-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω το antivir 7.0 και το Zone Alarm Pro 6.0
Eπειδή όμως σέρνεται με το ZA το laptop και μου έχει ψιλοσπάσει τα α.....α με τα μηνύματα του μπορείτε να μου προτείνετε ένα άλλο free ή 'free' firewall πλην του Kerio και του Antihacker.Εάν κρατήσω των Windows θα είμαι καλυμμένος;
Γενικώς τα καλά firewalls στην συντριπτική τους πλειοψηφία μπορείς να τα τρέξεις σε novice mode όπου δεν σου βγάζουν πολλά μηνύματα, αλλά σου αφαιρούν αρκετό από τον έλεγχο που έχεις ως χρήστης. Πάντως τα πολλά μηνύματα τα βγάζουν στην αρχή μέχρι να τους πεις να τους πεις ότι θες το εκάστοτε πρόγραμμα ελεύθερο, οπότε και το firewall δημιουργεί μόνιμο κανόνα.
Πάντως αν βρεθεί καλό firewall εναλλακτικό του Kerio ενδιαφέρομαι κι εγώ!
-
Μετά από 2,5 χρόνια ευτυχούς συμβίωσης με ένα ipod των 10 GB, σαν αυτό
το οποίο δυστυχώς εκλάπη , σήμερα αγόρασα αυτό:
ένα ipod nano των 4 GB σε μαύρο.Κάποια πρώτα σχόλια:
(+)
- Πραγματική φορητότητα. Νομίζω πως πιο μικρό mp3φωνο δε χρειάζεται.
- Βελτιωμένη ποιότητα ήχου με περιγραφικές μεσαίες, υπαρκτό κ σφιχτό χαμηλό και λίγο υψηλότερες εντάσεις χωρίς παραμόρφωση. Νομίζω, το καλύτερο φορητό που έχω ακούσει.
- Κατά πολύ βελτιωμένη αυτονομία. (από τις πρώτες ενδείξεις)
- Καταπληκτική εργονομία, όπως και στο παλιό, άλλωστε!
- Ελληνικό μενού και τέλεια υποστήριξη των Ελληνικών ID3 Tags
- Φωτεινή και ευδιάκριτη οθόνη, ακόμα και με ήλιο, σε εξωτερικό χώρο.
- Πανέμορφο (κατά τη γνώμη μου πάντα)
(-)
- Οι πρώτες γρατζουνιές έκαναν την εμφάνιση τους. Υπαρκτό πρόβλημα από τα πρώτα ipod που δε λύνεται. Μάλλον για να πουλάνε θήκες. Το παλιό ήταν γεμάτο κ δε με ένοιαζε πια. Αυτό ακόμα το λυπάμαι.
- Δεν υποστηρίζει πια firewire, ακόμα κ με το καλώδιο που μου έμεινε από το παλιό κ του οποίου το φις κουμπώνει τέλεια. Το προτιμώ 100 φορές από το USB 2
- Ακόμα δε μπορείς να το φορτώσεις απευθείας από τον explorer σαν εξωτερική flash memory αλλά χρειάζεται itunes (ή κάτι παρόμοιο) και τους drivers της apple.
Αυτά για την ώρα, η χρήση θα δείξει!
-
Θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό στο νέο PC για να μειώσω τον θόρυβο!
Τι προτείνετε?
Χρειάζεται να προσέξω κάτι?
Πόσα Watt? -
Οσα περισσότερα γίνεται (450+) για να εισαι καλλυμένος. Και να ειναι καλής μάρκας - π.χ. Herolchi.
-
ast πόσο το αγόρασες τελική?
-
€ 275 από τον Παπασωτηρίου.
Στην Elite (επίσημη αντιπροσωπία της apple εδώ) μου είπαν € 287 και παραγγελία γιατι είναι σε έλλειψη. -
[quote='ast']
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Οσα περισσότερα γίνεται (450+) για να εισαι καλλυμένος. Και να ειναι καλής μάρκας - π.χ. Herolchi.Windmill?340W 50
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πάντως αν βρεθεί καλό firewall εναλλακτικό του Kerio ενδιαφέρομαι κι εγώ!To Outpost δείχνει πολύ καλό. Στην αρχή σε πρήζει με τα μηνύματα, αλλά ηρεμεί στη συνέχεια. Προβλήματα δεν μου δημιουργεί, ούτε στο νετ, ούτε στο δίκτυο.
-
Νίκο, έχεις πμ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Hide Files And Folders
Folder Guard ProfessionalΠρογράμματα εξαγωγής ρυθμίσεων, mail, διευθύνσεων για Outlook και Outlook Express υπάρχουν πολλά. Ψάξε λίγο στο google πχ Outlook backup
Ευχαριστω manosk κ Sirgus.
Θα τα κοιταξω τα 2 παραπανω προγραμματα.
Για mail χρησιμοποιω Thunderbird κ ηθελα να ξερω πως να κανω backup τα contacts αλλα δεν ξερω που τα σωζει αυτο κ πως μπορω πχ να τα σωσω σε CD. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν είναι υπερβολή, ακόμα και η Microsoft που σε θέματα ασφαλείας είναι άθλια, το χαρακτηρίζει ως 'configuration to avoid'.
Το δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του κομπιούτερ σου είναι 'εχθρικό' δίκτυο και δεν πρέπει να ενεργοποιείς netbios, file share. Μοιράζει μόνο το internet.
Κακό αυτό που μου λέτε, πολύ κακό! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι και φυσικά δεν με είχε απασχολήσει. Εγώ όμως έχω άλλο πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου δεν έχει πλέον διαθέσιμες PCI θύρες και δεν προβλέπεται άμεσα αναβάθμιση... Επίσης, έτσι όπως είναι τώρα με βολεύει αφάνταστα! Καμια άλλη λύση; Με Firewall (ZApro) δεν κάνουμε δουλειά; Κάποια άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ!
Μπορείς να στήσεις FTP servers στα δύο μηχανήματα και να ρυθμίσεις το ΖΑ (2 advanced rules, έχει παράδειγμα) ώστε μόνο το συγκεκριμμένο μηχάνημα να έχει πρόσβαση στον άλλο FTP server. Έτσι μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία του άλλου κομπιούτερ (με FTP client, π.χ. WSFTP) χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο το file share στο δίκτυο PC - ADSL router - PC. Μπελάς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως αν βρεθεί καλό firewall εναλλακτικό του Kerio ενδιαφέρομαι κι εγώ!
To Outpost δείχνει πολύ καλό. Στην αρχή σε πρήζει με τα μηνύματα, αλλά ηρεμεί στη συνέχεια. Προβλήματα δεν μου δημιουργεί, ούτε στο νετ, ούτε στο δίκτυο.
Είναι ελαφρύ; (σε σχέση με το ΖΑ)
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Hide Files And Folders
Folder Guard ProfessionalΠρογράμματα εξαγωγής ρυθμίσεων, mail, διευθύνσεων για Outlook και Outlook Express υπάρχουν πολλά. Ψάξε λίγο στο google πχ Outlook backup
Ευχαριστω manosk κ Sirgus.
Θα τα κοιταξω τα 2 παραπανω προγραμματα.
Για mail χρησιμοποιω Thunderbird κ ηθελα να ξερω πως να κανω backup τα contacts αλλα δεν ξερω που τα σωζει αυτο κ πως μπορω πχ να τα σωσω σε CD.Καποια free version? ολο στα trial επεσα!
-
[quote='Kid'][quote='ast']
-
[quote='lkar'][quote='Kid'][quote='ast']
-
βασικά, δεν ξέρω το ιστορικό, αλλά η επίσημη τιμή του Παπασωτηρίου είναι αυτή
-
με αφορμη το ipod του ast
ΓΙΑΤΙ ρε γαμωτο πληρωνουμε τα ηλεκτρονικα σε μεγαλυτερες τιμες????
δεν θα πιασω την αμερικη αλλα το ιδιο ipod απο γερμανια σου βγαινει 265 με τα μεταφορικα (με αρχικη τιμη εκει 243)
τι ειναι αυτο που δικαιολογει τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμηκαι δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).
Συμφωνώ. Τι όμως? Τιμές? Κάποιο link?
Πχ και πχ. Οι κανονικοί σκληροί δίσκοι είναι 3,5', οι μικρότεροι για φορητούς 2,5'.
αυτό: ```
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=1027&Product_Id=305060πήρα εγώ πριν κάνα δυο μήνες. Απόλυτα ικανοποιημένος!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Καποια free version? ολο στα trial επεσα!Όταν παίζεις με κρίσιμα δεδομένα, προτιμάς τα αγοραστά που συνήθως είναι πιο ασφαλή.
astalavista.box.sk [με ενεργοποιημένο κάποιο καλό αντιβιοτικό, γιατί σε στέλνει σε σελίδες κακούτσικες]
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]