Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε μου θα σε απογοητευσω αλλα μετα απο 15 χρονια...ακουστικων συμπερασμάτων δεν έμαθες απολύτως τίποτα,και αυτό ειναι λογικότατο με την μεθοδο που ακολουθησες.
Ναι, βέβαια...
Τότε θα μπορείς να μου απαντήσεις-αναλύσεις τα παρακάτω. Χρειάζομαι τις γνώσεις σου.
Τα καλα συνθετικά θα φανούν μετά τα 10.000χλμ.Τα αγωνιστικα λαδια ειναι αλλη κατηγορια και ας μην τα μπλέκουμε.
Τα καλά συνθετικά φαίνονται σε ορισμένες περιπτώσεις από 0χλμ ή όταν συγκρίνονται με ημισυνθετικά υπερβελτιωμένα αρχίζουν να φαίνονται μετά από μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα (και όχι απαραίτητα πολλά - το πολύ μέχρι 5000χλμ) και όσο περνάει ο καιρός τα προτερήματά τους φαίνονται περισσότερο. Τα πραγματικά καλά συνθετικά είναι και καλά αγωνιστικά λάδια. Τα ημισυνθετικά αγωνιστικά είναι υπερβελτιωμένα ορυκτέλαια που όμως 'πέφτουν' γρήγορα. Που είμαι λάθος;
Το καλο συνθετικο λαδι θα αντεξει πολυ.Και οσο περισσότερο το κρατησεις τοσο μικροτερη φθορα θα εχει η μηχανη σου.(Νομιζω καποιος εχε ξαναγραψει για τις αυξημένες φθορες στα πρωτα χλμ μετα την αλλαγη λαδιών).Δεν θα ονοματίσω συγκεκριμένα λάδια,αλλα οι επισημες προδιαγραφες ειναι ενας καλος οδηγός.
Εύχομαι να μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό... Το έχω ξανακούσει (το λένε στις αντιπροσωπείες-εξουσιοδοτημένα και μόνο) και όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα λογική απάντηση και συμπέρανα ότι το λένε για να δικαιολογήσουν τα μεγάλα διαστήματα service. Αν δεν έχεις εξήγηση, μπορώ να σου εξηγήσω για ποιόν λόγο θεωρώ λάθος αυτό που αναφέρεις (προσωπική άποψη και όχι επιστημονική).
Τωρα απο εκει και περα να εχετε στο μυαλο σας οτι ολα τα λαδια ειναι ιδια,με την εννοια οτι δεν υπαρχει περιπτωση το Χ λαδι με τις επισημες προδιαγραφές, να ειναι καλο για τον Πετρο και σκατα για τον Μήτσο,εκτός
βέβαια εαν ο Μήτσος ζει στην Αλάσκα και κανει αποστάσεις του 1 χλμ και ο Πέτρος ειναι ταρίφας στην Αίγυπτο, οπότε μια διαφοροποιηση στο ιξώδες είναι προφανές οτι θα χρειαστεί.[/list]
Εννοείς εάν έχουν τον ίδιο κινητήρα γιατί με διαφορετικό κινητήρα οι προδιαγραφές αλλάζουν οπότε το λάδι του ενός μπορεί να μην είναι το ίδιο καλό για τον άλλο όπως και να έχει.
Και όχι, δεν τα ξέρω όλα σε καμία περίπτωση. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, και το πιστεύω ακράδαντα.