-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, είναι ακριβοί. Με λιγότερα από 20 ευρώ σου φτιάχνει ειδικευμένο κατάστημα την απόχρωσή σου από τον κωδικό του χρώματος του μοντέλου. Στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω που θα βρεις, θα υπάρχουν πάντως. Ρώτα σε κανένα φαναρτζή, θα ξέρει.Thank you manosk
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Το έχεις δοκιμάσει; Εγώ ξέρω άλλες πολύ απλούστερες περιπτώσεις που ξεφλουδίζουν τα χρώματα. Όχι κάτι τόσο τραγικό όσο το να περάσεις την λαμαρίνα απευθείας με χρώμα.
Επίσης το χρώμα δεν είναι waterproof, δηλαδή περνάει υγρασία μέσω αυτού στο υπόστρωμα, σε αυτή την περίπτωση δλδ στο μέταλλο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Τουλάχιστον ένα πέρασμα με εποξικό αστάρι για μένα είναι μονόδρομος.Βεβαίως το έχω δοκιμάσει αλλα μιλάω για αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί μονο για αγώνες. Ακομα και το 1 κιλο που αναφέρθηκε μετράει
Εγώ πάντως δεν έχω δει κανέναν κατασκευαστη χρωμάτων μέσα στις προδιαγραφές του να δίνει για τα χρώματα ως επιτρεπόμενο υπόστρωμα μεταλλική επιφάνεια.
Αν όμως πρόκειται για αγωνιστική χρήση μιας περιόδου, τότε πολύ απλά μπορεί να μείνει άβαφτο, αφού μέχρι να τελειώσουν οι 6 μήνες (?) δε θα έχουν ανοίξει ακόμα τρύπες. Γλιτώνει και 1 επιπλέον κιλό. Όταν αρχίσει και η σκουρία η μείωση βάρους θα είναι ακόμα πιο αισθητή. -
Είχε αναφερθεί και παλαιότερα το γνωστό λάθος με το πράσινο μέρος από τα σφουγγαράκια
Αυτό έκανε ένας φίλος και τώρα τραβάει τα μαλιά του.
Τι μπορεί να κάνει εκτός από βάψιμο?
Καμία αλοιφή?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Είχε αναφερθεί και παλαιότερα το γνωστό λάθος με το πράσινο μέρος από τα σφουγγαράκιαΑυτό έκανε ένας φίλος και τώρα τραβάει τα μαλιά του.
Τι μπορεί να κάνει εκτός από βάψιμο?
Καμία αλοιφή?
Το έπαθα εγώ. Είχα αφήσει το αυτοκίνητο στον πατέρα μου να το πλύνει και κατά λάθος σε κάποιες μεριές το έκανε με το πράσινο μέρος, με αποτέλεσμα όλο το χρώμα να είναι 'ψιλογρατζουνισμένο' (από μακριά φαινόταν ψιλοθαμπό, από κοντά φαίνονταν οι γρατζουνιές...)
Λύση : αλοιφαδόρος (σε όλο το αυτοκίνητο) , κόστος γύρω στα 80-90 Ευρώ. Τα παιδιά έκαναν άψογη δουλειά, δεν φαίνεται τίποτα, το χρώμα είναι καινούριο πλέον!
Βέβαια αν η 'ζημιά' έχει γίνει σε μικρότερη έκταση, ίσως να είναι αρκετή η τοπική επιδιόρθωση με αλοιφή κτλ....
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
το γνωστό λάθος με το πράσινο μέρος από τα σφουγγαράκιαΝόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που κατάφερε να κάνει τέτοια βλακεία
Βέβαια, τότε ήμουν μικρός και άβγαλτος! Αλλά ακόμη να χωνέψω πως είχα τέτοια έμπνευση...!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
το γνωστό λάθος με το πράσινο μέρος από τα σφουγγαράκια
Νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που κατάφερε να κάνει τέτοια βλακεία
Βέβαια, τότε ήμουν μικρός και άβγαλτος! Αλλά ακόμη να χωνέψω πως είχα τέτοια έμπνευση...!
μην φοβάσαι το έχω κάνει και εγώ παλιά!
Είμαστε πολλοί!
Η λογική είναι απλή 'Δύσκολη βρωμιά?? Πράσινη πλευρά στο σφουγγαράκι!'
-
Κάποιος έπεσε στην πόρτα του οδηγού και της έκανε μια βαθειά χαρακιά με ελαφρύ διαμήκες βούλιαγμα στη λαμαρίνα και άλλες δύο παράλληλες χωρίς να βουλιάξει η λαμαρίνα και χωρίς να φύγει πολύ χρώμα. Πόσο θέλει ο φαναρτζής για μια πόρτα; 100; 200 ευρώ; Και θα ξηλώσει ταπετσαρίες, μηχανισμούς, καλώδια από σχετικά καινούριο αυτοκίνητο; Να μου λείπει το βύσσινο.
Επί τη ευκαιρία είπα να κάνω κάτι για κάποιο παλιότερο γδάρσιμο στην πόρτα του συνοδηγού. Σ' αυτή χρησιμοποίησα μόνο χοντρή αλοιφή (χωρίς χρώμα).
Ακολουθούν φωτογραφίες της πόρτας του συνοδηγού:Αν βάλω λίγη λεπτή αλοιφή με ανθρακί χρώμα, θα εξαφανιστούν σχεδόν τελείως τα τελευταία σημάδια.
Μετά είχα την πόρτα του οδηγού. Σ' αυτήν έγιναν 3 χαρακιές, όπως έγραψα παραπάνω. Η πόρτα ήταν έτσι (η βαθειά χαρακιά είναι η πιο χαμηλή):
Πήρα τις δύο ελαφρές χαρακιές με τη χοντρή αλοιφή και αυτές εξαφανίστηκαν:
(συνεχίζεται)
-
απλά μια ερώτηση..: τελικά μεταλλικό χρώμα είναι ή όχι πιο ανθεκτικό σε ήλιο-άλατα-κουτσουλιές??
και κάτι άλλο, έχω ακούσει ότι στα μη μεταλλικά είναι πιο εύκολη η βαφή αν χρειαστεί, καθώς ειναι πιο εύκολο να μη βγει ίδια η απόχρωση τελικά,ισχύει κάτι τέτοιο?ευχαριστώ! -
Ανασύρω ένα θέμα σκουριασμένο, σαν το καπώ του 306 που μου χτύπησαν...
Τέλος πάντων, το αυτοκίνητο βάφτηκε, ο μάστορας πέτυχε την απόχρωση αλλά όχι την...αφή!
Συγκεκριμένα η επιφάνεια είναι ελαφρά 'τραχειά' και δεν καθρεπτίζει με το συνήθη τρόπο: σαν να χει μικρά στίγματα-γρουμπουλάκια!Ο φανοποιός με χαμόγελο το αποκάλεσε μέθοδο 'πορτοκάλι' και πραγματικά έτσι μοιάζει! Σα φλούδα πορτοκαλιού, φυσικά όχι ανάγλυη...
Μου πε λοιπόν οτι συνηθίζεται στα μονής βαφής (δηλ όχι μεταλλικό), για να στρώνει καλά το χρώμα κι ότι αυτά τα μπιμπίκια θα φύγουν με 2-3 πλυσίματα
Για....
-
Ποσες φορες το επλυνες;
-
-
Μια φωτογραφία θα ήταν κατατοπιστική.
Έτσι όπως το περιγράφεις όμως,είναι σαν να έχει δυό ειδών ατέλειες η βαθή.
Τα μου φέρνουν κάτι σε μκρό εξόγκωμα, που οι φαναρτζήδες το αφαιρούν με ένα πράγμα σαν το τεμπεσίρι που χρησιμοποιούμε στη στέκα του μπιλιάρδου!
Το περνάνε από πάνω και το κόβει.Το άλλο που λες για (Κυτταρίτιδα έχει; ) το έχω δει σε καινούργια αυτοκίνητα πολλές φορές.
-
όχι, το πρόβλημα είναι ένα, απλά εγώ μάλλον δεν το περιέγραψα σωστά!
Έχει την όψη της φλούδας πορτοκαλιού, είναι και ελάααχιστα τραχές, δηλαδή με την πρώτη δεν καταλαβαίνεις τίποτα...Αλλά η όψη είναι όπως περιγράφω παραπάνω!
Στρώνει αυτ΄με τον καιρό, όπως λέει;;Εντωμεταξύ τα λεφτά απ την ασφάλεια τα πήρα, αλλά δε τον έχω πληρώσει ακόμη...
-
Η τραχύτητα μάλλον θα φύγει με τα πλυσίματα αλλά η 'κυταρίτιδα' όχι. Αυτό είναι πρόβλημα με τα νέα οικολογικά υδατοδιάλυτα χρώματα.
-
Θυμάμαι που μιλούσα με τον βαφέα μου γι αυτό το πράγμα και του έλεγα ότι δεν θέλω να είναι έτσι το αμάξι, ενώ αυτός έλεγε ότι είναι καλύτερο έτσι (περισσότερο βερνίκι?).
Τελικά το έκανε όπως το ήθελα αλλά έκανε λάθος στην απόχρωση.Αν μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού μπορείς να το βελτιώσεις σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες.
http://www.ehow.com/how_4479541_get-rid-orange-peel-from.html -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
αλλά έκανε λάθος στην απόχρωση...άλλη πονεμένη ιστορία αυτή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τελικά το έκανε όπως το ήθελα αλλά έκανε λάθος στην απόχρωση.Πάντως στη φωτογραφία μιά χαρά φαίνεται η απόχρωση
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θυμάμαι που μιλούσα με τον βαφέα μου γι αυτό το πράγμα και του έλεγα ότι δεν θέλω να είναι έτσι το αμάξι, ενώ αυτός έλεγε ότι είναι καλύτερο έτσι (περισσότερο βερνίκι?).
Τελικά το έκανε όπως το ήθελα αλλά έκανε λάθος στην απόχρωση.Αν μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού μπορείς να το βελτιώσεις σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες.
http://www.ehow.com/how_4479541_get-rid-orange-peel-from.htmlευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το λινκ παίδες!
δυστυχώς με το πρώτο πλύσιμο δεν υπάρχει καμία διαφορά...και απ τη στηγμή που η επιφάνεια είναι αρκετά λεία, αυτά δε θα σταματήσουν να φαίνονται...
Έχω ξενερώσει πάρα πολύ, γιατί είναι πελάτης μου και τον εξυπηρέτησα πάρα πολύ! Πέτυχε μεν το χρώμα, όμως κοιτάς την επιφάνεια και είναι σα να έχει τεράστια πίξελς...
-
Πάντως ακόμα και εργοστασιακά χρώματα είναι έτσι, οπότε μή σε παίρνει απο κάτω. Στο δικό μου τα φτερά που είναι πλαστικά είναι λείο το χρώμα αλλά στα μεταλικά μέρη έχει όψη πορτοκαλιού
-
Η AMG πέρασε μια βολτίτσα από την Chip-Away για πετραδάκια και λίγο πίσω προφυλακτήρα από κάτι γρατζουνιές από παρκάρισμα και το αποτέλεσμα είναι
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !