Ο χρήστης filandos έγραψε:
(Διευκρινίζω πως δεν έχω παίξει ποτέ στο διαγωνισμό της Peugeot όπως και σε κανένα διαγωνισμό που λέει 'παίξτε και κερδίστε ...' )
Συμφωνώ και καταλαβαίνω αυτή την στάση. Αλλά πιστεύω ότι όπως εγώ έτσι και οι περισσότεροι από εμάς παίζουν για το χαβαλέ. Στο ΠΡΟΠΟ λέει 'Κολλημένος με την μπάλα' και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του http://www.wrc.com λέει 'Put what you do know into good use'. Δηλαδή, έχουμε που έχουμε την ψώρα με τα αυτοκίνητα και τους αγώνες ας παίξουμε και σε ένα διαγωνισμό πρόγνωσης. Τώρα αν κληρώνεται και ένα αυτοκίνητο δεν με χαλάει. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι ο παράλληλος εσωτερικός διαγωνισμός στο φόρουμ στον οποίο δεν υπάρχει έπαθλο κάποιο αυτοκίνητο (υπάρχουν άλλα δώρα βέβαια, δέν λέω). Άλλα δεν είναι όλοι έτσι, και ίσως παίζουν μόνο για το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας και αθέμιτα μέσα. Είναι θέμα fair play. Και πάνω απ' όλα είναι παιχνίδι...
Αν γίνονται αυτά που περιγράφονται (και μάλλον γίνονται, πρώτη φορά όμως ακούω για αυτά...), δεν είναι παιχνίδι, είναι απάτη. Δεν με ενδιαφέρει.
Ομοίως 'με χαλάει' όταν κληρώνονται 'σημαντικά' δώρα, όπως αυτοκίνητα, ταξίδια κτλ. διότι, εκτός των αθέμιτων μέσων που αναφέρεις, και των μη ευγενών κινήτρων συμμετοχής (ευγενές κίνητρο είναι ακόμα και ο 'χαβαλές' που αναφέρεις, αλλά δεν είναι ευγενές κίνητρο η προσδοκία κάποιου να κερδίσει το δώρο, που χωρίς αυτήν μάλλον δεν θα έπαιζε...), μπαίνει ο παράγοντας 'τύχη' στην οποία, ως στάση ζωής, δεν πιστεύω (δεν έχω παίξει ποτέ κανένα τυχερό παιχνίδι του στυλ Λόττο, Προπό, Τζόκερ κτλ.).
Αντίθετα, στο διαγωνισμό του 4T-Forum συμμετέχω με χαρά διότι είναι μεταξύ μιας φιλικής παρέας με γνώσεις και ήθος, που συμμετέχει χάρην και μόνο της ευγενούς άμιλλας (και όχι για να κερδίσει οτιδήποτε). Τα μικροδωράκια θεωρώ πως είναι καθαρά συμβολικά.