-
Πηγα σε μαγαζι με υδραυλικα κλπ ειδη και ζητησα το ειδικο υγρο για τους ηλιακους .6
-
Στο κουτί του αντιπηκτικού θα γράφει Ethylene Glycol ή Propylene Glycol, είναι ίδια με το αντιπηκτικό αυτοκινήτων μόνο που περιέχουν διαφορετικά πρόσθετα για διάβρωση. Δεν ξέρω τι χρειάζονται οι ηλιακοί σαν πρόσθετο και έτσι δεν μπορώ να πω αν είναι εντελώς ασφαλές να χρησιμοποιήσεις αντιπηκτικό για αυτοκίνητα.
Η PG είναι πιο ακριβή από την EG, δεν είναι τόσο καλή στη μεταφορά θερμότητας αλλά δεν είναι τοξική σε περίπτωση διαρροής και θα τη προτιμούσα παρά τα περισσότερα λεφτά.
-
Εγώ βάζω αντιπηκτικό αυτοκινήτου ( έτοιμο αραιωμένο μάλιστα ) χρόνια τώρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα όπως λέει και ο leonp πιθανώς να αλλάζουν τα πρόσθετα που δεν το νομίζω
-
Σε μαγαζι με υδραυλικα ζητας υγρο για ηλιακους...
Οχι νερακι φυσικα!! Ελεος.
Περνεις με οχι πανω απο 10Ε 2-3λτ υγρου το οποιο το αραιωνεις (γραφει αναλογια αναλογα το προιον) και βαζεις μεσα...
Για μια φορα στα 2-3 χρονια που συμπληρωνεις (αν χρειαστει) δεν ειναι τπτ σαν κοστος....
Οντως εχουν αλλα προσθετα... Αν το ηλιακο εχει ασφαλιστικο στο 2ον με μεμβρανη διαστολης τοτε δυσκολα θα χαθει υγρο ωστε να συμπληρωσεις ποτε....
Αυτο που θα προσεχεις και δεν θα λυπασαι να αλλαζεις ειναι το ανωδιο...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αυτο που θα προσεχεις και δεν θα λυπασαι να αλλαζεις ειναι το ανωδιο...Πολύ σημαντικό!
Είναι η μακροζωία κάθε θερμοσίφωνα!
Αλλάζω κάθε 3 χρόνια. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Αυτο που θα προσεχεις και δεν θα λυπασαι να αλλαζεις ειναι το ανωδιο...
Πολύ σημαντικό!
Είναι η μακροζωία κάθε θερμοσίφωνα!
Αλλάζω κάθε 3 χρόνια.Τι είναι αυτό?
-
Το ανόδιο είναι ένα κομμάτι μετάλλου που είναι βιδωμένο στη βάση της ηλεκτρικής αντίστασης μέσα στο θερμοσίφωνα και λειτουργεί περίπου ως εξής:
Με τη λειτουργία του συστήματος, το μέταλλο αυτό 'λιώνει' (με ηλεκτρόλυση υποθέτω) και δημιουργεί επικαθίσεις μετάλλου στα εσωτερικό του λέβητα, στα σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα σκουριάς, έτσι ώστε να προλάβει τη φθορά. Άρα το ανόδιο κάποια στιγμή τελειώνει και γι αυτό χρειάζεται αντικατάσταση, ώστε να υπάρχει πάντα 'ανοδική προστασία' στο θερμοσίφωνα, για να μην τρυπήσει από σκουριά. -
Να ρωτήσω, αυτό το πράγμα προφανώς λειτουργεί όταν ο θερμοσίφωνας έχει αντίσταση που δουλεύει με ρεύμα, έτσι; Όταν λειτουργεί ως ηλιακός ή όταν το νερό ζεσταίνεται με τον καυστήρα, δεν έχουμε πρόβλημα, σωστά;
-
Ανά τριετία, κάποιο ανοιξιάτικο Σάββατο για να μην με τρώει ζέστη ή κρύο, κλείνω παροχές νερού και ηλ.ρεύματος στον ηλιακό θερμοσίφωνα, ανοίγω το λέβητα με προσοχή ώστε να μην καώ από το ζεστό νερό, και αφού αδειάσει το νερό και κρυώσουν τα πράγματα, παίρνω αντίσταση, ανόδιο και θερμοστάτη στο χέρι. Πλύσιμο εξονυχιστικό του καζανιού, άδειασμα αλάτων που μαζεύονται με σκούπα-φτυαράκι πατέντα, ξανά μανά πλύσιμο και άδειασμα του νερού με κομμάτι λάστιχου ποτίσματος (μέθοδος συγκοινωνούντων δοχείων).
Μετά τοποθετώ νέα φλάτντζα, αντίσταση και ανόδιο (το σετ περίπου 20-25 -
Εχουν ολοι οι ηλιακοι ανοδιο ή μονο σε υδραυλικες εγκαταστασεις με χαλκοσωληνα;
Επισης στους ποσους βαθμους εχετε ρυθμισει τον θερμοστατη;Εγω στους 50°
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχουν ολοι οι ηλιακοι ανοδιο ή μονο σε υδραυλικες εγκαταστασεις με χαλκοσωληνα;Επισης στους ποσους βαθμους εχετε ρυθμισει τον θερμοστατη;Εγω στους 50°
Απο οτι ξερω εχουν ολοι εκτος αυτους που ειναι 100% απο χαλκο ...και οι πλακες και το boiler.
Eγω τον εχω στους 60....
-
Από όσο γνωρίζω,ηλεκτρόλυση γίνεται μεταξύ χαλκού καί σιδήρου,όταν είναι στό ίδιο κύκλωμα.
Τό ίδιο γίνεται καί στα καλοριφέρ,μέ αποτέλεσμα να τρώγεται τό σώμα ή ο λέβητας,όταν έχουμε χαλκοσωλήνες. -
Ηλιακός:60 βαθμοί.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το ανόδιο είναι ένα κομμάτι μετάλλου που είναι βιδωμένο στη βάση της ηλεκτρικής αντίστασης μέσα στο θερμοσίφωνα και λειτουργεί περίπου ως εξής:
Με τη λειτουργία του συστήματος, το μέταλλο αυτό 'λιώνει' (με ηλεκτρόλυση υποθέτω) και δημιουργεί επικαθίσεις μετάλλου στα εσωτερικό του λέβητα, στα σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα σκουριάς, έτσι ώστε να προλάβει τη φθορά. Άρα το ανόδιο κάποια στιγμή τελειώνει και γι αυτό χρειάζεται αντικατάσταση, ώστε να υπάρχει πάντα 'ανοδική προστασία' στο θερμοσίφωνα, για να μην τρυπήσει από σκουριά.Ευχαριστώ πολύ.
-
Βρε τί παθαμε;
Οποτε εβρεχε, απο τα παραθυρα εμπαινε νερο. Ειχαμε σπασει το κεφαλι μας προσπαθοντας να ανακαλυψουμε πως εμπαιναν τα νερα. Ηρθα σε σημειο να βαλω 2, 3 ακομα και 4 στρωματα σιλικονης απο την εξω μερια του παραθυρου και κατω απο το μαρμαρο, μιας και φαινομενικα, απο εκει εμπαινε το νερο. Τιποτα.
Στο τελος φωναξα τον 'αλουμινά' που μου ειχα βαλει τα παραθυρα για να βρει τη λυση του μυστηριου. Δεν του πηρε πολυ. Μολις κοιταξε τα παραθυρα μου λεει: 'Μα καλα δεν βλεπεις οτι οι τρυπες που εχει το αλουμινιο για να φευγει το νερο εχουν βουλώσει;'
Πωπω ξεφτιλα, ρομπα εγινα!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Βρε τί παθαμε;
Οποτε εβρεχε, απο τα παραθυρα εμπαινε νερο. Ειχαμε σπασει το κεφαλι μας προσπαθοντας να ανακαλυψουμε πως εμπαιναν τα νερα. Ηρθα σε σημειο να βαλω 2, 3 ακομα και 4 στρωματα σιλικονης απο την εξω μερια του παραθυρου και κατω απο το μαρμαρο, μιας και φαινομενικα, απο εκει εμπαινε το νερο. Τιποτα.
Στο τελος φωναξα τον 'αλουμινά' που μου ειχα βαλει τα παραθυρα για να βρει τη λυση του μυστηριου. Δεν του πηρε πολυ. Μολις κοιταξε τα παραθυρα μου λεει: 'Μα καλα δεν βλεπεις οτι οι τρυπες που εχει το αλουμινιο για να φευγει το νερο εχουν βουλώσει;'
Πωπω ξεφτιλα, ρομπα εγινα!!!Δεν κοιτάς καλού-κακού και τους νεροχύτες του Megane; Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται...
-
Περί ηλεκτρονικού μαστορέματος (αφού δε βρήκα ανταπόκριση στο Περί Η/Υ)
`Οταν σ'ένα στερεοφωνικό η μία απ'τους δύο εξόδους για τα ηχεία δε δουλεύει κανονικά παρά μόνο όποτε θέλει, τι φταίει τότε και τι μπορείς να καθαρίσεις για να φτιάξει (ή τι αλλάζεις) ? αναφέρομαι σ'ένα παλιό ηχοσύστημα JVC CA-E23L για το οποίο δεν έχω διάγραμμα
-
Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές; Αν όχι πάρε σπρέι καθαρισμού για επαφές και ψέκασε αλύπητα. Ψέκασε τα ποτενσιόμετρα του equalizer (παίζοντάς τα και αρκετά πάνω κάτω μετά τον ψεκασμό), το ποτενσιόμετρο του ήχου και την έξοδο των ηχείων. Μόνο αυτό ξέρω να κάνω και πολλές φορές πιάνει. Αν δεν πιάσει θα σου μείνει το σπρέι, δεν πειράζει, χρήσιμο είναι.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές; Αν όχι πάρε σπρέι καθαρισμού για επαφές και ψέκασε αλύπητα. Ψέκασε τα ποτενσιόμετρα του equalizer (παίζοντάς τα και αρκετά πάνω κάτω μετά τον ψεκασμό), το ποτενσιόμετρο του ήχου και την έξοδο των ηχείων. Μόνο αυτό ξέρω να κάνω και πολλές φορές πιάνει. Αν δεν πιάσει θα σου μείνει το σπρέι, δεν πειράζει, χρήσιμο είναι.κάποια σημεία τα καθάρισα με οινόπνευμα αλλά τπτ. Δε δοκίμασα με σπρέυ γιατί το έχω κάτω στο αμάξι, οπότε θα δοκιμάσω αύριο
-
επειδή δεν ξέρω αν το έθεσα σωστά, να διευκρινίσω ότι το σπρέι καθαρισμού για επαφές δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο (τύπου WD40).
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ