Περάσαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ωραία!!
Ήταν εξαιρετικά ευχάριστο να δω αρκετούς φίλους από το 4TF, γιατί όταν πάω στην πίστα με το R5 δεν συμπίπτουν συχνά οι επισκέψεις μας.
Χθες ήρθα μαζί με ένα καλό φίλο και το ολοκαίνουργιο μαύρο EVO IX του, το οποίο είχε 750 χιλιόμετρα μόνο και ήταν σε διαδικασία στρωσίματος. Φυσικά εγώ θεωρώ ιδανικό στρώσιμο την πίστα (λειτουργία κινητήρα σε ευρύ φάσμα στροφών κλπ.) όμως ο ιδιοκτήτης είχε έρθει αποφασισμένος να ακούσει την συμβουλή του μηχανικού του ο οποίος μεταξύ άλλων του είχε επιβάλλει ψυχολογικό κόφτη στροφών. Έτσι οι μεν δικοί μου γύροι ήταν στρωτοί και σχετικά γρήγοροι αλλά ο ιδιοκτήτης δίπλα μου φρόντιζε να μου υπενθυμίζει πολύ συχνά να μην ξεπεράσω τις 5-6.000 στροφές. Οι δε δικοί του γύροι ήταν αναγνωριστικοί μια που ο άνθρωπος πρώτη φορά στη ζωή του έπμαινε σε πίστα.
Το ευχάριστο είναι πως του άρεσε, οπότε μόλις το 'στρωσει' ευελπιστώ να τον βλέπουμε συχνά.
Οι εντυπώσεις μου από το 9άρι είναι οι καλύτερες. Απίστευτα ακριβές και ξυραφένιο τιμόνι, πολύ καλά φρένα, επάρκεια δύναμης και γραμμικότητα, άριστο στήσιμο (mitsubishi/bilstein), και ηλεκτρονικά διαφορικών που 'σε κάνουν ΠΟΛΥ μάγκα' αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και να αποφύγεις τις υπερβολές.
Αν με ρωτήσετε πάντως τι ευχαριστiέμαι πιό πολύ, θα σας πω ότι προτιμώ να παλεύω κυριολεκτικά με το R5 για τα δέκατα, παρά να κάνω πολύ πιό γρήγορο χρόνο ατσαλάκωτος με το EVO IX. Βίτσια είναι αυτά...
Η 'προεδρική λιμουζίνα' αποτέλεσε ακόμα ένα τρανό παράδειγμα της ασφάλειας που παρέχει το περιβάλλον της πίστας, αφού αντίστοιχη οδήγηση σε δημόσιο δρόμο και το συγκεκριμένο brake fade/failure ίσως να οδηγούσε σε πρωτοσέλιδα... Όσο για ζημιές απλά δεν υπήρχαν, αφού το μόνο που έπαθε ήταν εκτεταμένα γδαρσίματα στο χρώμα και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Κος Πρόεδρος σκεφτόταν σοβαρά το βάψιμο της.
Μου άρεσε πολύ το RS182 του Βαγγέλη!! Το Clio μοιάζει να δημιουργήθηκε για γρήγορη κίνηση σε τέτοιο περιβάλλον.
Zήλεψα πολύ (αλλά πάντα καλοπροαίρετα) τον gvala, όταν είδα τα ζανταρισμένα 17άρια Silverstone του με εμφανή τα σημάδια της Βόρειας μάχης, και υποσχέθηκα στον εαυτό μου επίσκεψη στας Σέρρας με πρώτη ευκαιρία...
Τελος η μάχη της ταβέρνας ήταν πάρα πολύ καλή, η παρέα εξαιρετική και έχοντας έρθει διαβασμένος κατάφερα αν και newbie να σκάσω στο φαί!! Το μυστικό ήταν πως έντεχνα απέφυγα συμμετοχή στη μάχη των παϊδακίων και τσάκισα ένα ψαρονέφρι ολομόναχος ενώ ταυτόχρονα εκτός από τα διαφορα ορεκτικά παραγγέλθηκαν και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες από τηγανητές πατάτες ώστε κανεις να μην μείνει παραπονεμένος .
Πάμε ολοταχώς για το TD9 ??