-
Δε ξερω γιατι εχεις αφησει εκτος το Νο 1 της κατηγοριας. Το Golf V αυτη τη στιγμη ειναι κορυφη σε ολα. Αντεγραψε το Focus Ι στις αναρτησεις (κρατηματα) ειναι σχετικα ομορφο,εχει χωρους,πολυ καλο κινητηρα. Για αξιοπιστια ειναι γνωστη η VW. Το μονο προβλημα ειναι η εδω αντιπροσωπεια. Ειναι λιγο ακριβοτερο αλλα εχει μεταπωλητικη αξια σιγουρη.
Μια γνωστη μου πηρε το Focus πριν 3 μηνες και μετα απο 6500 ΚΜ εχει παει 3 φορες στο συνεργειο. 1)αλλαγη πισω φαναριου(εβαζε νερα στο χωρο αποσκευων) 2) αλλαγη φλοτερ 3)αλλαγη μπροστινων δισκων φρενων.
Για το Leon, οτι γλυτωνεις απ την αγορα το πληρωνεις στα service. -
μην την πάρεις την C4...μπάζουν νερά, είναι ψεύτικη, οι πόρτες άστα να πάνε,
κούτες οι βαλβολίνες...μου αρέσει και η σιγουριά σας ιδίως του interland...
~50 C4άδες πάντως είναι ευχαριστημένοι με την αγορά τους στα άλλα
φόρουμ, τώρα τι μας είπε ένας γνωστός...αφήστε το καλύτερα!Φίλε μου κάνε τα όλα ένα test drive και όποιο σου κάνει -κλικ- αγόρασέ το!
Τσέκαρε και τις τιμές...γιατί καλό είναι να σου προτείνουν το Golf αλλά
τσούζει η τιμή του με τον εξοπλισμό των άλλων. -
Προσωπικά και εμένα η C4 με απογοήτευσε σαν εικόνα, μόλις ήρθα σε επαφή με το αυτοκίνητο.
Φλύαρο εσωτερικά (για μένα τουλχ) και πρόχειρο ποιοτικά..
-
Πρωτη φορα μπηκα σε C4 στα Μεγαρα, στην 2λιτρη μαλιστα.
Εντυπωσιακο εσωτερικο, αλλα δειχνει πολυ μετριο σαν ποιοτητα...
Δεν ξερω πως παει στο δρομο, ισως σε αποζημιωνει, αλλα οπτικα τουλαχιστον δεν μου αρεσε καθολου.
-
Ο χρήστης Διαγράφηκε διαφημιστική καταχώρηση έγραψε:
manosk εχεις ακουσει κατι για τα C4?
Με τις κούτες τα βελτιωτικά λάδια σασμάν για να μπαίνουν οι ταχύτητες!!! Και όταν λέω με τις κούτες εννοώ με τις κούτες.
edit [chrmes]
-
7 μηνες ανοιγωκλεινω πορτες και ειναι αψογες... βαζω 1η-2α και δεν ειχα προβλημα εκτος απο τα μεγαλα κρυα στο ποσο ευκολα μπαιναν οι ταχυτητες... Οσον αφορα το οδιγικο μερος πιστευω οτι δημιουργει ωραιες αναμνησεις...
Πιστευω πως ισως το focus υπερισχυει λιγο αλλα πολλα ειχα δει μετρια οσον αφορα την ποιοτητα του και εχω ακουσει για την αξιοπιστια του και ενα σωρο βλαβες με προβληματικα a/c, εγκεφαλους, χιλιους δυο τριγμους κτλ...
Οσον αφορα την αξιοπιστια του c4 πανω απο 50 ατομα οπως ειπε και ο elteo ασχολουμαστε με μια-δυο λασκαρισμενες βιδες και αλλες τετοιες χαζομαρες γιατι δεν εχουμε με τι να ασχοληθουμε σε αυτο το θεμα... -
giod8 η c4 διαλυεται μετα απο 3-4 χρονια, αμα εισαι τυχερος μπορει να σε βγαλει και 4,5 χρονια...θελεις γυρω στα 2-3 λιτρα λιπαντικα για το κιβωτιο καθε 3μηνο ενω τα δισεκτα ετη το αμαξακι χανει 15% της αξιας του στις 30 φλεβαρη....
απο bajanaki της θειας του 3ου εξαδελφου της αδελφης εξ αγχιστειας ενος γειτονα μου ακουσα οτι μπορει να αλλαξει κιολας το μοντελο σε κανα μηνα....τα παιδια που εχουν c4 μπορουν να σε πληροφορησουν για τα κατα του μοντελου...μη μιλησουμε για 'χρηματοκιβωτια' και γελασει ο καθε πικραμενος...
εμενα μου αρεσει το space look της, ειδικα το 3πορτο και ο 16βαλβιδος στα 1,6....τιμες σχετικα λογικες...
το φοκους, αν εβγαινε ακομα με το αμαξωμα του Ι, θα ηταν πρωτη επιλογη...με δυνατο κινητηρα και οδικη συμπεριφορα ειναι καλη επιλογη...αλλα το σχεδιο του ΙΙ ειναι αποτυχια για μενα!
το λεον δε θα το παιρνα λογω ελλειψης 16βαλβιδου κινητηρα...και δε προβλεπεται προς το παρον να βγει και 16βαλβιδο...ειναι ομορφο τελικα αλλα οταν οι γερμανοι θα τους αφησουν να βαλουν αλλες 8 βαλβιδες το συζηταμε! -
Νομίζω ότι ένα test drive αξίζει και το Mazda 3 με τις νέες προσφορές είναι πολύ δελεαστικό!
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=47111 -
εντάξει λοιπόν, μην αγοράζεις βάση της πόρτας και πως κλείνει, αγόρασε βάση του αριθμού των βαλβίδων!!! Ε, μην τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά...Ας τα οδηγήσει όλα ο άνθρωπος και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Πάντως το Λεόν με 8 μόνο (!) βαλβίδες δείχνει ιδιαίτερα ζωντανό στην οδήγηση (και λόγω κιβωτίου) ενώ σε όλα τα τεστ πετυχαίνει τις καλύτερες ρεπρίζ από όλη την κατηγορία. Βέβαια εμείς εδώ, σαν άλλοι Σένα, οδηγούμε συνέχεια στις 8000 σαλ οπότε αν τιο αμαξάκι δεν έχει 16 βαλβίδες είναι για τα μπαζα...
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Νομίζω ότι ένα test drive αξίζει και το Mazda 3 με τις νέες προσφορές είναι πολύ δελεαστικό!
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=47111Αυτό το μοντέλο θα ήθελα και χωρίς την έκπτωση:
'· έκπτωση 3000€ για την έκδοση **1.6L Touring Clima Sedan **και 1.6L Touring Clima DSC/SR Sedan. Οι εκπτώσεις ισχύουν για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και όχι στην περίπτωση των άτοκων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.'Με την έκπτωση δεν θα το συζητούσα καθόλου.
http://www.mazda.gr/mazda3/photogalls/MAZ3-sedan.html -
Ο χρήστης harris έγραψε:
εντάξει λοιπόν, μην αγοράζεις βάση της πόρτας και πως κλείνει, αγόρασε βάση του αριθμού των βαλβίδων!!! Ε, μην τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά...Ας τα οδηγήσει όλα ο άνθρωπος και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Πάντως το Λεόν με 8 μόνο (!) βαλβίδες δείχνει ιδιαίτερα ζωντανό στην οδήγηση (και λόγω κιβωτίου) ενώ σε όλα τα τεστ πετυχαίνει τις καλύτερες ρεπρίζ από όλη την κατηγορία. Βέβαια εμείς εδώ, σαν άλλοι Σένα, οδηγούμε συνέχεια στις 8000 σαλ οπότε αν τιο αμαξάκι δεν έχει 16 βαλβίδες είναι για τα μπαζα...Πολύ καλό φαίνεται το Leon, αλλά δεν μου έδωσε καλύτερη εντύπωση όσον αφορά ποιότητα από τη C4.
Όσο για τις βαλβίδες, οι 8 που πετυχαίνουν τις καλύτερες ρεπρίζ, κάπου θα χάνουν σε σχέση με τις 16...κατανάλωση, θόρυβος, λέω εγώ τώρα...
Αν η λύση σε όλα ήταν το κόντεμα του κιβωτίου, αυτοκίνητα με 30 ίππους θα ξεμπάζωναν ρέματα...
-
καλο το leon αλλα SEAT. και δεν συγκρινεται σαν εταιρια με τη ford ουτε με την citroen, συν οτι ο ομιλος VW εχει αρχισει να τρελενεται στις βλαβες!!! ΕΛΕΟΣ Σου λενε μετα γερμανικο και παπα..ρια μαντολες!!! πανε τα παλκα καλα VW τωρα ολα ειναι ιδια αντε με πολυ μικρες διαφορες. Παιδια μαλλον παιζω 60% ford και 40% C4. Aναλογα ποια αντιπροσωπια αγορασει καλυτερα το POLO μου... η μηπως ενδιαφερεται κανεις σπο εδωμεσα? χαχαχ
-
Σε σχέση με C4, το Leon ποιοτικά είναι αλλού. Πλαίσιο κορυφή, και μέσα δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός.
Σχετικά με το κιβώτιο και τις κοντές σχέσεις, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί...Απλά λέω ότι για την χρήση που κάνουμε όλοι κάθε μέρα, οι 8 σε σχέση με τις 16 δεν έχουν καμμία διαφορά. Ασε που οι 8 για μέσα στην πόλη το κάνουν πολύ πιο ευχάριστο λόγω τραβήγματος από χαμηλά.
Και εγώ είχα ενδοιασμούς, τα οδήγησα όλα και βρήκα τον Λέοντα μακράν πιο ευχάριστο. Γι αυτό λέω, κάθε ενδιαφερόμενος ας τα οδηγήσει όλα και ας αποφασίσει -
Παιδιά η ύπαρξη ή όχι τριγμών δεν αποτελεί de facto κατάσταση, σε όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου.
Παρόλο που τα γαλλικά παραδοσιακά είναι τριζάτα (κάτι που δεν έχει αλλάξει ούτε σήμερα), σε όσα καινούρια Seat έχω μπει (δεν αναφέρομαι στο Leon που ούτως ή άλλως ΜΟΛΙΣ έχει κυκλοφορήσει στην αγορά), μετά από λίγο καιρό αρχίζουν τα τσακ-τσουκ, τα οποία ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος που κινούνται και τη χρήση του οδηγού αυξάνονται και πληθαίνουν γρήγορα ή όχι. Το ίδιο ισχύει και στα Opel και Ford.
Προσωπικό παράδειγμα, το δικό μου 206 του οποίου τρίζει η ηλιοροφή (πολύ) και το ταμπλό (λίγο σε ένα σημείο αριστερά). Δύο Ibiza παρόμοιας ηλικίας με το δικό μου (ένα FR κι ένα απλό 1.4 75hp) τρίζουν πολύ περισσότερο και μάλιστα με πιο ήπια χρήση και λιγότερα χιλιόμετρα. Αλλοίμονο όμως αν θα πω ότι γενικά τα Seat τρίζουν και, μακριά από αυτά. Το ίδιο ισχύει σε ΟΛΑ τα Opel που έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία πέντε χρόνια (δύο Astra κι ένα Zafira). Μάλιστα το δικό μου Zafira τρίζει πολύ περισσότερο από το -πρώην- δικό μου Astra. Εν γένει το Zafira κάνει περισσότερη βαβούρα από το 206, το οποίο με τη σειρά του κάνει περισσότερη από ό,τι έκανε το Astra.
Όποιος από αυτά βγάλει ένα συμπέρασμα και το γενικεύσει πολύ απλά κάνει ΛΑΘΟΣ! -
Πετρο εχεις απολυτο δικιο, και θα προσθεσω το εξης, ο πατερας μου εχει ενα renault megane classic 97 και εχει 2 τρακαρισματα πολυ σοβαρα, στο 1 μαλιστα ειχε κοπει ο πισω τροχος αριστερα, δεν βρεθηκε ποτε η αιτια και σταματησε πανω στην διαχωριστικη σην εθνικη αθηνα-λαμια με 100χιλιομετρα φανταστειτε ποσο θα επρεπε να τριζει το αλαξι μετα την επισκευη..και ομως επειδη η χρηση του ειναι κυριως στην λαμια , το αμαξι μπορω να πω οτι δεν τριζει σχεδον καθολου! σε αντιθεση τωρα το polo το 101HP που εχω εγω απο το 2001 και οδηγωντας το στους κωλοδρομους της αθηνας, ανατολικης αττικης κλπ τριζει πολυ περισσοτερο! , ειναι θεμα δρομων τελικα και οχι εταιριας! μηπως πρεπει για την αθηνα να παρουμε μια μπουλτοζα λεω εγω και να ισιωσουμε ολες τις λακουβες και τα σαμαρια η μηπως πρεπει να μαζεψουμε υπογραφες απο το σιτε εδω και απο αλλα αντιστοιχα σιτε και να τα καταθεσουμε στα ΜΜΕ , υπουργειο ΠΕΧΩΔΕ , δημο, τροχαια , κλπκλπ... επιτελους οι μαλα.. οι εεργολαβοι των δρομων και οι εργατες ας κανουν καλυτερα την κωλοδουλεια τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! γαμω!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
giod8 η c4 διαλυεται μετα απο 3-4 χρονια, αμα εισαι τυχερος μπορει να σε βγαλει και 4,5 χρονια...Το λες για πλάκα, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το εννοούν στα σοβαρά. Και είναι άξιο απορίας, αν ληφθεί υπόψη το ότι οι πωλήσεις του C4 ξεκίνησαν μόλις πριν από 16 μήνες και κάτι ψιλά... Πώς λοιπόν, πριν την πάροδο αυτής της περιόδου βγάζουν συμπεράσματα?
-
Δεν παίρνω θέση ανάμεσα στα 3 αυτοκίνητα, αλλά 2-3 πραγματάκια θέλω να πω.
-
Και το Leon έχει κατηγορηθεί για σκληρά πλαστικά. Δεν θα με πείραζε όμως, μου αρέσει πολύ το εσωτερικό του, και όπως είχε πει πολύ σωστά ο corsair πριν καιρό (αν θυμάμαι καλά), στα πλαστικά δε σκοπεύουμε να κοιμηθούμε- έχουμε και κρεβάτια! Οκ τα περί τριγμών, αλλά και αυτό αν είναι θέμα χρήσης και τύχης... Δε με τρελαίνει λοιπόν η ποιότητα του Leon, αλλά θα το αγόραζα. Αν ήθελα πλαστικά θα έπαιρνα C200.
-
Μερικοί φαίνεται πως είναι μακράν νυχτωμένοι από αυτοκίνητα και τις αντοχές που έχουν, ή παραμυθιάζονται σχετικά με την επιλογή τους. Δεν είναι τόσο κακό να παραμυθιάζεται κανείς, αλλά το να λέει πως θα πέσουν οι επενδύσεις από τις πόρτες στο C4, τη στιγμή που δεν πέφτουν σε BX με 400000 χλμ, φανερώνει μια κάποια ελαφρότητα στον τρόπο που γνωρίζει τα του αυτοκινήτου...
-
Σωστές οι παρατηρήσεις για τις 8 βαλβίδες, αυτό δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, γιατί ο λογικός άνθρωπος κρίνει από το αποτέλεσμα και την αίσθηση- είτε έχει έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και 5lt, είτε 32 βαλβίδες και 8 κυλίνδρους...
Από επιδόσεις όμως νομίζω πως υστερεί ελαφρά το Leon, αν το κυνηγάς και το ζεζουμίζεις- από την άλλη, ίσως πλεονεκτεί σε χρηστικότητα. Από το γραφείο όμως μου δε μπορώ να ξέρω.
Επειδή λοιπόν, όπως σε κάθε ανάλογη συζήτηση, ο καθένας εκφράζεται με την πραγματικά αξιοθαύμαστη λογική που διακρίνει τον οπαδισμό στον ποδοσφαιρικό χώρο... πάρε όποιο σου αρέσει και σε συμφέρει, και άσε τον κάθε ανεκδιήγητο τύπο που λέει ιστορίες για το πως η τάδε εταιρία είναι στη δικιά της κλάση. Είπαμε, στο δρόμο δε φαίνονται όλα;
Α, όταν πάμε να δούμε 2 αυτοκίνητα, και επιλέξουμε το τάδε, το δείνα δε γίνεται ξαφνικά ελεεινό, αποτρέποντας τους άλλους από την αγορά του, προσπαθώντας να τους φέρουμε προς τη δική μας επιλογή. Ιδίως όταν ορισμένοι είναι τόοοοσο άσχετοι και αδαείς. Ας γράψουν κανά χιλιόμετρο πρώτα με διαφορετικά αυτοκίνητα, και ας υιοθετήσουν κατόπιν το ύφος της αυθεντίας.
-
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δεν παίρνω θέση ανάμεσα στα 3 αυτοκίνητα......Α, όταν πάμε να δούμε 2 αυτοκίνητα, και επιλέξουμε το τάδε, το δείνα δε γίνεται ξαφνικά ελεεινό, αποτρέποντας τους άλλους από την αγορά του, προσπαθώντας να τους φέρουμε προς τη δική μας επιλογή. Ιδίως όταν ορισμένοι είναι τόοοοσο άσχετοι και αδαείς. Ας γράψουν κανά χιλιόμετρο πρώτα με διαφορετικά αυτοκίνητα, και ας υιοθετήσουν κατόπιν το ύφος της αυθεντίας.
ετσ', έτσ'!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δεν παίρνω θέση ανάμεσα στα 3 αυτοκίνητα, αλλά 2-3 πραγματάκια θέλω να πω.-
Και το Leon έχει κατηγορηθεί για σκληρά πλαστικά. Δεν θα με πείραζε όμως, μου αρέσει πολύ το εσωτερικό του, και όπως είχε πει πολύ σωστά ο corsair πριν καιρό (αν θυμάμαι καλά), στα πλαστικά δε σκοπεύουμε να κοιμηθούμε- έχουμε και κρεβάτια! Οκ τα περί τριγμών, αλλά και αυτό αν είναι θέμα χρήσης και τύχης... Δε με τρελαίνει λοιπόν η ποιότητα του Leon, αλλά θα το αγόραζα. Αν ήθελα πλαστικά θα έπαιρνα C200.
-
Μερικοί φαίνεται πως είναι μακράν νυχτωμένοι από αυτοκίνητα και τις αντοχές που έχουν, ή παραμυθιάζονται σχετικά με την επιλογή τους. Δεν είναι τόσο κακό να παραμυθιάζεται κανείς, αλλά το να λέει πως θα πέσουν οι επενδύσεις από τις πόρτες στο C4, τη στιγμή που δεν πέφτουν σε BX με 400000 χλμ, φανερώνει μια κάποια ελαφρότητα στον τρόπο που γνωρίζει τα του αυτοκινήτου...
-
Σωστές οι παρατηρήσεις για τις 8 βαλβίδες, αυτό δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, γιατί ο λογικός άνθρωπος κρίνει από το αποτέλεσμα και την αίσθηση- είτε έχει έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και 5lt, είτε 32 βαλβίδες και 8 κυλίνδρους...
Από επιδόσεις όμως νομίζω πως υστερεί ελαφρά το Leon, αν το κυνηγάς και το ζεζουμίζεις- από την άλλη, ίσως πλεονεκτεί σε χρηστικότητα. Από το γραφείο όμως μου δε μπορώ να ξέρω.
Επειδή λοιπόν, όπως σε κάθε ανάλογη συζήτηση, ο καθένας εκφράζεται με την πραγματικά αξιοθαύμαστη λογική που διακρίνει τον οπαδισμό στον ποδοσφαιρικό χώρο... πάρε όποιο σου αρέσει και σε συμφέρει, και άσε τον κάθε ανεκδιήγητο τύπο που λέει ιστορίες για το πως η τάδε εταιρία είναι στη δικιά της κλάση. Είπαμε, στο δρόμο δε φαίνονται όλα;
Α, όταν πάμε να δούμε 2 αυτοκίνητα, και επιλέξουμε το τάδε, το δείνα δε γίνεται ξαφνικά ελεεινό, αποτρέποντας τους άλλους από την αγορά του, προσπαθώντας να τους φέρουμε προς τη δική μας επιλογή. Ιδίως όταν ορισμένοι είναι τόοοοσο άσχετοι και αδαείς. Ας γράψουν κανά χιλιόμετρο πρώτα με διαφορετικά αυτοκίνητα, και ας υιοθετήσουν κατόπιν το ύφος της αυθεντίας.
Ισως η πιο αντικειμενικη αποψη που εχω διαβασει σε συγκριτικο αυτοκινητων...
-
-
Σωστός ο NickT. Στα περι κιβωτίων ( που αφορούν γενικότερα το PSA και όχι το C4 μόνο ) να πώ οτι εγώ 7 χρόνια που έχω το Xsara ( δεν έχουν μείνει και πολλά από αυτό έχει σχεδόν αποσυντεθεί πέρασε η 4ετία ) έχω βάλει 2000lt βαλβολίνες και πάλι τίποτα. Τώρα μιλάω με NASA μπας και λυθεί το πρόβλημα...
Καλή επιτυχία στην επιλογή σου φίλε μου, πάρε αυτό που γουστάρεις πιο πολύ σταθμίζοντας τα + και τα - της κάθε επιλογής
Citroen C4 , Ford Focus η Seat Leon new ???????