-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Να βλέπω την μανταμίτσα ή τον ψευτοκυριλε να διαδηλώνουν κατά του καπνίσματος και να τους πετυχαίνω στο άθλιο κλαμπάκι με τον ακόμα πιο άθλιο εξαερισμό να είναι πάνω στο τραπέζι μέσα στο πέπλο του καπνού μες την τρελή χαρά και τσακίρ κέφι ..Τότε δεν τους πειράζει ??
Προσωπικά με ενοχλεί ο πολύς καπνός αλλά υπό προυποθέσεις (δηλαδή να περνάω πολύ καλά) μπορώ να το κάνω να περάσει σε δεύτερη μοίρα..
αμα ειναι καμια ξανθια με μπλε πρασινα και πορτοκαλι ματια, κανουμε και συμβιβασμους ε?
theofaman εισαι φερραριστα ομως οποτε το χεις και συ ενα προβλημα....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Να βλέπω την μανταμίτσα ή τον ψευτοκυριλε να διαδηλώνουν κατά του καπνίσματος και να τους πετυχαίνω στο άθλιο κλαμπάκι με τον ακόμα πιο άθλιο εξαερισμό να είναι πάνω στο τραπέζι μέσα στο πέπλο του καπνού μες την τρελή χαρά και τσακίρ κέφι ..Τότε δεν τους πειράζει ??
Προσωπικά με ενοχλεί ο πολύς καπνός αλλά υπό προυποθέσεις (δηλαδή να περνάω πολύ καλά) μπορώ να το κάνω να περάσει σε δεύτερη μοίρα..
αμα ειναι καμια ξανθια με μπλε πρασινα και πορτοκαλι ματια, κανουμε και συμβιβασμους ε?
theofaman εισαι φερραριστα ομως οποτε το χεις και συ ενα προβλημα....
Τότε δεν κάνω συμβιβασμούς, απλά δεύγω από το μαγαζί..
Όταν περνάω καλά δεν είναι απαραίτητα με γκόμενα, αρκεί η καλή παρέα..
-
αστα ψεματα!!
-
αστα ψεματα!!Ρηχέ τύπε..
-
theofaman εισαι φερραριστα ομως οποτε το χεις και συ ενα προβλημα....Συγγνώμη αλλά αυτό δεν το κατάλαβα
Αν υπονοείς κάτι για τους κινητήρες...
Ή μήπως για τον χορηγό μας? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
αστα ψεματα!!
Ρηχέ τύπε..
οσο πιο ρηχος γινεται...σκετη ξερα!
-
http://www.themovieinsider.com/md2894-t ... oking.html
Εδώ θα βρείτε trailer από μια νέα ταιινία (κοιν. σάτιρα) με πρωταγωνιστή έναν τύπο που το επάγγελμά του τον θέλει να υπερασπίζεται το κάπνισμα και τα δικαιώματα των καπνιστών, τις καπνοβιομηχανίες, κλπ, ενώ προσπαθεί να παραμείνει πρότυπο για το 12-χρονο γιό του.
Το σλόγκαν της ταινίας λέει:
'O Nick Naylor δεν κρύβει την αλήθεια, την ....φιλτράρει!' -
Αυτές τις μέρες κατάλαβα οτι δεν αντέχω τον καπνό καθόλου.
Βρέθηκα 2 συνεχόμενες μέρες σε μέρος με πολύ καπνό για αρκετές ώρες και νοιώθω την αναπνοή μου χάλια, ενώ αισθάνομαι ολόκληρος δηλτηριασμένος... -
Επισκέφτηκα φιλικό ζευγάρι σε νεόδμητο σπίτι. Και οι δύο καπνιστές. Το σπίτι σχεδόν τέλειο, αλλά έχει διαποτιστεί (πότε πρόλαβε, αφού δεν κατοικούν εκεί μέσα πάνω από 2 μήνες) από τη βρώμα του τσιγάρου. Μιλάμε πως ο λαιμός σου έχει αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση όταν φεύγεις, ενώ τα ρούχα σου πρέπει να τα βγάλεις έξω να ξεμυρίσουν. Εννοείται πως όση ώρα είσαι μέσα στο σπίτι τους αισθάνεσαι άσχημα από τη βρώμα τσιγάρου. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση δημιουργείται σε κάποιον που δεν καπνίζει, σαν κι εμένα. Ίσως κάποιος καπνιστής να έχει συνηθίσει τη βρώμα από τη μυρωδιά.
Η σπιτονοικοκυρά σου λέει (ελπίζοντας να την διαβεβαιώσεις για το αντίθετο) ότι υποψιάζεται πως το σπίτι «μυρίζει λίγο τσιγάρο», παρόλο που το αερίζει όσο μπορεί. Τα αθώα ψέματα δεν είναι αμαρτία, έτσι δεν είναι?
Περνάς στο φαγητό και η ωραία πίτσα delivery και η κρύα μπύρα χάνουν την αξία τους, αφού και να μην καπνίζουν την ώρα του φαγητού, φαγητό εν μέσω χωματερής δε λέει. Ευτυχώς οι καλοκαιρινές επισκέψεις θα γίνονται στην αυλή. Κρίμα, ρε γμτ, νεαρό ζευγάρι, μια χαρά ευχάριστοι κι ενδιαφέροντες άνθρωποι και να ζουν σε ένα σπίτι που ζέχνει τόσο άσχημα.
Jacob
-
Κάπως έτσι είναι.Οσο ήμουνα ο ίδιος καπνιστής,δέν με ενοχλούσε η μυρωδιά απο τό τσιγάρο.
Τώρα όταν μυρίζουν τα ρούχα μου από τήν βραδυνή έξοδο,μού έρχεται να τα πετάξω στα σκουπίδια. -
Ανδρέα είσαι πλέον ένας από μας...
Ο θείος μου απο τότε που το έκοψε δεν το ανέχεται καν, βρίσκεται σε μαγαζί με καπνο...ε θα φύγει επι τόπου -
Mia απο τα ιδια. Οσο καπνιζα δεν με ενοχλουσε ποτε ο καπνος.. Τωρα, σχεδον ενα χρονο ακαπνος, (356 μέρες για την ακριβεια) με ενοχλει πολυ, δακρυζουν τα ματια και γενικα αποφευγω να κανω παρεα με καποιον που καπνιζει..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ανδρέα είσαι πλέον ένας από μας...
Ο θείος μου απο τότε που το έκοψε δεν το ανέχεται καν, βρίσκεται σε μαγαζί με καπνο...ε θα φύγει επι τόπουΘανάση,θα μου επιτρέψεις,αλλά,μήν με βάζεις ούτε με 'εσάς' ούτε με τους 'άλλους'
Αυτά που γράφω και λέω,είναι πάντα οι δικές μου απόψεις καί όχι κάποιας γενικότερης γραμμής ή εκστρατείας -
Καλά που έρχετε το καλοκαίρι για να μπορέσουμε εγώ και η γυναίκα μου να πάμε κάπου που να μην μυρίζει τσιγαρίλα. Πας σε ταβέρνα κάπνα, σε μπαρ άστα να πάνε. Μόνο στο σινεμά πας χωρίς κάπνα. Σε κανενα μαγαζί δεν σε σέβονται -πλην ελαχίστων- και άμα διαμαρτυρηθείς το λιγότερο είναι να σε πούνε μαλάκα. Εδώ δεν έχουν κόψει το κάπνισμα στα δημόσια κτίρια θα το κόψουν έξω?
-
Απο τις 26 Μαρτίου απαγορεύτηκε το κάπνισμα εδώ στη Σκωτία που είμαι σε όλους τους κλειστούς χώρους.Τώρα θα μου πείτε pub χωρίς καπνίλα δε λέει αλλά εγώ το απολαμβάνω μιας και με ενοχλεί πολύ ο καπνός.Το θέμα είναι οτι σκέφτομαι ήδη πως όταν γυρίσω Ελλάδα θα έιναι ακόμα χειρότερα πάνω που θα έχω συνηθίσει...
-
Μετά απ' αυτό
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Έχουν γίνει δεκάδες και οι περισσότερες απ' αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση παθητικού καπνίσματος με καρκίνο ή καρδιακά προβλήματα.
Μάλιστα... Η λογική για ακόμα μια φορά πήγε περίπατο...
Δλδ ο παθητικός καπνιστής παρόλο που στα πνευμόνια του κατεβάζει βλαβερές ουσίες ΔΕΝ παθαίνει τπτ έτσι;
Αυτοί που δουλεύουν στις βιομηχανίες και εισπνέουν βαριά μέταλλα γιατί πεθαίνουν; (αν έχεις ιατρικές γνώσεις θα καταλαβαίνεις τι εννοώ, αν όχι ρώτα κάποιον που να έχει να σου εξηγήσει).
Και ξαναρωτώ: ΜΙΑ ΛΕΧΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΗΣ;
Όχι μόνο έχετε μαύρα μεσάνυχτα, αλλά επιμένετε κιόλας...
και μετά απ' αυτό
Να υποθέσω σε αυτό το σημείο ότι δε απαντήσεις ή ότι ψάχνεις τα αδιάσειστα στοιχεία για να τεκμηριώσεις τα λεγόμενα σου συέλε;
Πολύ ανυπόμονος είσαι ρε Bruce!
Όταν βρω χρόνο και όρεξη ίσως και να σου βρω αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία που θες.
Α, κι αν θεωρείς σαν παθητικό καπνιστή το μωρό της εγκύου, τότε μάλλον όντως έχουμε σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης.
Τότε, κι εγώ μαζί σου. Αλλά, δεν είναι έτσιΠεριμένω ανυπόμονα, να ξέρεις.
Τα βιδεάκια που θα ποστάρω ως τελευταίο μου ποστ εδώ μέσα (στο φόρουμ αναφέρομαι) τα έχω σχεδόν μαζέψει. Θα προλάβεις άραγε να απαντήσεις και να τα δω κι εγώ και να μάθω και τίποτα ή άδικο κόπο θα κάνεις; (αν έχεις όρεξη βέβαια... σιγά το καλτσόν)
είπα να σου κάνω το χατήρι για να μη μου στεναχώριεσαι και αγωνιάς αφενός αλλά και για να μάθεις και κάτι όπως λες (αν και δεν έχουμε μεσάνυχτα ακόμα).
Έχουμε λοιπόν
- Μια τεράστια έρευνα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ διάρκειας 39 ετών και με δείγμα 35500 μη καπνιστών για Environmental Smoking.
http://www.data-yard.net/43/1057.pdf
Αποτέλεσμα;
'The results do not support a causal relation between environmental tobacco smoke and tobacco related mortality, although they do not rule out a small effect. The association between exposure
to environmental tobacco smoke and coronary heart disease and lung cancer may be considerably weaker than generally believed.'- ’λλη τεράστια έρευνα στη Γερμανία διάρκειας 38 ετών και 20500 ανθρώπων.
http://www.data-yard.net/39/cabin.pdf
Αποτέλεσμα;
'In terms of specific causes, we noted reduced risks for all cancer deaths and for cardiovascular disease deaths.'
'We found a rather remarkably low SMR [standardized incidence ratio] for lung cancer among female cabin attendants and no increase for male cabin attendants, indicating that smoking and exposure to passive smoking may not play an important role in mortality in this group. Smoking during airplane flights was permitted in Germany until the mid-1990s, and smoking is still not banned on all charter flights. The risk of cardiovascular disease mortality for male and female air crew was surprisingly low (reaching statistical significance among women).'
- Exposures to second-hand smoke lower than believed.
http://193.78.190.200/10/16.htm
Έρευνα 173 (μόνο) ανθρώπων σε εστιατόρια.
Αποτέλεσμα;
'A well-known toxicological principle is that the poison is in the dose,' Jenkins said. 'ItΉs pretty clear that the environmental tobacco smoke dose is pretty low for most people.'
- Έρευνα του American Cancer Society (!!!) σχετικά με παθητικό κάπνισμα και καρκίνο του μαστού.
http://www.tobacco.org/news/51966.html
Αποτέλεσμα;
'In contrast to the results of previous studies, this study found no association between exposure to ETS and female breast cancer mortality. The results of our study are particularly compelling because of its prospective design as compared with most earlier studies, the relatively large number of exposed women with breast cancer deaths, and the reporting of exposure by the spouse rather than by proxy.'
- Reanalysis of epidemiological evidence on lung cancer and passive smoking
http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/ ... 0/7232/417
Αποτέλεσμα;
'A modest degree of publication bias leads to a substantial reduction in the relative risk and to a weaker level of significance, suggesting that the published estimate of the increased risk of lung cancer associated with environmental tobacco smoke needs to be interpreted with caution'
- Personal Exposure to ETS in a Demographic Representative Subject Population. Έρευνα του Center for Indoor Air Research.
Έρευνα που επιβεβαιώνει τη λαθεμένη κατάταξη του Environmental Smoking σαν καρκινογόνο Α' τάξεως από την EPA (Environmental Protection Agency)
http://www.ornl.gov/sci/csd/Presentatio ... Y_2000.pdfΟρίστε και απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ
http://www.forces.org/evidence/epafraud ... osteen.htm'EPA publicly committed to a conclusion before research has begun; excluded industry by violating the [Radon] Act's procedural requirements; adjusted established procedure and scientific norms to validate the agencies public conclusion, and aggressively used the Act's authority to disseminate findings to establish a de facto regulatory scheme intended to restrict Plaintiff's products and to influence public opinion'
'The Court is faced with the ugly possibility that EPA adopted a methodology for each chapter, without explanation, based on the outcome sought in that chapter'
'The Court is disturbed that EPA and Kenneth Brown [one of the EPA report's authors] buttress the bioplausibility theory with epidemiological studies. EPA's theory must be independently plausible'
Απόφαση:
'Based on the weight of the available scientific evidence, the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) has concluded that the widespread exposure to environmental tobacco smoke (ETS) presents a serious and substantial public health impact.' VACATED
In adults: 'ETS is a human lung carcinogen responsible for approximately 3,000 lung cancer deaths annually in the U.S. nonsmokers.' VACATED
Αντίστοιχη απόφαση υπάρχει από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της αυστραλίας.
- Multicenter case-control study of exposure to environmental tobacco smoke and lung cancer in Europe. International Agency for Research on Cancer, Lyon, France
http://www.data-yard.net/2/11/jnci.htm
Αποτέλεσμα;
'Our results indicate no association between childhood exposure to ETS and lung cancer risk. We did find weak evidence of a dose-response relationship between risk of lung cancer and exposure to spousal and workplace ETS. There was no detectable risk after cessation of exposure. '
Passive Smoking, Coronary Heart Disease, and Meta-Analysis
http://www.data-yard.net/3/0958.htm
Αποτέλεσμα;
'The meta-analysis reported by He et al. (3) meets the accepted technical criteria for meta-analysis, but it suffers from problems inherent in the method, such as deficiencies in the data analyzed. Therefore, I regretfully conclude that we still do not know, with accuracy, how much or even whether exposure to environmental tobacco smoke increases the risk of coronary heart disease.'
Για να μη σε κουράζω περισσότερο σταματώ εδώ. Μπορώ να συνεχίσω επ' άπειρο. Και κυρίως να σου βρω το σύνολο των ερευνών που έχουν γίνει παγκοσμίως για το παθητικό κάπνισμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους πάνω από 70% καταλήγουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση παθητικού καπνίσματος και καρκινογέννησης, καρδιακών παθήσε ων κλπ.
ΥΓ: Τελικά έχουμε περασμένα μεσάνυχτα
-
Να σε πω και γω μερικές που δείχνουν το αντίθετο;
Δεν έχω τις περιλήψεις των εργασιών, απλά τα στοιχεία των εργασιών (ερευνητές, τίτλος, δημοσίευση).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να σε πω και γω μερικές που δείχνουν το αντίθετο;Δεν έχω τις περιλήψεις των εργασιών, απλά τα στοιχεία των εργασιών (ερευνητές, τίτλος, δημοσίευση).
Δε διαφωνώ. Και μάλιστα συμφωνώ στο 'μερικές'. Είπαμε οι περισσότερες (διάβασε τα bold στο τέλος) δείχνουν αυτό που λέω
-
Για να συνεννοηθούμε γιατί νομίζω ότι διαβάζεις και καταλαβαίνεις ότι θέλεις να καταλάβεις.
Καταρχήν, υποστηρίζω αυτό που δήλωσα στην αρχή για τα περί ερευνών και είμαι πολύ συγκεκριμένος.
Τώρα.
Το κάπνισμα κάνει κακό (γι αυτό θέλω και ΘΑ το κόψω). Δεν το αμφισβητεί κανείς.
Επίσης κανείς δεν αμιφσβητεί ότι ο καπνός του τσιγάρου είναι λίαν ενοχλητικός στους μη καπνιστές, ιδίως σε κλειστούς χώρους. Ακόμα και οι καπνιστές ενοχλούνται. Άσε που βρωμάς εσύ, τα ρούχα σου και η αναπνοή σου. Ίσως αν κάποιος σου φυσάει τον καπνό μόνιμως πάνω σου από το πρωί μέχρι το βράδυ να αποκτήσεις και πρόβλημα υγείας.
Σ' αυτό που διαφωνώ (προς το παρόν) είναι η πεποίθηση ότι παθητικό κάπνισμα σκοτώνει μέσω καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων.
Μέσα στο αντικαπνιστικό αμοκ που έχει πιάσει τη διεθνή κοινότητα έχει αρχίσει μια ανευ προηγουμένου παραποίηση επιστημονικών δεδομένων με σκοπό την απομόνωση του τσιγάρου και την πλήρη απαγόρευσή του. Συμφωνώ ως προς τον σκοπό, αλλά διαφωνώ ως προς τη μέθοδο. Δε θα τρελαθούμε κιόλας με αυτά που ακούμε.
Τέλος να πω ότι άλλο το παθητικό κάπνισμα (να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με ένα καπνίζοντα) και άλλο το να φυσάς τον καπνό μέσα στο πρόσωπο του άλλου (και του παιδιού σου)
Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι είμαι πολύ προσεκτικός γενικά. Δεν καπνίζω στο γραφείο (αν και επιτρέπεται ακόμα) γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν καπνίζουν. Δεν καπνίζω σε σπίτια μη καπνίζοντων (στη βεράντα αν θέλω). Δεν καπνίζω όταν υπάρχουν μωρά. Ακόμη δεν καπνίζω στο δωμάτιό μου γιατί όταν πάω να κοιμηθώ με ενοχλεί. Δεν το κάνω αφενός από σεβασμό και αφετέρου γιατί μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι όντως κάνει κακό.
Μέχρι εκεί όμως. Δε θα κάνετε σταυροφορία βασισμένοι σε αντιεπιστημονικές αναλύσεις και προπαγάνδα του χειρίστου είδους.
-
Σόρρυ, ρε παιδιά, αλλά σε αντιεπιστημονικές αναλύσεις και προπαγάνδα βασίζονται όλες αυτές οι απαγορέψεις του καπνίσματος στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες; Μήπως στο ότι παραπονιόντουσαν για τη μυρουδιά οι μη καπνιστές; Ή στο ότι έπρεπε να βάζουν πιο συχνά πλυντήριο;
Ποιές θεωρούνται σωστές κι επιστημονικές αναλύσεις; Αυτές που αν είχαμε τα μέσα και το ψάχναμε θα βλέπαμε ότι είναι SPONSORED BY PHILLIP MORRIS TOBBACO INDUSTRIES;;; Αυτές που λένε (όπως λέμε ); Μήπως να τσεκάρουμε κι αν το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τις τρίχες στην πλάτη κι αν πέραν κάθε αμφιβολίας να το δημοσιεύσουμε, να χαρεί ο κόσμος;;
Εθελοτυφλούν ορισμένοι μου φαίνεται, και πιστεύουν μόνο ότι τους συμφέρει να πιστέψουν. Δηλαδή πότε θα βεβαιωθεί πέραν αμφιβολίας για εσάς που δεν το πιστεύετε ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες (διότι αυτό λένε οι μελέτες) καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγκειακών, κλπ; Δεν είπε κανείς ότι αν βάλεις 100 άτομα σ'ένα δωμάτιο με καπνό για 1, 2, 5, 10 μέρες θα αναπτύξουν όλοι κάποιου είδους καρκίνο μέσα στα επόμενα π.χ. 30 χρόνια - άλλη αντοχή, άλλη προδιάθεση, άλλο DNA έχει κάθε οργανισμός. Το ότι αυξάνεις τις πιθανότητές τους όμως είναι βέβαιο, όταν αναπνέουνε 400-τόσα συστατικά που τα έχει **αποδεχθεί **ως καρκινογόνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αν δεν τις αυξάνεις, τι κάνεις; Τις μειώνεις μήπως;!!! Μιλάνε για έρευνες ορισμένοι και υποστηρίζουν ότι περισσότερες έρευνες αθωώνουν το παθητικό κάπνισμα από αυτές που το ενοχοποιούν. Από που προκύπτει αυτό ρε παίδες; Βρήκατε όλες τις σοβαρές έρευνες στον πλανήτη και τις μετρήσατε; Εγώ το αντίθετο παρατηρώ, τουλάχιστον στο βάθος χρόνου που παρακολουθώ αυτό το θέμα (περι τις 2 δεκαετίες) και κρίνοντας κι από τη διάδοση των μέτρων προστασίας των μη-καπνιστών δε συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Αλλά κι έτσι ακόμα να ήταν ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι δύναμη έχει η παγκόσμια καπνοβιομηχανία και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω της. Μήπως και τα προειδοποιητικά ταμπελάκια στα πακέτα που λένε στηρίζονται μόνο στο π.χ. 30% των μελετών που έχουν γίνει, οι οποίες είναι ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι και λένε το αντίθετο -
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ