-
Ο χρήστης pr0gressive έγραψε:
Γειά χαρά,Όπως βλέπετε από τον αριθμό των post μου είμαι νέο μέλος στην παρέα σας.
Έχω έναν προβληματιμσό και πιστεύω πως θα μπορέσετε να με βγάλετε από την δύσκολη θέση.
Είμαι ανάμεσα στο new VW POLO 3θυρο, Sportline 100HP (16000 Ευρώ) και στο SEAT IBIZA 3θυρο, Sport, 101HP (14190 Ευρώ). Βασικά χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο για να κάνω την δουλειά μου, να έχει κλιματισμό (το SEAT έχει ενώ το VW έχει ημι-αυτόματο) και γενικότερα να προχωράει λιγουλάκι. Μετά σκέφτομαι πως 16000 είναι αρκετά λεφτά για ένα POLO και πως αντιθέτως 14190 είναι καλά για ένα SEAT εφόσον απ'οσο γνωρίζω έχουν τον ίδιο κινητήρα και ίδιο σασί (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Τι έχετε να μου προτείνετε σαν προσωπική σας γνώμη? (άλλες μάρκες κτλ δεκτά φυσικά αν κινούνται σε λογικές τιμές). Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει καποιος να περιμένει να πάρει το POLO GTI και αν ίσως γνωρίζετε περίπου την τιμή και ημερομηνία που θα έρθει στην Ελλάδα.
Επίσης, ποιά είναι η γνώμη σας για το 207? Αξίζει να το περιμένει κανείς?
Ευχαριστώ.Κοίτα φίλε , καταρχην το Seat έρχεται 13690 με μεταλλικο χρωμα τελικη, που ειναι καλη τιμη , απλα να πώ κ τη γνωμη μου.Όταν το βλέπω στο δρόμο , λέω , ωραίο αμαξάκι , αρκετα ογκώδες κ 'μουρατο'.Όμως όταν μπαίνω μέσα βλέπω μια εικόνα αυτοκινητου που δεν δένει με το εξωτερικό του.Πολύ Πολύ φτηνό το εσωτερικό κ συνάμα άσχημο (για μένα).
Το polo , 15492 με μεταλλικο χρωμα.Το εσωτερικο του ειναι πολυ καλυτερο απο του Ibiza κ γενικοτερα όμορφο.
Μεταξύ των δυο θα επελεγα polo γιατι μ αρεσει περισσοτερο κ παρα το οτι φορανε ιδιο κινητηρα , δεν εχουν καμια σχεση στο δρομο σαν αισθηση οχηματος.
Γενικοτερα τωρα , δεν μας λες ποσα ακριβως χρηματα διαθετεις κ τι ζητας απο ενα αυτοκινητο.Έτσι θα μπορεσεις να ακουσεις σοβαρες προτασεις , γιατι αλλιως ο καθένας θα σου λεει ... παρε αυτό , είναι το καλύτερο , το άλλο ειναι πιο αργο κ απ το θανατο κλπ κλπ.
Έτσι θα σου κανω κ εγω μετα τις προτασεις μου...
Πάντα Φιλικά... -
Γεια χαρά,
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Το αμάξι το θέλω για να πηγαίνω στην δουλειά μου για αρχή. Να μην ζεσταίνομαι το καλοκαίρι όταν οδηγάω, για βόλτες κτλ. Τώρα αν μου κάτσει και καμιά φορά να βγω εκτός Αθήνας θα ήθελα να έχω ένα αμάξι που να μην σκέφτομαι το αν θα καταφέρω να φτάσω στον προόρισμο μου ή οχι.
Σήμερα πήγα και είδα τα εξής:
SEAT IBIZA: που δε μπορώ να πω πως μου άρεσε ενώ όταν το έβλεπα στο δρόμο μου άρεσε παραπάνω.
PEUGEOT 207: Ωραίο εξωτερικά, αλλά μέσα δε μου άρεσε.
SUZUKI SWIFT: Πολύ καλό, αλλά 3μιση μήνες αναμονή για να το αποκτήσεις, εκτός αν κάποιος θέλει την 4x4 έκδοση.
VW POLO: Το οποίο το έχω ξαναδεί και είναι αρκετά καλό, αλλά δε ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του.
Γενικότερα από άποψη χρημάτων θέλω να διαθέσω μέχρι 16000 ευρώ, γιατί απλά θέλω ένα αξιόπιστο αμάξι για να κάνω την δουλειά μου, αλλά θέλω να μου κρατήσει κιόλας.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Το Πόλο είναι το πιο υπετιμημένο αυτοκίνητο της κατηγορίας
Δεν θα έδινα τόσα λεφτά για Πόλο με τίποτα
Το Ιμπιζα είναι πάρα πολύ καλά εξοπλισμένο,μοντέρνο εξωτερικά αλλά έχει στην πλάτη του μερικά χρονάκια σε κάποια στιγμή που πάρα πολλόι ανταγωνιστές καραδοκούν.
Οργασμός νέων μοντέλων πραγματικά
Κλιό.Πόυντο,207,Swift(σχετικά καινουριο)
Έπίσης έρχεται πολύ δυνατό το νέο Κορσάκι.Το παλιό δεν αξίζει να το κοιτάξεις καν είναι ξεπερασμένο σε όλους τους τομείς(είμαι κάτοχος ενός 1.4 Σπορτ)
Στη θέση σου θα έκανα υπομονή λιγάκι για να κοιτάξω το 207 ,το Πούντάκι -
Η αληθεια ειναι οτι εχουν βγει κ βγαινουν αρκετα νεα μοντελα.
Τώρα το θεμα ειναι ποσο γρηγορα το θες.Αν δεν μπορεις να περιμενεις, υπαρχουν ηδη καποια μοντελα ,αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν...
1.Renault Clio
Το υποτιθεμενο αυτοκινητο της χρονιας... Αναρωτιεμαι σε τι ποσοστο αρέσει στο μάτι κ σε τί ποσοστο αρέσει σαν συμπεριφορα...2.Fiat Punto
Οι Ιταλοί είναι πολύ του image και λιγοτερο της ουσίας...
Εγώ , δεν θα αγόραζα ποτέ αυτοκίνητο με 17αρες κ ταμπουρα!!! Έλεος!!!
Για να μην μιλησουμε για την αξιοπιστία...
Για τον μόνο λόγο που θα πουλησει ότι πουλησει , είναι επειδη μπορει καποιος να δώσει τα μισα προκαταβολή , ίσως κ λιγότερα κ να ξεχρεωσει τα υπολοιπα με ατοκες δοσεις.3.Toyota Yaris
Καλή επιλογή , αλλά λιγο ακριβο...4.Corolla
Αν σαρεσει , είναι ίσως η καλύτερη επιλογη αυτη τη στιγμη
Με τιμη 14000 περιπου , τερας αξιοπιστιας , κ αμαξι που θα σου κρατησει στα σιγουρα για πολλα χρονια5.Opel Astra
Μια απο τις πιο σοβαρες προτασεις της αγορας σε καλη τιμη με οικονομικουσ κινητηρες , λίγο αργους βεβαια , αλλά και καλα service , και γερμανικη ποιοτητα και 5αστερη ασφαλεια...
Δες κ το Gtc , μουρατο , με 17000 , το 1.4.Τώρα βεβαια υπαρχουν κ άλλα τα οποια αμα τα πιασουμε ενα ενα θα γραφουμε σελιδες ...
Δες εσυ ποια μοντελα σ αρεσουν κ πες μας.
Α και το Ford Focus ειναι παρα πολύ ποιοτικο κ καλο αμαξι στο δρομο,αν σαρεσει. -
ο s mario εχει δικιο γιατι με 16000 ευρω πας και στη πιο πανω κατηγορια...
παρολα αυτα αν επιμενεις σε 'σουπερ μινι', κλιο, 207 και γκραντε πουντο ειναι οι αρχηγοι ενω και το σουιφτ ειναι πολυ καλο αλλα μικροτερο...
εγω φυσικα θα σου λεγα κλιο αφου δεν κωλυεσαι χρηματικως γιατι το πουντο δε μας τα λεει καλα με τον 95αρη...
τα δυο γερμανικα που αναφερεις...
-
αφου ο δασκαλος δεν ειπε τιποτα για μιατα, θα το πω εγω. σ'αυτα τα λεφτα παιρνεις χαλαρα ενα μκ2
σοβαρα τωρα. ψηφιζω c2 vts. αν δεν εχεις προβλημα με τους χωρους..
ειδαλλως, αν ειναι να παρεις ibiza/polo, γιατι να μην παρεις το fabia? -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τα δυο γερμανικα που αναφερεις...
δίκιο έχει ο adis, τα 2 γερμανικά που αναφέρεις, φτιάχνουν σχολή από μόνα τους με την ποιότητα, στιβαρότητα,αίσθηση, επιδόσεις, ίματζ, μεταπώληση που διαθέτουν και η όποια σύγκριση με 207 ή Κλιό είναι...κλοπή σε εκκλησία!
-
Ανάμεσα στα 2, Ibiza φυσικά (γιατί να πληρώσεις σήμα;)...
Αλλα πιστεύω υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στην κατηγορία...
-
4.Corolla
Αν σαρεσει , είναι ίσως η καλύτερη επιλογη αυτη τη στιγμη
Με τιμη 14000 περιπου , τερας αξιοπιστιας , κ αμαξι που θα σου κρατησει στα σιγουρα για πολλα χρονιαΑν θελεις να σου στειλω φοτο με καινουρια Corolla μονο με 24000χλμ και 16 βαλβιδες καρφομενες στα πιστονια!!!
Avensis 2001μοδ με 74000χλμ 1.5λιτρα λαδι ανα 1500 με 2000χλμ
Δεν το λεω σαν μειον αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι στης μερες μας δεν υπαρχουν αξιπιστα αυτοκινητα!!!
Εγω θα κοιτουσα με γνωμονα την αντιπροσωπια!!!
Ειμαι fun της renault γιατι κανω πιο πολυ γουστο τα ορεινα κομματια και την ασφαλεια αλλα απο αντιπροσωπια ειμαστε χαλια!!!
Η toyota εχει αποροσοπα (κατ'εμε) οδηγικα αυτοκινητα αλλα εχει τελεια!!! αντιπροσωπια στη ελλαδα
Εγω θα επερνα το προηγουμενο clio που υπαρχουν σε χαμηλες τιμες και με πλουσιο εξοπλισμο (το αιμα νερο δεν γινετε!!!)
Αλλα αν ηθελα κατι τιμιο αλλα και σβελτο, οικονομικο και καλο after salles Yaris!!!
Ειναι το μονο αυτοκινητο που δεν θα κοιτουσα την τιμη -
το προηγούμενο Κλιο ήταν αξιόπιστο δηλαδή????
Μή με παρεξηγείς αλλά αναζήτησε τα γεγραμμένα σε αυτό το φόρουμ του jim01... -
Κοιτάξτε, COROLLA δεν θέλω να πάρω γιατί πολύ απλά μαθαίνω πως θα βγάλει σύντομα καινούριο μοντέλο, δε θέλω να αγοράσω κάτι που μετά από λίγο θα έιναι παλιό. Να μου πείτε όλα σε λίγο καιρό θα είναι παλιά ότι και να πάρεις, συμφωνώ, αλλά δε χρειάζεται να το βιάσω κιόλας.
Το 207 το είδα χτες. Εξωτερικά είναι ωραίο, αλλά μέσα χάνει πολύ ακόμα και σε σύγκριση με το 206 (προσωπική μου άποψη).
Fabia, δε θα είχα πρόβλημα να πάρω αλλά είναι ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί πολλά χρόνια και λογικά θα αλλάξει και αυτό σύντομα (υποθέτω).
Yaris αν είναι να πάρω, γιατί να μην πάρω το polo να τελειώνω? Ίδια λεφτά έχουν περίπου, άσε που το yaris είναι 87 άλογα.
Το μόνο με το οποίο έμεινα ευχαριστημένος είναι το swift, μικρό, ώραίους χώρους, καλές επιδόσεις, ωραίο design και πολύ καλή τιμή. Το κακό είναι πως θέλει να περιμένεις 3μιση μήνες. Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει τπτ έτοιμο.
Το αμάξι το βιάζομαι καθώς το καλοκαίρι θέλω να το έχω για να μην λιώσω από την ζέστη.
-
Φιλε μου Ιγνάτιος Φίκερ αυτο θελω να πω οτι κανενα αυτοκινητο δεν εχει το προσον της αξιοπιστιας, απο εκει και περα κοιτας τα αλλα!!!
Απλα αναφερα το παλιο clio γιατι με λιγοτερο απο 12000
-
pr0gressive Εγω θα επερνα Yaris σε σχεση με το polo!!! και ας ειναι 13ps λιγοτερο!!!
Το ηλεκτρογκαζο στα group VAG ειναι αισχος και σε κανει να μην αισθανεσε τα επιπλεων αλογα!!!
Εχε στον νου σου οτι ειμαι αντιαπωνας μεχρι το κοκκαλο αλλα..........Yaris
-
Ειχα (εχω) ακριβως το ιδιο διλλημα για το αμαξι της κοπελας μου...Grande Punto Sporting ή Clio ή 207...
Το 207 δεν το εχω ακομα οδηγησει, αλλα ειναι αρκετα ομορφο, με καλυτερη ροπη σε πιο χαμηλες στροφες (13,5/3.250 vs 12,9/4.250(Clio) και 12,9/4.500 (Punto)), και πιο καλα εξοπλισμενο στην εκδοση Sport Pack Plus...Aλλα θελω να το δω στο δρομο...
Το Clio ειναι, κατα τη γνωμη μου, μαλλον υπερτιμημενο (16.000+!!! To Comfort Dynamic), αλλα ειναι σβελτο και ομορφο. Απο εξοπλισμο δεν εχει και
καμμια φοβερη ελλειψη, αλλα χρεωνουν το...CD. Στο δρομο ειναι καλο, αλλα σε σχεση με το Punto ειναι πιο αποκομενο, και δεν εχει αντιστοιχα φρενα. Γερνει και πιο πολυ...Ο επιλογεας παλι ειναι κακος, οχι σαν το Punto αλλα κακος, και αμα δεν εισαι ISO σουλουπι σαν ανθρωπος, δεν βολευεσαι στο καθισμα του...Και που ακριβως ειναι τα 100 αλογα, δεν ειδα..
Το Punto παλι, δειχνει πιο γρηγορο στο δρομο απο οσο λενε οι μετρησεις, εχει φοβερα φρενα και στριψιμο (17αρες), αλλα εχει χαλια επιλογεα, και αν θες να προσθεσεις οτιδηποτε περα της εκδοσης που υπαρχει, αναμονη περιπου δυο μηνες. Ακομα ειναι μια κλαση κατω σε ποιοτητα απο τα Clio/207 και εχει και αυτη την χαζη ταπετσαρια μεσα, που δεν μπορω να καταλαβω τι κανουν αυτες οι...μπουρμπουληθρες..
Επιπλεον δεν εχω καταλαβει, αν οι πωλητες της Renault πιστευουν οτι σου κανουν χαρη που σου πουλανε αυτοκινητα, και εχουν αυτο το υφος...Μερα με τη νυχτα σε σχεση με την Fiat...Στη Πεζω παλι, δεν ειχαν ανοιξει κανενα περιοδικο, οποτε μαλλον ηξερα περρισοτερα για το αυτοκινητο απο οτι αυτοι.. -
Πληροφοριακά μόνο ενημερώνω πως το POLO το Sportline μου το δίνουν με 15882 (1400, 100HP) με περλέ χρώμα και δίνουν δώρο Συναγερμό και Ραδιο-CD (νομίζω MP3). Σαν τιμή δεν είναι κακή πάντως. Και σαν αμάξι έχει καλή μεταπώληση. Εγώ τείνω προς POLO ή SWIFT. Η διαφορα τους είναι γύρω στις 2000 ευρώ.
-
Κοιτάξτε, COROLLA δεν θέλω να πάρω γιατί πολύ απλά μαθαίνω πως θα βγάλει σύντομα καινούριο μοντέλο, δε θέλω να αγοράσω κάτι που μετά από λίγο θα έιναι παλιό. Να μου πείτε όλα σε λίγο καιρό θα είναι παλιά ότι και να πάρεις, συμφωνώ, αλλά δε χρειάζεται να το βιάσω κιόλας.Το 207 το είδα χτες. Εξωτερικά είναι ωραίο, αλλά μέσα χάνει πολύ ακόμα και σε σύγκριση με το 206 (προσωπική μου άποψη).
Fabia, δε θα είχα πρόβλημα να πάρω αλλά είναι ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί πολλά χρόνια και λογικά θα αλλάξει και αυτό σύντομα (υποθέτω).
Yaris αν είναι να πάρω, γιατί να μην πάρω το polo να τελειώνω? Ίδια λεφτά έχουν περίπου, άσε που το yaris είναι 87 άλογα.
Το μόνο με το οποίο έμεινα ευχαριστημένος είναι το swift, μικρό, ώραίους χώρους, καλές επιδόσεις, ωραίο design και πολύ καλή τιμή. Το κακό είναι πως θέλει να περιμένεις 3μιση μήνες. Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει τπτ έτοιμο.
Το αμάξι το βιάζομαι καθώς το καλοκαίρι θέλω να το έχω για να μην λιώσω από την ζέστη.
Καλημερα συνφορουμιτη pr0gressive.Αν παντως ψαχνεις για swift ετοιμοπαραδοτο και δεν βρισκεις για στειλε μου ενα pm.
-
Ρίξε και 'δω μια ματιά---->>>>
http://www.4troxoi.gr/technical_search.php , βάλε περιθώριο τιμής από 14.000-16.000 ευρώ και θα βρεις διάφορες λύσεις για τα χρήματα που διαθέτεις ... -
Ο χρήστης S_Mario έγραψε:
2.Fiat Punto
Οι Ιταλοί είναι πολύ του image και λιγοτερο της ουσίας...
Εγώ , δεν θα αγόραζα ποτέ αυτοκίνητο με 17αρες κ ταμπουρα!!! Έλεος!!!
Για να μην μιλησουμε για την αξιοπιστία...
Για τον μόνο λόγο που θα πουλησει ότι πουλησει , είναι επειδη μπορει καποιος να δώσει τα μισα προκαταβολή , ίσως κ λιγότερα κ να ξεχρεωσει τα υπολοιπα με ατοκες δοσεις.δεν εχει ταμπουρα πισω στην εκδοση sporting (που εχει τις 17αρες)...εχει δισκους 264χιλ.
-
Υπαρχει ενας εισαγωγεας στην συγγρου, autoprofit λεγεται που εχει ετοιμοπαραδοτα swift 1500αρια, αλλα απ'οτι καταλαβαινω ειναι παραεισαγωγη και δεν ξερω τι ρισκο εχει να παρεις αμαξι απο εκει
-
ένα 207 θα είναι και καλοσημένο και άνετο, σβέλτο αν όχι αργό και σίγουρα θα πέρνει στήσιμο άγριο από τα μεγαλύτερα αδερφάκια...
είμαι και έγώ νέος στο forum παρεπιπτόντως.
Τι να διαλέξω??