-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
**Να απαιτήσεις ξεχωριστο χώρο για μη-καπνιστές **σε όλους τους χώρους.-
-
Με υποχωρήσεις και από τις 2 πλευρές μπορούμε να συνυπάρξουμε ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ!!!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ναι ο καπνιστής σκοτώνει αργά και βασανιστικά.... αυτή είναι η διαφορά
Να απαιτήσεις ξεχωριστο χώρο για μη-καπνιστές σε όλους τους χώρους.-
Μην τα ξαναλέμε.A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.Θα απαιτήσω ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστές... δεν κατάλαβες. Στη γωνίτσα τους. Δε θα κάθομαι εγώ στα πατάρια και στις γωνίες όταν ο άλλος έχει το πρόβλημα...
Ποιος μίλησε για πατάρια και γωνίες? Σίγουρα έχετε (κι εσύ και ο κ. Χρήστος Λάππας) διαβάσει όλο το θέμα?
Όσο για το αν έχω ΠΡΟΒΛΗΜΑ, άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα
Τι λες τώρα άνθρωπέ μου! Οι καπνιστές είναι προβληματικοί, δυνάμει δολοφόνοι, άρρωστοι και λεπροί! Γίνεται να συνυπάρξεις με τέτοιους ανθρώπους? Α πα πα πα πα!
-
Από την πρώτη σελίδα και μάλλον θα έχεις προσέξει ότι το παρακολουθώ στενά.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, τα ίδια και τα ίδια και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε...Γιατί δεν δέχεστε ότι αυτό που κάνετε ενοχλεί αυτούς που δεν το κάνουν; Εγώ δεν σε ενοχλώ που δεν καπνίζω, εσύ με ενοχλείς που καπνίζεις. Εγώ δέχομαι το δικαίωμά σου να καπνίσεις. Εσύ γιατί δεν δέχεσαι το δικαίωμά μου να ΜΗΝ καπνίσω αλλά με φλομώνεις στον καπνό σου; Γιατί να πρέπει να γυρίζω σπίτι μου από οποιαδήποτε έξοδο και να πρέπει να βάλω ρούχα στο πλυντήριο και να κάνω μπάνιο πριν κοιμηθώ;
Γιατί αν σε μια παρέα, όταν κάτσουμε κάπου και πω να καθίσουμε εκεί που ΔΕΝ καπνίζουν, να είμαι εγώ ο μαλάκας και ο κομπλεξικός και όχι ο καπνιστής; Θες να πιεις τον καφέ σου με τσιγάρο; Εγώ θέλω να τον πιω χωρίς. Εγώ δεν έχω ενοχλητική για εσένα συνήθεια, εσύ έχεις! Με σέβεσαι όταν καπνίζεις; @@ κάνεις!
Και ρωτάω για άλλη μία φορά, με κίνδυνο να γίνω γραφικός... Αν εγώ έχω τη συνήθεια να κλάνω, αν δεν πλένομαι και βρωμάω, αν φτύνω και σε κάνω να αηδιάσεις ή κάτι άλλο τέτοιο, θα με κάνεις παρέα; Και πρόσεξε, όλα τα παραπάνω, δεν βλάπτουν ΚΑΘΟΛΟΥ την υγεία σου, δεν υπάρχει καν υποψία για κάτι τέτοιο. Απλώς είναι ενοχλητικά (όσο και ο καπνός σας), αντιαισθητικά και φυσικά (εδώ δώστε βάρος σας παρακαλώ) κοινωνικά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ!!!
Ο Scotch μπορεί να τα λέει ωμά, αλλά έτσι είναι! Σας αρέσει δεν σας αρέσει, η εθισμένη ομάδα είστε εσείς! Το πρόβλημα το έχετε εσείς, αλλά τελικά το μεταφέρετε σε εμάς που πρέπει να ανεχόμαστε την τόσο ενοχλητική συνήθειά σας!
Έχετε δικαίωμα να υποστηρίζετε τη θέση σας, όχι για κάποιον άλλο λόγο, όχι επειδή είναι σωστή, παρά μόνο επειδή η ευρεία αποδοχή της (με την ως τώρα ανοχή μας) έχει κάνει μία κατάσταση καθεστώς. Αν δηλαδή το χασίς επιτρεπόταν αβέρτα κουβέρτα, όπως στην Ολλανδία, θα λέγανε οι χρήστες χασίς ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να μας μαστουρώνουν όπου και όποτε γουστάρουν;
Και στην τελική, είναι τόσο δύσκολο ο Ελληνάρας να εκπολιτιστεί δηλαδή;;; Όλοι οι άλλοι καπνιστές στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου που δέχονται την κατάσταση ΟΠΩΣ πρέπει να είναι και βγαίνουν έξω απ' τους χώρους συνάθροισης κοινού για να καπνίσουν, τι είναι; Πρόβατα όλοι και μόνο εμείς εδώ στο Ελλάντα έχουμε τους βοσκούς;;;
Κάνουμε που κάνουμε τους μαλάκες, μη μας τη λέτε κι από πάνω!!! Γάτος γαμεί, γάτος φωνάζει είστε νομίζω!!!
Ορίστε μάγκες μου, που συζητούσαμε για μποϊκοτάζ... Ας μποϊκοτάρουμε οι μη καπνιστές τους χώρος όπου καπνίζουν ενώ δεν θα έπρεπε, μπας και σφίξουν οι κώλοι ορισμένων!!!
έχεις απόλυτο δίκιο..
απλά το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο.
καταρχήν φταίνε και οι χώροι, οι οποίοι δε βοηθουν την κατάσταση για τους μη καπνιστές.. έπειτα, πες ότι δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, και οι 'ειδικοί' χώροι ήταν για τους καπνιστές, και οι περισσότεροι για τους μη καπνιστές (μιλάω για ταβέρνες, καφετέριες κλπ)
αν είσαι σε μια παρέα (λέμε τώρα) 6 ατομων οπου οι 3 καπνίζουν και οι 3 όχι, τί κάνεις; τουλάχιστον από τη δικιά μου εμπειρία, οι περισσότερες παρέες αποτελούνται και από καπνιστές και από μη καπνιστές. οι μεν θα θέλουν να διασκεδάσουν παρέα με το τσιγαράκι τους (καφέ ή μετά το φαγητό ), οι δε θα θεωρούν (σωστά) ότι δεν είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τον καπνό των άλλων.. βλέπεις το πρόβλημα; αν κανένας δεν είναι σε θέση να κάνει υποχώρηση, οι μεν γιατί δεν τους αφήνει το πάθος τους και οι δε γιατί δεν είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν τον καπνό των άλλων και να μυρίζουν τα ρούχα τους, τότε αυτή η παρέα δε μπορεί να βγει και να διασκεδάσουν όλοι.ίσως η χρυσή τομή είναι η κατανόηση και κάποιες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, και όχι το να είσαι απόλυτος.
δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν καθόλου χώροι για καπνιστές στις καφετέρειες κλπ, αλλά αυτό δε νομίζω ότι είναι και πολύ σωστό.. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι λες τώρα άνθρωπέ μου! Οι καπνιστές είναι προβληματικοί, δυνάμει δολοφόνοι, άρρωστοι και λεπροί! Γίνεται να συνυπάρξεις με τέτοιους ανθρώπους? Α πα πα πα πα!
Παρατηρώ όμως ότι υπάρχουν 'τσιγκλίσματα' και από τις 2 πλευρές.
Κατανόηση παίδες, κατανόηση...
-
Δεν ξέρω αν είμαι τυπικός καπνιστής ή όχι, μιας και καπνίζω υπό προϋποθέσεις και σπάνια, καθώς το θεωρώ ούτως ή άλλως επιβλαβές, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε το τσιγάρο ως την πηγή όλων των κακών- κάτι που φυσικά δεν ισχύει.
Μακάρι να μου έλεγε κάποιος με βεβαιότητα πως το τσιγάρο είναι αυτό από το οποίο κινδυνεύω, και πως αλλιώς θα ήμουν εντάξει... αλλά δυστυχώς αυτό υπάρχει μόνο στο μυαλό κάποιων φανατικών αντικαπνιστών, που έχουν να γυμναστούν από το δημοτικό, τρώνε σαν ζώα, αλλά το τσιγάρο τους πείραξε...
Πόσες είναι οι καθημερινές μας συνήθειες που μας οδηγούν σε προβλήματα υγείας πολύ πιο γρήγορα από ότι το κάπνισμα;
Λένε π.χ. κάποιοι να απαγορευτεί το κάπνισμα, και πως το ότι γίνεται υπό την ανοχή των υπολοίπων είναι κάτι που πρέπει σύντομα να αλλάξει. Να απαγορεύσουν λοιπόν τα μαγαζιά το κάπνισμα.
Οκ, αντίστοιχα, να μάθετε όλοι οι υπόλοιποι να μην τρώτε τα φαγητά σας τίγκα στα τηγανισμένα λάδια κτλ, και να υποχρεωθούν όλα τα ταχυφαγεία να μαγειρεύουν με fitness τρόπο, ώστε να προστατευθεί η δικιά μου υγεία που βασανίζεται από την επιβλαβή συνήθεια σας να τρώτε βούτυρα και λάδια, κάνοντας τα καθεστώς. Βγαίνω για φαγητό, και 9/10, ακόμη και σε καλά εστιατόρια, το λάδι ή το βούτυρο κάνουν πάρτι! (Τυχαίο το παράδειγμα)
Θα πείτε τώρα, έτσι γουστάρει να τρώει ο Έλληνας, φάε σπίτι σου άμα δε γουστάρεις... exactly my point!
Αντίστοιχα, δεν θέλω να αναπνέω καυσαέριο, σταματήστε να οδηγείτε! Πετάξτε τα αυτοκίνητα, φτιάξτε τετρακέφαλους και βουρ με το ποδηλατάκι στις δουλειές σας!
Επίσης, επιστροφή στην αγροτική παραγωγή, τέρμα στην βιομηχανία. Καθαρή ατμόσφαιρα για όλους. Μπορώ να ζήσω χωρίς plasma tv, θα βόσκω πρόβατα κάτω από τον καθαρό ουρανό!
Μπορώ να απαιτήσω τα πάντα, αλλά πρέπει πρώτα να αποδείξω το τι είναι ορθολογικό και το τι αποτελεί υστερία.
Αλλά ποιος θα τα πει αυτά; Κανείς σχεδόν... μόνο το τσιγάρο μας μάρανε. Ε λοιπόν, προτιμώ να σταματήσω να τρώω πλαστική τροφή τίγκα στο φάρμακο και το συντηρητικό, και το ΑΠΑΙΤΩ αυτό, παρά να τα βάλω με τον διπλανό μου που καπνίζει. Εκεί, έχω έναν βαθμό επιλογής- στο θέμα του φαγητού, ο κίνδυνος είναι αόρατος.
Ομολογώ πως φοβάμαι το φυτοφάρμακο περισσότερο από τον καπνό. Αλλά δεν έχω δει τόσο μεγάλη κινητοποίηση ως προς αυτό- άλλο εάν στην επαρχία του καθαρού αέρα θερίζει η επάρατος νόσος, για λόγους που δεν έχουμε ακριβώς καταλάβει...
Συμφωνώ με το ότι είναι κάπως αυτοκαταστροφικό το κάπνισμα, αλλά από την άλλη, ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του, και όχι βιο-ιδιοκτησία, της οποίας της διαχείρισης θα αναλάβει κάποιος άλλος.
Και δε μπορώ να καταλάβω πια γιατί τα έχουν βάλει όλοι κυρίως με το τσιγάρο. Είναι υποκριτικό, και μας απομακρύνει από το να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ευθύνες για τη μεγιστοποίηση των προβλημάτων υγείας.
Ή μήπως πιστεύει κανείς πως ο καρκίνος χτυπάει μόνο ή κυρίως αυτούς που καπνίζουν;
Για να καταλήγω, συμφωνώ πως το κάπνισμα είναι κακή ιδέα. Αλλά, είναι ηλίθιο να στρέφουμε την προσοχή μας αποκλειστικά σε αυτό- ή μάλλον, επικίνδυνο.
-
NickNT
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
...να μάθετε όλοι οι υπόλοιποι να μην τρώτε τα φαγητά σας τίγκα στα τηγανισμένα λάδια κτλ, και να υποχρεωθούν όλα τα ταχυφαγεία να μαγειρεύουν με fitness τρόπο, ώστε να προστατευθεί η δικιά μου υγεία που βασανίζεται από την επιβλαβή συνήθεια σας να τρώτε βούτυρα και λάδια, κάνοντας τα καθεστώς. Βγαίνω για φαγητό, και 9/10, ακόμη και σε καλά εστιατόρια, το λάδι ή το βούτυρο κάνουν πάρτι! (Τυχαίο το παράδειγμα)Το μήνυμα σου είναι γεμάτο από παρόμοιους εσφαλμένους συλλογισμούς. Σε ένα ταχυφαγείο έχεις την επιλογή να φας μια σαλάτα, ή ακόμα να απολαύσεις την παρέα των φίλων σου χωρίς να φας τίποτα αν δεν σου αρέσουν τα φαγητά και τα συστατικά τους.
Αντίθετα, σε ένα κέντρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, ο μη καπνιστής δεν έχει την επιλογή να μην αναπνέει.
-
@ skye:
Μιλάς πολύ σωστά... Σε γενικές γραμμές... Πρόσεξε να δεις... Θες να καπνίσεις και παρέα είναι μικτή; Σήκω και κάπνισε έξω. Γιατί; Γιατί αν εγώ σηκωθώ μέχρι να καπνίσεις, αφενός είμαι γελοίος και ραγιάς, γιατί εξ αιτίας άλλου ενοχλούμαι, αφετέρου ο καπνός δεν θα φύγει μόλις επιστρέψω. Ενώ αν ο καπνιστής σηκωθεί, πάει τη βολτούλα του, καπνίσει κ επιστρέψει, δεν θα έχει ενοχλήσει κανέναν μη καπνιστή. Αλλά, εδώ θέλουμε ΚΑΙ να κάνουμε ό,τι μας καπνίσει (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) ΚΑΙ να μην χαλάμε τη ζαχαρένια μας.
Θες να σου πω και το άλλο; εγώ 5 χρόνια φοιτητής, 1 χρόνο φαντάρος και 2 χρόνια έπειτα περίπου ως πολίτης, δεν έχει τύχει να βρω παρέα, είτε είναι η κοπέλα μου είτε φίλοι μου καπνιστές) που να δεχτεί έστω και ως συμβιβασμό να μην καπνίσει ΜΙΑ φορά απ' αυτές που θα βγούμε!!!
Και επειδή όσο γράφω σ' αυτό το θέμα, τόσο πιο μαλάκας και υποτελής αισθάνομαι, επειδή τον σεβασμό ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, δεν τον εισπράττω από πουθενά, θα προσπαθήσω να μην ξαναγράψω!!!
Νοιώθω μειονότητα στους ίδιους μου τους χώρους! Μέχρι και στο σπίτι μου που απαγορεύεται ρητώς το κάπνισμα, άμα έρθει κανείς φίλος ή ο πατέρας μου ή η μάνα μου, γκρινιάζει! Ε, ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Φίλε μου, λυπάμαι αλλά είσαι πέρα για πέρα λάθος...
Το καυσαέριο το δέχομαι και θα πρέπει να το δέχεσαι κι εσύ, γιατί έχεις κάποιο κέρδος απ' αυτό, παρά την προφανή ζημιά σου. Είτε επειδή γουστάρεις να το στρίβεις, είτε επειδή απλά σ' αρέσει να χαλβαδιάζεις τα πολυτελή αυτοκίνητα είτε επειδή θες να βάζεις το γκομενάκι μέσα και να το τρέχεις Μικρολίμανο (τυχαίο παράδειγμα, δεν αναφέρομαι σ' εσένα)...
Το ίδιο για τα εργοστάσια, μας προσφέρουν τόσα και τόσα. Αν δεν θες, κλείσε τον υπολογιστή σου, πούλα τον και γύρνα στην πλάκα και το χαρακτικό, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον υλικά!
Αν δεν σ' αρέσουν τα λίπη και τα έλαια των ταχυφαγείων, τράβα μαγείρεψε, δεν σου τα δίνει κανείς με το χωνί στο λαιμό!
Αλλά εγώ, για να μην ρουφάω καπνό θα πρέπει να περιοριστώ στο αποστειρωμένο περιβάλλον του σπιτιού μου. Και καλά να το κάνω για κάτι που οφείλεται σ' εμένα! Αλλά γιατί να το κάνω για το καπρίτσιο ορισμένων αγενών; (δεν αναφέρομαι σ' εσάς εδώ, τυχαίο παράδειγμα φέρνω και έχω στο μυαλό μου ορισμένους απ' την παλιά μου παρέα που πραγματικά έγραφαν όλους τους μη καπνιστές στα @@ τους)
Κατανοήστε, παραδεχτείτε τουλάχιστον ότι δεν δείχνετε κανέναν σεβασμό για τους μη καπνιστές!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
@ skye:+1.
Πάντως, τα προβλήματα που (ή θα) αντιμετωπίζουν οι καπνιστές, οφείλονται στους ίδιους και όχι σε περίεργους 'φασιστές' ( ), αντι-δημοκρατικούς ( ) αντι-καπνιστές.
Για παράδειγμα, καλώ φίλους στο σπίτι (εκ των οποίων, η μία εγκυμονούσα) και παρακάλεσα μερικές φορές να μην καπνίσουν (μου την σπάει έτσι και αλλιώς ). Αποτέλεσμα: , με γράψανε.
Την επόμενη φορά, στις γιορτές, κάλεσα πάλι πολλούς φίλους (με δύο εγκυμονούσες ) και έβαλα poster στην πόρτα: 'This is a no-smoking area'. Μερικοί παρεξηγήθηκαν αλλά: , τους έγραψα! Κάνανε το τσιγάρο τους στο μπαλκόνι (χιόνιζε βέβαια, αλλά πρέπει να ήταν ειδυλιακά κατα τ'άλλα ).
-
Κατ' αρχήν, να διευκρινήσω πως όσα ανέφερα τα ανέφερα χάριν παραδείγματος, και όχι πως τα ενστερνίζομαι- διευκρίνησα πως δεν είμαι και δεν είμαι καπνιστής, και πως επιλέγω να απέχω για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Απλά, είπα πως κάποιες συνήθειες έχουν αναπτυχθεί και εφ' όσον δεν είναι οι μόνες που αποδεικνύονται επιβλαβείς, είναι λάθος να στρεφόμαστε **αποκλειστικά **εκεί.
Για τα φαγητά όμως, νομίζω πως το να πάρεις μια σαλάτα αντί για σωστά και όχι με τον ελληνικό τρόπο μαγειρεμένο φαγητό δεν παύει να αποτελεί τρόπο τινά μια μορφή αποκλεισμού. Άρα, ερχόμαστε στα ίδια. Πως οι επιβλαβείς συνήθειες επηρεάζουν τον τρόπο ζωής ολόκληρου του πληθυσμού και δεν αλλάζουν εν μία νυκτί.
Δεν διαφωνώ με τους αντικαπνιστές, σε ένα βαθμό είμαι κι εγώ γιατί το θεωρώ κρίμα να επιβαρυνόμαστε έτσι (άλλο αν είναι δικαίωμα μας), αλλά όπως είπα, το τσιγάρο δε μπορεί να κατηγορηθεί για τα πάντα. Δε διστάζω να παραδεχτώ πως νιώθω βρώμικός όταν τύχει να καπνίσω αρκετά, και πως με δυσκολεύει λίγο στο τρέξιμο την επομένη (ίσως να είναι και ψυχολογικό βέβαια!).
Και ναι, επιμένω πως ό,τι αγοράζω από το σούπερ μάρκετ είναι εξ'ίσου ύποπτο για διάφορες ασθένειες, πως είμαι αναγκασμένος να ζω σε μια βιομηχανική κοινωνία χωρίς να με ρωτήσει κανείς, αλλά δεν παύω να είμαι στην τελική μαζί σας ως προς το ζήτημα του σεβασμού των μη- καπνιζόντων- μην περιοριστούμε όμως μόνο εκεί. Απαιτώ ανάλογο σεβασμό και σε άλλα επίπεδα που σχετίζονται με την υγεία μου.
Δεν λέμε κάτι το διαφορετικό... απλά διαφωνώ ως προς το βαθμό στον οποίο αναζητούμε την εξιλέωση, για όσα μας τρώνε σιγά σιγά και δεν κάνουμε τίποτε, με το να κατηγορούμε το τσιγάρο.
Δε μπορεί ρε παιδί μου να είναι τόσο εστιασμένες οι καμπάνιες κατά των καπνιστών, ενώ ας πούμε ο αμίαντος θα περνούσε στα ψιλά αν ήταν στο χέρι των κυβερνήσεων...
Για παράδειγμα, πιο επίκινδυνο θεωρώ το αλκοόλ. Και ναι μεν είναι μπακαλίστικο, αλλά θέλετε να μπούμε στην κουβέντα για το πόσοι σκοτώθηκαν από μεθυσμένο και πόσοι από παθητικό κάπνισμα;
Θέλω να πω, πως ανάλογη μέριμνα πρέπει να επιδείξουμε για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, και όχι βέβαια πως οι μη- καπνίζοντες δε δικαιούνται καθαρό περιβάλλον- αυτό είναι αυτονόητο!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Για παράδειγμα, καλώ φίλους στο σπίτι (εκ των οποίων, η μία εγκυμονούσα) και παρακάλεσα μερικές φορές να μην καπνίσουν (μου την σπάει έτσι και αλλιώς ). Αποτέλεσμα: , με γράψανε.Κακή επιλογή φίλων? Δεν θέλω να το πιστέψω. Ίσως έπρεπε να γίνεις πιο σαφής (μερικά μπινελίκια βοηθάνε σε αυτήν την περίπτωση ) σε αυτό που είπες.
Πάντως, σε ξένο σπίτι εγώ δεν καπνίζω, εκτός αν ξέρω ότι είναι σπίτι καπνιστών + πάρω ρητή 'εντολή': ΝΑΙ, μπορείς να καπνίσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να καπνίσω στο μπαλκόνι, ακόμα κι αν χιονίζει.
Nasos79: δεν μπορείς να υποχρεώσεις το φίλο σου που είστε στην ίδια παρέα να ΜΗΝ καπνίζει εκεί που επιτρέπεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κανονίσεις πηγαίνετε μια στο τόσο σε μέρη που απαγορεύεται ή να τον παρακαλέσεις ευγενικά. Αν είναι σωστοί οι φίλοι σου, τουλάχιστον θα φροντίσουν να μην πηγαίνει ο καπνός τους πάνω σου και ΣΙΓΟΥΡΑ θα καπνίσουν πολύ λιγότερο από όσο θα κάπνιζαν αν δε σε ενοχλούσε. Εναλλακτικά, αν σε ενοχλεί ΤΟΣΟ πολύ, μπορείς να κάνεις παρέα μόνο με μη-καπνιστές.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Κατ' αρχήν,Βρε Nick, η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του καπνίσματος μιλάμε για **διασκέδαση **του ενός η οποία προκαλεί δικαιολογημένη δυσαρέσκεια (τουλάχιστον) και καρκίνο (στο άλλο άκρο) στους συνανθρώπους του!
Τι σχέση έχει το πολύ φαγητό, ο αμίαντος, κτλ.?
Φιλικά!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.http://www.paho.org/English/AD/SDE/RA/Guide1a_SecondhandSmoke.pdf
http://www.euro.who.int/mediacentre/PR/2001/20010909_4?PrinterFriendly=1&
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.http://www.paho.org/English/AD/SDE/RA/Guide1a_SecondhandSmoke.pdf
http://www.euro.who.int/mediacentre/PR/2001/20010909_4?PrinterFriendly=1&
Αυτά αποδεικνύουν ότι κάποιος πέθανε από παθητικό κάπνισμα?
Κλείσου σπίτι με τον ιονιστή αναμμένο Χρήστο Λάππα ή πάρε τα βουνά. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ!!! -
(http://www.euro.who.int/mediacentre/PR/2001/20010909_4?PrinterFriendly=1&)
'Passive smoking kills
World No-Tobacco Day 2001
'Second-hand smoke kills. Let's clear the air'Press release EURO 07/01
Copenhagen and Warsaw, 31 May 2001There is no safe level for exposure to environmental tobacco smoke (ETS), states the second edition of the WHO Air quality guidelines for Europe, launched today at the European World No-Tobacco Day festivities in Warsaw, Poland.
Research summarized in the WHO guidelines clearly shows that chronic exposure to ETS, also known as passive smoking, significantly increases health risks and premature deaths in nonsmokers. (Please see the accompanying fact sheet for more information on the negative health effects of ETS.) '
By the way, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ειδικά αυτή με τα βουνά ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.
-
Τα υποκείμενα της έρευνας έζησαν σε εργαστηριακές συνθήκες;
-
Δεν διεξάγονται όλες οι έρευνες αποκλειστικά σε εργαστηριακές συνθήκες, Μάνο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:rtfm:Το διάβασα το 'manual του φανατισμένου αντικαπνιστη'
'Passive smoking kills
World No-Tobacco Day 2001
'Second-hand smoke kills. Let's clear the air'Press release EURO 07/01
Copenhagen and Warsaw, 31 May 2001There is no safe level for exposure to environmental tobacco smoke (ETS), states the second edition of the WHO Air quality guidelines for Europe, launched today at the European World No-Tobacco Day festivities in Warsaw, Poland.
Research summarized in the WHO guidelines clearly shows that chronic exposure to ETS, also known as passive smoking, significantly increases health risks and premature deaths in nonsmokers. (Please see the accompanying fact sheet for more information on the negative health effects of ETS.) '
Πες μου, ΤΙ από όλα αυτά τα ωραία, αποδεικνύει το ΘΑΝΑΤΟ κάποιου από παθητικό κάπνισμα.
By the way, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ειδικά αυτή με τα βουνά ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.
Σαφώς! Κι εγώ το χω σκεφτεί. Για διαφορετικούς λόγους βέβαια, όχι για να γλιτώσω από τους 'φονιάδες καπνιστές', ούτε γιατί κινδυνεύει η ζωή μου. Η δική σου, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΦΥΓΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ!
sorry, αλλά μου φαίνεται πολύ αστεία αυτή η υστερία
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ