-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=690121&lngDtrID=245
Απο την Κ.Ραις υπουργο εξωτερικων. Πλεον στα ματια των Αμερικανων σχηματιζεται η αποψη οτι το Ιραν ειναι ενα τρομοκρατικο κρατος που επεξεργαζεται πυρηνικα για να κατασκευασει πυρηνικα οπλα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=690072&lngDtrID=245
Και βεβαια οι δηλωσεις του Ιρανου προεδρου καθως και ενας καθε αλλο παρα προσπαθουν να ηρεμησουν τα πνευματα.Μου προκαλει μεγαλη εντυπωση οτι προσπαθει να προκαλεσει τις ΗΠΑ .
Κατα τη δικη μου αποψη οι ΗΠΑ θα χτυπησουν το Ιραν
Ποια ειναι η γνωμη σας ? Πιστευετε οτι η αναειξη της Ρωσιας στην υποθεση θα κανει τους αμερικανους να κανουν πισω ? -
Απο την Κ.Ραις υπουργο εξωτερικων. Πλεον στα ματια των Αμερικανων σχηματιζεται η αποψη οτι το Ιραν ειναι ενα τρομοκρατικο κρατος που επεξεργαζεται πυρηνικα για να κατασκευασει πυρηνικα οπλα.
Και βεβαια οι δηλωσεις του Ιρανου προεδρου καθως και ενας καθε αλλο παρα προσπαθουν να ηρεμησουν τα πνευματα.Μου προκαλει μεγαλη εντυπωση οτι προσπαθει να προκαλεσει τις ΗΠΑ .
Ποια ειναι η γνωμη σας ? Πιστευετε οτι η αναειξη της Ρωσιας στην υποθεση θα κανει τους αμερικανους να κανουν πισω ? -
Money talks.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Money talks....bullshit walks?
-
Καταφθάνουν κι αυτά με βήμα ταχύ.
-
επενδυστε σε μετοχες εταιριων της πολεμικης βιομηχανιας ΤΩΡΑ
(μηπως να παει στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ πριν εχουμε χειροτερα)
-
Πιστευω μεσα στο 2006,με τις αεροπορικες επιδρομες να έχουν τον πρώτο λόγο.Οι ειδικοι λενε οτι πρόκειται για δυσκολη περιπτωση λογω της μορφολογιας του εδάφους και της μεγαλης εκτασης,σιγουρα οχι το ιδανικοτερο μερος για να ανοιξεις νεο μετωπο ενω δεν εχεις κλεισει αλλα!
Παντως αναμενω με ενδιαφερον την σταση της Ρωσιας και της Κίνας,άραγε θα σφυριξουν αδιάφορα και θα κανουν διαβήματα στον ΟΗΕ;Ή μηπως θα εμπλακουν ενεργά και θα χουμε Γ παγκόσμιο
-
Δε θα το χτυπήσουν.
ΤΟυλάχιστον όχι άμεσα, με πόλεμο. -
To Ιραν με τρομάζει ώρες ώρες...Δε νομίζω να το χτυπήσουν γιατί θα κρατήσει πολύ ο πόλεμος, θα'ναι δαπανηρός και άκρως επικίνδυνος.
-
Καμμια αεροπορικη επιδρομη θα κανουν,ετσι για να περασει η ωρα τους....
Το θεμα ομως ειναι οτι για ακομα μια φορα ο παγκοσμιος τρομοκρατης θα κανει οτι θελει,χωρις κανεις να τον σταματησει... -
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.Το Ιράκ όμως δεν είναι (ήταν) τόσο ισχυρό όσο το Iραν...
-
Το Ιράκ στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου ήταν όσο ισχυρό είναι σήμερα το Ιράν, αλλά δεν άντεξε. Δεν έχει πάντως σημασία το στρατιωτικό σκέλος - οι ΗΠΑ διατηρούν μια μεγάλη στρατιωτική μηχανή με διασυνδέσεις οικονομικής μορφής με όλους τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας.
Ένας πόλεμος μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρός, αλλά βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη - όχι όλων των πολιτών βέβαια, απλώς εκείνων που τρώνε από τον πόλεμο. Αν αυτός κρατήσει 1 χρόνο, τα κέρδη για τους εμπλεκόμενους θα είναι απύθμενα. Αυτό έχει σημασία, όχι ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών. -
Οι ΗΠΑ κανουν κατι παρομοιο με εμας,που μαζευουμε οτι φραγκο εχουμε και το κανουμε οπλα.Η διαφορα ειναι οτι οι ΗΠΑ καθονται πανω σε ξενες χωρες και τους παιρνουν το πετρέλαιο,εμεις δεν παιρνουμε,μονο δινουμε.Και μετα εχεις τον καθε Αλογοσκουφη να σου μιλαει για την κατασταση της οικονομιας.
-
*Ως την υπ' αριθμόν ένα πρόκληση για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε το Ιράν η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Αχμαντινετζάντ ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να συμβιβαστεί όσον αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Ίσως δεν αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερη πρόκληση από οποιαδήποτε άλλη χώρα όσο από το Ιράν, η πολιτική του οποίου έχει στόχο τη δημιουργία μιας Μέσης Ανατολής εντελώς διαφορετικής από τη Μέση Ανατολή που θα θέλαμε να δούμε να αναπτύσσεται» τόνισε η Ράις, μιλώντας την Πέμπτη σε επιτροπή του Κογκρέσου.
Είπε ακόμη ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και πως είναι ο «κεντρικός τραπεζίτης της τρομοκρατίας» στη Μέση Ανατολή και εμποδίζει την εξάπλωση της δημοκρατίας.
Τα σχόλια της Αμερικανίδας υπουργού αποτελούν ουσιαστικά απάντηση στις προηγούμενες δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε με συνέπειες τη Δύση, εάν συνεχίσει να πιέζει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Οι δυτικές χώρες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν ούτε το ελάχιστο πλήγμα στο ιρανικό έθνος γιατί έχουν ανάγκη το ιρανικό έθνος» δήλωσε ο Αχμαντινεντζάντ σε ομιλία του στο δυτικό Ιράν. «Θα υποφέρουν περισσότερο γιατί είναι ευάλωτοι» τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Την Τετάρτη μάλιστα, το Ιράν προειδοποίησε συγκεκριμένα τις ΗΠΑ ότι θα αισθανθούν «πόνο και οδύνη» εάν προκαλέσουν παραπομπή του ζητήματος των πυρηνικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ*
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.
Το Ιράκ όμως δεν είναι (ήταν) τόσο ισχυρό όσο το Iραν...
Κολλητος φιλος Ιρανος που μενει στο Dubai, μου λεει οτι η αεροπορικη δυναμη του Ιραν ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Εχουν ομως 1.000.000 στρατιωτες οι οποιοι ειναι πιστοι στην πατριδα και εχουν αρχες,ηθη και εθιμα και δεν εχουν καμια σχεση με τον μισθοφορικο στρατο του Ιρακ και πλεον της Αμερικης.
Εχω συμπαθησει πολυ αυτη τη χωρα κ δεν θελω να πειραξει κανενας το Ιραν.Ειναι ησυχοι ανθρωποι
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Κολλητος φιλος Ιρανος που μενει στο Dubai, μου λεει οτι η αεροπορικη δυναμη του Ιραν ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Εχουν ομως 1.000.000 στρατιωτες οι οποιοι ειναι πιστοι στην πατριδα και εχουν αρχες,ηθη και εθιμα και δεν εχουν καμια σχεση με τον μισθοφορικο στρατο του Ιρακ και πλεον της Αμερικης.
Εχω συμπαθησει πολυ αυτη τη χωρα κ δεν θελω να πειραξει κανενας το Ιραν.Ειναι ησυχοι ανθρωποι
Ναι ναι... Φιλήσυχοι και ειρηνικοί... Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον Πόλεμο Ιράν Ιράκ.
Α, και κάτι άλλο. Το Ιράν σήμερα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο/οργανωμένο από το Ιράκ του 1990. Εξάλλου είχαν και χρόνο να προετοιμαστούν. Παρόλα αυτά, ... piece of cake για τα Αμερικανάκια που έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τον εξοπλισμό και, κυρίως, τις τακτικές τους από τότε... Δυστυχώς. -
Το Ιραν παντως αγορασε προσφατως αντιαεροπορικους πυραυλους απο Ρωσια (αυτους που θελαμε εμεις να βγαλουμε αχρηστους).
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ναι ναι... Φιλήσυχοι και ειρηνικοί... Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον Πόλεμο Ιράν Ιράκ.
Α, και κάτι άλλο. Το Ιράν σήμερα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο/οργανωμένο από το Ιράκ του 1990. Εξάλλου είχαν και χρόνο να προετοιμαστούν. Παρόλα αυτά, ... piece of cake για τα Αμερικανάκια που έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τον εξοπλισμό και, κυρίως, τις τακτικές τους από τότε... Δυστυχώς.βασικα στον πολεμο ιραν-ιρακ περισσοτερα εκτροπα εχουν οι ιρακινοι στο ενεργητικο τους...σιγουρα ειναι μεγαλυτερη δυναμη απο το ιρακ παντου και οι σκληροπυρηνικοι τους καθιστουν το ιραν πολυ επικινδυνο στοχο... εγω στη θεση των αμερικανων θα προσπαθουσα να το ριξω απο μεσα γιατι κατα μετωπον πολλα μπορει να στραβωσουν...
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"