-
Ρε gavriil1, συγνώμη δηλαδή αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Ειδικά μετά από το 'Εαν θελει το Ιραν να μην δει (μερικα) μωρα και γυναικες σκοτωμενες απο βομβαρδισμο των ΗΠΑ, να σταματησει το πυρηνικο τους προγραμμα. Τοσο απλο ειναι. Γιατι σε ΑΥΤΟΥΣ δεν τα λες αυτα τα φιλοσοφικα και ωραια ποιηματα?' ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τη Μ. Ανατολή. Απ' όσο θυμάμαι αποσταθεροποιητικός παράγοντας τα τελευταία 40 χρόνια είναι το κράτος του Ισραήλ. Για δικούς τους λόγους οι ΗΠΑ το βοήθησαν, το εξόπλισαν και σήμερα αυτό απειλεί τους γύρω.
Οριστε? Πως ακριβως το Ισραηλ απειλει του γυρω? Οσο απειλει η Ελλαδα την Τουρκια τοσο και το Ισραλη του γυρω.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
kpsig
Θα το θεωρούσα πολύ έντιμο να γίνεται κουβέντα σε σωστές και ειλικρινείς βάσεις. Όχι:
Σκότωσε ο Σαντάμ; Μάλιστα. Γιατί; Επειδή ήταν ένα κάθαρμα που λάτρευε τη δύναμη και την εξουσία.
Σκότωσαν οι Αμερικάνοι; Μάλιστα. Γιατί; Επειδή αγαπούν τη δημοκρατία και την ασφάλεια. ΜπόιιινγκκκΑν πραγματι θεωρεις αυτα τα δυο σαν τις δυο εκλογες πρεπει να παραδεχθω οτι ειτε υπαπλουστευεις τα πραγματα. Ειτε τα υπεραπλουστευειες για να χρησιμοποιησεις στην συζητηση σου. Και τα δυο δεν εχουν σχεση. Αν τα χρησιμοποιεις σε σχεση η το ενα η το αλλο τοτε θα πρεπει να ειναι ιδιας αξιας. Και ειναι φυσικο οτι δεν ειναι. Ο Σανταμ συγκρινεται με το Χιτλερ. Επισης ειναι πολυ ατυχη η συγκριση που κανεις ο Σανταμ και οι Αμερικανοι. Ξανα τα μαγειρευεις για τα βγουνε οπως εσυ τα επιθυμεις. Ξανα κανεις κυρηγμα και θεωρεις αυτα που πρεσβευειες εξ ορισμου ορθα. Κατι που ειναι μακραν της αληθειας.
OK, δεν τα βλέπω σωστά τα πράγματα. Ο Θεός να φυλάει όλους μας κι εσάς μαζί. Να σου πω κάτι; Αν κάποιος σκότωνε δυο-τρεις ανθρώπους που αγαπώ, τότε από φιλήσυχος πολίτης θα γινόμουν πραγματικό τέρας εναντίον του φονιά. Και υποτίθεται ότι έχω μια κάποια παιδεία. Αν ήμουν αγράμματος, φτωχός και θρησκόληπτος τί θα γινόμουν; Έλα να μου εξηγήσεις τότε για τα (υποτιθέμενα) μακρόπνοα σχέδια και την παγκόσμια ασφάλεια.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
(Δεν γνωρίζω αν έχει ήδη αναφερθεί, καθώς από κάποιο σημείο και πέρα έχω χάσει σελίδες).Αυτό που με τρομάζει στον συνδυασμό Ιράν + Πυρηνικά δεν είναι η περίπτωση να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα από την Ιρανική κυβέρνηση σε μια στιγμή απελπισίας. Αυτό το ενδεχόμενο το θεωρώ αδιανόητο καθώς οι Ιρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί είναι άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις μια πιθανής χρήσης τους.
Αυτό που με φοβίζει είναι η περίπτωση να υπάρχει η τεχνολογία για πυρηνικά σε μια χώρα γεμάτη φανατικούς πιστούς, στην οποία ενδεχομένως τα μέτρα για την διαφύλαξη των συγκεκριμένων όπλων να είναι πλημμελή, ή ανύπαρκτα.
Αυτό που ίσως θα έπρεπε να μας ανησυχεί όλους είναι το ενδεχόμενο η τεχνογνωσία και τα υλικά παραγωγής τέτοιων όπλων να πέσουν στα χέρια των φανατισμένων Ιμάμηδων που δεν θα αντιμετωπίσουν την παραμικρή δυσκολία να πείσουν 15χρονους εφήβους με τα μυαλά θαμπωμένα από την υπόσχεση του μεταθανάτιου παραδείσου και τυφλωμένους από το μίσος προς οτιδήποτε δυτικό να σπείρουν τον όλεθρο, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα κυκλοφορούν αρκετοί Αμερικάνοι τουρίστες…
Και αλλα σοφα λογια...
100% σωστα. Και αυτο ειναι ενας απο τους κυριους λογους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ρε gavriil1, συγνώμη δηλαδή αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω.Ειδικά μετά από το 'Εαν θελει το Ιραν να μην δει (μερικα) μωρα και γυναικες σκοτωμενες απο βομβαρδισμο των ΗΠΑ, να σταματησει το πυρηνικο τους προγραμμα. Τοσο απλο ειναι. Γιατι σε ΑΥΤΟΥΣ δεν τα λες αυτα τα φιλοσοφικα και ωραια ποιηματα?' ...
Επεσες κατω ε?
-
Άκου άλλον ένα σοφό λόγο:
αυτό που δεν μπορούν να φτιάξουν οι ισχυροποιημένοι εξαιτίας της πολιτικής σας μουλάδες σήμερα λόγω έλλειψης πόρων και τεχνογνωσίας, θα μπορούν να το φτιάξουν για πλάκα βιοτεχνίες χημικών και ηλεκτρονικών σε 30 χρόνια. Κι έλα τότε να μου πεις ότι ασφάλισες τον κόσμο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποια διαστρέβλωση βρε Νίκο; Ανέπτυξαν οι Αθηναίοι το λόγο για τον οποίο μια υπερδύναμη βαράει ακόμα κι αν δεν είναι 100% αναγκαίο. Ωραία τα έλεγαν οι Μήλιοι, αλλά στο τέλος έγιναν σις-κεμπάπ.Μήπως εσύ κρατάς πολύ αμυντική στάση; Πολλοί αναγνωρίζουν τα θετικά σημεία των ΗΠΑμερικάνων και της ΗΠΑμερικής (κι εγώ), αλλά όχι να ψάξουμε να βρούμε θετικά στον πόλεμο και τη δυστυχία λαών.
EMMANOYHL
ας μας έριχναν κι εμάς κάποιοι απειλές έχοντας δίπλα μας την άρτι βομβαρδισθείσα και διαμελισθείσα Γιουγκοσλαυΐα και θα έβλεπες τί όπλα θα προσπαθούσαμε να φτιάξουμε. Πρωθυπουργός μας δε υπό τέτοιες συνθήκες θα ήταν όχι ο Καραμανλής αλλά ο Καρατζαφέρης ή κάποιος σαν αυτόν.Μανώλη αν πραγματικά πιστεύεις ότι η όποια απειλή θα μας έκανε σαν λαό να στραφούμε σε ακροδεξιές επιλογές που ασύστολα καπηλεύονται κάθε τι ελληνικό για ιδίων όφελος σε τι διαφέρουμε από τους ΗΠΑμερικανούς που συσπειρώθηκαν (αν και όσο το έκαναν) γύρο από τον Κ. Μπους μετά τις 11/9; Γιατί τους κατηγορούμε όταν και εμείς θα κάναμε το ίδιο;
Δεν το πιστεύω όμως ότι θα χάναμε κάθε λογική και κάθε δημοκρατικό φρόνημα στην πρώτη δυσκολία. Εξάλλου γι αυτό το λόγο κατακρίνω τους ΗΠΑμερικανούς. Καταλαβαίνω ότι η ενημέρωση τους μπορεί να είναι ελλιπείς ή μονόπλευρη αλλά δεν δικαιολογεί την εμμονή τους σε κάποια θέματα και η υποστήριξη τέτοιων ενεργειών μονομερούς χαρακτήρα χωρίς την εξασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας.
Πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα γιατί δεν θα μπορούν έπ’ άπειρον να ατενίζουν τον κόσμο από ψηλά. Και άλλοι το έκαναν στην πορεία της ιστορίας αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να τα βάλουν ταυτόχρονα με όλη την υφήλιο. Η απομόνωση έφερε πάντα την πτώση των αυτοκρατοριών. Όσο ταχύτερα το καταλάβουν τόσο καλύτερα για όλους μας. -
Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν είμαι υπέρ της στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν για λόγους που έχω αναλύσει σε προηγούμενο μήνυμα μου. Απλά διατυπώνω τον προβληματισμό μου για την διαμορφωθείσα κατάσταση και υπογραμμίζω την ανάγκη επίτευξης διπλωματικής λύσης.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ρε gavriil1, συγνώμη δηλαδή αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Ειδικά μετά από το 'Εαν θελει το Ιραν να μην δει (μερικα) μωρα και γυναικες σκοτωμενες απο βομβαρδισμο των ΗΠΑ, να σταματησει το πυρηνικο τους προγραμμα. Τοσο απλο ειναι. Γιατι σε ΑΥΤΟΥΣ δεν τα λες αυτα τα φιλοσοφικα και ωραια ποιηματα?' ...
Επεσες κατω ε?
Αν συνεχιστεί φίλoi μου αυτή η κατρακύλα στο επίπεδο της συζήτησης το μόνο που θα καταφέρεται είναι να διώξετε όλους τους άλλους και θα μπορείτε μόνοι σας να λέτε ότι θέλετε!!! Αν αυτό επιζήτητε σας πληροφορώ ότι θα το καταφέρετε στο τέλος και μάλιστα σύντομα.
-
Τελικα, ποιος ειναι χειροτερος? Αναρωτιεμαι...
Ενας κακοβουλος ή ενας κρετινος?
Ενας κακοβουλος αργα ή γρηγορα κανει γνωστες τις προθεσεις του, κι ας προσπαθει να κρυφτει... αρα μπορεις να προφυλαχτεις και να μετριαστει το κακο που θα προκαλεσει.
Ενας κρετινος ομως, μπορει να φαινεται οτι ειναι κρετινος, αλλα δεν ξερεις ποτε θα κανει τη βλακεια. Οποτε σε πιανει απροετοιμαστο... Αν η βλακεια τωρα ειναι διχως συνεπειες, ενταξει. Αν ομως η βλακεια εχει σοβαρο αντικτυπο στους γυρω, σε τετοιο βαθμο που να μπορει να χαρακτηριστει επικινδυνη, τοτε, αυτοματα, ο κρετινος ειναι χειροτερος απ΄τον κακοβουλο.
Με το παραπανω σκεπτικο, αν ενας κρετινος κατεχει μια θεση ισχυος, φανταστειτε ποσο πιο επικινδυνος θα ειναι για τους συνανθρωπους του!
Ο κινδυνος βεβαια πολλαπλασιαζεται οταν ενα ισχυρο εθνος αποτελειται στην πλειοψηφια του απο κρετινους (ευτυχως, υπαρχουν κι εξαιρεσεις)!Ας αναλογιστουμε τωρα, πως γινεται να δημιουργησουμε ενα λαο, που αποτελειται απο ανθρωπους μειωμενης αντιληψης ή κρετινους (κατα πλειοψηφια παντα)!
Τι αναγκες εχει ο ανθρωπος σε πρωταρχικη φαση?
Φαγητο, ρουχα, στεγη. Αυτες ειναι οι πρωταρχικες αναγκες...ΟΚ, ευκολα τις καλυπτουμε δινοντας σε καποιον μια δουλεια για να μπορει να τα αποκτησει ολα τα παραπανω! Τι πετυχαμε μεχρι τωρα? Να εχουμε εναν ευχαριστημενο πολιτη! Αλλα, δεν θελουμε ο πολιτης αυτος να εχει κριση! Οποτε τι κανουμε? Τον βομβαρδιζουμε με περισσοτερα απ' οσα πραγματικα χρειαζεται. Πως γινεται ομως αυτο? Απλουστατα, εκμεταλευομενοι την απληστια που χαρακτηριζει τον ανθρωπο. Εφ' οσον ο πολιτης μας εχει χορτασει, εχει ζεσταθει και εχει ενα κεραμυδι πανω απ' το κεφαλι του, τοτε επιδιωκει κατι παραπανω... ενα αυτοκινητο ας πουμε, για να μην στριμωχνεται στο λεωφορειο! Αν η δουλεια του ειναι αρκετα προσοδοφορα, μπορει ευκολα να το αγορασει. Αν ομως ο μισθος του ειναι πενιχρος, τοτε θα πρεπει να δουλευει παραπανω, για να αγορασει το κατιτις παραπανω, στην περιπτωση μας το αυτοκινητο. Και δανειο να παρει, παλι θα πρεπει να δουλευει παραπανω για να το αποπληρωσει.
Με το παραπανω σκεπτικο, ο πολιτης θα θελησει τηλεοραση, pc, dvd, φουρνο μικροκυματων, κλπ. Αν δε, ειναι παντρεμενος και με παιδια, καταλαβαινετε οτι ολες οι επιθυμιες πολλαπλασιαζονται αναλογα με τα μελη της οικογενειας. Ολα αυτα οχι απο αναγκη, αλλα επειδη εμεις εμμεσα του εχουμε περασει οτι αυτος ειναι ο ενδεικνυομενος τροπος ζωης! Η μοδα!
Ετσι, εχουμε καταφερει να δημιουργησουμε ενα πολιτη, και κατ επεκταση ενα λαο, που δεν ενδιαφερεται για τιποτ' αλλο, παρα μονο πως θα καλυψει τις 'πλασματικες' αναγκες του. Οσο πιο πολλα του δινουμε, τοσο θα μας ευχαριστει (το χερι που σε ταϊζει, δεν το δαγκωνεις)!
Κατ αυτο τον τροπο εχουμε ενα εθνος που ευκολα χειραγωγειται και δεν 'μπλεκεται στα ποδια' της κυβερνησης. Ετσι, η εκαστοτε κυβερνηση, πραττει οπως επιθυμει, διχως εσωτερικες αναταραξεις... αφου ο ιδος ο λαος εχει αποχαυνωθει.
Αυτο ειναι το γνωρισμα του δυτικου πολιτισμου. Λεγεται και υπερκαταναλωτισμος!
Οσον αφορα τους τροπους που τα κρατη της Μεσης Ανατολης καταφερνουν να χειραγωγησουν το λαο... δεν ειναι τοσο πολυπλοκο... εφαρμοζουν μια αληθεια... η θρησκεια ειναι το οπιο του λαου!
Βοηθεια μας!υγ. Συγγνωμη για το μακροσκελες post...
-
Γαβριήλ και Νίκο, συμφωνούμε στο ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Συμφωνούμε στο ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα για να εξασφαλιστεί αυτό. Πιθανότατα συμφωνούμε και στο αποτρεπτικό χτύπημα σε περίπτωση αποτυχίας κάθε άλλης προσπάθειας. Παρόλα αυτά, εγώ είμαι προκατειλημένος και ισχυρίζομαι ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με το Ιράν τόσο πολύ για λόγους οικονομικών συμφερόντων και όχι για λόγους ασφαλείας. Ο Γαβριήλ είπε ότι οι ΗΠΑ επεμβαίνουν σε 3-4 περιπτώσεις στις 100 που το απαιτούν οι συνθήκες γιατί δεν μπορούν σε περισσότερες. Εγώ θα ανταπαντήσω ότι 'τυχαίνει' και σε όλες συνέφερε τις ΗΠΑ η ανατροπή της/του εκάστοτε κυβέρνησης/ηγεμόνα από οικονομικής πλευράς. Θέλω για να με διαψεύσετε να μου αναφέρεται ένα παράδειγμα χώρας φιλικά διακείμενης/οικονομικά συνδεδεμένης προς/με τις ΗΠΑ όπου οι ΗΠΑ επέβαλλαν εμπάργκο/έκαναν επίθεση μετά από αποτυχία της διπλωματικής οδού επειδή η χώρα αυτή δε συμμορφωνόταν με κάποια διεθνή συνθήκη. ΔΕ θα βρείτε τέτοιο παράδειγμα. Γι' αυτό και κανείς δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν αγαθές προθέσεις. Κάντε τον κόπο σαν χώρα και την επόμενη φορά επιλέξτε να συνετίσετε μια φιλική-σύμμαχο προς τις ΗΠΑ χώρα (ας είναι μία από τις 3 στις 100 περιπτώσεις εμπλοκής) και θα δείτε πως ο κόσμος θα σας βλέπει με καλύτερο μάτι. Κάντε ένα ντου στην Τουρκία που κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο ή ακόμα καλύτερα στο Ισραήλ που κατέχει παρανόμα αραβικά εδάφη (αλήθεια γιατί μόνο 2-3 χώρες στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όλες οι υπόλοιπες διατηρούν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στο Τελ Αβίβ;). Στα χέρια των ΗΠΑ είναι να αποδείξουν ότι δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό συμφέρον τους. Όπως είπε και ο Γαβριήλ: 'Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα'.
Επίσης, είναι δύσκολο Γαβριήλ να πιστέψει κάποιος ότι δεν τυχαίνεις πλύσης εγκεφάλου, όταν μετά από 12 χρόνια στις ΗΠΑ, αναφέρεσαι πλέον σε αυτές ως χώρα σου και στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε τρίτο πρόσωπο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εξαρτάται από την οπτική γωνιά του καθενός.Εκτός αν θεωρείς ότι **στις ΗΠΑ οι άνθρωποι, ξαφνικά, ανακαλύπτουν την αλήθεια!! **;-)
Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Η χώρα σου μονίμως είναι σε πόλεμο, και ποτέ κανείς δεν της 'την πέφτει'. Τυχαίο; Το χειρότερο είναι ότι υποτίθεται πως είστε 'Χριστιανοί'. Ανάθεμα κι αν έχει την παραμικρή σχέση με Χριστιανισμό η πολιτική σας. Ανάθεμα.
Οι Χριστιανοι δεν πανε σε πολεμο δηλαδη? LOL Οπως π.χ. οι Ελληνες του 1922?
Για πες μας, τι έγινε το 1922; Την έπεσαν οι Έλληνες το 1922 σε κάποια μικρή χώρα επειδή 'υποπτευόντουσαν ότι μπορεί στο μέλλον να τους απειλήσει';;;;
Δεν το γνώριζα, συγνώμη. Την άλλη φορά θα είμαι πιο διαβασμένος!
Πληρώνεις φόρους. Και λοιπόν; Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Όλοι πληρώνουμε στη χώρα που μας φιλοξενεί. Μήπως θεωρείς τον εαυτό σου 'μεγαλομέτοχο' στην 'προσπάθεια εκδημοκράτησης των αγρίων' που λέει πως κάνει η χώρα σου;;;
Newflash for you: Για να πει ενα εθνος σε πολεμο χρειαζεται χρημα. Το οποιο ερχεται απο φορους. Χωρις φορους, οχι στρατιωτικες επιχειρησεις. Οσο πιο ευκαταστατοι ειναι οι πολιτες σου, ως εθνος, τοσο πιο πολλους φορους εισπρατεις, τοσο καλυτερο στρατο, κτλ μπορεις να εχεις. Τα καταλαβαινεις τα υπολοιπα ετσι?
Για σενα το παραπανω ειναι 'χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι'. ΟΚ. Πανε εσυ να κανεις κρατος οπως αυτο των ΗΠΑ, ή να πληρωνεις τους φορους που εχω πληρωσει εγω τα τελευταια 12 χρονια. Εαν για σενα ειναι τιποτε το παραπανω, τοτε οι στοχοι σου ειναι εξωγηινοι.Ναι, ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ το παραπάνω. Απλούστατα διότι ΟΛΟΙ πληρώνουν φόρους στη χώρα σου, ΚΑΙ αυτοί που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησής σου!! Τι σε κάνει λοιπόν, εσένα και τους φόρους σου, πιο 'άξιο' από αυτούς που διαφωνούν; Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ.
Απλά, σε βολεύει να σκέφτεσαι ότι ο άλλος μπορεί μεν να θυσιάζει τα παιδιά του στους πολέμους που κάνει κάθε τόσο η χώρα σου, αλλά 'βάζεις κι εσύ ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα'. Μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας με μπούρδες. Θεατής είσαι, ασχέτως 'κερκίδας', όπως κι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου. That's the bottom line.
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις εαν ενας νεο-Χιτλερ κανει αυτα που εκανε ο Χιτλερ το 1939. Εσυ απο οτι φενετε δεν εχεις να χασεις πολλα και αρα δεν φοβασαι. No problem. Your problem.
Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.
Πρόσεξέ το αυτό.
Διότι τον 21ο αιώνα ο 'Χίτλερ' του πλανήτη φαίνεται πως είναι η χώρα σου. Η 'άρεια φυλή' είναι ο υποτιθέμενος τρόπος ζωής που περιγράφεις, ο φόβος μη-επικράτησης του οποίου σε έχει κάνει τόσο παρανοϊκό. 'Shoot first, ask questions later', ε;!... Πολύ τηλεόραση βλέπεις, αγαπητέ! Το πιστεύεις αυτό και το θεωρείς λογικό τρόπο σκέψης; Έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται όλοι όταν 'αισθάνονται απειλή'; Ή μόνο εσείς έχετε το Θείο δικαίωμα να (και τη Θεία συγχώρεση όταν...) το κάνετε;Και μόνο να σας συγκρίνουν άλλοι λαοί με το Χίτλερ θα έπρεπε να σε ταρακουνήσει από την καρέκλα σου και να σε κάνει να δεις λίγο τα πράγματα και από τη σκοπιά του υπόλοιπου κόσμου.
Σκέψου τα αυτά, και μετά σκέψου κι αυτά που είπαμε περί υποκρισίας.
Φανταζεσαι μια περιπτωση που θα επρεπε να γινει επιθεση σε καποια χωρα που απειλουσε ΜΟΝΟ την Ευρωπη και για καποιο λογο οι ΗΠΑ δεν θα ανακατευοταν? Φαντασου κατι τετοιο. LMAO.
Καταρχήν τo LMAO στο τέλος της παραπάνω παραγράφου το μόνο που μου λέει είναι ότι θεωρείς τη δύναμη των ΗΠΑ φοβερή. Αυτό από μόνο του με κάνει να μη σε πιστεύω όταν λες (ως ΗΠΑ) ότι 'φοβάσαι μη σου την πέσει το Ιράν'.
LMAO λοιπόν κι από εμένα. Και ανάθεμα κι αν κατάλαβες την 'τάπα' που έριξες στον εαυτό σου!...
Αν κάτσουν στα αυγά τους οι ΗΠΑ θα χυθεί αίμα;
Οπως εκατσε στα αυγα της η σουπερ ωριμη και σπεπτομενη Ευρωπη το 1939? Και σε αλλες περιπτωσεις? Μπα! Καθολου αιμα δεν χυθηκε.
Τι έκανε η Ευρώπη; Για πες μας, μια που ξέρεις τόσο καλά την ιστορία της;;; Και, while you're at it, πες μας και 'τι έπρεπε να κάνει η Ευρώπη' κατά την ώριμη κρίση σου.
Δεν περιμένω απάντηση, μην ανησχείς. Ξέρω πως προτιμάς να γράφεις ό,τι σου έρθει στο κεφάλι από το να ψάχνεις να διαβάζεις και να μαθαίνεις.
Για να συνοψίσουμε όμως, ας περάσουμε στην
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 1
Πιστεύεις ότι ένα (πυρηνικό) Ιράν θα τολμήσει να κυρήξει πόλεμο στις ΗΠΑ;;; Γνωρίζοντας φυσικά τις συνέπειες αν το κάνει!Ναι ή Όχι; Και με ποιό σκεπτικό;
Περιμένω λογικά τεκμηριωμένη άποψη, όχι κάτι του στυλ 'αφού αυτοί είναι τρελοί, φυσικά μπορεί να το κάνουν κι ας ξέρουν ότι αυτοκτονούν.'Μπορεί, κάποτε, αν πάρει την εξουσία ένας εντελώς τρελλαμένος ηγέτης στο Ιραν και πατήσει τη σκανδάλη των πυρηνικών. Τη σκανδάλη της αυτοκτονίας δηλαδή, γιατί θα τον ισοπεδώσουν πριν προλάβει να σκεφτεί τι έκανε.
Πριν προλαβει να σκεφτει? Μα μολις μας ειπες οτι πατησε την σκανδαλη. Αυτο σημενει 'η σφαιρα' εφυγε απο το 'δικανο'. Σφαιρες να σταματαμε δεν μπορουμε. Yet! Συνεχιζεις να σκεφτεσαι πολυ καλα
Εσύ όμως φοβάμαι ότι δε σκέφτεσαι καθόλου.
Είπαμε, το σενάριο αυτό σημαίνει αυτοκτονία για όποιον το κάνει.Πάμε όμως στην
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 2
Συμφωνείς με την παγκοσμοιοποίηση της 'λογικής' που λέει 'ισωπέδωσε όποιον υποπτεύεσαι ότι μπορεί κάποτε στο μέλλον να σε απειλήσει' και την εφαρμογή της από όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις / αρχές του πλανήτη;Και υπο-ερώτηση: Σε τι είδους πολίτευμα νομίζεις πως παραπέμπει η παραπάνω λογική;;
(εδώ να δούμε τι μαργαριτάρια θα δούμε...)
Ο απο Ελλας μου λεει οτι ειμαι εγω στην κερκιδα οσο αυτος. Φαντασου ρε δε βοις να σου ελεγε κατι τετοιο ενα αμερικανακι ενω η χωρα σου ηταν σε εμπολεμη κατασταση με την Τουρκια ΚΑΙ την Βουλγαρια ταυτοχρονα (ασχετα των λογων γιατι). Κι ας μην εισουν την πρωτη γραμη ή με το χακι. Πως θα αισθανοσουν για αυτον? Θα ηταν το λιγοτερο που θα σκεφτοσουν, 'κοιτα ποιος μιλαει?' ή οχι? Πες την αληθεια.
Για την ακρίβεια, είσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην κερκίδα απ' ότι εγώ.
Διότι εσύ είσαι ένας από 300.000.000 και ζεις μακριά από το μέτωπο που πάει ν'ανοίξει η χώρα σου, και το πολύ-πολύ να πεις 'και να γίνει κάτι μέσα στις ΗΠΑ, σιγά μην σκάσει στο δικό μου τρένο, γραφείο, κλπ η βόμβα'. Εγώ είμαι ΔΙΠΛΑ, κι αν φύγει καμιά αδέσπωτη προς το μέρος μου εσένα δε θα σε πειράξει καθόλου, όπως κι αν φωσφορίζω μετά εγώ στο σκοτάδι από τη ραδιενέργεια που θα έχω ρουφήξει μετά το 'μπαμ' στις εγκαταστάσεις του Ιράν, κι αν τα παιδιά μου βγουν με 3 χέρια και 2 κεφάλια, και, και, και... ΝΑΙ, λοιπόν, ΕΙΣΑΙ πολύ περισσότερο στην κερκίδα, όσο κι αν δε θες να το καταλάβεις.
Πάω παρακάτω:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 3
Πιστεύεις ότι η ΗΠΑ πρέπει να δράσουν κατά του Ιράν κάνοντας τον 'καουμπόι' χωρίς την συλλογική απόφαση των μελλών του ΟΗΕ;; Δηλαδή, αν οι άλλοι πουν όχι, οι ΗΠΑ να πουν 'στ' αρχίδια μας η γνώμη σας';;Με την υποσημείωση ότι η κυβέρνησή σας 'παίρνει γραμμή' από τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και των εταιριών που τη στηρίζουν, και όχι από τον απλό πολίτη που την ψήφισε ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες. Οπότε είναι βαθύ το loop. Τα ξέρεις αυτά, όμως.
Ε ναι. Η GE, η GM και η Walmart ειναι αυτες που θελουν το Ιραν οχι πυρηνικο.
Τρία πουλάκια κάθονταν, πάλι. Πετάξαμε μερικά ονόματα εταιριών και θεωρούμε ότι 'το απαντήσαμε κι αυτό'.
Εγώ σου λέω ότι ΔΕΝ σας τρομάζουν τα πυρηνικά, αυτά είναι απλά η ΠΡΟΦΑΣΗ. Πόσο πιο απλά να το πω για να το καταλάβεις;ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 4
**Πιστεύεις ότι οι πολεμικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες ΔΕΝ συμφέρουν και ΔΕΝ υποκινούνται από την Πολεμική Βιομηχανία των ΗΠΑ (διαφήμιση, ανακύκλωση όπλικών συστημάτων, 'ζωντανά' τεστ, κλπ), τις πολυεθνικές που μπαίνουν μέσα για να διαχειριστούν την 'ανοικοδόμηση', ή που διαχειρίζονται τα natural resources της χώρας που βάφετε στο αίμα ;; **Ξέρω τι ισχύει και γιατί, τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους. ΕΣΥ θέλω να καταλάβω αν βλέπεις την πραγματικότητα και μπορείς να την παραδεχτείς (ο titsataki ήδη ξεκαθάρισε τη δική του θέση).
Άρα θα δικαιολογούσες και όποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν άλλες χώρες που δε γουστάρουν την εξωτερική σας πολιτική, να 'απαγάγουν' το δικό σας επιτελείο (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, υπ.εξωτερικών, συμβούλους τους, κλπ).
Εαν θες να προσπαθησεις, ηδου η Ροδος, ηδου και το πηδημα. Ετσι δεν ελεγαν οι Αρχαιοι Ελληνες? Ελα ντε. Προσπαθησε.
LOL.Αποφεύγεις την απάντηση όπως ο διάολος το λιβάνι, ε;;!!
ΞΑΝΑ: **Θα δικαιολογούσες όποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν άλλες χώρες που δε γουστάρουν την εξωτερική σας πολιτική, να 'απαγάγουν' το δικό σας επιτελείο;; Εγκρίνεις τέτοιες μεθόδους 'εξομάλυνσης καταστάσεων' ναι ή όχι; **
**Θες να κανεις καποιου ειδους επιθεση στις ΗΠΑ. Let's go. Let's see you try.
Αλλα κατσε διοτι κατι μου θυμιζει το παραπανω. Α ναι! Ειναι τα γνωστα λογια και οχι πραξεις των διαφορων...**
Καλά, δεν έχεις ούτε τη στοιχειώδη νοημοσύνη, βρε αγόρι μου, να καταλάβεις ότι μόνος σου με αυτά που λες καταρρίπτεις τα 'επιχειρήματά' σου;;
Πως είναι δυνατόν να λες από τη μια 'Let's go. Let's see you try' (attack USA) και να μιλάς για τα 'γνωστά λόγια και όχι πράξεις των διαφόρων...' και παράλληλα να προσπαθείς να μας πείσεις ότι 'οι ΗΠΑ φοβούνται μην τους επιτεθούν οι κακοί, γι αυτό τους πολεμάνε πριν το κάνουν';;;;;;;;;;;
Έχω μείνει πραγματικά άναυδος από την επιχειρηματολογία σου....
Δε μου έχεις πεί ΤΙΠΟΤΑ μέχρι τώρα που να με πείθει για την ορθότητα της 'λογικής' σου και την αναγκαιότητα του πολέμου.ΤΟ πρωτο που με νοιαζει ειναι το συμφερον μου γενικα ως χωρα. Οπως κανουν ΟΛΕΣ οι χωρες και ολοι οι ανθρωποι. Μερος των συμφεροντων μου ειναι οι καλη υγεια και κατασταση των συμμαχων και φιλων μου. Οσο πιο δυνατη η Ευρωπη, Καναδας, Ιαπωνια, Αυστραλια, τοσο καλυτερα για τις ΗΠΑ και για τις ιδιες αυτες τις χωρες. It's win/win. Εσυ ομως το διαστρεφεις σε κατι αρνητικο το παραπανω, when there is nothing wrong with it.
Φυσικά και το πρώτο που σε νοιάζει είναι το συμφέρον σου ως χώρα, θεωρητικά τουλάχιστον. Πρακτικά, το μόνο που σε νοιάζει (την κυβέρνησή σου) είναι τα οικονομικά ωφέλη των 'ισχυρών' που είναι από πίσω. Δεν πιστεύω ότι με τους πολέμους που κάνεις βοηθάς ούτε την ειρήνη (δημιουργεις τρομοκράτες) ούτε το λαό σου (χύνεις το αίμα του χωρίς να χρειάζεται), ούτε το εισόδημα και τις συνθήκες ζωής του απλού πολίτη (πόσο ήταν το πετρέλαιο είπαμε πρίν το Ιράκ; 24 δολλάρια το βαρέλι; Πόσο πήγε τώρα; τριπλάσιο μήπως; Πόσο πονάνε οι 'μη έχοντες' (το 95% του λαού σας) για να βάλουν βενζίνη κλπ;)... Τα στοιχεία λένε ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σκίζετε, και συνεχίζετε τα ίδια....
Και βέβαια ΤΗERE IS SOMETHING WRONG WITH IT. Είστε σαν το μπούλη του σχολείου, που πλακώνει τα μικρά κι αδύναμα παιδάκια και τους παίρνει το κολατσό 'για να φάνε αυτός και οι φίλοι του'. Και φίλος του να ήμουν, θα τσαντιζόμουν (κι ας με συνέφερε να τρώω) και δε θα τον συμπαθούσα. Δε βλέπω γιατί όταν είναι σε αυτή την κλίμακα η ίδια τακτική να είναι λάθος, αλλά όταν είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα, οπου και το αίμα ΑΘΩΩΝ είναι πολύ περισσότερο, να είναι σωστή. Μόνο συμφέροντα βλέπω, τα οποία αρνείσαι πεισματικά να παραδεχτείς.
Τουλάχιστον άλλοι με τους οποίους μιλάω εκεί (φίλοι μου, διευθυντικά στελέχη εταιριών), που έχουν τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις μ' εσένα όσον αφορά το αν πρέπει να γίνει 'ντου' στο Ιράν, λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Παραδέχονται ότι θα υπάρχει οικονομικό ώφελος ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 'ΠΑΙΧΤΕΣ' μακροπρόθεσμα από κάτι τέτοιο, ΑΝ δε στραβώσει η φάση και ΑΝ αγνοήσουμε τα θύματα φυσικά.
Τα οπλα τα πουλαω. Δεν παω και σημαδευω αλλους ανθρωπους και παταω την σκανδαλη για αυτους που τα αγοραζουν ξερεις. Το οπλο απο μονο του δεν σκοτωνει. Αν το κλειδωσεις 'στην ντουλαπα' για μια κακια ωρα για να αμυνθεις, δεν προκειτε να σκοτωσει κανενα. Trust me. Οι ανθρωποι σκοτωνουν, οχι τα οπλα.
Bullshit. H υποκρισία στο μεγαλείο της!!!
Είσαι απ' αυτούς που θα πουλούσαν ευχαρίστως όπλα και ναρκωτικά σε παιδάκια και μετά θα έκαναν την πάπια λέγοντας 'εγώ απλά του τα πούλησα, δεν του είπα να τα χρησιμοποιήσει κιόλας'.
Είναι ΣΙΧΑΜΕΡΗ η 'λογική' που αντιπροσωπεύεις. Ευτυχώς, έχω αρχίσει να σε θεωρώ 'ειδική περίπτωση' και δε μιλάς για όλους τους μετανάστες σαν εσένα.
Το ότι 'Το οπλο απο μονο του δεν σκοτωνει', και το 'Αν το κλειδωσεις 'στην ντουλαπα' για μια κακια ωρα για να αμυνθεις, δεν προκειτε να σκοτωσει κανενα. Trust me.' να τα πεις στον Πρόεδρό σου και στο επιτελείο του, όχι σ'εμένα!! Αν τα πιστεύεις φυσικά!!!
BTW, μιλας για τα οπλα οπως τα Εφ 16 που αγορασατε απο ΗΠΑ και τα αλλα χιλια δυο, ετσι? Χμμμ...μιλουσες για υποκριτες πιο πανω....περιεργο.
Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του 'αγοράζω όπλα για την άμυνά μου επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να τα φτιάξω εγώ', που κάνουν οι περισσότερες χωρες, και του 'ΠΑΑΑΑΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΟΟΟΟΠΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!! ΕΔΩΩΩΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!' που κάνει η χώρα στην οποία ζεις, εδώ και χρόνια (και κάθε τόσο γ@μ@ει και κάποιον άμοιρο για να τα διαφημίσει). Πραγματικά ΛΥΠΗΡΟ.
Αμυντικοι ειναι ολοι οι πολεμοι των ΗΠΑ. Απλως εσεις δεν δεχεσται τους λογους διοτι βλεπετε την ζωη και τον πλανητη απο αλλο πρισμα. Ειπα τοσες φορες, ειναι θεμα τροπου σκεψης.
You got it backwards.
'Αμυντικός' (και δικαιολογημένος) είναι ο πόλεμος που κάνεις όταν ΟΙ ΑΛΛΟΙ σου έχουν επιτεθεί, όχι όταν επιτίθεσαι εσύ επειδή θεωρείς πως ΜΠΟΡΕΙ κάποτε να σου επιτεθούν οι άλλοι. Αν επιτίθεσαι εσύ πρώτος, και κάνεις 'αμυντικό' πόλεμο, ο άλλος που αμύνεται τι κάνει δηλαδή, 'επιθετικό';;;;Παίζεις με τις λέξεις και τα νοήματα gavriil1. Κι έχεις διαστρεβλώσει στο κεφάλι σου μέσα κάθε είδους λογική.
Ομως τι κακο υπαρχει με τον 'ασφαλη πολεμο'? Εσυ και οι αλλοι δεν μας κραζεται για τα 'τοσα' θυματα του πολεμου? ΟΚ, εχω καψει βαρελια δολλαρια να φτιαξω εξυπνες βομβες να πηγενουν ακριβως εκει που πρεπει. Αντιθετα με το τι γινοταν μολις 30 χρονια πριν. Το κανω αυτο, με κοστιζει 30πλασσια και ακομη τα ακουω απο πανω
'Ασφαλής πόλεμος' ΔΕΝ υπάρχει.
'Έξυπνες βόμβες' επίσης ΔΕΝ υπάρχουν. Αν τις έχεις φτιάξει, δείξε τις στα ακρωτηριασμένα παιδάκια στο Ιράκ κι εξήγησέ τους πόσο 'έξυπνες' είναι.
**Το μόνο έξυπνο είναι βρίσκεις τρόπους να μη χυθεί αίμα. **Κι ας είσαι στο διπλωματικό τραπέζι μέχρι να πεθάνεις από γηρατιά. Βέβαια, πρέπει να πιστεύεις στη διπλωματία για να το κάνεις, αντί να σε 'τρώει' το trigger-finger σου.
20-30.000.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως καταναλώνετε. Το 25% της ενέργειας του πλανήτη. Και είστε μόλις το 5% του πληθυσμού του. Αν αυτό δεν είναι υπερκατανάλωση και δεν αποτελεί κίνητρο για επεκτατικές τάσεις, απλά γυρνάμε στην υποκρισία, που συζητούσαμε παραπάνω.
Επεκτατικες τασεις επηδει ειμαστε υπερκαταναλωτικοι. LMyAssOff.
Ποσες ακριβως πολιτειες προσθεσαμε στο συνολο τα τελευταια 60 χρονια ρε σι δε βοις και δεν τις προσεξα? Διοτι το κανεις και ακουγεται οτι εχουμε επεκταθει τοσο πολυ που δεν μας χωραει ο πλανητης. ΑΠαντηση?
Απάντηση;
-
Πάλι καλά που παραδέχεσαι ότι είσαστε υπερκαταναλωτικοι, κάτι είναι κι αυτό.
-
Χρησιμοποίησε κι ο ίδιος λίγο το μυαλό σου. Υπάρχει η επέκταση σε ΓΗ και υπάρχει κι αυτή σε RESOURCES (πλούτο). Γη έχετε αρκετή (θέλω να πιστεύω). Resources όμως θέλετε όλο και περισσότερα για να συντηρήσετε το 'Αμερικαν Ντριμ' σας. 1+1=2. Do you want me to spell it our for ya?
Το Ιραν να τα βαλει τα πετρελαια του εκει που ξερει. Δεν με ενδιαφερουν τα πετρελαια του Ιραν ως ΗΠΑ καθολου! Σε 15 χρονια οι ΗΠΑ θα ειναι οπως η Βραζιλια. Zero dependency on foreign oil.
Δε μας έπεισες ότι έτσι πιστεύουν οι ΗΠΑ, αλλά μακάρι να γίνει αυτό που λες, το εύχομαι κι εγώ ολόψυχα. Που το στηρίζεις όμως;;; Φέρε καμιά πηγή να διαβάσουμε!
Δεν σας επεισα? Δουλεια μου δεν ειναι να πεισω κανενα. Δουλεια σου ειναι να ενημερωθεις εαν ενδιαφερεσαι. I am not gonna do your work for you. Πανε ψαξε για Ethanol και για Ε85. Μου εισαι δηθεν και του τομεα με χρονια στο Ντιτροιτ και ξερεις για αυτοκινηση. Δεν εχεις ακουσει για Ε85. Κατω απο πετρα ζεις?
ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ απάντηση!!!!!
Ακούστε κυρίες και κύριοι 'επιχειρήματα' για χειροκρότημα:
-
Ζητάω (α) αποδείξεις για το ότι δεν ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ τα πετρέλαια του Ιράν, όπως υποστήριξε ο gavriil1, και (β) πηγές που να φανερώνουν ότι 'σε 15 χρόνια οι ΗΠΑ θα είναι όπως η Βραζιλία'
-
Η απάντηση που παίρνω για το (α) είναι ανύπαρκτη, ενώ για το (β) ειναι 'Πανε ψαξε για Ethanol και για Ε85'.
-
Το τελικό 'συμπέρασμα' είναι ότι ...'δεν έχω ακούσει για Ε85' (!!!) και ίσως 'ζω κάτω από πέτρα' (!!!!!!). Στοιχεία και πηγές ΜΗΔΕΝ, δηλαδή.
(...ως συνήθως!)
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις εαν ενας νεο-Χιτλερ κανει αυτα που εκανε ο Χιτλερ το 1939. Εσυ απο οτι φενετε δεν εχεις να χασεις πολλα και αρα δεν φοβασαι. No problem. Your problem.
Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.
Το θέμα λοιπόν είναι αυτό που ήταν πάντα.
Ο μικρόκοσμος των βολεμένων!
Κάντε οτι θέλετε, αρκει να κρατήσω εγω τον τρόπο ζωής μου!!!...
Αν δοκιμάσεις να σκεφτείς ότι υπάρχουν συμφέροντα και η υπεροψία της υπερδύναμης πίσω από όλα όσα γίνονται, ίσως να καταλάβεις και γιατι είμαστε σκεπτικοί και φοβόμαστε για όλα αυτά που έρχονται!
Well said.
Αλλά πρέπει να ΘΕΛΕΙ κανείς να καταλάβει για να δει τι όντως συμβαίνει.εγώ είμαι προκατειλημένος και ισχυρίζομαι ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με το Ιράν τόσο πολύ για λόγους οικονομικών συμφερόντων και όχι για λόγους ασφαλείας. Ο Γαβριήλ είπε ότι οι ΗΠΑ επεμβαίνουν σε 3-4 περιπτώσεις στις 100 που το απαιτούν οι συνθήκες γιατί δεν μπορούν σε περισσότερες. Εγώ θα ανταπαντήσω ότι 'τυχαίνει' και σε όλες συνέφερε τις ΗΠΑ η ανατροπή της/του εκάστοτε κυβέρνησης/ηγεμόνα από οικονομικής πλευράς. **Θέλω για να με διαψεύσετε να μου αναφέρεται ένα παράδειγμα χώρας φιλικά διακείμενης/οικονομικά συνδεδεμένης προς/με τις ΗΠΑ όπου οι ΗΠΑ επέβαλλαν εμπάργκο/έκαναν επίθεση μετά από αποτυχία της διπλωματικής οδού επειδή η χώρα αυτή δε συμμορφωνόταν με κάποια διεθνή συνθήκη. ΔΕ θα βρείτε τέτοιο παράδειγμα. Γι' αυτό και κανείς δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν αγαθές προθέσεις. **Κάντε τον κόπο σαν χώρα και την επόμενη φορά επιλέξτε να συνετίσετε μια φιλική-σύμμαχο προς τις ΗΠΑ χώρα (ας είναι μία από τις 3 στις 100 περιπτώσεις εμπλοκής) και θα δείτε πως ο κόσμος θα σας βλέπει με καλύτερο μάτι. Κάντε ένα ντου στην Τουρκία που κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο ή ακόμα καλύτερα στο Ισραήλ που κατέχει παρανόμα αραβικά εδάφη (αλήθεια γιατί μόνο 2-3 χώρες στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όλες οι υπόλοιπες διατηρούν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στο Τελ Αβίβ;). Στα χέρια των ΗΠΑ είναι να αποδείξουν ότι δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό συμφέρον τους.
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γαβριήλ και Νίκο, συμφωνούμε στο ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Συμφωνούμε στο ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα για να εξασφαλιστεί αυτό. Πιθανότατα συμφωνούμε και στο αποτρεπτικό χτύπημα σε περίπτωση αποτυχίας κάθε άλλης προσπάθειας. Παρόλα αυτά, εγώ είμαι προκατειλημένος και ισχυρίζομαι ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με το Ιράν τόσο πολύ για λόγους οικονομικών συμφερόντων και όχι για λόγους ασφαλείας. Ο Γαβριήλ είπε ότι οι ΗΠΑ επεμβαίνουν σε 3-4 περιπτώσεις στις 100 που το απαιτούν οι συνθήκες γιατί δεν μπορούν σε περισσότερες. Εγώ θα ανταπαντήσω ότι 'τυχαίνει' και σε όλες συνέφερε τις ΗΠΑ η ανατροπή της/του εκάστοτε κυβέρνησης/ηγεμόνα από οικονομικής πλευράς. Θέλω για να με διαψεύσετε να μου αναφέρεται ένα παράδειγμα χώρας φιλικά διακείμενης/οικονομικά συνδεδεμένης προς/με τις ΗΠΑ όπου οι ΗΠΑ επέβαλλαν εμπάργκο/έκαναν επίθεση μετά από αποτυχία της διπλωματικής οδού επειδή η χώρα αυτή δε συμμορφωνόταν με κάποια διεθνή συνθήκη. ΔΕ θα βρείτε τέτοιο παράδειγμα. Γι' αυτό και κανείς δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν αγαθές προθέσεις. Κάντε τον κόπο σαν χώρα και την επόμενη φορά επιλέξτε να συνετίσετε μια φιλική-σύμμαχο προς τις ΗΠΑ χώρα (ας είναι μία από τις 3 στις 100 περιπτώσεις εμπλοκής) και θα δείτε πως ο κόσμος θα σας βλέπει με καλύτερο μάτι. Κάντε ένα ντου στην Τουρκία που κατέχει παράνομα τη Βόρεια Κύπρο ή ακόμα καλύτερα στο Ισραήλ που κατέχει παρανόμα αραβικά εδάφη (αλήθεια γιατί μόνο 2-3 χώρες στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όλες οι υπόλοιπες διατηρούν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στο Τελ Αβίβ;). Στα χέρια των ΗΠΑ είναι να αποδείξουν ότι δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό συμφέρον τους. Όπως είπε και ο Γαβριήλ: 'Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα'.
Απλουστατη απαντηση με ερωτηση για ολο το παραπανω:
Για ποιο λογο οι ΗΠΑ να 'συνετίστουν με μια φιλική-σύμμαχο προς τις ΗΠΑ χώρα για να αποδείξουν ότι δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό συμφέρον τους' ? Για ποιο λογο?
Επίσης, είναι δύσκολο Γαβριήλ να πιστέψει κάποιος ότι δεν τυχαίνεις πλύσης εγκεφάλου, όταν μετά από 12 χρόνια στις ΗΠΑ, αναφέρεσαι πλέον σε αυτές ως χώρα σου και στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε τρίτο πρόσωπο.
Οταν μιλαω ως εμεις, εννοω τον εαυτο μου ως ΗΠΑμερικανο πολιτη οταν μιλαω για ΗΠΑμερικανικα θεματα. Τα οποια αμεσα με επηρεαζουν και απασχολουν. Κτλ, κτλ. Οπως απο πλευρας εθνικοτητας Ελλην ειμαι και εγω οπως και εσυ. Στην Ελλαδα γεννηθηκα και μεγαλωσα, στην Ελλαδα ζουν οι γονεις και η αδερφη μου και σχεδον ολοι οι συγγενοις μου.
-
Απλουστατη απαντηση με ερωτηση για ολο το παραπανω:
Για ποιο λογο οι ΗΠΑ να 'συνετίστουν με μια φιλική-σύμμαχο προς τις ΗΠΑ χώρα για να αποδείξουν ότι δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό συμφέρον τους' ? Για ποιο λογο?
Με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι ζεις σε άλλο πλανήτη
Ας προσπαθήσω να εξηγηθώ: Θα ήταν πολύ χρήσιμο οι ΗΠΑ να συνετίσουν μια σύμμαχο-φίλη χώρα για να μη δίνουν δικαιώματα σε δικαίους και αδίκους να αμφισβητούν τις προθέσεις της!!! Πόσο πιο απλά να το θέσω;;;
Παράδειγμα: εδώ και πολλά χρόνια οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές/φανατικοί/τρομοκράτες (όπως θες πες το) στρατολογούν κόσμο για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ με βασικό επιχείρημα ότι αυτές στηρίζουν το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια κατοχής αραβικών εδαφών (ελπίζω να το παραδέχεσαι αυτό). Αν οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει πριν 5-10 χρόνια (ακόμα και σήμερα) στο Ισραήλ να αποσυρθεί συμμορφώμενο προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ, θα είχε εκλείψει ένας βασικότατος παράγοντας γέννησης τρομοκρατών.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω το προφανές (κατ'εμέ) -
Ο χρήστης Gavriil1 έγραψε:
Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.Και εντέλη, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς από που κι ως που είναι καλύτερη Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (την οποία οι περισσότεροι που συζητάμε εδώ δεν έχουμε γνωρίσει από κοντά) από το 'κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα';;;...
Στην πρώτη περίπτωση το αίμα και τον πόνο δεν τα γλιτώνεις, και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για να μην το πάμε παραπέρα, στις συνειδήσεις που διαμορφώνονται μέσα από τη 'λογική' του πολέμου.
Στη δεύτερη περίπτωση θα πληρώνεις κάποιους διπλωμάτες να συζητούν 'μέχρι τον αιώνα τον άπαντα'.
Καμία σύγκριση.
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις
Το παραπάνω δείχνει κάτι πολύ σημαντικό, εν τέλη, πιστεύω.
Όσο φουσκώνεις τα μυαλά στους πολίτες μιας χώρας και τους καλλιεργείς την ιδέα ότι είναι ο 'ανώτερος λαός στην υφήλιο' (πως έλεγαν κάποιοι 'Άρεια Φυλή' - κάτι αντίστοιχο!) και όσα παραπάνω τους πείθεις πως τους δίνει η χώρα τους σε σχέση με τους άλλους λαούς ('δημοκτατία', 'ελευθερία', 'ευκαιρίες', κλπ - τα οποία φυσικά υπάρχουν και αλλού, αλλά αυτό δεν μας εξυπηρετεί να το δεχτούμε) τόσο πιο εύκολα τους φανατίζεις και τους τυφλώνεις όταν τους λες μετά ότι 'όλα αυτά που έχουν απειλούνται'.
Είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο το συμπέρασμα που βγαίνει. 'Όσο περισσότερα θεωρείς πως έχεις, τόσο περισσότερο φοβάσαι μην τα χάσεις', είπαμε, ε; Άρα όσο περισσότερα θεωρείς πως έχεις, τόσο πιο παρανοϊκός γίνεσαι. Φοβάσαι περισσότερο από αυτόν που έχει τη δουλίτσα του και ζει τη ζωούλα του στη γειτονιά του, απλώς επειδή ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ. ΌΧΙ επειδή ξέρεις περισσότερα από αυτόν, και γνωρίζεις για απειλές που αυτός δε μπορεί να βάλει με το νου του. Είπαμε, δεν έχεις μεγαλύτερο IQ, απλά 'έχεις περισσότερα'.
Το συμπέρασμα είναι φυσικά ότι όσο περισσότερα έχεις, και όσο περισσότερο σου φουσκώνουν τα μυαλά με το πόσα έχεις, τόσο πιο παρανοϊκός γίνεσαι, και συνεπώς τόσο πιο επικύνδυνος για τους γύρω σου. Αυτό παραδέχεται στην ουσία με αυτό (αυτά) που γράφει ο gavriil1. Και αυτό είναι το λυπηρό με την 'αυτοκρατορία' για την οποία συζητάμε.
Μακάρι να το πάρουν χαμπάρι προτού να είναι πολύ αργά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θ'ακολουθήσουν άλλες τραγωδίες του τύπου 9/11 προτού να γίνουν κατανοητά ορισμένα απλά πράγματα που ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί αυτονόητα.
-
...Οπως απο πλευρας εθνικοτητας Ελλην ειμαι και εγω..Καλα μην ορκιζεσαι κιολας....
Στην Ελλαδα γεννηθηκα και μεγαλωσα, στην Ελλαδα ζουν οι γονεις και η αδερφη μου και σχεδον ολοι οι συγγενοις μου.
Και οι γενιτσαροι Ελληνες ηταν αλλα μεταλλαγμενοι....
Αν και με την οικογενεια σου συζητουσες οπως εδω με τετοια επιχειρηματα, μαλλον φροντισαν να σε στειλουν οσο πιο μακρυα γινεται.... -
Η λεξη 'φοβάμαι' είναι το κλειδί. Πάντα κάτι φοβόταν αυτή η κοινωνία.Από τη στιγμή της ύπαρξής της.
Με το 'φόβο' χαλιναγωγείς εύκολα τις μάζες.*(οποιοσδήποτε φόβος και να είναι αυτός. Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του) *
Φανταστείτε μια κοινωνία 250 εκ ψυχών να μη φοβόταν αλλά απλώς να σκεφτόταν... -
Με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι ζεις σε άλλο πλανήτηΑυτο ειναι σιγουρο και δεδομενο. Νομιζα οτι ηταν self explanatory by now. Και ειμαι περηφανος για αυτο.
-
thevoice τα σέβη μου! Απλά ζωγραφίζεις...
-
Ας προσπαθήσω να εξηγηθώ: Θα ήταν πολύ χρήσιμο οι ΗΠΑ να συνετίσουν μια σύμμαχο-φίλη χώρα για να μη δίνουν δικαιώματα σε δικαίους και αδίκους να αμφισβητούν τις προθέσεις της!!! Πόσο πιο απλά να το θέσω;;;Να στο θεσω εγω ακομη πιο απλα χρισημοποιοντας φραση του δε βοις προσφατα: Χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι εαν αμβισβητει το συμπαν τις προθεσεις των ΗΠΑ.
Το παιχνιδι του 'να σε πεισω' δεν παιζουμε στις ΗΠΑ. Αυτο που κανουμε ειναι συνεχιζουμε την καταλληλη τακτικη για την επικρατεια της ειρηνης στον κοσμο για εμας και τους συμμαχους μας. Το τι νομιζεις για εμας, ειναι δυτερευον, τριτευον και ποιο κατω. Οι ΗΠΑ δεν ειναι Χολυγουντ, μαρκετινγκ δεν κανουμε στον εξω κοσμο για το ονομα μας.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"