-
Για σας φίλοι μου. Μη γελάτε με τον τίτλο του topic. Απλά έτσι κάνει η Corolla μου (η νέα φυσικά) όταν πέφτει επάνω σε κακόδρομο. Και η πλάκα είναι ότι και κάθε μέρα κάποιος τελείως καινούργιος θόρυβος ή τρίξιμο ακούγεται και πάντα απο διαφορετικό σημείο. Επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να τη στήνω κάθε τόσο στην αντιπροσωπεία για να βρεί το πρόβλημα, ρωτάω εσάς, όσοι έχετε την νέα Corolla αν έχετε τα ίδια προβλήματα και πως τα λύσατε αν μπορούν να λυθούν. Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μάλλον αυτή η έκδοση της Corolla δεν αξίζει τα λεφτά της.
Τάκης
-
Για σας φίλοι μου. Μη γελάτε με τον τίτλο του topic. Απλά έτσι κάνει η Corolla μου (η νέα φυσικά) όταν πέφτει επάνω σε κακόδρομο. Και η πλάκα είναι ότι και κάθε μέρα κάποιος τελείως καινούργιος θόρυβος ή τρίξιμο ακούγεται και πάντα απο διαφορετικό σημείο. Επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να τη στήνω κάθε τόσο στην αντιπροσωπεία για να βρεί το πρόβλημα, ρωτάω εσάς, όσοι έχετε την νέα Corolla αν έχετε τα ίδια προβλήματα και πως τα λύσατε αν μπορούν να λυθούν. Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μάλλον αυτή η έκδοση της Corolla δεν αξίζει τα λεφτά της.
Τάκης
-
Τάκης
-
τώρα αν σου πω οτι πιθανόν να χρειάζονται σφίξιμο οι διάφορες βίδες και αλλαγή οι πλαστικές τάπες θα σε στενοχωρήσω?!! Καλό κουράγιο. Για Toyota πάντως μου κάνει εντύπωση!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
τώρα αν σου πω οτι πιθανόν να χρειάζονται σφίξιμο οι διάφορες βίδες και αλλαγή οι πλαστικές τάπες θα σε στενοχωρήσω?!! Καλό κουράγιο. Για Toyota πάντως μου κάνει εντύπωση!!!Οχι φίλε μου kouk δεν θα με στεναχωρήσεις περισσότερο απο ότι έχω στεναχωριθεί μέχρι τώρα. Απλά σκοπεύω να το σουτάρω άμεσα, γιατί όπως αποδεικνίεται δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο!!!
-
o pateras mou exei thn t-sport kai enw tis exoume allaxei kai elathria den kanei toso poly.....akougetai wstoso ena trximataki alla se merikes lakkouves......na mhn pw oti exw kai thn entypwsh oti bazei h hliorofh
-
Για Toyota κι εμένα μου κάνει εντύπωση ότι τρίζει. Πάντως, θα πρέπει να ρωτήσω ποιοι έχετε ακούσει Xsara (του κουτιού) πως τρίζει... Ούτε οι πόρτες στο σπίτι της γιαγιάς μου δεν κάνουν έτσι. Τέλος πάντων, για την Corolla αν θέλεις να την σουτάρεις, να το κάνεις. Διότι, το αυτοκίνητο πρέπει να σε ικανοποιεί και όχι να σου 'την σπάει'. Αλλά, γιατί να μην το πάς για να το δουν; Πήγαινε και πες τους ότι τρίζει. Δώσε το αυτοκίνητο και πες τους 'θέλω όταν το πάρω να είναι άψογο'. Πάρε και ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης κι άστους να ταλαιπωρούνται αυτοί. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Δικό τους πρόβλημα είναι.
-
Φίλε Τάκη, έχεις δίκιο.
Πάντως ότι ακούγεται είναι απο την δεξιά του πλευρά, έτσι?
Πάντως εγω ακούω επίσης κάποιο τρίξιμο που πρέπει να έρχεται απο την πλευρά του δεξιού αερόσακου και είναι άισθητό όταν ανεβάζει στροφές η μηχανή.
Αστα φίλε μου, bugs στο πρόγραμμα συναρμολόγησης. Πολλά λάθη!!! -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Φίλε Τάκη, έχεις δίκιο.
Πάντως εγω ακούω επίσης κάποιο τρίξιμο που πρέπει να έρχεται απο την πλευρά του δεξιού αερόσακου και είναι άισθητό όταν ανεβάζει στροφές η μηχανή.
Αστα φίλε μου, bugs στο πρόγραμμα συναρμολόγησης. Πολλά λάθη!!!Ακριβώς όπως τα λές φίλε kilo. Πως όμως το ξέρεις? Πίκρα και εσύ?
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Φίλε Τάκη, έχεις δίκιο.
Αστα φίλε μου, bugs στο πρόγραμμα συναρμολόγησης. Πολλά λάθη!!!Ακριβώς όπως τα λές φίλε kilo. Πως όμως το ξέρεις? Πίκρα και εσύ?
Φίλε Τάκη, ναι, δηλαδή ψιλοπίκρα που λένε. Εχω το 1600 sedan εδώ και κάποιους μήνες. Σύγουρα δεν έχει καμία σχέση με την παλαιά καλή Corolla XLI. Αυτό μπορώ να στο διαβεβαιώσω. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι ας πούμε το sedan που έχω, ε! δεν είναι αυτοκίνητο για 7 εκκατομυρία όπως και να το κάνουμε. Τώρα για τα τριξίματα και εγώ έχω κλείσει ραντεβού με την κεντρική αντιπροσωπεία για νά τα λύσουμε.
Αυτά! -
Νομίζω υπερβάλλετε λίγο, πάρτε ένα καλό ηχοσύστημα, βάλτε το να παίζει τσίτα και... να κι αν τρίζει, να κι αν δεν τρίζει!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Για σας φίλοι μου. Μη γελάτε με τον τίτλο του topic. Απλά έτσι κάνει η Corolla μου (η νέα φυσικά) όταν πέφτει επάνω σε κακόδρομο. Και η πλάκα είναι ότι και κάθε μέρα κάποιος τελείως καινούργιος θόρυβος ή τρίξιμο ακούγεται και πάντα απο διαφορετικό σημείο. Επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να τη στήνω κάθε τόσο στην αντιπροσωπεία για να βρεί το πρόβλημα, ρωτάω εσάς, όσοι έχετε την νέα Corolla αν έχετε τα ίδια προβλήματα και πως τα λύσατε αν μπορούν να λυθούν. Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μάλλον αυτή η έκδοση της Corolla δεν αξίζει τα λεφτά της.Τάκης
Φίλε Τάκη,
Μάλλον άδικα απογοητεύεσαι και στεωοχωριέσαι. Ειδικά αυτή την εποχή με το πολύ κρύο, όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο το πρωϊ και είναι παγωμένο ολόκληρο (και το εσωτερικό εννοείται) και μετά ξεκινάς και αρχίζει και ζεσταίνεται, είναι επόμενο να ακούς τριξίματα λόγω απότομων διαστολών. Αυτό το παρατήρησα και εγώ φέτος αυτές τις μέρες, ενώ σε άλλες συνθήκες δεν έχει συμβεί. Πάντως καλό είναι να το πάς στην αντιπροσωπεία και ας τους να βρούν αυτοί την άκρη. Ούτως ή άλλως είσαι μέσα στην εγγύηση.
Υπομονή...!
Chris
-
Καλό θα ήταν όσοι έχετε την Corolla την καινούργια σε περίπτωση που ακούτε απο τον κινητήρα κάτι να συντονίζεται και να ακούγεται αρκετά να περάσετε απο την αντιπροσωπεία γιατί βγήκαν κάποιες με ελαττωματική πολλαπλή εξαγωγής....Απλά θα παραγγείλουν καινούργια .....
Όσο για τα τριξίματα πηγαίντε και πρήξτε τους........
-
Παιδιά στην αντιπροσωπεία ολοταχώς!!Μακάρι να είχα και εγώ τογιότα,να μου χάλαγε,να πήγαινα και να ευχαριστιώμουνα εξυπηρέτηση.Πιο παλιά(το 97) είχα κορόλλα του 84 και όποτε πήγαινα,είχαν τα πάντα,πριν τα ζητήσω.Η κορόλλα όντως δεν πείθει για τα λεφτά της,αλλά από ποιότητα κύλισης και ανυπαρξία θορύβων είναι ορόσημο(αν και λίγο 'ξερή' στις λακούβες).Απλά υποθέτω είναι σπάσιμο νεύρων,να παίρνεις καινούργιο αμάξι και να έχεις τέτοια
-
Εγώ έχω τον 'βασιλιά' των τριξιμάτων που λέγεται Alfa Romeo 33 1,4.Αν μετά απο το δικό μου μπήτε στις Corolla σας θα σας φανούν Maybach...
Ωστόσο είναι ανεπίτρεπτο σε καινούριο Toyota να υπάρχουν τριξίματα.Πηγαίνετε στην αντιπροσωπία και πρήξτε τους...
6 χρόνια εγγύηση σας έχουν δώσει και να το εκμεταλευτείτε.
Πάντως τα καινούρια αυτοκίνητα εν έτει 2003 είναι και λίγο λαχείο,λόγω παγκοσμιοποίησης ...
Ευτυχώς στο δεύτερό μου (Laguna) δεν ακούγεται τσίκ μέσα κι ας έχει κάνει 22000 χλμ! -
Σκέφτηκες ποτέ να αδειάσεις το πορτ-μπαγκάζ και τις θήκες για τα μικροαντικείμενα;
-
παλιότερα,όταν πήγαινα σχολείο,πέρναγα από τα κεντρικά γνωστής εταιρίας.Ε,είχαμε εκπλαγεί,η παρέα, πόσα καινούργια αμάξια ερχόντουσαν κτυπημένα από τη μεταφορά τους!Αυτά μπαίνανε στο φανοποιείο της αντιπροσωπίας,και όταν σχολάγαμε,ήταν του.. κουτιού(τρομάρα τους).Μήπως τα αμάξια,λύθηκαν,έστω για μικρή ζημιά και περίσεψε καμιά..βίδα!!Ασ πάτε σε κανά φανοποιειο..
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παλιότερα,όταν πήγαινα σχολείο,πέρναγα από τα κεντρικά γνωστής εταιρίας.Ε,είχαμε εκπλαγεί,η παρέα, πόσα καινούργια αμάξια ερχόντουσαν κτυπημένα από τη μεταφορά τους!Αυτά μπαίνανε στο φανοποιείο της αντιπροσωπίας,και όταν σχολάγαμε,ήταν του.. κουτιού(τρομάρα τους).Μήπως τα αμάξια,λύθηκαν,έστω για μικρή ζημιά και περίσεψε καμιά..βίδα!!Ασ πάτε σε κανά φανοποιειο..To έχω ξανακούσει και πρέπει να συμβάίνει συχνα σε καινούργια αυτοκίνητα. Έχω παράδειγμα με γνωστό που 3 μέρες μετά την αγορά του ανακάλυψε ότι ήταν πρόσφατα βάμμενο το πίσω φτερό και η αντιπροσωπεία το παραδέκτηκε και του το άλλαξε. Έφαγε 3 μήνες όμως αυτή η ιστορία. Το αυτόκίνητο ήταν Rover και η χρονιά το 98 νομίζω.
-
Ο χρήστης Madness έγραψε:
Καλό θα ήταν όσοι έχετε την Corolla την καινούργια σε περίπτωση που ακούτε απο τον κινητήρα κάτι να συντονίζεται και να ακούγεται αρκετά να περάσετε απο την αντιπροσωπεία γιατί βγήκαν κάποιες με ελαττωματική πολλαπλή εξαγωγής....Απλά θα παραγγείλουν καινούργια .....Όσο για τα τριξίματα πηγαίντε και πρήξτε τους........
Είχα κι εγώ έντονο θόρυβο από το κινητήρα. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου αλλάξανε την πολλαπλή ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. (Δεν γνωρίζω πολλα από αυτοκίνητα). Είναι διαφορετικό πράγμα από την πολλαπλή ΕΞΑΓΩΓΗΣ που γράφεις;
Το θέμα είναι ότι μειώθηκε ο έντονος θόρυβος αλλά το αμάξι ακόμα 'συντονίζει' μεταξύ 3800 και 4200 στροφές ανεξαρτήτου ταχύτητας. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει γιατί στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ COROLLA!!!! και οφείλεται στο ότι σε εκείνες τις στροφές το αμάξι πιάνει τις ροπές του και γι' αυτό συμβαίνει!!!! Μου φαίνεται κουφό, αλλά από την άλλη δεν έχω γνώσεις για να τους απαντήσω.
Οσον αφορά τους διάφορους τριγμούς, είχα πάρα πολλούς απ' αυτούς που έχουν αναφερθέι πιο πάνω και τους διόρθωσαν σχεδόν όλους, με λίγη υπομονή από μένα (5 επισκέψεις στις αντιπροσωπείες και έχουμε ακόμη...).
-
H πολλαπλή εξαγωγήσ με την πολλαπλή εισαγωγής είναι διαφορετικά πράγματα.....Απλά εχει παρατηρηθεί πρόβλημα και στην εισαγωγής και ακούγεται σαν τρίξιμο πλαστικού...
Το θέμα είναι οτι υπάρχει η 6ετής εγγύηση ...οπότε οτι πρόβλημα υπάρξει όλοι αντιπροσωπεία...
Απο την άλλη είναι καινούργια γραμμή παραγωγής αυτή στην Αγγλία οπότε ας ελπίσουμε οτι κάποια προβλήματα θα λυθούν στις επόμενες παρτίδες...
Toyota Corolla - Κριτς, Μπαμπ, ντουκ, κλουκ, τσικ