-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα ειμαι καθε μερα εκει απο 1500 εως 1700 σαν την Καλομοιρα στα Εβερεστ...
Eχει δυο στην Γλυφαδα,υποθέτω εννοείς το μεγαλυτερο εκ των δύο που είναι κοντά στην παιδική χαρά.
Κουπόνι απο που παίρνουμε;
Πλατεια Εσπεριδων... Θα καταλαβεις σιγουρα ποιος ειμαι..με τα πιπινια που θα με περιτριγυριζουν και τα σκυλακια που θα χαιδευω..ελα εκει ρωτα αν ειμαι ο Ραντομ και τσουπ ερχονται τα καφεδακια...
-
Ρε παιδιά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.
Αφού το κατηγορούμε το The Mall και καλά κάνουμε, δεν θα έπρεπε να πατάμε εκεί...
Γιατί να πατάμε εκεί;
Για να γίνει ο Λάτσης πλουσιότερος, ή για να επιβραβεύσουμε την σωρεία αυθαιρεσιών του; (που αν δεν είχε κάνει αυθαιρεσία, δεν θα με πείραζε να γίνει ακόμα πιο πλούσιος);
Δηλαδή δεν μπορώ αν καταλάβω γιατί πάνε κατά 1000άδες εκεί καθημερινά άτομα...
Για να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά και μετά τα ολιγοπώλεια να κάνουν ό,τι θέλουν;
Γιατί πιστεύω ότι, εκτός από το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών, οι επιπτώσεις σε εμάς από την επικράτηση των ολιγοπωλείων θα είναι και βαθύτατα κοινωνικές. Όλα ρέπουν προς μια ευκολία, μια ραστώνη, μια απάθεια. Όλα στο πιάτο, όλα έτοιμα. Το μυαλό και τα αισθητήριά σου να μην δουλεύουν καθόλου. Μόνο στην δουλειά να 'πετάς' και όλα τα άλλα θα τα τακτοποιήσουμε εμείς! Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό είναι κάτι το προμελετημένο. Δεν πιστεύω σε συνομωσίες.
Για να εδραιώσουμε στην συνείδησή μας ότι πρέπει να μην μας πληρώνουν καλά και να είμαστε part time με άγχος και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο, ώστε βρούμε δουλειά;
Γιατί οι περισσότερες θέσεις εργασίας εκεί του κώλου θέσεις θα είναι...Δεν είναι λίγο υποκριτικό από όσους το κατηγορούν να πηγαίνουν εκεί και μάλιστα εκ συστήματος;
Τα ίδια ισχύουν και για άλλα εμπορικά κέντρα και ας μην είναι βουτηγμένα στην παρανομία.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Γιατί πιστεύω ότι, εκτός από το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών, οι επιπτώσεις σε εμάς από την επικράτηση των ολιγοπωλείων θα είναι και βαθύτατα κοινωνικές. Όλα ρέπουν προς μια ευκολία, μια ραστώνη, μια απάθεια.
Δημήτριε, +1000
-
Εγω δεν συμφωνω. Δεν εχω αντιρρηση να γινουνε ολες οι παρανομιες του κοσμου αρκει το τελικο αποτελεσμα να ειναι καλαισθητο. Κρινω οτι ελλειπε ενας τετοιος χωρος απο την Αθηνα ειναι ενα πολυ ομορφο κτηριο και προτιμαω να βλεπω αυτο οταν κατεβαινω Αθηνα με το τρενο παρα τα χοραφια με τα εγκατελειμενα αυτοκινητα την βρομια και την μποχα.
Βεβαια το θεωρω μεγαλη βλακεια να πληρωνω για παρκινγ 50 λεπτα (το μισαορο ειναι) ενω βλεπω σινεμα η ψωνιζω και γι αυτο δεν θα ξαναπαω εκτος εαν θελω κατι που μονο εκει θα το βρω.
Και σκεφτομαι και κατι αλλο.
Παμε σε ολες τις πολεις του εξωτερικου και βλεπουμε ουρανοξυστες και φοβερα κτιρια. Εαν καποιος θελησει να κανει κατι αντιστοιχο εδω πολυ απλα δεν μπορει. Τα χριστουγεννα τα περασα στην Αμερικη. Λοιπον ξερετε πως χτιζεις εκει? Φτιαχνεις ενα σχεδιο κανεις αιτηση στο αμοδειο γραφειο και σου κανουνε οτι αλλαγες κρινουνε απαραιτητες οι οποιες ειναι κυριως οικαστικης φυσης.Εδω ξερετε πως χτιζουμε κατι. Φτιαχνεις οτι αηδια κακογουστια και γυφτια θελεις αρκει τα τετραγωνικα να ειναι σωστα.
Φανταζεστε τι θα ητανε η Νεα Υορκη για παραδειγμα αν πηγενε ο Frank Lloyd Right να χτισει το Μουσειο Guggenheim και του λεγανε Ξερετε υπερβηκατε τον συντελεστη.
http://www.greatbuildings.com/buildings ... useum.htmlΔεν εχω αντιρισση να γινονται ολες οι παρανομιες του κοσμου και μερικοι να πλουτιζουνε οταν το αποτελεσμα ειναι καλο.
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Εγω δεν συμφωνω. Δεν εχω αντιρρηση να γινουνε ολες οι παρανομιες του κοσμου αρκει το τελικο αποτελεσμα να ειναι καλαισθητο.........................
Φανταζεστε τι θα ητανε η Νεα Υορκη για παραδειγμα αν πηγενε ο Frank Lloyd Right να χτισει το Μουσειο Guggenheim και του λεγανε Ξερετε υπερβηκατε τον συντελεστη.
http://www.greatbuildings.com/buildings ... useum.htmlΔεν εχω αντιρισση να γινονται ολες οι παρανομιες του κοσμου και μερικοι να πλουτιζουνε οταν το αποτελεσμα ειναι καλο.
Εσένα σου φαίνεται καλαίσθητο, εμένα πάλι μου θυμίζει τη στοίβα με τα άπλυτα που άφησα στο νεροχύτη...
Η αισθητική είναι υποκειμενική. Οι νόμοι, καλοί οι κακοί, πρέπει να ισχύουν για όλους. Αν δε μας αρέσουν οι νόμοι να τους αλλάξουμε. Ως κοινωνία και ως συντεταγμένη Πολιτεία όμως, όχι ως διαπλεκόμενοι.
-
Με την ιδια ακριβως λογικη που η Ακροπολη ειναι μια σειρα απο κολονες και ο πυργος του Αιφελ θυμιζει πυλωνα της ΔΕΗ. Το ξερω οτι το γουστο ειναι υποκειμενικο αλλα ελεος.
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Με την ιδια ακριβως λογικη που η Ακροπολη ειναι μια σειρα απο κολονες και ο πυργος του Αιφελ θυμιζει πυλωνα της ΔΕΗ. Το ξερω οτι το γουστο ειναι υποκειμενικο αλλα ελεος.Μην κολάς στην άποψή μου για την αισθητική του μουσείου Guggenheim. Το θέμα είναι οτι αλίμονο αν αποφασίζαμε για την εφαρμογή ή όχι των νόμων με αισθητικά (άρα και υποκειμενικά) κριτήρια.
Δε βάζεις και καμια φωτογραφία από το The Mall για να δουμε ποιά είναι αυτή η υψηλή αισθητική του που θα δικαιολογούσε το φεστιβάλ διαπλοκής που κρυβει πίσω του;
Συμπτωματικά πάντως, τον πύργο του Αιφελ τον θεωρώ πολύ κακόγουστο
-
Λυπαμαι αλλα φωτο δεν βρισκω πουθενα απο το Μολλ.
Παντως νομιζω οτι ειναι καλυτερο ενα συγχρονο κτιριο απο αυτοκινητα που σαπιζουνε μεσα σε χωραφια και παραγκες. Και δεν με ενδιαφερει ποσα λεφτα εβγαλε ο Λατσης ουτε η διαπλοκη. Με ενδιαφερει οτι εγινε εργο. Μακαρι να ειχαμε ενα Chrysler Building στην Αθηνα και ας ητανε καραπαρανομο. Στην Αττικη οδο να δεις τι εγινε. Ομως ολοι την χαιρομαστε σημερα.Και μια που μιλαμε για κτιρια εχει δει κανεις εκεινο το καραγκιοζιλικι στην εισοδο για μεταμορφωση απο την εθνικη οδο. Εκεινο το κοκκινο με τα αγαλματα. Καθε φορα που περναω λυνομαι στα γελια. Μα τι σκεφτοτανε? Απο που κατεβηκε? Απο την Χειμαρα?
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Λυπαμαι αλλα φωτο δεν βρισκω πουθενα απο το Μολλ.
Παντως νομιζω οτι ειναι καλυτερο ενα συγχρονο κτιριο απο αυτοκινητα που σαπιζουνε μεσα σε χωραφια και παραγκες. Και δεν με ενδιαφερει ποσα λεφτα εβγαλε ο Λατσης ουτε η διαπλοκη. Με ενδιαφερει οτι εγινε εργο. Μακαρι να ειχαμε ενα Chrysler Building στην Αθηνα και ας ητανε καραπαρανομο. Στην Αττικη οδο να δεις τι εγινε. Ομως ολοι την χαιρομαστε σημερα.Ωραίος!
-Κοιτα αγάπη μου τι αστραφτερό που είναι το κλουβί μας!
-Ναι μωρό μου, και οι αλυσίδες σου ταιριάζουν με τα μάτια σου! -
Το ξερω οτι ολοι μας θα θελαμε να ειμαστε Λατσηδες και επηδη δεν τα καταφεραμε τον κραζουμε. Ποιος εδω μεσα εαν ειχε την ευκαιρια να κανει αυτο που εκανε αυτος θα ελεγε 'Μα αυτο ειναι παρανομο. Δεν θα το κανω?
Χαχαχα ας μην κοροιδευομαστε ολοι τον φθονουμε γι αυτο γεμισαμε 15 σελιδες. Και δεν ειναι νεοελληνισμος αυτος. Ο νεοελληνας παιρνει τα λεφτα και δεν κανει τιποτα.
Το θυμαστε το ανεκδοτο με τον Ελληνα που θελει να πεθανει ο γαιδαρος του διπλανου? Διαβαστε το σε εκδοση 15 σελιδων. Τερμα δεν λεω αλλα
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Το ξερω οτι ολοι μας θα θελαμε να ειμαστε Λατσηδες και επηδη δεν τα καταφεραμε τον κραζουμε. Ποιος εδω μεσα εαν ειχε την ευκαιρια να κανει αυτο που εκανε αυτος θα ελεγε 'Μα αυτο ειναι παρανομο. Δεν θα τοΕπειδή δεν είμαι ο Λάτσης, δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Παρόλα αυτά προσπαθώ (με επιτυχία συνήθως) να μην χρησιμοποιώ παράνομες μεθόδους εκεί που θα με έπερνε. Δεν μπορώ να βγάλω μερικά δις κλέβοντας (όπως ο Λάτσης, κτλ), αλλά (1) θα μπορούσα να κάνω τη θητεία μου έξω από το σπίτι μου (τρόπος του λέγειν) και το απέρριψα, (2) θα μπορούσα να βρω δουλειά με 'βοήθεια' στο δημόσιο και το απέρριψα. Είναι θέμα στάσης ζωής. Βέβαια, είμαι ακόμα μικρός (25 ετών) και μπορεί στο μέλλον να ακολουθήσω το 'καλό' παράδειγμα που η κοινωνία προβάλλει. Ελπίζω πως όχι. Ο καιρός θα δείξει ...
**Edit: **Ειλικρινά είμαι περίεργος για το αν νομίζεις ότι όλοι όσοι κατακρίνουν το Λάτση θα έκαναν το ίδιο στη θέση του (αν θα έφταναν ως εκεί χρησιμοποιώντας μόνο νόμιμα μέσα). Γιατί αν πιστεύεις ότι περιτριγυρίζεσαι μόνο από τέτοιους ανθρώπους, καλύτερα να πας να γίνεις ερημίτης. Το ίδιο και οι υπόλοιποι...
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Και μια που μιλαμε για κτιρια εχει δει κανεις εκεινο το καραγκιοζιλικι στην εισοδο για μεταμορφωση απο την εθνικη οδο. Εκεινο το κοκκινο με τα αγαλματα. Καθε φορα που περναω λυνομαι στα γελια. Μα τι σκεφτοτανε? Απο που κατεβηκε? Απο την Χειμαρα?
Ώπα,εδώ θα διαφωνήσω...Δεν θεωρώ ότι το κτίριο αυτό είναι άσχημο..εδώ βέβαια έρχεται αυτό που υπόθηκε ότι κάτι που το θεωρούμε όμορφο/άσχημο είναι υποκειμενικό..Ίσως να μην το έχεις δεί ολόκληρο το κτίριο...Πληροφοριακά είναι ιδιοκτησίας του Σταυρόπουλου,του προέδρου του Πανηλειακού..Και όλα αυτά στα λέει κάποιος που μένει σχεδόν δίπλα στο κτίριο αυτό....και ας μου κρύβει τη θέα...
-
Ο χρήστης nlagos έγραψε:
Το ξερω οτι ολοι μας θα θελαμε να ειμαστε Λατσηδες και επηδη δεν τα καταφεραμε τον κραζουμε. Ποιος εδω μεσα εαν ειχε την ευκαιρια να κανει αυτο που εκανε αυτος θα ελεγε 'Μα αυτο ειναι παρανομο. Δεν θα το κανω?Χαχαχα ας μην κοροιδευομαστε ολοι τον φθονουμε γι αυτο γεμισαμε 15 σελιδες. Και δεν ειναι νεοελληνισμος αυτος. Ο νεοελληνας παιρνει τα λεφτα και δεν κανει τιποτα.
Το θυμαστε το ανεκδοτο με τον Ελληνα που θελει να πεθανει ο γαιδαρος του διπλανου? Διαβαστε το σε εκδοση 15 σελιδων. Τερμα δεν λεω αλλα
Ενταξει, η άποψη οτι σ'αυτή τη χώρα ο καθένας μας κάνει τις βρωμιές του μεχρι εκεί που τον παίρνει έχει βάση και έχει ειπωθεί και σ'αυτό και σε άλλα thread
Αλλά:- Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνουμε συμψηφισμό λαμογιάς είτε δίνοντας ελαφρυντικά στους 'μεγάλους' είτε αίροντας τον αμαρτία των 'μικρών'.
- Ο μικρομεσαίος όταν πάει να κάνει την κουτσουκέλα του (ή κι όταν δεν πάει να την κάνει) θα έχει απέναντί του ως 'μπαμπούλα' το κράτος σε διάφορες μορφές (αστυνομία, ΣΔΟΕ, τροχαία κλπ). Εδώ είδαμε οτι το κράτος έσπευσε να νομοθετήσει για να διευκολύνει τον επιχειρηματία.
- Οπως και να το κάνουμε υπάρχει κλεψιά, υπάρχει και ΚΛΕΨΙΑ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το ξερω οτι ολοι μας θα θελαμε να ειμαστε Λατσηδες και επηδη δεν τα καταφεραμε τον κραζουμε. Ποιος εδω μεσα εαν ειχε την ευκαιρια να κανει αυτο που εκανε αυτος θα ελεγε 'Μα αυτο ειναι παρανομο. Δεν θα το
Επειδή δεν είμαι ο Λάτσης, δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Παρόλα αυτά προσπαθώ (με επιτυχία συνήθως) να μην χρησιμοποιώ παράνομες μεθόδους εκεί που θα με έπερνε. Δεν μπορώ να βγάλω μερικά δις κλέβοντας (όπως ο Λάτσης, κτλ), αλλά (1) θα μπορούσα να κάνω τη θητεία μου έξω από το σπίτι μου (τρόπος του λέγειν) και το απέρριψα, (2) θα μπορούσα να βρω δουλειά με 'βοήθεια' στο δημόσιο και το απέρριψα. Είναι θέμα στάσης ζωής. Βέβαια, είμαι ακόμα μικρός (25 ετών) και μπορεί στο μέλλον να ακολουθήσω το 'καλό' παράδειγμα που η κοινωνία προβάλλει. Ελπίζω πως όχι. Ο καιρός θα δείξει ...
**Edit: **Ειλικρινά είμαι περίεργος για το αν νομίζεις ότι όλοι όσοι κατακρίνουν το Λάτση θα έκαναν το ίδιο στη θέση του (αν θα έφταναν ως εκεί χρησιμοποιώντας μόνο νόμιμα μέσα). Γιατί αν πιστεύεις ότι περιτριγυρίζεσαι μόνο από τέτοιους ανθρώπους, καλύτερα να πας να γίνεις ερημίτης. Το ίδιο και οι υπόλοιποι...
Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι σωστός, αλλά πάσχει σε ένα σημείο, αν μου επιτρέπεις:
Σε μικρά σχετικά ζητήματα, μπορεί να μη χρησιμοποιείς λαμογιές... Αλλά υπάρχει μία διαφορά:
Να κάνω λαμογιά για 10000 ευρώ ή για μία θέση στο δημόσιο ή για τη θητεία μου, είναι φτωχομπινές! Να κάνω όμως λαμογιά για 2 δις ευρώ και να βγω και καθαρός, φίλε μου, την κάνω αύριο κιόλας άμα μου τη βρεις και δεν θα έχω και την παραμικρή τύψη! Όταν αλλάζει η οπτική γωνία, αλλάζει πάντα και η θεώρηση!
Θες παράδειγμα;
Η Τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι, κατέθεσε στο λογαριασμό μου από λάθος 3000 ευρώ. Δεν ασχολήθηκα καθόλου παρότι είχαν μείνει εκεί περίπου ένα μήνα. Τελικά ανακάλυψαν το λάθος τους και με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν ότι το διόρθωσαν. Εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι, γιατί αυτός ο λογαριασμός είναι μόνο για αμοιβές και δεν πήγα να δω ballance! Αλλά και να έβλεπα, δεν θα τα έπαιρνα, γιατί θα ήταν γυφτιά! Αν όμως ήταν 1 δις ευρώ, λέτε ότι θα το σκεφτόμουν δεύτερη στιγμή;
Να σημειώσω ότι φίλος μου που εργάζεται σε τράπεζα με διαβεβαίωσε ότι καμία νομική υποχρέωση δεν θα είχα να τα επιστρέψω και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να με παρακαλάει να τα επιστρέψω!
-
Μα όλα είναι θέμα κλίμακας. Εσύ τα 3000 ευρώ τα κατάλαβες. Ο Λάτσης ούτε θα το καταλάβαινε. Όταν εκείνος το χρόνο βγάζει τουλάχιστον 1000 φορές περισσότερα λεφτά από εσένα, λογικό είναι ότι και η αντίστοιχη κομπίνα για εκείνον θα πρέπει να του αποφέρει 1000 φορές περισσότερα. Λες ότι για ένα δις δε θα είχες πρόβλημα. Ναι, αλλά με ένα δις επιπλέον αλλάζει ο τρόπος ζωής σου. Του Λάτση, όμως, δεν αλλάζει Άρα, συγκρίνεις ίσα ποσά, αλλά κάτω από ανόμοιες καταστάσεις.
Άσε που ο Λάτσης για να γίνει ότι έγινε, πιθανότατα ξεκίνησε κάνοντας τις μικρολαμογιές που εσύ απορρίπτεις
-
Χμ, δεν έχεις άδικο... Να και μία άποψη που δεν είχα σκεφτεί!
Δεν έχω υπογράψει ακόμα τα παραστατικά ανάληψης απ' το λογαριασμό μου στην τράπεζα, λέτε να πάω να κάνω κανένα καυγά;
-
Ο Λατσης που ειναι τωρα στα πραματα,ποτε δεν εκανε μικροκομπίνες,κατευθείαν στα μεγαλα χτυπησε γιατι βρηκε ετοιμη περιουσία.
Εγω παντως ξαναλεω:
Πηγαινετε να αγοράσετε μια εκταση στην Ελλάδα,οχι σαν το Mall, την μιση.Και ελάτε μετα απο...5 χρόνια να μου πείτε αν τα καταφέρατε και αν ναι με ποσες παρανομίες.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Χμ, δεν έχεις άδικο... Να και μία άποψη που δεν είχα σκεφτεί!Δεν έχω υπογράψει ακόμα τα παραστατικά ανάληψης απ' το λογαριασμό μου στην τράπεζα, λέτε να πάω να κάνω κανένα καυγά;
Φυσικα και μπορεις να διεκδικήσεις αυτα τα χρήματα
Εγω καποτε ειχα λαβει απο λάθος ενα ποσο της τάξεως του ενός μυρίου ευρώ.Δεν καταφερα ουτε καν να μπω σε πειρασμό.Πολυ δύσκολο να κλέψεις εν ψυχρω καποιον αν δεν εισαι του 'επαγγέλματος'. -
Μάλλον δεν σκέφτηκες σωστά... Τράπεζα θα έκλεβες ή ιδιώτη; Γιατί αν ήταν τα χρήματα να 'λείψουν' απ' την τράπεζα, εγώ θα το έκανα και με τα 3 χιλιάρικα (καλά, δεν θα το έκανα γιατί συνεργάζομαι μαζί τους, αλλά λέμε)... Για ένα μύριο όμως (σκέψου πόσα Fiesta θα πάρεις με ένα μύριο ευρώ ) όχι μόνο θα έμπαινα στον πειρασμό, θα χτυπούσα κ το κεφάλι μου στον τοίχο αν δεν τα είχα καβατζώσει!
(Δεν ξέρω, υποθέτω... μπορεί και να κώλωνα!)
Το κεφάλι μου πάντως θα το χτυπούσα ακόμα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Λατσης που ειναι τωρα στα πραματα,ποτε δεν εκανε μικροκομπίνες,κατευθείαν στα μεγαλα χτυπησε γιατι βρηκε ετοιμη περιουσία.Ο 'πρώτος' Λάτσης ξεκίνησε με μικροκομπίνες (υποθέτω). Ο τώρα Λάτσης σίγουρα δεν έκανε μικροκομπίνες. Όμως, μεγάλωσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Υποθέτω ότι θεωρεί αυτονόητο το να κάνει κομπίνες για να βγάλει περισσότερα λεφτά.
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]