Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως εάν το Golf έριχνε 1.5 δευτερόλεπτο στο Megane, θα έβγαιναν αυτοκρατορικά διατάγματα και δηλώσεις περί του καλύτερου GTI από την εποχή που ο άνθρωπος ανακάλυψε τον τροχό κτλ.
Δεν θα ήταν ωραίο να πάρουμε επιτέλους απόφαση πως το καθένα έχει την χάρη του, και πως κανένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο; Τί είμαστε, 10 χρονών πια; Εάν θέλω το πιο απόλυτο παίρνω το Α, αν θέλω all around το Β.
Και στην τελική, εάν μιλάμε για καυτά hatchback, όταν στις πίστες και στο 0-160-0 το Megane αποδεικνύεται πιο γρήγορο, αυτό δε σας φτάνει για να το χαρακτηρίσετε ισάξιο του 'βασιλέα'; Τι μετράει δηλαδή, η ποιότητα του πλαστικού της ποτηροθήκης;!;
Προσοχή, δεν λέω καλύτερο, λέω ισάξιο. Και μην πει κανείς πως δεν στρίβει και δεν φρενάρει, γιατί προφανώς θα εκτεθεί... Τί άλλο λοιπόν μετράει σε ένα GTI; Όχι τίποτε άλλο, αλλά και από τον καναπέ, πολύ πιο εύκολα βγάζει κανείς συμπέρασμα πως το RS είναι πιο καυτό... κάτι που φυσικά δεν θα τολμούσα ποτέ να πω για 4 αυτοκίνητα που απλά δεν έχω οδηγήσει.
Το τι προτιμώ... αυτό μάλιστα, αυτό είναι πολύ λογική απόληξη. Αλλά ποιο είναι καλύτερο; Χμμ... θυμίζει το θέμα με το Octavia και το Leon, όπου τα νούμερα λένε Skoda, και ο συντάκτης Leon. Να ανοίξουμε ένα αντίστοιχο θέμα για το Megane;