-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γνώμες?
όταν απαγορεύεις κάτι με τόση μανία, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα
(θα δημιουργηθούν και κρυφά καπνιστήρια; )
Εκεί το πήγαινα κι εγώ... το στιλ του άρθρου μου θύμισε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το στιλ του άρθρου μου θύμισε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης...Τόσο γέρος είσαι; Δε σου φαίνεται!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
το στιλ του άρθρου μου θύμισε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης...
Τόσο γέρος είσαι; Δε σου φαίνεται!
είδες που τελικά το τσιγάρο ανανενώνει την επιδερμίδα;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γνώμες?
Τελικά,νομίζω ότι,οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί γιά να υπάρξει δικαστική διαμάχη στίς ΗΠΑ,.......ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ.
Νομίζω ότι όλα γίνονται γιά αποζημειώσεις-μαμούθ από τίς βιομηχανίες τσιγάρων (σέ αυτή τήν περίπτωση),μέ πρόφαση την δημόσια υγεία.Οχι καί απαγόρευση σέ ανοιχτό χώρο ρε.
Τό θεωρώ όχι απλά βλακώδες,αλλά υπο-βλακώδες. -
-
http://www.newscientist.com/channel/health/mg18925394.200.html
Εκεί, οι αντικαπνιστικές εκστρατείες πιάνουν τόπο και σώζουν ζωές. Εδώ, τι γίνεται;
-
HUNTER δεν μας ειπες πως πάει η προσπάθεια?? Εισαι επισημα πρωην καπνιστης τελικα?
Εγω τα ιδια..
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
http://www.newscientist.com/channel/health/mg18925394.200.htmlΕκεί, οι αντικαπνιστικές εκστρατείες πιάνουν τόπο και σώζουν ζωές. Εδώ, τι γίνεται;
Εκεί, γράφουν άρθρα που θεωρούν ότι η μείωση των θανάτων από καρκίνο οφειλεται στην αντικαπνιστική εκστρατεία...
Εδώ, τα διαβάζουμε και τα πιστεύουμε κιόλας....This reflects fewer deaths from lung, breast, prostate and colorectal cancer, which together account for 51 per cent of all
δηλαδή το 51% της μείωσης των θανάτων από καρκίνο, ήταν μαζί ΟΛΑ αυτά τα είδη καρκίνου. Το μοναδικό στο οποίο ΣΥΝΤΕΛΕΙ (και όχι ΠΡΟΚΑΛΕΙ) το κάπνισμα, ειναι το lung cancer...
-
Είμαι καπνιστής. Διαβάζοντας αυτο το thread μέχρι την 11η σελίδα κατέληξα ότι η μέση οδός είναι η καλύτερη λύση και εδώ είναι να κάνουμε με συμβιβασμούς. Π.χ. οι μη καπνιστες δεν προκειται να πάθουν και τίποτα αν είναι παθητικοί καπνιστές δυο φορές την εβδομάδα έτσι και οι καπνιστές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς και να καπνίζουν απλά λιγότερο σε δημόσιους χώρους. Απο την άλλη τέτοιος νόμος είναι μη-εφαρμόσιμος. Ένα συστυμα που έχω (λίγο) σκεφτεί είναι σε μαγαζιά ή καφετέριες να απαγορεύεται το κάπνισμα, εκτός κι'αν ο χώρος είναι ανοικτός. Απο την άλλη στις πίστες ή στα clubs να επιτρέπεται, για λόγους προφανείς χώρις να υπάρχουν ειδικοί χόροι για καπνιστές. Ειδικοί χόροι για καπνιστές να υπάρχουν στην δουλειά γιατί ένας μη καπνιστής δε γίνεται να εισπνέει τον καπνό του άλλου κάθε μέρα και ένας καπνιστής δε γίνεται να μην καπνίζει την ώρα που δουλεύει και έχει άγχος!
-
Είσαι γιατρός, Krusenstern; Αν ναι, τότε ίσως τα λεγόμενα σου θα μπορούσαν να έχουν κάποια ψήγματα λογικής, αν και πάλι θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω για το κατά πόσο έχεις πρόσβαση στον πλήρη όγκο στοιχείων, στατιστικών και μελετών από τα οποία αντλεί τις πληροφορίες της η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η American Cancer Society.
Αν όχι, εξακολουθείς να έχεις το δικαίωμα να εθελοτυφλείς, παραπαίοντας μεταξύ της εξάρτησης από τον εθισμό σου και της αστείας άρνησης να δεχτείς τα επιστημονικά δεδομένα. Κανένα πρόβλημα, δημοκρατία έχουμε. Μπορείς επίσης να πιστεύεις ότι η γη είναι τετράγωνη αν αυτό ταιριάζει καλύτερα με τις συνήθειες σου. Αυτό που δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις είναι να παίζεις με την υγεία των άλλων.
«Tobacco is the second major cause of death in the world. It is currently responsible for the death of one in ten adults worldwide (about 5 million deaths each year). If current smoking patterns continue, it will cause some 10 million deaths each year by 2020. Half the people that smoke today—that is about 650 million people—will eventually be killed by tobacco.»
Το δικαίωμα να αναπνέεις καθαρό αέρα είναι πιο σημαντικό από το δικαίωμα να απολαμβάνεις παντού μια συνήθεια που αποδεδειγμένα βλάπτει τους γύρω σου. Ναι στο δικαίωμα να καπνίζεις στο σπίτι σου, ή σε ανοικτούς χώρους. Όχι στο δικαίωμα να καταστρέφεις την υγεία των άλλων καπνίζοντας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
Νομιζω καθε καπνιστης μπορει να σκεφτει οτι δεν ειναι αναγκη να κανει ενα πακετο σε κλειστο χωρο,αλλωστε πολλοι καπνιστες δεν το αντεχουν και οι ίδιοι,πχ στο γραφειο μας εχουν ολοι ανοιχτα παραθυρα ή περιοριζουν το καπνισμα εντος,διαφορετικα θα βρωμάνε χειρότερα κι απο χαλασμενη καπνιστη ρεγγα.
Προσωπικα οταν γνωριζω καποια 'ρεγγα',σχηματιζω κακη αποψη αφου εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο με εμφανη αδυναμία χαρακτήρος,αδιαφορια για την υγιεινη του και την καθαριότητα του και γενικως δεν θα τον εμπιστευόμουνα για κάτι σοβαρό επαγγελματικά. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα οταν γνωριζω καποια 'ρεγγα',σχηματιζω κακη αποψη αφου εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο με εμφανη αδυναμία χαρακτήρος,αδιαφορια για την υγιεινη του και την καθαριότητα του και γενικως δεν θα τον εμπιστευόμουνα για κάτι σοβαρό επαγγελματικά.να το βαλω το emotion ή να μην το βαλω???
ασε δε θα το βαλω....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Προσωπικα οταν γνωριζω καποια 'ρεγγα',σχηματιζω κακη αποψη αφου εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο με εμφανη αδυναμία χαρακτήρος,αδιαφορια για την υγιεινη του και την καθαριότητα του και γενικως δεν θα τον εμπιστευόμουνα για κάτι σοβαρό επαγγελματικά.
να το βαλω το emotion ή να μην το βαλω???
ασε δε θα το βαλω....
Το emoticon το εβαλες οποτε δεν καταλαβαινω προς τι το διλλημα.
Μπορω να σου παραθεσω πολυ πιο 'γελοια' παραδειγματα της καθημερινότητας μας,πχ βλεπεις καποιον με στυλο ΘΡΥΛΟΣ,αυτοκίνητο zastava με αεροτομή και μπουρί,δαχτυλίδι με πετρα κ.ο.κ.,παρόλλο που όλα αυτα **δεν **εχουν να κανουν με την εργασιακη του ικανότητα,τι θα σκεφτόσουνα γι αυτον,τουλάχιστον σε πρωτη φαση και εστω και υποσυνειδητα.... -
Καλύτερα 'ρέγγα' πάντως, παρά 'χάνος'.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα οταν γνωριζω καποια 'ρεγγα',σχηματιζω κακη αποψη αφου εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο με εμφανη αδυναμία χαρακτήρος,αδιαφορια για την υγιεινη του και την καθαριότητα του και γενικως δεν θα τον εμπιστευόμουνα για κάτι σοβαρό επαγγελματικά.
να το βαλω το emotion ή να μην το βαλω???
ασε δε θα το βαλω....
Το emoticon το εβαλες οποτε δεν καταλαβαινω προς τι το διλλημα.
Μπορω να σου παραθεσω πολυ πιο 'γελοια' παραδειγματα της καθημερινότητας μας,πχ βλεπεις καποιον με στυλο ΘΡΥΛΟΣ,αυτοκίνητο zastava με αεροτομή και μπουρί,δαχτυλίδι με πετρα κ.ο.κ.,παρόλλο που όλα αυτα **δεν **εχουν να κανουν με την εργασιακη του ικανότητα,τι θα σκεφτόσουνα γι αυτον,τουλάχιστον σε πρωτη φαση και εστω και υποσυνειδητα....ΔΕΝ εβαλα αυτο που επρεπε...
-
Ο καθένας μπορεί να έχει διάφορα κριτήρια για να σχηματίσει γνώμη για τον αυνάνθρωπό του.
Αν για τον Tiger το κάπνισμα π.χ. σημαίνει αδυναμία και αυτό τον κάνει να είναι επιφυλακτικός είναι στον χαρακτήρα του.
Αντίστοιχα μπορεί κάποιος να μην θέλει να συνεργαστεί με κάποιον σαν τον Tiger.Προσωπικά, για να συνεργασθώ ή να κάνω παρέα με κάποιον ψάχνω να δω αλλα πράγματα και όχι κάτι -κατ' εμε- επιφανειακό.
-
έγινα καλύτερος στην εργασία μου όταν έκοψα το κάπνισμα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έγινα καλύτερος στην εργασία μου όταν έκοψα το κάπνισμα;Ναι, υπό την έννοια του ότι έπαψες να βλάπτεις τους συναδέλφους σου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, υπό την έννοια του ότι έπαψες να βλάπτεις τους συναδέλφους σου.
μην προτρέχεις τη στιγμή που δεν ξέρεις! Δεν κάπνιζα στο γραφείο, αφού υπήρχε ειδικός χώρος! ΕΛΕΟΣ!!!!!
μήπως τους ενοχλούσα και στον ειδικό χώρο ή... στο προαύλιο ανάλογα με τον καιρό;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι, υπό την έννοια του ότι έπαψες να βλάπτεις τους συναδέλφους σου.
μην προτρέχεις τη στιγμή που δεν ξέρεις! Δεν κάπνιζα στο γραφείο, αφού υπήρχε ειδικός χώρος! ΕΛΕΟΣ!!!!!
μήπως τους ενοχλούσα και στον ειδικό χώρο ή... στο προαύλιο ανάλογα με τον καιρό;
και βεβαια εγινες καλυτερος, δεν κανεις συχνα διαλειμματα...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ