-
Στήν Τουρκία είναι πιό τυχεροί απο εμάς γιατί θά έχουν πολύ μεγαλύτερο μέρος απο το Καστελλόριζο οπού θα φαίνεται η ολικότητα.
-
Η ολικότητα θα παρατηρείται σε μια ζώνη πλάτους 100χλμ (τόση είναι η σκιά της σελήνης στην επιφάνεια της Γής) η οποία ξεκινάει με την ανατολή του ήλιου από την Βραζιλία και συνεχίζει λοξά και προς τα πάνω και καταλήγει κάπου προς την Μογγολία κατά τη δύση του ηλίου. Εφόσον είσαι στην ζώνη αυτή των 100χλμ θά έχεις ολική έκλειψη. Απλά η μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι στη Λιβύη ενώ στην αρχή και στο τέλος θα είναι μικρότερη... Το μόνο ελληνικό έδαφος το οποίο είναι μέσα σε αυτήν την ζώνη είναι το Καστελλόριζο. Η Τουρκία όμως διασχίζεται πλήρως από αυτήν την ζώνη οπότε προσφέρει το θέαμα της ολικής έκλειψης σε μεγάλη γεωγραφική έκταση των εδαφών της.
Σας έχω και εικόνα που δείχνει τη ζώνη ολικότητας και το ποσοστό εκλειψης ανάλογα με την απόσταση από αυτήν. (από το Βήμα της Κυριακής πριν 10 μέρες) http://i1.tinypic.com/rvv7sz.jpg -
Ζωντανή Δικτυακή Μετάδοση της Έκλειψης, Οδηγίες για την ασφαλή παρατήρηση του Ηλίου και της έκλειψης, Προσομοιώσεις του Φαινομένου της Έκλειψης και λοιπές πληροφορίες-αναφορές στην Ολική Έκλειψη Ηλίου από το Παν. Αθηνών.
-
Βάλαν και άλλα πλοία λόγω τής αυξημένης ζήτησης εισητηρίων! Θα γίνει χαμός. Μόνο μήν έχει καμια συννεφιά και τρελαθούμε..
-
Σε λιγο θα ειμαστε μαρτυρες αυτου του σπανιου φαινομενου ας μοιραστουμε τις εντυπωσεις μας.
-
Μονο που έχει συννεφιά
-
Αν συνεχίσει έτσι η συννεφιά...Ούτε μάρτυρες ούτε τίποτα...
-
Δειτε το απο την τηλεοραση
-
Έχουν ειδικές κάμερες που διαπερνούν τα σύννεφα τα κανάλια;
Μόνο ο 'Αθέατος κόσμος' θα το δείξει. -
Σκέψου να είσαι στη πίστα και να κυνηγάς χρόνο και να σου συμβεί αυτό
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουν ειδικές κάμερες που διαπερνούν τα σύννεφα τα κανάλια;
Μόνο ο 'Αθέατος κόσμος' θα το δείξει.Απο την Αθηνα δεν θα το δουμε,αλλα απο αλλα μερη θα το δουν ομως...
-
το ωραιο ειναι που σε ενα live webcast απο Καστελλόριζο ακουγεται που μιλανε στο background και ενω στην αρχη κατι εδειχνε τωρα δειχνει μια μαυριλα .. η παρακμη
-
Το απομακρυσμένο Καστελόριζο έχει το προνόμιο να είναι το μοναδικό ελληνικό έδαφος όπου η φετινή έκλειψη θα φανεί ως ολική (100%). Ήδη πολλοί επιστήμονες, φοιτητές αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμοι της χώρας μας και του εξωτερικού βρίσκονται στο νησί για να παρατηρήσουν και να φωτογραφίσουν το σπάνιο και μεγαλειώδες φαινόμενο.
Η μερική έκλειψη θα αρχίσει στις 12:34:45. Η αρχή της ολικής στις 13:51:58. Το μέγιστο έκλειψης στις 13:53:27. Το τέλος της ολικής 13:54:57 και το τέλος της μερικής έκλειψης στις 15:10:46.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, το ποσοστό κάλυψης του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη θα είναι υψηλό. Με μεγαλύτερα ποσοστά κάλυψης στη νοτιοανατολική Ελλάδα (98% στη Ρόδο, 96% στην ανατολική Κρήτη) που θα μικραίνουν καθώς κινούμαστε βόρεια ή δυτικά με τα μικρότερα ποσοστά να είναι στη βορειοδυτική Ελλάδα (Κέρκυρα 71%).
**Η Αθήνα θα έχει ποσοστό κάλυψης 84% και η Θεσσαλονίκη 75%. **Από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 171954.htm -
Εγώ σκέφτομαι τα πιτσιρίκια που θα ξετραβωθούν να κοιτούν τον ήλιο και λέω ότι χίλιες φορές καλύτερη η συννεφιά.
-
Αθήνα
Αρχή: 12:31
Μέγιστο: 13:48
Τέλος: 15:04Μέγιστο κάλυψης 86%
-
Για πείτε, οι αισθητήρες CCD των ψηφιακών μηχανών χαλάνε απ' το φαινόμενο; Να το κινηματογραφήσουμε ή να το αφήσουμε στους επαγγελματίες; Γυαλιά κτλ δεν έχω πάρει, δεν σκοπεύω να κοιτάξω πάνω από μία στιγμή, αλλά τουλάχιστον ένα video ή μία φωτό θα ήθελα να έχω.
Τι παίζει λοιπόν, κομπιουτεράδες μου;
-
Τυχερός που σήμερα είμαι Τρίκαλα με καθαρότατο ουρανό
-
αρχισε
ο ηλιος εχασε ενα μικρο κομματι του
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Για πείτε, οι αισθητήρες CCD των ψηφιακών μηχανών χαλάνε απ' το φαινόμενο; Να το κινηματογραφήσουμε ή να το αφήσουμε στους επαγγελματίες; Γυαλιά κτλ δεν έχω πάρει, δεν σκοπεύω να κοιτάξω πάνω από μία στιγμή, αλλά τουλάχιστον ένα video ή μία φωτό θα ήθελα να έχω.Τι παίζει λοιπόν, κομπιουτεράδες μου;
Μάσκα ηλεκτροκόλλησης κι όλα θα είναι εντάξει! Αισθητήρες, φιλμ, τα μάτια μας, ...
-
Για δώστε καμιά διεύθυνση όπου μπορούμε να χαζέψουμε την έκλειψη με ασφάλεια χωρίς να στραβωθούμε!
Ολίκή εκλειψη ηλίου Καστελλόριζο 29-03-2006