-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αν κατι τετοοιο εχεις στο νου σου ξεχνα το εκτος αν χτιζεις καμια βιλα στον Διονυσο.
Στο Δίονυσο δεν σε νοιάζει αφού λόγω υψομέτρου και το καλοκαίρι δεν είναι άσχημα...
Το βασικό σου πρόβλημα στον Διόνυσο είναι το 1.5 μέτρο χίονι.... γι' αυτό και οι υψηλές πωλήσεις Cayenne
-
Παίδες help!! I need your lights!!!
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα οικόπεδο 300τμ ,με συντελεστή δόμησης 0,3. Θεωρώ λοιπόν ότι μπορώ να βγάλω 90τμ νόμιμα σε ένα επίπεδο. Επειδή όμως είναι επικλινές, μπορώ να χτίσω δύο (!!!) ακόμα 90άρια ως α' και β' υπόγειο, όπου όμως στην ουσία το β΄υπόγειο είναι ισόγειο (στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο).
Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω γκαράζ, αποθήκη κτλ το β΄ υπόγειο και να χρησιμοποιήσω το α΄ υπόγειο ως κατοικήσιμο χώρο (σαλόνι, κουζίνα, WC). Στην περίπτωση αυτή το σπίτι θα έχει 180τμ κατοικήσιμους χώρους πράγμα που είναι παράνομο σε σχέση με τα προβλεπόμενα 90τμ.
Η ερώτηση είναι τί είδους επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν σε σχέση με την πολεοδομία?? Ένας γνωστός μου είπε ότι δεν τρέχει τίποτα, γιατί όλη η Ελλάδα έτσι χτίζει. Απλά, όταν έρθει η Πολεοδομία για αυτοψία, ή δεν θα έχω κάνει τις μετατροπές που θέλω ή θα ρίξω λίγο 'λαδάκι' και όλα ΟΚ. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι αν γίνει καταγγελία από κάποιον (π.χ. γείτονα) στην πολεοδομία. Επειδή όμως όλοι οι γείτονες φαίνεται πως είναι παράνομοι, μάλλον κανένας δεν θα το κάνει.
Μπορώ να βασιστώ στην καλή πίστη του κάθε ενός και να διακινδυνεύσω μια επένδυση πολλών ομολογουμένως χρημάτων, ή να μην το σκέφτομαι καν? Αν υπάρχει κανένας συμφορουμίτης πολιτικός μηχανικός ή γενικά γνώστης, θα παρακαλούσα για μια συμβουλή. Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα οικόπεδο 300τμ ,με συντελεστή δόμησης 0,3. Θεωρώ λοιπόν ότι μπορώ να βγάλω 90τμ νόμιμα σε ένα επίπεδο. Επειδή όμως είναι επικλινές, μπορώ να χτίσω δύο (!!!) ακόμα 90άρια ως α' και β' υπόγειο, όπου όμως στην ουσία το β΄υπόγειο είναι ισόγειο (στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο).
Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω γκαράζ, αποθήκη κτλ το β΄ υπόγειο και να χρησιμοποιήσω το α΄ υπόγειο ως κατοικήσιμο χώρο (σαλόνι, κουζίνα, WC). Στην περίπτωση αυτή το σπίτι θα έχει 180τμ κατοικήσιμους χώρους πράγμα που είναι παράνομο σε σχέση με τα προβλεπόμενα 90τμ.
Η ερώτηση είναι τί είδους επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν σε σχέση με την πολεοδομία?? Ένας γνωστός μου είπε ότι δεν τρέχει τίποτα, γιατί όλη η Ελλάδα έτσι χτίζει. Απλά, όταν έρθει η Πολεοδομία για αυτοψία, ή δεν θα έχω κάνει τις μετατροπές που θέλω ή θα ρίξω λίγο 'λαδάκι' και όλα ΟΚ. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι αν γίνει καταγγελία από κάποιον (π.χ. γείτονα) στην πολεοδομία. Επειδή όμως όλοι οι γείτονες φαίνεται πως είναι παράνομοι, μάλλον κανένας δεν θα το κάνει.
Μπορώ να βασιστώ στην καλή πίστη του κάθε ενός και να διακινδυνεύσω μια επένδυση πολλών ομολογουμένως χρημάτων, ή να μην το σκέφτομαι καν? Αν υπάρχει κανένας συμφορουμίτης πολιτικός μηχανικός ή γενικά γνώστης, θα παρακαλούσα για μια συμβουλή. Ευχαριστώ.Δεν ξερω για τις επιπλοκες απο πολεοδομια απλως ηθελα να επιστησω την προσοχη οτι μη βλεπεις το 180 αλλα δυο 90αρια με σκαλες. Εισαι σιγουρος οτι θα αντεξεις την ταλαιπωρια, και το οικοπεδο με την μεγαλη κλιση επισης δεν ειναι πολυ βολικο.
Δεν λεω να μην χτισεις απλως να τα εχεις υποψη σου πριν τα ζησεις.
-
Μα εαν το υπογείο είναι γκαράζ εισαι νομίμος
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Μπορώ να βασιστώ στην καλή πίστη του κάθε ενός και να διακινδυνεύσω μια επένδυση πολλών ομολογουμένως χρημάτων, ή να μην το σκέφτομαι καν? Αν υπάρχει κανένας συμφορουμίτης πολιτικός μηχανικός ή γενικά γνώστης, θα παρακαλούσα για μια συμβουλή. Ευχαριστώ.Εγω τέτοιο ρίσκο δεν θα το έπερνα!!!! Μη νομίζεις ψιλοσφίγγουν οι Πολεοδομίες!!!! η ΔΕΗ μπορεί να σου κάνει σκηνικό ενώ με το νεο νόμο πλέον η Πολεοδομία λεέι θα κάνει αυτοψία και πριν και μετά την κατασκευή
-
Ταπεινη μου γνωμη:
Μιλας με τον μηχανικο σου, η ακομα καλυτερα με μηχανικο της περιοχης που βρισκεται το οικοπεδο.
Από την πρακτικη σου λεω οτι τα 2/3 του Πανοραματος Βούλας ειναι χτισμενα ετσι ακριβως οπως αναφερεις. -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Ταπεινη μου γνωμη:
Μιλας με τον μηχανικο σου, η ακομα καλυτερα με μηχανικο της περιοχης που βρισκεται το οικοπεδο.
Από την πρακτικη σου λεω οτι τα 2/3 του Πανοραματος Βούλας ειναι χτισμενα ετσι ακριβως οπως αναφερεις.Ακριβώς αυτό συμβαίνει σε πολλές αν όχι όλες τις περιπτώσεις. Ποιός δεν έχει κλείσει ημιυπαίθριο ή δεν έχει δηλώσει ολόκληρο όροφο ως playroom?. Απλά ίσως δεν είναι μακριά η στιγμή (βλ. φοροεισπρακτικούς+προστιμοεισπρακτικούς κτλ λόγους) που όλοι θα κληθούν-με να πληρώσουμε....
Αυτό με προβληματίζει... -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Μπορώ να βασιστώ στην καλή πίστη του κάθε ενός και να διακινδυνεύσω μια επένδυση πολλών ομολογουμένως χρημάτων, ή να μην το σκέφτομαι καν? Αν υπάρχει κανένας συμφορουμίτης πολιτικός μηχανικός ή γενικά γνώστης, θα παρακαλούσα για μια συμβουλή. Ευχαριστώ.Αν η μηχανικός σου το δέιξει σωστά στις τομές και θα έχεις προσβάσιμο υπογειο και θα εισαι νομιμος....
γενικά ισχύει το ότι σε υπογεια τμήματα δεν επιτρεπεται να εξεξουν πάνω απο 1,5 μ απο το εδαφος...
αν εχεις οικόπεδο με κλίση και σου κάνει τομη κάπου που να φαίνεται ότι διατηρει το 1,5 τοτε εισαι νομιμος....το παν ειναι να επικοινωνούν εσωτερικά αλλιώς η π/ια θα στο μετρησει στην δομηση...ίσως αυτο βοηθήσει..
-
HELP!θα εκτιμουσα πληροφοριες για προκατ κατοικιες.τα + κα τα - τους.Κόστη,χρόνος παραδοσης,αντισεισμική προστασία,γνωστες και αξιόπιστες εταιριες του χωρου.Thnx!!!
-
Για μένα η καλύτερη μέση λύση με τα σημερινά δεδομένα της οικοδομής σε ότι αφορά την Ελληνική αγορά.
Στα συν:- Μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος κατασκευής, άδεις και ΙΚΑ. Στην περιοχή μου πάει με το κλειδί στο χέρι περίπου στα 550 ευρώ εκτός άδειας και πάτας (τσιμεντένιας βάσης).
- Πολύ καλύτερη υγρομόνωση και ηχομόνωση από τις κλασικές οικοδομές με δεδομένο το κόστος.
- Πολύ καλή αντοχή στους σεισμούς, ίσως και καλύτερη από ότι το συνήθη μπετό.
- Δεν απαιτούν θεμέλια αλλά απλά μια επίπεδη επιφάνεια με μπετό με ρηχά πέδιλα κατά μήκος των πλευρών και χιαστή.
- Δεν ξεχωρίζουν εύκολα μια και σοβαντίζονται μέσα έξω κανονικά. Μόνο ο γνώστης καταλαβαίνει τη διαφορά.
- Μια υπερυψωμένη σοφίτα φτιάχνει εύκολα επιπλέον δωμάτια που δεν φαίνονται πουθενά.
- Εν τέλει είναι κουκλιά σαν ακριβές βιλίτσες.
Στα πλην:
- Δεν μπορείς να φτιάξεις πέρα από ισόγειο και πρώτο όροφο.
- Η άγνοια του κόσμου που τα βλέπει καχύποπτα συχνά χωρείς να ξέρει αν αναφέρεται σε αυτά ή σε λυόμενα!!!!
- Η ανεύρεση σωστού επαγγελματία για να έχεις σωστή κατασκευή.
Ένας συγκροτημένος κατασκευαστής στο παραδίδει κατά μέσο όρο σε τρις μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Δυστυχώς εταιρίες που να αξίζουν στην Αθήνα δεν γνωρίζω μια και δεν έχω επαφή με την εκεί αγορά. Αν ήταν για Κρήτη θα σε έστελνα με μεγάλη σιγουριά.
-
Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις ένα που σου αρέσει, να κτυπήσεις την πόρτα και να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη.
Όσοι γνωρίζω και έφτιαξαν, δηλώνουν μετανοιωμένοι. Ίσως οφείλεται ακριβώς στην έλλειψη σωστών κατασκευαστών.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις ένα που σου αρέσει, να κτυπήσεις την πόρτα και να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη.Όσοι γνωρίζω και έφτιαξαν, δηλώνουν μετανοιωμένοι. Ίσως οφείλεται ακριβώς στην έλλειψη σωστών κατασκευαστών.
Και εμένα με απασχολεί το χτίσιμο σαν μελλοντική φάση μετά την αγορά του οικοπέδου και ομολογώ ότι θέλω να δω τί παίζει με τα προκάτ. Δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά, η μόνη επαφή που είχα είναι από το site της BETANET όπου έχει κάποιες φωτογραφίες και λίγο μπλαμπλα...
Γιατί δηλώνουν μετανιωμένοι αυτοί που ξέρεις? Λόγω ποιότητας κατασκευής, κόστους, χρόνου ή τί άλλο?? -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Επειδη εκανα πατατα, , οι τιμες που παιζουν στην περιοχη για ακινητα με γκαραζ και αποθηκη ειναι απο 2000 εως 2500 ευρω το τμ για νεοδμητα. Sorry και παλι maxmara!!!2500 ευρώ! Είναι τρελλοί οι Ρωμαίοι !
Anyway, τώρα μιλάμε για **τρίτο **όροφο, **59τμ **με γκαράζ, *χωρίς αποθήκη *( ), με ανοιχτό 'ορίζοντα' καθώς απέναντι είναι δημοτικό σχολείο διόροφο.
Υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης:
-με ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι-κουζίνα
-με ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι (μικρό)-κουζίνα και μικρό γραφείο/δωμάτιο.Να πούμε κοντά στα 2.000/τ.μ.?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
2500 ευρώ! Είναι τρελλοί οι Ρωμαίοι !
Anyway, τώρα μιλάμε για **τρίτο **όροφο, **59τμ **με γκαράζ, *χωρίς αποθήκη *( ), με ανοιχτό 'ορίζοντα' καθώς απέναντι είναι δημοτικό σχολείο διόροφο.
Υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης:
-με ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι-κουζίνα
-με ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι (μικρό)-κουζίνα και μικρό γραφείο/δωμάτιο.Να πούμε κοντά στα 2.000/τ.μ.?
εκει γυρω παιξε. 2000 με 2200. ξεκινα για πλακα απο τα 2200 και βλεπεις...
-
Δυο ερωτησουλες:
- ξυλινο πατωμα τι τιμη θεωρειται καλη για τοποθετηση και τι για τριψιμο-λουστραρισμα?????
- καλυτερη επιλογη ειναι ξυλο στο πατωμα για σαλονι ή μαρμαρο-γρανιτης?
Απο κοστος τι διαφορα εχουμε χοντρικα??? (για καλη ποιοτητα και στις 2 περιπτωσεις...)
Eυχαριστω!
-
Ξύλο στο σαλόνι γιατί όχι, είναι ζεστό υλικό και προσωπικά μου αρέσει σε όλα τα δωμάτια πλήν διαδρόμων μπάνιων και κουζίνας . Από την άλλη και μάρμαρο στο σαλόνι είναι καλή λύση αλλά σαφώς πιο ψυχρή. Οπωσδήποτε στα υπνοδωμάτια ξύλο αν υπάρχει η δυνατότητα...
Για γρανιτη θα προτιμούσα τον τεχνητό, ποτέ δεν ξέρεις αν ο φυσικός περιέχει ραδιενεργά ορυκτά μέσα...
Για κόστος ας μιλήσουν οι γνώστες της αγοράς. -
Το ξύλο θέλει προσοχή όμως, λόγω εύκολης πρόκλησης φθοράς και δεν γιατί καθαρίζεται τόσο εύκολα όσο ο γρανίτης.
Υπάρχουν τεχνητά υλικά που 'στρώνονται' πάνω από τα ήδη υπάρχοντα πλακάκια και έχουν όψη ξύλου (σε διάφορες αποχρώσεις), χωρίς να έχουν τα μειονεκτήματά του. Ψάξτα και αυτά...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για γρανιτη θα προτιμούσα τον τεχνητό, ποτέ δεν ξέρεις αν ο φυσικός περιέχει **ραδιενεργά ορυκτά **μέσα...
Για κόστος ας μιλήσουν οι γνώστες της αγοράς.δεν το φανταζόμουν αυτό!
-
To ξυλο ειναι καλο γι αυπνοδωματια αλλα ειναι μπελαλιδικο και θελει προσοχη στην χρηση αλλα και συντηρηση.
Το δε μαρμαρο αν ειναι ανοιχτοχρωμο κανει σταμπες αν λερωθει,,και μετα βραστα.
Πιστευω το πλακακι ειναι η πρακτικοτερη λυση, ευκολοτερη και φθηνοτερη.
Ο φυσικος γρανιτης ξερετε ποσο κανει το μετρο??
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Για γρανιτη θα προτιμούσα τον τεχνητό, ποτέ δεν ξέρεις αν ο φυσικός περιέχει **ραδιενεργά ορυκτά **μέσα...
Για κόστος ας μιλήσουν οι γνώστες της αγοράς.δεν το φανταζόμουν αυτό!
Τα περισσότερα δομικά υλικά εκλύουν αέριο ραδόνιο (άλλα πολύ, άλλα λίγο) το οποίο είναι ιδιαίτερα ραδιενεργό. Επίσης εκλύεται από το έδαφος και χρειάζεται προσοχή στα υπόγεια που δεν έχουν καλό δάπεδο. Οι ποσότητες του ραδονίου είναι αμελητέες και αν κάποιος αερίζει το σπίτι του καθημερινά δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ συγκέντρωση ραδονίου και να καταγραφεί σε μετρητές ραδιενέργειας.
Στο μπάνιο (ντους) πάντα να αερίζετε το χώρο και όχι προς το εσωτερικό του σπιτιού, γιατί το νερό περιέχει αέριο ραδόνιο και αυξάνεται η συγκέντρωσή του.
Στην Αμερική δεν μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου αν δεν πάρεις πιστοποιητικό ότι το υπόγειο δεν έχει ποσότητες ραδονίου (αν έχει γίνεται ειδική μόνωση στο έδαφος με γεωύφασμα) - βλέπε radon gas.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ