωστε να μήν βρίσκουν τα γρανάζια της όπισθεν?
Σημειωτέον οτι δένοντας το αμάξι με χειρόφρενο δεν είναι ικανό να το ακινητοποιήσει τελείως και τσουλάει...βάζοντας το park ακινητοποιείται πλήρως.Όταν παρκάρεις πάντα βάζεις το λεβιέ στην θέση Park. Και στο δικό μου αυτόματο στο Matrix (δεν έχω τη τύχη να έχω Santa Fe) η μετάβαση από P->R->N->D κάνει κάτι μικροκραδασμούς που είναι πιο έντονοι όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο. Από ότι ξέρω έτσι κάνουν τα κιβώτια της Hyundai, ενώ σε άλλα δεν αισθάνεσαι τίποτα.
Προς θεού δεν είναι γρανάζια, νομίζω είναι το υδραυλικό σύστημα με τα υγρά που κλειδώνουν-ξεκλειδώνουν δίσκους.
Τέλος όταν αλλάζεις θέσεις στο λεβιέ πρέπει το αυτοκίνητο να είναι ακίνητο.
(Αυτό κοστίζει λίγο σε χρόνο όταν πας μπρος πίσω σε παρκάρισμα)
Φιλικά,Σπύρος
Δεν ακούγονται κραδασμοί κατα την αλλαγή των θέσεων στο κιβώτιο. Κάθε αλλο είναι αθόρυβο και ακριβές. Προσπάθησε να παρκάρεις σε μεγάλο ανηφορικό δρόμο και πές μου....τοτε θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το αμάξι ακινητοποιειται, με το κιβώτιο δηλάδή με το park...
Αλλα όταν προσπαθήσεις να το βγάλεις απο το park με πατημένο φρένο και να ακολουθήσεις το reverse κλπ τοτε ακούγεται το ντουπ.... -
Φιλε Santa...Λοιπον ακου τι θα κανεις..Παρκαρεις κανονικα σε ανηφορα η κατηφορα..
1.Με το λεβιε στη θεση Ν ακινητοποιεις το αμαξι με το χειροφρενο
2. Τοποθετεις το λεβιε στη θεση Ρ και μετα αφου σβησεις κατεβαζεις το χειροφρενο και το αμαξι καθεται λιγο.
3. Αν θες αφηνεις το χειροφρενο σηκωμενο μιας και το Σαντα Φε εχει και ξεχωριστα ταμπουρα για το χειροφρενοΟταν θες να ξεπαρκαρεις
1.Βαζεις μπρος με το λεβιε στο Ρ και το ποδι σου στο φρενο παντα.
2.Μετακινεις το λεβιε απο το Ρ στο R η στο D
3.Kαταβαζεις χειροφρενο(το ποδι σου παντα στο φρενο)
4.Φευγεις.Ο θορυβος που λες ειναι ο τζογος του μετατροπεα ροπης που εχει για το εμπρος-πισω.Δηλ. μετατρεπει το ποσοστο ροπης αναλογα με τις στροφες του μοτερ για την εμπλοκη του προσω αναποδα.Το κιβωτιο του Σαντα ειναι απο τα δυνατοτερα και ανθεκτικοτερα.Στην Αμερικη εχει δοκιμαστει σε ιπποδυναμη 340 ιππων και ροπης ανω των 40κιλων και χωρις blueprinting λειτουργουσε αψογα.Καθε 30κ μια αλλαγη λαδιου μονο στη χιουνται και εισαι οκ//
Φαντασου οτι εγω με το λεβιε στο D και ποδι φρενο ανεβασα 6κ αμολησα το φρενο και το αμαξι επιασε 0-100 γυρω στα 8δλ..Το κιβωτιο ειναι σε αψογη κατασταση και τωρα εχω κανει 38 000χμ.αυτα τα ολιγα....Περιμενω να το δοκιμασεις και να μου πεις...
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
:lol:Φιλε Santa...Λοιπον ακου τι θα κανεις..Παρκαρεις κανονικα σε ανηφορα η κατηφορα..
1.Με το λεβιε στη θεση Ν ακινητοποιεις το αμαξι με το χειροφρενο
2. Τοποθετεις το λεβιε στη θεση Ρ και μετα αφου σβησεις κατεβαζεις το χειροφρενο και το αμαξι καθεται λιγο.
3. Αν θες αφηνεις το χειροφρενο σηκωμενο μιας και το Σαντα Φε εχει και ξεχωριστα ταμπουρα για το χειροφρενοΟταν θες να ξεπαρκαρεις
1.Βαζεις μπρος με το λεβιε στο Ρ και το ποδι σου στο φρενο παντα.
2.Μετακινεις το λεβιε απο το Ρ στο R η στο D
3.Kαταβαζεις χειροφρενο(το ποδι σου παντα στο φρενο)
4.Φευγεις.Ο θορυβος που λες ειναι ο τζογος του μετατροπεα ροπης που εχει για το εμπρος-πισω.Δηλ. μετατρεπει το ποσοστο ροπης αναλογα με τις στροφες του μοτερ για την εμπλοκη του προσω αναποδα.Το κιβωτιο του Σαντα ειναι απο τα δυνατοτερα και ανθεκτικοτερα.Στην Αμερικη εχει δοκιμαστει σε ιπποδυναμη 340 ιππων και ροπης ανω των 40κιλων και χωρις blueprinting λειτουργουσε αψογα.Καθε 30κ μια αλλαγη λαδιου μονο στη χιουνται και εισαι οκ//
Φαντασου οτι εγω με το λεβιε στο D και ποδι φρενο ανεβασα 6κ αμολησα το φρενο και το αμαξι επιασε 0-100 γυρω στα 8δλ..Το κιβωτιο ειναι σε αψογη κατασταση και τωρα εχω κανει 38 000χμ.αυτα τα ολιγα....Περιμενω να το δοκιμασεις και να μου πεις...
Φίλε Random1,
Σε ευχαριστω για τις συμβουλές και θα την δοκιμάσω σιγουρα.
Αλλα κολλάω στο 1) δεν ακινητοποιείται το αμάξι με το χειρόφρενο....τσουλάει...
Φαντάζομαι οτι θα θέλει να σφιξουν λιγάκι το χειροφρενο μαλλον... -
Πήγα σημερα στη Hyundai και το φτιάξανε. Ήθελε λιγο σφιξιμο το χειροφρενο για να ακινητοποιειται καλυτερα στις κατηφορες. Τελος καλο ολα καλα!
-
Ενδεικτικά,το δικό μου Tucson ,έχει ακριβώς το ίδιο προβληματάκι,θέλει γεναίο τράβηγμα για να πιάσει,απλά βαριέμαι να πάω να μου το μαζέψουν
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ενδεικτικά,το δικό μου Tucson ,έχει ακριβώς το ίδιο προβληματάκι,θέλει γεναίο τράβηγμα για να πιάσει,απλά βαριέμαι να πάω να μου το μαζέψουνΔεν έκαναν πάνω απο 15 λεπτά.
Μάλιστα τρομοκρατήθηκα λιγάκι όταν ο υπεύθυνος του service πηγε να το πάρει για να το βάλει στη ράμπα και έψαχνε....το χειρόφρενο (σημειωτέον οτι είναι στο πόδι...) γιατι δεν είχαν ξαναδεί φαίνεται Live το μοντέλο. Πάντως περισσότερο έκαναν για να χαζεύουν αποκάτω παρά να μου κάνουν το σφίξιμο.... -
Φιλε Σαντα κανονισε να παμε καμμια τσαρκα να θαυμασουμε τα εργαλεια μας........
-
Αμα μου κρατήσεις τον μπέμπη μου συνοδηγό έρχομαι!!!
Σε ποια περιοχή μένεις? Εγώ Αγ.Παρασκευη. -
Κάνας νέος με Santa fe ?.....Μόνο εγώ το αγόρασα βρε παιδιά?
-
Εγώ πάντως Θεσσαλονίκη δεν έχω δει ούτε ένα στο δρόμο!
Μήπως πέφτουν βαριά τα 33 χιλιάρικα?
-
Ο χρήστης Santa έγραψε:
Πήγα σημερα στη Hyundai και το φτιάξανε. Ήθελε λιγο σφιξιμο το χειροφρενο για να ακινητοποιειται καλυτερα στις κατηφορες. Τελος καλο ολα καλα!Σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα το χειρόφρενο δεν είναι σφιγμένο για ευνόητους λόγους. Το ίδιο ίσχυε και για το RAV4 μου. Όταν τους το πήγα για σφίξιμο με παρέπεμψαν στο service των 7500χλμ (πρώτη αλλαγή λαδιών).
-
το είδα σε αντιπροσωπία από κοντά και δεν έχει καμία σχέση με το παλιό
είναι πόλυ καλό και πολύ big
καλοτάξειδο Santa
Hyundai Santa Fe 2006