H μειώσεις πωλήσεων γενικά των Γαλλικών αυτοκινήτων (σε Παγκόσμια Αγορά) περιλαμβάνουν και την Renault που σίγουρα είναι ποιοτικότερη από το Group PSA. Οπότε πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος PSA παρασύρουν εν΄μέρει και την Renault.
Μία παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στην Ιταλία με το Group FIAT.
Από την άλλη η Γαλλία και το Group PSA και νομίζω και η Renault δεν εξάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες οπότε η πίτα πωλήσεων είναι αμέσως περιορισμένη με αποτέλεσμα κάθε μείωση πωλήσεων να είναι σημαντική για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αλλά και των επενδύσεων.
Η οικονομική πολιτική των Γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι τέτοια που από την μία προσφέρει σχετικά ακριβά αυτοκίνητα χωρίς όμως την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμιση. Η καλαισθησία και η 'φινέτσα' είναι ανεβασμένη όμως πέρασαν τα χρόνια που ο μέσος πελάτης κοιτάει μόνο αυτούς τους παράγοντες. Ο μέσος πελάτης (που αποτελεί την πλειοψηφία και δεν ασχολείται με την αυτοκίνηση) κοιτάει πλέον την αξιοπιστία, την αντοχή στην καθημερινότητα, την εξυπηρέτηση, το πορτοφόλι του, την κάλυψη βασικών αναγκών και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Επίσης νομίζω ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η εξυπηρέτηση πριν την πώληση. Μιλάμε για Renault και προσπαθώ να θυμηθώ που είδα τελευταία φορά κάποια εμπορία της στην Αττική. Η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι της Φιλαδέλφειας. Αυτό για μένα αποτελεί ένδειξη αναποτελεσματικής οργάνωσης, ίσως και μη υπαρκτού μάρκετινγκ, αλλά και ασθενές δίκτυο μεταπωλητών. Φυσικά το πρόβλημα ξεκινά από την ίδια την Γαλλία που δεν διαθέτει εκείνους τους μηχανισμούς που να ελέγχουν αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις σε αντιπροσωπείες χωρών που δεν ικανοποιούν τους όρους συνεργασίας και μεταπώλησης.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Γαλλία αλλά και άλλες χώρες (κυρίως Ευρώπης) που ακολουθούν τέτοια πολιτική και πλέον αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα (Π.χ. Rover, Fiat Group, GM, VW, κλπ...)
Αρα εγώ συνοψίζω ότι το πρόβλημα αποτελείται από ένα κράμα αιτιών και όχι μόνο από έναν μεμονωμένο παράγοντα.