-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο ταλαίπωρας παλεύω με τον κήπο και δεν τελειώνω με τίποτα
Η κάτοψη για βοήθειαλαμαρινα ανωξιδωτη βαλτην κατω απο την περιοχη και εισαι ΟΚ
Αν η λαμαρίνα σου φανεί ακριβή υπάρχει πάντα η λύση του χοντρού μουσαμά. Μπορείς να βρεις σε διάφορα πάχη και τιμές.
Γεωύφασμα, διάφορα είδη και κάνουν καλή δουλειά. Υπάρχουν και υδραυλικά τσιμέντα φτηνά (από ISOMAT) κάνεις ένα χυλό και βάφεις 2-3 στρώσεις - έχει και πιο ακριβά υλικά, φίλος μπογιατζής μου έλεγε πως έβαψαν τη πισίνα του Hyatt στη Θεσσαλονίκη (τελική στρώση χωρίς πλακάκια). Η λαμαρίνα δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει, δεν θα παίρνει νερό από το πλάι; Το καλύτερο είναι το γεωύφασμα - εξειδικευμένο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν η λαμαρίνα σου φανεί ακριβή υπάρχει πάντα η λύση του χοντρού μουσαμά. Μπορείς να βρεις σε διάφορα πάχη και τιμές.
Γεωύφασμα, διάφορα είδη και κάνουν καλή δουλειά. Υπάρχουν και υδραυλικά τσιμέντα φτηνά (από ISOMAT) κάνεις ένα χυλό και βάφεις 2-3 στρώσεις - έχει και πιο ακριβά υλικά, φίλος μπογιατζής μου έλεγε πως έβαψαν τη πισίνα του Hyatt στη Θεσσαλονίκη (τελική στρώση χωρίς πλακάκια). Η λαμαρίνα δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει, δεν θα παίρνει νερό από το πλάι; Το καλύτερο είναι το γεωύφασμα - εξειδικευμένο.
Υπάρχει βέβαια και η το ασφαλτόπανο που χρησιμοποιείται για μόνωση κυρίως σε κεραμοσκεπές. Καλή και φτηνή λύση.
-
Υπάρχει βέβαια και η το ασφαλτόπανο που χρησιμοποιείται για μόνωση κυρίως σε κεραμοσκεπές. Καλή και φτηνή λύση.
Να πώ ότι υπάρχει ήδη μόνωση, χαλίκι, γεωύφασμα, και ένα πλαστικό φύλλο στον πυθμένα
-
για σωστη υγρομονωση πρεπει οταν ειναι στα μπετα το φατνωμα και αφου καθαριστει καλα να περαστει δυο χερια με ειδικο τσιμεντο ανακατεμενο με νερο και ακρυλικο γαλακτωμα και στην συνεχεια να επενδυθει οχι μονο ο πυθμενας αλλα και τα τοιχια με ειδικο φυλλο απο χοντρο και αρκετα ισχυρο pvc θερμοκολλημενο σε ολες τις ενωσεις και με ειδικη σιλικονη στα σημεια που τελειωνει στο μπετο
πολυ καλης ποιοτητος ειναι τα σχετικα υλικα της ελβετικης εταιρειας sika ενω στην συνεχεια πρεπει να γεμισει με νερο και να ελεχθει για τυχον διαρροες για ικανο χρονο πριν ερθει η ωρα του μπαζωματος με χωμα -φυτεμα κλπ.
-
Καλημέρα,
Πρόσφατα έκανα μια μικρή 'ανακατασκευή' στο σπίτι.
Διορθώσαμε κάποιες ρωγμές στους τοίχους,
σκάψαμε κάποιους τοίχους για να περαστούν καινούργια ηλεκτρολογικά + κάποιοι σωλήνες καλοριφέρ κτλΗ ερώτηση μου, αφορά την εμφάνιση των τοίχων, τώρα που τελειώσαμε.
Έχω ένα σπίτι, που οι μισοί τοίχοι είναι 'κατσαροί', όπως ήταν πριν τους πειράξουμε δηλαδή (πολυκατοικία του 80) και οι υπόλοιποι μισοί τοίχοι είναι λείοι. Εκεί που σκάψαμε δηλαδή και 'πιάσαμε' κάτι υγρασίες, στοκαρίστικε και βάφτηκε. Σαν εμφάνιση είναι λίγο 'μάπα'.Τι πρέπει να κάνω για να έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ?
Τι έπρεπε να κάνει ο επαγγελματίας που πληρώθηκε για να κάνει αυτή τι δουλειά έτσι ώστε ένα έχω ένα σωστό αποτέλεσμα ?
Γίνετε αυτό που θέλω ή ζητάω κάτι παράλογο ?
(έχω κλείσει ραντεβού μαζί του για να έρθει να τα δεί όλα αυτά και να μου πει και αυτός την άποψή του)
Αν πιάνουν τα χέρια σου ποιο οικονομική λύση είναι να κάνεις σπατουλαριστούς (όσο μπορείς μόνο έμπειρα μάτια θα καταλάβουν τις στραβομάρες) όλες τις σαγρέ επιφάνειες και αν τα βάψεις όλα κατόπιν.
Δεν βολεύει... Είναι όλο το σπίτι σαγρέ, εκτός από αυτό που σκάψαμε...
-
Ο ηλεκτρολόγος μού έβαλε μόνο έναν διακόπτη για τα φώτα του σαλονιού, ενώ το δωμάτιο έχει δύο πόρτες (μία στο διάδρομο της εξώπορτας και μία στο χωλάκι που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες). Έτσι, όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι μπορώ να ελέγχω τα φώτα αλλά όταν πηγαίνω από ή προς τις κρεβατοκάμαρες πρέπει να διασχίζω απόσταση 7-8 μέτρα στα τυφλά για να φτάσω το μοναδικό διακόπτη . Υπάρχει κάποια λύση για να μπορώ να ελέγχω τα φώτα και από την είσοδο του χωλ; Αποκλείονται μερεμέτια-σκαψίματα τοίχων-σπασίματα πλακακιών κ.λπ. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες, ειδικά αν συνοδεύονται με ενδεικτικό κόστος...
ΥΓ Σκέφτομαι για τηλεχειριστήριο. Υπάρχει κάτι τέτοιο για φώτα που να μπορεί να ταιριάξει με την υπάρχουσα εγκατάσταση;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ο ηλεκτρολόγος μού έβαλε μόνο έναν διακόπτη για τα φώτα του σαλονιού, ενώ το δωμάτιο έχει δύο πόρτες (μία στο διάδρομο της εξώπορτας και μία στο χωλάκι που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες). Έτσι, όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι μπορώ να ελέγχω τα φώτα αλλά όταν πηγαίνω από ή προς τις κρεβατοκάμαρες πρέπει να διασχίζω απόσταση 7-8 μέτρα στα τυφλά για να φτάσω το μοναδικό διακόπτη . Υπάρχει κάποια λύση για να μπορώ να ελέγχω τα φώτα και από την είσοδο του χωλ; Αποκλείονται μερεμέτια-σκαψίματα τοίχων-σπασίματα πλακακιών κ.λπ. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες, ειδικά αν συνοδεύονται με ενδεικτικό κόστος...ΥΓ Σκέφτομαι για τηλεχειριστήριο. Υπάρχει κάτι τέτοιο για φώτα που να μπορεί να ταιριάξει με την υπάρχουσα εγκατάσταση;
Εαν δεν θελεις σκαψίματα κ.λ.π, φανταζομαι οτι μια λυση ασυρματου χειρισμου θα σε βοηθούσε. Εαν υπάρχει καποιος ηλεκτρολογος στο forum aς μας δώσει τα... φώτα του
-
Στην πολυκατοικια που μενουμε θελει αντικατασταση η καμιναδα της κεντρικης θερμανσης, και ως διαχειριστης ο κληρος πεφτει σε μενα.
Γνωριζει καποιος κανενα που να ασχολειτε με τετοια πραγματα να μου συστησει??
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Ο ηλεκτρολόγος μού έβαλε μόνο έναν διακόπτη για τα φώτα του σαλονιού, ενώ το δωμάτιο έχει δύο πόρτες (μία στο διάδρομο της εξώπορτας και μία στο χωλάκι που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες). Έτσι, όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι μπορώ να ελέγχω τα φώτα αλλά όταν πηγαίνω από ή προς τις κρεβατοκάμαρες πρέπει να διασχίζω απόσταση 7-8 μέτρα στα τυφλά για να φτάσω το μοναδικό διακόπτη . Υπάρχει κάποια λύση για να μπορώ να ελέγχω τα φώτα και από την είσοδο του χωλ; Αποκλείονται μερεμέτια-σκαψίματα τοίχων-σπασίματα πλακακιών κ.λπ. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες, ειδικά αν συνοδεύονται με ενδεικτικό κόστος...
ΥΓ Σκέφτομαι για τηλεχειριστήριο. Υπάρχει κάτι τέτοιο για φώτα που να μπορεί να ταιριάξει με την υπάρχουσα εγκατάσταση;
Εαν δεν θελεις σκαψίματα κ.λ.π, φανταζομαι οτι μια λυση ασυρματου χειρισμου θα σε βοηθούσε. Εαν υπάρχει καποιος ηλεκτρολογος στο forum aς μας δώσει τα... φώτα του
Στα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό, διακόπτες, φωτιστικά κ.λ.π. θα βρεις ασύρματο τηλεχειριστήριο σε διάφορες τιμές-ποιότητες. Αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις αντίστοιχο σύστημα τηλεχειρισμού σε προσφορά στο Lidl, κάτω από 10
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Στην πολυκατοικια που μενουμε θελει αντικατασταση η καμιναδα της κεντρικης θερμανσης, και ως διαχειριστης ο κληρος πεφτει σε μενα.Γνωριζει καποιος κανενα που να ασχολειτε με τετοια πραγματα να μου συστησει??
Περιοχή;
Αυτή τη δουλειά αναλαμβάνουν υδραυλικοί αλλά και συντηρητές καυστήρων. Ο καυστηρατζής που σου συντηρεί την κεντρική θέρμανση μήπως;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Στην πολυκατοικια που μενουμε θελει αντικατασταση η καμιναδα της κεντρικης θερμανσης, και ως διαχειριστης ο κληρος πεφτει σε μενα.
Γνωριζει καποιος κανενα που να ασχολειτε με τετοια πραγματα να μου συστησει??
Περιοχή;
Αυτή τη δουλειά αναλαμβάνουν υδραυλικοί αλλά και συντηρητές καυστήρων. Ο καυστηρατζής που σου συντηρεί την κεντρική θέρμανση μήπως;
Για Γαλατσι θελω ...αλλα εχει γεμιση ο κοσμος ασχετους και η αντικατασταση καμιναδας αν δεν γινει σωστα με τις απαραιτητες προδιαγραφες θα δημιουργησει σοβαρα προβληματα στην θερμανση.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ο ηλεκτρολόγος μού έβαλε μόνο έναν διακόπτη για τα φώτα του σαλονιού, ενώ το δωμάτιο έχει δύο πόρτες (μία στο διάδρομο της εξώπορτας και μία στο χωλάκι που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες). Έτσι, όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι μπορώ να ελέγχω τα φώτα αλλά όταν πηγαίνω από ή προς τις κρεβατοκάμαρες πρέπει να διασχίζω απόσταση 7-8 μέτρα στα τυφλά για να φτάσω το μοναδικό διακόπτη . Υπάρχει κάποια λύση για να μπορώ να ελέγχω τα φώτα και από την είσοδο του χωλ; Αποκλείονται μερεμέτια-σκαψίματα τοίχων-σπασίματα πλακακιών κ.λπ. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες, ειδικά αν συνοδεύονται με ενδεικτικό κόστος...ΥΓ Σκέφτομαι για τηλεχειριστήριο. Υπάρχει κάτι τέτοιο για φώτα που να μπορεί να ταιριάξει με την υπάρχουσα εγκατάσταση;
Αν δε θες σκαψίματα, πας για ασύρματο.
Αν δε θες ούτε αυτό, πας για πορτατίφ, ή λάμπα δαπέδου στην μεριά της πόρτας με τις κρεβατοκάμαρες. -
Gfon γιατι θελει αντικατασταση η καμιναδα???
Εχει γινει καπου ζημια???
Η μηπως θες για τον αμιαντο να αλλαχτει??
(Εχω αλλαξει μερικες καμιναδες σε σπιτια γι αυτο τον λογο..)
Ο καυστηρατζης συνηθως δεν βαζει καμιναδες. Τουλαχιστον σε οσες οικοδομες εχω αναλαβει ο καυστηρατζης τοποθετει λεβητα/καυστηρα, ρυθμιζει, και βγαζει και το χαρτι με τους ρυπους. Δεν βαζει καμιναδα.
Καμιναδα οτι γραφει το σχεδιο αυτη μπαινει... -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Gfon γιατι θελει αντικατασταση η καμιναδα???Εχει γινει καπου ζημια???
Η μηπως θες για τον αμιαντο να αλλαχτει??
Eχει ανοιξη σε διαφορα σημεια λογο διαβρωσεως απο τα συμπυκνωματα μιας και ο 'μαστορας' θεωρησε αχρηστο να βαλει συλλεκτη συμπηκνωματων με αποτελεσμα το περασμα του χρονου να ειναι καταστροφικο .
Απο αμιαντο ειναι αλλα στην κατασταση απο τα σαπισματα θα πεσει....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
... ο 'μαστορας' θεωρησε αχρηστο να βαλει συλλεκτη συμπηκνωματων με αποτελεσμα το περασμα του χρονου να ειναι καταστροφικο .Μπορεί κάποιος να περιγράψει το πώς λειτουργεί ο συλλέκτης; Πού και πώς εγκαθίσταται; Ευχαριστώ!
-
Κατα την εκκινηση λειτουργιας του καυστηρα η καμιναδα ειναι κρυα , η εξοδος των καυσαεριων εχει θερμοκρασια +180c επομενως εχουμε υγροποιησεις απο την αλλαγη θερμοκρασιας , οταν μαλιστα υπαρχει και αυτονομη θερμανση που εχουμε συνεχη κλεισιματα ανοιγματα του καυστηρα το προβλημα ειναι πιο εντονο.
Αν η καμιναδα δεν ειναι καλα μονωμενη , με διπλα τοιχωματα ή ειδικο μονωτικο υλικο, πρεπει απαραιτητα στο χαμηλοτερο σημειο της να υπαρχει μια τρυπα οπου θα μαζευει τις υγροποιησεις ωστε να μην καταληγουν στον καυστηρα και τον διαβρωνουν.
Σιγουρα θα εχεις παρατηρηση σε διαφορες καμιναδες κατι κιτρινα υγρα που εχουν...αυτα ειναι τα συμπυκνωματα και ειναι ιδιαιτερα διαβρωτικα.
Επισης αμονωτη καμιναδα σημαινει μεγαλυτερη καταναλωση πετρελαιου.....
-
Ευχαριστώ Γιώργο. Ένας γνωστός αναγκάστηκε να ανοίξει τρύπα στο χαμηλότερο σημείο της καμινάδας για να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Αναρωτιώμουν αν ο συλλέκτης συμπυκνωμάτων αποτελεί μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος.
-
Μηπως εγινε αυτο μετα απο μεταβαση σε ΦΑ???
Anyway πλεον αν αντεχει η τσεπη σου υπαρχουν ανοξειδωτες καμιναδες με διπλο τοιχωμα που ουτε ραγιζουν ουτε σκανε και εχουν και μεγαλη διαρκεια ζωης...
Συλλεκτης συμπυκνωματων φυσικα και θα πρεπει να μπει ιδιαιτερα αν εχεις παει σε ΦΑ. Ετσι κ αλλιως πρεπει να μπαινει για να μην πανε νερα κλπ στον λεβητα και τον διαβρωσουν..
Edit> Τωρα ειδα οτι αναφερεις πετρελαιο...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Φτηνή επίσης λύση είναι η αλλαγή του διακόπτη με άλλο που να διαθέτει και ροοστάτη. Αντί να έχει απλό διακόπτη δυο θέσεων συνήθως είναι πιεστικός για το άναψε σβήσε ενώ το χειριστήριο είναι και περιστροφικό. Κατά την περιστροφή αυξάνει ή μειώνει την ένταση του φωτός. Έχοντας το ελάχιστα ανοιχτό κάνει και χρέη πορτατίφ!
-
Θέλει να βάλει και δεύτερο διακόπτη και να συνδεθεί ως αλέ-ρετούρ. Δεν ξέρω αν δουλεύει ο ροοστάτης μ' αυτή τη συνδεσμολογία. Κανένας ηλεκτρολόγος για το πως γίνεται;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ