-
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΥΜ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ Ο MODERATOR ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ (ΟΠΩς ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ) ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ....
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ. ΧΑΡΗΚΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ MODERATOR, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
(Τωρα τι θέλουμε να αποδείξουμε?Οτι επρεπε να το πω και στον Gavriil1? Το είπα και τώρα και στο παρελθόν!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΛΥΠΗΡΟ....!!!!!).
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΥΜ ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΥΣ 4ΤΡΟΧΟΗΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
AlfaRomeo έγραψε:
Καλα ποιος παραπονιωταν για κοψε και ραψε εκτος περιεχομενου.
Τουλαχιστον κανε λιγο τον κοπο να μας πεις το λογο που μας κοβεις και μας ραβεις.Νικος
ΥΓ: Οχι βρε συ να μην διαγραφει ο λογαριασμος σου βρε παιδι. Παντα εχω ενα χαμογελο οταν βλεπω το τα ποστ σου (οχι το περιεχομενο την υπογραφη βρε- Χωρις Alfa Romeo τι τι θελουμε τη ζωη). Ελπιζω να μην το παιρνεις σοβαρα γιατι μια δεν εχεις ουτε καν αυτοκινητο (οπως μας ελεγες παλια) θα εχεις παθει καταθλιψη (που φυσικα την θεραπευεις στο εδω φορουμ
Για εξήγησέ μου το κόψε-ράψε, ΄τι θέλεις να πείς, δεν σε καταλαβαίνω.
Αν νομίζεις ότι το να έχεις αυτοκίνητο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και εγώ που δεν έχω είμαι καταθλιπτικός τότε τί να σου πω...... Σε καταλαβαίνω...είναι σχεδόν καταστροφικό το να ζεις τόσα χρόνια στην Αμερική....
βρε συ δεν με εκανες quote στο δημοσιευμα σου; Εχεις εκει:
τιτσατακι ειπε ......
Απλως σε ρωταω για ποιο λογο το εκανες quote. Δεν σου ζηταω το λογο και καλ μην με κανεις quote. γραψε οτι θελεις (που το κανεις ετσι και αλλοιως)
Ρε αγορι μου αμα μου γραφεις σαν υπογραφη χωρις Αλφα Ρομεο τι την θελεις τι ζωη το καταλαβαινω οτι αν δεν εχεις μια στο γκαραζ τιποτα αλλο δεν αξιζει. τωρα βεβαια αμα το εννοεις φιλοσοφικα οτι χωρις την υπαρξη της εταιρειας Αλφα Ρομεο δεν θα αξιζε να ζουμε τοτε δεν εχω αρκετες γνωσεις να σε ψυχαναλυσω (και ουτε με νοιαζει)
Νικος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
AlfaRomeo έγραψε:
Καλα ποιος παραπονιωταν για κοψε και ραψε εκτος περιεχομενου.
Τουλαχιστον κανε λιγο τον κοπο να μας πεις το λογο που μας κοβεις και μας ραβεις.Νικος
ΥΓ: Οχι βρε συ να μην διαγραφει ο λογαριασμος σου βρε παιδι. Παντα εχω ενα χαμογελο οταν βλεπω το τα ποστ σου (οχι το περιεχομενο την υπογραφη βρε- Χωρις Alfa Romeo τι τι θελουμε τη ζωη). Ελπιζω να μην το παιρνεις σοβαρα γιατι μια δεν εχεις ουτε καν αυτοκινητο (οπως μας ελεγες παλια) θα εχεις παθει καταθλιψη (που φυσικα την θεραπευεις στο εδω φορουμ
Για εξήγησέ μου το κόψε-ράψε, ΄τι θέλεις να πείς, δεν σε καταλαβαίνω.
Αν νομίζεις ότι το να έχεις αυτοκίνητο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και εγώ που δεν έχω είμαι καταθλιπτικός τότε τί να σου πω...... Σε καταλαβαίνω...είναι σχεδόν καταστροφικό το να ζεις τόσα χρόνια στην Αμερική....
Ορίστε..!!!Για να σε δω τώρα Νίκο τι θα απαντήσεις!!!
Alfaromeo,να υποθέσω οτι όλα ΟΚ?..Να τολμήσω να ρωτήσω αν θα έρθεις και για φαγητό απόψε στην Πεύκη?Βρε συ Νικο απλως του κολλαω και αυτος φρικαρει. Αμα βαζει τετοιες υπογραφες τοτε πρεπε να ειναι ετοιμος για την πλακα. (Οχι πως ξερει απο πλακα - αμεσως προσβληθηκε )
Τι δηλαδη πρεπει να βαλω και εγω κανα δυο υπογραφες με Subaru WRX STi τι θεεικα ειναι και βαρβατα στα ραλλυ. χμμ.. ισως να το κανω για να γελαμε.
Αντε καλα που ειμαι κουρασμενος γιατι αλλοιως θα ερχομουνα και εγω στην Πευκη (που δεν εχω ιδεα που ειναι). (εκτος αμα βεβαια με λυτσαρετε )
Νικος
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΥΜ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ Ο MODERATOR ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ (ΟΠΩς ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ) ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ. ΧΑΡΗΚΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ MODERATOR, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
(Τωρα τι θέλουμε να αποδείξουμε?Οτι επρεπε να το πω και στον Gavriil1? Το είπα και τώρα και στο παρελθόν!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΛΥΠΗΡΟ....!!!!!).
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΥΜ ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΥΣ 4ΤΡΟΧΟΗΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
Λυπάμαι που φεύγεις:
ο Διότι η αποχώρηση ποτέ δεν είναι λύση
ο Διότι φεύγεις για τους λάθος λόγους ή, αν θέλεις, ή δεν ξέρεις και εσύ γιατί ή δεν μας εξήγησες επαρκώς (τουλάχιστον εγώ δεν κατάλαβα)
ο Διότι η άποψή σου, όπως και του καθενός, είναι πολύτιμη, όταν βέβαια εκφράζεται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο (που ξέρω πως το μπορείς)Επίσης να σου πω πως, αν το επίπεδο του Forum δεν είναι αυτό που πρέπει (δεν το πιστεύω, θεωρώ το Forum εξαιρετικό βήμα ανταλλαγής απόψεων, με τις αδυναμίες του προφανώς), σε αυτό φταίμε πρώτα απ΄ όλα όλοι εμείς, διότι το Forum είμαστε εσύ και εγώ, και εμείς ανεβάζουμε ή ρίχνουμε το επίπεδο. Ειδικά στο παρόν θέμα, το επίπεδο όντως δεν ήταν αυτό που έπρεπε, αλλά, αν μου επιτρέπεις, σε αυτό φταις πρώτα εσύ και ο skullone, που, ενώ είχατε επιχειρήματα, αρχίσατε τις 'κραυγές' (στον skullone τα είπα και ιδιαιτέρως), δευτερευόντως ο gavriil1, που σας αντιμετώπισε με υπεροψία και ειρωνεία (αντί να αγνοήσει τις 'κραυγές' και να επικεντρωθεί στα επιχειρήματα και στα μηνύματα πάνω στο θέμα που ο ίδιος άνοιξε, προκειμένου να μην πάρει χωρίς λόγο διαστάσεις η όποια αντιπαράθεση), και τριτευόντως όλοι εμείς οι άλλοι. Το ίδιο το Forum και οι επόπτες (kouk και mm55 στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα), ασχέτως των κατηγοριών σου, δεν φταίει σε τίποτε άλλο, εκτός που δεν πήρε / πήραν, κάποια στιγμή, που κανένα λογικό επιχείρημα δεν 'ακουγόταν', παρά μόνο μπινελίκια, τη γενναία απόφαση να 'κλειδώσει' το θέμα.
Ασχέτως της παραπάνω προσωπικής και, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό, καλόπιστης και καλοπροαίρετης κριτικής, σε παρακαλώ να ξανασκεφτείς την, εν θερμώ, είμαι σίγουρος, απόφασή σου.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αντε καλα που ειμαι κουρασμενος γιατι αλλοιως θα ερχομουνα και εγω στην Πευκη (που δεν εχω ιδεα που ειναι).
ΝικοςH Πεύκη είναι κοντά στο Μαρούσι μετά το Ν. Ηράκλειο όπως ανεβαίνουμε στα βόρεια της Αθήνας.
Στην Ελλάδα είσαι;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Φαντασου.Μερικες σελιδες πριν skullone εγραψα για την ιστορια της λεξης Yankee. Με λιγα λογια, ειχε περιφρονητικο τονο πριν 150-200 χρονια. Τωρα σημενει 'αυτος που ζει στην Νεα Αγγλια'. Καλυτερα τωρα?
Παράθεση από το περιοδικό 'Classic & Sports Car', τεύχος Μαΐου 2002, σελ. 99, άρθρο 'Six Sense', στο οποίο προτείνονται κλασικά εξακύλινδρα κουπέ αυτοκίνητα τα οποία μπορεί κανείς να αγοράσει με £10000 (10000 λίρες Αγγλίας). Στο δεξί μέρος της σελίδας έχει μια στήλη με τίτλο 'If £10K is too much', στην οποία προτείνει κάποιες φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων το Ford Mustang 6.
Παραθέτω αυτολεξεί:
**FORD MUSTANG 6
Top speed** 115mph 0-60mph 12.5 secs
Produced/built 1964-'70/2,301,966 (all coupés)
Price new Not sold in UK
Price now £3000-5500Not too heavy so decent performance despite - in American terms - only packing paltry 3.3 or 4.1 -litre 'sixes'. Early cars just about the coolest thing to cruise the King's Road. Fork out more cash for a V8 and you'll get a seriously quick motor - doesn't handle too awfully either, for a Yank. Styling began to lose its way from '70 and went completely off the rails after '73.
Υπόψιν ότι το C&SC είναι ένα ακόμα περιοδικό το οποίο δεν υμνεί τα Αμερικανικά αυτοκίνητα, ιδίως για το κράτημά τους.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αλλον από τον Πανούση δεν ξέρεις να αναφέρεις;Σκέφτηκα αρχικά να αναφέρω κάποιον από τους σημερινούς μας 'κυβερνώντες' που προσκυνάνε τις ΗΠΑ και τι λέγανε στο παρελθόν (π.χ. το φοβερό 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο')...
Αλλά προσβάλλουν την αισθητική μου ακόμα περισσότερο κι από μια Lincoln Continental Mk IV.
Οπότε... Πανούσης! Που τουλάχιστον είναι και ευφυής και μας έχει δώσει και αρκετά εύστοχα τραγούδια (αν και - για να κάνω μια αναφορά στη 'Χωματερή' που δημοσιευόταν στο '9' της Ελευθεροτυπίας - 'έχω δει εκτελέσεις και για λιγότερο εύστοχες παρατηρήσεις')...
Όμως, α ναι! Θυμήθηκα! Με την ίδια ακριβώς χροιά χρησιμοποιεί τον όρο και ο Μίκης Θεοδωράκης... Και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος... Και ο Θάνος Μικρούτσικος... Και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου... Και πολλοί άλλοι. Απλά δεν έτυχε να μου έρθουν στο μυαλό εκείνη ακριβώς τη στιγμή.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Με αλλα λογια, υπαρχει ενα 'παρε-δωσε' αγραπτο συμβολαιο μεταξυ πολιτη και κρατους. Π.χ. Στρατιωτης στην Ελλαδα. ΟΚ, να σου δωσω 2 χρονια απο την ζωη μου. Εσυ τι θα μου δωσεις? Ελλαδα? Μου. Πως θα εισαι 'Ελλαδα μου' οταν εγω σου δινω (βασικα οτι πολιτμοτερο εχω, αυτο λεγετε 'ο χρονος μου') και εσυ ΔΕΝ μου δινεις...βασικα, τιποτε. Απλως ενα απολυτιριο στρατου που με κανει νομιμο. Ω ναι και τον μισθο των στρατιωτων
Κοίταξε, εάν όλο το μίσος σου για την Ελλάδα πηγάζει από την ανυποταξία σου, τότε πολύ απλά θα μπορούσες να στρέψεις την αρνητική σου ενέργεια προς τις ελληνικές στρατολογικές υπηρεσίες και τη γεωγραφία που δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να πράξουμε διαφορετικά, σε αντίθεση με τις συνεχείς-αφελείς επιθέσεις που κατά καιρούς κάνεις προς έναν ολόκληρο λαό.
Ως προς την μετάφραση του όρου Yankee, θα πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Ο χαρακτηρισμός Yankee είναι 100% περιφρονητικός (όπως Aussies) και η απόδοσή του ως 'αμερικανάκι' με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βέβαια κατά τη μετάφραση τέτοιου είδους λέξεων υπεισέρχεται και το στοιχείο της υποκειμενικότητας, όμως είναι μάλλον αστείο να στηρίζεται ολόκληρη η κριτική σε ένα άρθρο μοναχά σε αυτό το σημείο.
Σε αντίθεση με τον γραβίλη (ή όπως λέγεται) που διεκδικεί το απυρόβλητο για όλους τους χαρακτηρισμούς του στο forum, ο συντάκτης και ο μεταφραστής του άρθρου κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες τους.
Φυσικά η κριτική είναι σε κάθε περίπτωση δεκτή, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η έμφαση που δίνεται στη συγκεκριμένη λέξη είναι μάλλον αστείαΣυμφωνώ γενικά με όσα λες, όμως θα πρέπει να σε διορθώσω κάπου. Συγκεκριμένα, η λέξη Aussie δεν έχει αρνητική χροιά ούτε σκωπτική (συνήθως). Μάλιστα, οι ίδιοι οι Αυστραλοί τη χρησιμοποιούν για τον εαυτό τους. Αντίστοιχα και με το 'Canuck' που χρησιμοποιείται για τους Καναδούς.
Βέβαια, μην αποκαλέσεις 'kraut' ένα Γερμανό, αν δε θες να προκληθεί καυγάς...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.Δυστυχώς, 400 χρόνια τουρκικής κατοχής μας άφησαν πολλές κακές συνήθειες...
Δώσε μας κάποια παραδείγματα παρακαλώ. Εγώ πάντως δε βρίσκω ομοιότητες με αυτό της κλασσικής Ελλάδος σε κανένα σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς όλα εμπεριέχουν ένα βασικό φθοροποιό στοιχείο που ακυρώνει κάθε τους προσπάθεια (εάν και εφόσον καταβάλλεται τέτοια προσπάθεια) να μοιάσουν στα δεδομένα εκείνης της εποχής: Τον ανταγωνισμό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε αρρωστημένες καταστάσεις. Επιπλέον, η κλασσική Ελλάδα, αλλά και η Αλεξανδρινή και Ελληνιστική περίοδος, χαρακτηρίζονταν από την έλλειψη κεντρικής ιδεολογικής κατεύθυνσης του εκπαιδευτικού συστήματος. Σήμερα, τα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα αποφεύγουν να εκπαιδεύουν πολίτες. Μάλλον υπηκόους εκπαιδεύουν... και μέλλοντες ανέργους.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Eίναι η πραγματικότητα. Δεν το έγραψα για άλλοθι, αλλά σαν παρατήρηση ότι έτσι είναι.Των τετρακοσίων χρόνων της δουλείας προηγήθηκαν 1000 χρόνια αποδόμησης της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με διώξεις, καύσεις βιβλίων, αφορισμούς, γενοκτονίες, βανδαλισμούς, εκτελέσεις και άλλα τέτοια 'όμορφα'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Eίναι η πραγματικότητα. Δεν το έγραψα για άλλοθι, αλλά σαν παρατήρηση ότι έτσι είναι.
Των τετρακοσίων χρόνων της δουλείας προηγήθηκαν 1000 χρόνια αποδόμησης της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με διώξεις, καύσεις βιβλίων, αφορισμούς, γενοκτονίες, βανδαλισμούς, εκτελέσεις και άλλα τέτοια 'όμορφα'.
Θα εκπλαγείς πόσες κακές συνήθειες έχουμε πάρει από τους Τούρκους.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες στο κειμενό σου. Υπήρχαν περίοδοι (πριν την τουρκοκρατία) που η ελληνικότητα κυνηγήθηκε αλλά και περίοδοι στις οποίες άνθησε.
-
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.
Δυστυχώς, 400 χρόνια τουρκικής κατοχής μας άφησαν πολλές κακές συνήθειες...
Δώσε μας κάποια παραδείγματα παρακαλώ. Εγώ πάντως δε βρίσκω ομοιότητες με αυτό της κλασσικής Ελλάδος σε κανένα σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς όλα εμπεριέχουν ένα βασικό φθοροποιό στοιχείο που ακυρώνει κάθε τους προσπάθεια (εάν και εφόσον καταβάλλεται τέτοια προσπάθεια) να μοιάσουν στα δεδομένα εκείνης της εποχής: Τον ανταγωνισμό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε αρρωστημένες καταστάσεις. Επιπλέον, η κλασσική Ελλάδα, αλλά και η Αλεξανδρινή και Ελληνιστική περίοδος, χαρακτηρίζονταν από την έλλειψη κεντρικής ιδεολογικής κατεύθυνσης του εκπαιδευτικού συστήματος. Σήμερα, τα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα αποφεύγουν να εκπαιδεύουν πολίτες. Μάλλον υπηκόους εκπαιδεύουν... και μέλλοντες ανέργους.
Δεν καταλαβαίνω το παραπανω. Το σύστημα δεν είναι μόνο το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό κλπ.
--Μάλλον υπηκόους εκπαιδεύουν... και μέλλοντες ανέργους.
Αυτό ισχύει μόνο για την Ελλάδα, δυστηχώς.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι πολύ περήφανος που ως 'υπανάπτυκτος', 'τριτοκοσμικός', 'κομπλεξικός', 'φαιδρός' Έλληνας δεν έχω κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν τον συρφετό της πολιτικής νοοτροπίας του οποίου εσείς είσθε κοινωνοί. Αν εσείς οι 'ανεπτυγμένοι' και 'πολιτισμένοι' θεωρείτε ότι το να έχετε κοινή νοοτροπία με αυτά τα άτομα σας τιμά... Δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.
Πάντως, δε μετέχει της Ελληνικής παιδείας κάποιος που ενεργεί και σκέπτεται έτσι, άρα, σύμφωνα με τον ορισμό του Ισοκράτους, δεν είναι Έλληνας...
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.
Δυστυχώς, 400 χρόνια τουρκικής κατοχής μας άφησαν πολλές κακές συνήθειες...
Να ξεκαθαρίσουμε μερικές λανθασμένες εντυπώσεις που βλέπω ότι συχνά διατυπώνεται εδώ:
- Δεν υπάρχει ένα δυτικό σύστημα (ούτε καν δυτικός πολιτισμός): π.χ. το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Μεγ.Βρεττανίας, το οποίο με τη σειρά του διαφέρει ριζικά από αυτό της Γαλλίας. Το δικομματικό σύστημα των ΗΠΑ σε πολλούς Ευρωπαίους φαντάζει ελάχιστα δημοκρατικό, όπως αντίστοιχα ο 'κρατισμός' της Ευρώπης μεταφράζεται για τις ΗΠΑ ως 'Σοσιαλισμός'.
- Πουθενά στο δυτικό κόσμο δεν υπάρχει αντίστοιχο (ούτε καν κατά προσέγγιση) σύστημα διακυβέρνησης όπως το Αρχαίο Ελληνικό (ή καλύτερα εκείνο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας). Το κοινοβουλευτικό σύστημα μοιάζει ελάχιστα με την άμεση δημοκρατία και οι ισχυρές κεντρικές διοικήσεις του δυτικού κόσμου αποτελούν το αντίθετο άκρο της Πόλης-Κράτους της Αρχαίας Ελλάδας. Το 'δυτικό σύστημα' (χρησιμοποιώ καταχρηστικά την έννοια αυτή) αποτελεί μετεξέλιξη της Ρωμαϊκής Αριστοκρατίας, όπως καθορίστηκε από το πρώτο κοινοβούλιο του δυτικού κόσμου στην Αγγλία πολλές εκατοντάδες χρόνια αργότερα. Το αντίστοιχο νεοελληνικό σύστημα διακυβέρνησης αποτελεί 'δανεισμό' από τη Δύση.
- Εκείνο που συγχέεται εδώ πέρα είναι ο πολιτισμός με την πολιτική. Πράγματι αν θεωρήσουμε ότι ο δυτικός πολιτισμός πηγάζει από την Αναγέννηση τότε πράγματι συνδέεται άρρηκτα με τον κλασικισμό της Αρχαίας Ελλάδας. Όμως και πάλι υπάρχει μία ριζική διαφορά. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν κατανοούσαν την έννοια της λεγόμενης 'γραμμικής ιστορίας', όπως την αντιλαμβάνεται ο 'δυτικός' προτεσταντικός πολιτισμός και όπως αυτή εκφράζεται από την αυτοκρατορική πολιτική που από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έως σήμερα ουσιαστικά αλλάζει προσωπείο (Σταυροφορίες, Αποικιοκρατία, 1ος ΠΠ, Ψυχρός Πόλεμος-Σφαίρες επιρροής μεγάλων δυνάμεων και βέβαια ο σημερινός ηγεμονισμός των ΗΠΑ).
- Τέλος διαφωνώ ριζικά ότι το Δυτικό σύστημα είναι κοντά στην Αρχαία Ελλάδα. Το ότι η Ελληνική πολιτική αποτελεί φάρσα του δυτικού συστήματος, δε σημαίνει ότι οι αρχές που έθεσαν οι πρόγονοί μας δεν άφησαν τα κατάλοιπά τους στην νεότερη Ελλάδα. Ο τρόπος που σκέφτεται ο Ελληνας, που γκρινιάζει, που έχει άποψη για τα πάντα, που κατακρίνει τα πάντα, παραπέμπει απευθείας στην Άμεση Δημοκρατία. Κάτι που για τον Δυτικοευρωπαίο και τον Αμερικάνο που ακολουθεί ως Ευαγγέλιο το 'σύστημα' φαντάζει ως έλειψη πολιτισμού και που όμως είναι αυτό ακριβώς που μας συνδέει με τους προγόνους μας (εμάς και όχι τους 'δυτικούς').
-
Όσον αφορά την αντίληψη της ιστορίας, ενώ ο χριστιανικός κόσμος την βλέπει ως γραμμικά εξελισσόμενη, ο Ησίοδος ('ειδωλολάτρης', άρα και 'σατανιστής'... Ασχέτως αν η Ελληνική θρησκευτική σκέψη δεν είχε χώρο για έναν κακό, καταστροφέα αντί-θεό, ενώ ο 'σατανάς' ήταν ξεκάθαρα ιουδαιοχριστιανική εφεύρεση) μιλούσε για τέσσερα γένη, τέσσερεις μεγάλους πολιτισμούς που καταστράφηκαν και κάθε φορά ο μεταγενέστερος ήταν πιο ατελής και χειρότερος ηθικά:
Το χρυσό γένος
Το αργυρό γένος
Το χάλκινο γένος
Το γένος των ηρώων (ελπίζω να παραθέτω σωστά τη σειρά. Τα γράφω από μνήμης και έχω καιρό να διαβάσω το 'Έργα και Ημέραι' και τη 'Θεογονία')Και, όπως φαίνεται, οι θεοί που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες, πριν μετεξελιχθούν σε προσωποποιήσεις αξιών και ιδεών, φαίνεται πως ήταν εξέχουσες προσωπικότητες των προηγούμενων γενών.
Μετά την πτώση των μεγάλων αυτών πολιτισμών, ακολούθησε το 'σιδηρούν γένος', η γενιά της εποχής του Ησιόδου, η οποία περιγράφεται μάλλον με μελανά χρώματα. Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρω εδώ ότι ιδεολογικά δε μπορώ να πω ότι εκφράζομαι από τον Ησίοδο, γιατί οι αντιλήψεις του είναι υπερβολικά πατριαρχικές για τα γούστα μου και ο λόγος που εκφέρει είναι σε πολλά σημεία μισογυνικός, σχεδόν όσο και τα εξευτελιστικά για το γυναικείο φύλο προστάγματα της Βίβλου.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Μην είσαι σίγουρος. Η νοοτροπία με την οποία συμφωνείς ('love it or leave it') είναι κλασσικό παράδειγμα νοοτροπίας υπηκόου.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες στο κειμενό σου. Υπήρχαν περίοδοι (πριν την τουρκοκρατία) που η ελληνικότητα κυνηγήθηκε αλλά και περίοδοι στις οποίες άνθησε.
Τεκμηρίωσέ το σε παρακαλώ. Το βυζαντινό κατεστημένο - ιδίως το θρησκευτικό - κατέβαλε λυσσώδεις προσπάθειες να ξεριζώσει ό,τι Ελληνικό. Μην ξεχνάς ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έλεγε στο Μωάμεθ τον Πορθητή ότι δεν ήταν Έλληνας και ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας ψάλλονται στις εκκλησίες ενώπιον όλων - των αρχών συμπεριλαμβανομένων - απίστευτες κατάρες, αναθέματα και ύβρεις κατά των Ελλήνων. Όσα γράφονται δε στα περιοδικά της Εκκλησίας κατά των Ελλήνων φιλοσόφων και όσων εκφράζονται από αυτούς είναι απίστευτα. Ή μήπως ξεχνάμε ότι η λέξη 'Έλλην' απέκτησε υβριστικό χαρακτήρα στο Βυζάντιο; Για δε τους 'προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων' Ιωάννη 'Χρυσόστομο', 'Μέγα' Βασίλειο και Γρηγόριο Ναζιανζηνό... Τι να πω! Ο μεν Βασίλειος ήταν μέγας πολέμιος του Ελληνισμού (ΚΑΙ των Ελληνικών γραμμάτων), ο δε Ιωάννης ο 'Χρυσόστομος' ήταν ο ηθικός αυτουργός και ιδεολογικός ινστρούχτορας του τελειωτικού εμπρησμού της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας. Αλλά κι ο Γρηγόριος δεν ήταν καλύτερος. Οι τρεις αυτοί κύριοι δεν διακόνησαν τον Ελληνισμό, αλλά τον Ιουδαιοχριστιανισμό, πράγμα που φαίνεται από τα γραπτά τους και τους λόγους τους.
Μεμονωμένες αναλαμπές, όπως η αντιγραφή ελαχίστων διασωθέντων συγγραμμάτων και τεχνικών της ιατρικής από τον Γαληνό (η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής ιατρικής τεχνογνωσίας έχει χαθεί για πάντα. Η δε Ρώμη δε συνέβαλε καθόλου στην πρόοδο, γιατί, αντί να θεωρεί την ιατρική επιστήμη, την ανέθετε συνήθως σε δούλους που κάνανε γιατροσόφια με ματζούνια), ο Ιουλιανός ή ο Γεώργιος Πλήθων αποτελούν σταγόνα στο σκοτεινό ωκεανό της θρησκοληψίας και του αυταρχισμού.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το Δυτικό σύστημα και μάλιστα το Αμερικανικό ειναι πολύ κοντύτερα στο κλασσική Ελλάδα από την τωρινή Ελλάδα.Ε όχι!!!
με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά μήπως τα παραλές??? (κοινώς, το έχεις παραχέσει???)τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΗΠΑ με την κλασική Ελλάδα? Ήμαρτον!!!
Σπύρος
-
Μην είσαι σίγουρος. Η νοοτροπία με την οποία συμφωνείς ('love it or leave it') είναι κλασσικό παράδειγμα νοοτροπίας υπηκόου.
φίλε άγη δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου υπηκόους προσπαθούν να εκπαιδεύσουν (και όχι πολίτες να (δια)μορφώσουν όπως θα ήταν το σωστό...)
χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία όλου του κόσμου. Κανένα από αυτα δεν είναι αμερόληπτο και κανένα δεν παρουσιάζει την ιστορία όπως πραγματικά έχει συμβεί.
και θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω ότι οι έλληνες είναι από τους λαούς που έχουν 'φάει' λιγότερο από άλλους την καραμέλα αυτή.
κωνσταντίνε τι σημαίνει kraut???
Σπύρος
-
Kraut σημαίνει, αν δεν κάνω λάθος, λάχανο. Και Sauerkraut ξυνολάχανο. Συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να αναφερθούν στους Γερμανούς, γιατί αποτελεί - λένε - πολύ βασικό συστατικό του διαιτολογίου τους... Όπως για μας η φασολάδα και το ψωμί.
-
φαντάσου να φώναζαν κοροϊδευτικά τους έλληνες 'φασολάδες' ή κάτι τέτοιο...
Σπύρος
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου