Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξηραντή τον λένε και στοιχίζει περισσότερο από το κομπρεσέρ.
Νομίζω ότι υπερβάλλουν. Και για το ποσόν που ζητάνε (πόσο κοστίζει μια φιάλη άζωτο, πιά;) και για τα πλεονεκτήματά του. Κι αν κάποια πλεονεκτήματα υπάρχουν, σ' έναν απλό οδηγό όπως εγώ δύσκολα θα γίνουν αντιληπτά.
Το πρόβλημα με τον αέρα είναι οτι παράλληλα με την πίεσή του αυξάνεται και το σημείο δρόσου της υγρασίας που περιέχει. Κατά συνέπεια μπορεί εξωτερικά ο αέρας που αναπνέουμε να είναι μια χαρά και να μας φαίνεται ξηρός αλλά στα 5-6bar που συνήθως δουλεύουν αυτά τα κομπρεσσεράκια να συγκεντρώνεται η υγρασία και να βγαίνει νερο.
Προσωπικά, θα άδειαζα και θα ξαναγέμιζα με αέρα μια πολύ ζεστή και ξηρή μέρα ή μια πολύ κρύα (να συγκεντρωθεί η υγρασία) αλλά σε ένα κομπρεσσερ με μακρύ λάστιχο (όχι αυτά τα κοντά των βενζινάδικων) που να βρίσκεται πιο χαμηλά από το αυτοκίνητό μου (όταν, πχ είναι σε ράμπα ή ακόμα, αν δε γίνεται αλλιώς, βάζοντας το αυτοκίνητο έτσι ώστε οι βαλβίδες να είναι στο επάνω μέρος του της ζάντας). Μέσα στο λάστιχο με τα 30τόσα psi δε νομίζω ότι τιθεται θέμα συγκέντρωσης, τουλάχιστον σε θερμοκρασίες πάνω από τους -5, οπότε απλά φροντίστε να είναι όσο πιο ξηρός ο αέρας που βάζετε και δε χρειάζετε να κάνετε τίποτα παραπάνω.
Επίσης, θεωρώ ότι αν δεν υπάρχει έλεγχος υγρασίας στο άζωτο που αγοράζετε μπορεί να υπάρχει εξίσου μεγάλη συγκεντρωση οπότε δώρον (τα 30 ευρώ) άδωρον ενώ, από την άλλη, ένα ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του εσωτερικού του ελαστικού οπότε και το τελείο ξηρό αδρανές αέριο πάλι δεν είναι ο,τι καλύτερο!
Τέλος, για το άζωτο ειδικά, εμείς χρησιμοποιούμε και ειδικές φλάτζες (διαφορετικές από αυτές για τον ατμοσφαιρικό αέρα) οπότε δεν είμαι και πάλι βέβαιος ότι το καθαρό άζωτο είναι ο,τι καλύτερο για τα λαστιχάκια σας!
Θα συμφωνήσω με το skullone... πλύντε το αυτοκίνητό σας ή φάτε το σουβλάκι σας μονόπιττο και πιείτε μια κοκακόλα τη βδομάδα λιγότερη και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα! Εξαλλου, με το κάρμπον τασάκι που βάλατε ήδη πρέπει να παρατηρήσατε μεγάλη διαφορά, μη γίνεστε πλεονέκτες!:lol: