-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Α!!!! Επίσης ο φίλος μου την τελευταία φορά τα είχε πάρει με τις γυναίκες γιατί καμία δεν αφήνει να περάσουν άλλα αμάξια. Το παρατήρησα και έχει δίκιο! Συμφωνείτε σε αυτό? Το έχετε προσέξει?Εννοείς ότι οι γυναίκες δεν παραχωρούν προτεραιότητα? Αυτό δεν το έχω προσέξει (ίσως γιατί συνήθως εγώ είμαι αυτός που παραχωρεί προτεραιότητα ).
Ωστόσο έχω παρατηρήσει (και το έχω ακούσει και από άλλους) ότι όταν παραχωρώ προτεραιότητα σε άντρα οδηγό, σε ποσοστό 50-70% με ευχαριστεί (κάνοντας ένα νεύμα, ή παίζοντας μια φορά τα φώτα). Το αντίστοιχο ποσοστό όταν παραχωρώ προτεραιότητα σε γυναίκα οδηγό είναι πολύ μικρότερο (10% θα έλεγα).
Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, γιατί όταν παραχωρώ προτεραιότητα σε πεζούς, οι περισσότεροι μου κάνουν ένα νεύμα, ανεξαρτήτως φύλου. Το ίδιο και όταν κρατάω μια πόρτα για να περάσει κάποιος άγνωστος/άγνωστη.
Αυτό πώς εξηγείται;
(Ενας φίλος μου μου είπε ότι είναι επειδή δεν μπορούν να κάνουν 2 πράγματα ταυτόχρονα: και να οδηγούν και να ευχαριστήσουν τον άλλο οδηγό , αλλά νομίζω ότι η πραγματική αιτία είναι πιο πολύπλοκη...)
-
τότε όσο πιο μικροσκοπική είναι, τόσο χειρότερα θα oδηγεί
Εγώ που είμαι 1,80 δηλαδή οδηγώ καλα? Τελος παντων δεν εχω παρα να συμφωνισω.Εχετε απολυτο δικιο για πολλες απο εμας αλλα οχι για ολες
φιλικα Μαρια [/quote]
-
Μα δε μπορούμε να γενικεύουμε. Δεν είναι δυνατόν να λέμε 'όλες οι γυναίκες' ή 'όλοι οι άνδρες'. Αυτό είναι καθαρός ρατσισμός. Και, βέβαια, η σωματική διάπλαση δεν παίζει ρόλο στην τεχνική δεινότητα του οδηγού. Η μητέρα μου είναι 1.50, αλλά, παρόλο που οδηγεί αρκετά αργά (όταν οδηγεί), είναι πολύ προσεκτική και δεν κάνει εξυπνάδες.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πάντως ας βάλουμε ένα ορισμό για τον ΚΑΛΟ ΟΔΗΓΟKALOS ODHGOS einai autos kai MONO autos pou POTE ma POTE den enoxlei kanenan sto dromo, oute pezo, oute allo odhgo. Autos o orismos ta kleinei mesa tou OLA!
dhladh autos pou:
-phgainei arga ekei pou prepei kai grhgora ekei pou prepei (agaphtes gunaikes edw ta skatwnete)
-den prospernaei thn oura sta fanaria (auto einai diko mas pronomio)
-gnwrizei ti fws anabei to ka8e koumpaki sto tamplo tou autokinhtou tou kai ta xrhsimopoiei swsta (pote proboleis omixlhs, PARA MONO STHN OMIXLH g@mw to kerato sas!)
-gnwrizei oti to flash proeidopoiei kai DEN YPOXREWNEI ton allo.
-gnwrizei oti ta autokinhta striboun kai allazoun lwrida me gkazi KAI OXI ME FRENO
-den kukloforaei me lumena ta koutsoubela tou sto pisw ka8isma
-de stamataei opou tou kapnisei (tarifas)
-den ksekinaei opote tou kapnisei apo ekei pou exei stamathsei kai hdh enoxlei (tarifas, lewforeiatzhs)
-den parkarei pianontas xwro gia ntalika (ax gunaikes....)
-den afhnei to moter na douleuei relanti me foul to a/c sto gkaraz tou karabiou perimenontas na apobibastei
-DEN THREI SE KAMIA PERIPTWSH TA ORIA TAXUTHTAS (einai polu epikinduno na ta threis, eksakribwmeno auto)ksexasa tipota?
Spyros
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως ας βάλουμε ένα ορισμό για τον ΚΑΛΟ ΟΔΗΓΟ
KALOS ODHGOS einai autos kai MONO autos pou POTE ma POTE den enoxlei kanenan sto dromo, oute pezo, oute allo odhgo. Autos o orismos ta kleinei mesa tou OLA!
dhladh autos pou:
-phgainei arga ekei pou prepei kai grhgora ekei pou prepei (agaphtes gunaikes edw ta skatwnete)
-gnwrizei ti fws anabei to ka8e koumpaki sto tamplo tou autokinhtou tou kai ta xrhsimopoiei swsta (pote proboleis omixlhs, PARA MONO STHN OMIXLH g@mw to kerato sas!)
-gnwrizei oti ta autokinhta striboun kai allazoun lwrida me gkazi KAI OXI ME FRENO
-den ksekinaei opote tou kapnisei apo ekei pou exei stamathsei kai hdh enoxlei (tarifas, lewforeiatzhs)
-den afhnei to moter na douleuei relanti me foul to a/c sto gkaraz tou karabiou perimenontas na apobibastei
-DEN THREI SE KAMIA PERIPTWSH TA ORIA TAXUTHTAS (einai polu epikinduno na ta threis, eksakribwmeno auto)ksexasa tipota?
Spyros
Οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες?
Βροχή,στροφές κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
(διότι προφανώς salome δεν φωνάζουν όλοι οι άντρες οδηγοί 'Αντε να πλύνεις κανένα πιάτο', έτσι δεν είναι ?) τη στιγμή που αν ήταν άντρες μπορεί μέχρι και στα χέρια να έρχονταν. Νομίζω πως και αυτό ισχύει.
Ευτυχώς ισχύει αυτό που λες, ειδαλιώς θα είχαμε εκλείψει!!!! Τώρα στο κατά πόσο οι γυναίκες εκμεταλλευόμαστε το γεγονός οτι δεν θα μας την πει κάποιος δεν ξέρω. Για να το λέτε μαλλον ισχύει.
Α!!!! Επίσης ο φίλος μου την τελευταία φορά τα είχε πάρει με τις γυναίκες γιατί καμία δεν αφήνει να περάσουν άλλα αμάξια. Το παρατήρησα και έχει δίκιο! Συμφωνείτε σε αυτό? Το έχετε προσέξει?
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι όντως ισχύει αυτό. Τις περισσότερες φορές είναι θέμα αλαζονείας ή αδιαφορίας για τον άλλο, αλλά και δυσκολίας χειρισμού του αυτοκινήτου πιστεύω (π.χ τώρα που έχω πάρει φόρα πως να κόψω ταχύτητα, κτλ...).
Επίσης έχω προσέξει ότι ενώ πολλές γυναίκες οδηγούν νευρικά και απότομα με πλήθος παραβάσεων, κάποιες άλλες οδηγούν πολύ προσεκτικά εώς και φοβισμένα. Σε αντίθεση, νομίζω η πλειοψηφία των ανδρών βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο.Πάντως όταν τύχει να κάνει κάποιος μια βλακεία στο δρόμο είναι τυχαίο άραγε ότι με ποσοστό επιτυχίας 90% μπορώ εγώ, αλλά και οι συνοδηγοί μου, να προβλέψω αν είναι άνδρας ή γυναίκα? Νομίζω το ίδιο θα ισχύει και με πολλούς από εσάς.
Αν όντως μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς για κάθε φύλο και άρα το 'οι γυναίκες οδηγούν καλύτερα/χειρότερα από τους άντρες' είναι λανθασμένη βάση για συζήτηση. Ποιο σωστό θα ήταν το 'γιατί οι γυναίκες οδηγούν διαφορετικά από τους άνδρες?' -
ksexasa tipota?Κλαπ κλαπ κλαπ!!! Τίποτα τίποτα!!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πάντως ας βάλουμε ένα ορισμό για τον ΚΑΛΟ ΟΔΗΓΟ
KALOS ODHGOS einai autos kai MONO autos pou POTE ma POTE den enoxlei kanenan sto dromo, oute pezo, oute allo odhgo. Autos o orismos ta kleinei mesa tou OLA!
dhladh autos pou:
Spyros
Οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες?
Βροχή,στροφές κλπ κλπ...
gia mena kai gia sena isws einai must, alla oxi kai toso gia to meso odhgo. Auto pou einai MUST gi auton, einai na kserei na stamataei ekei pou ta pragmata einai duskola h na ka8etai spitaki tou mprosta sto tzaki.
Spyros
-
Βρε Σπύρο, γράφεις τόσο καλά, γιατί δε γράφεις και... ελληνικά; Είναι κρίμα να μας βγαίνουν τα μάτια στην ανάγνωση!
-
KALOS ODHGOS einai autos kai MONO autos pou POTE ma POTE den enoxlei kanenan sto dromo, oute pezo, oute allo odhgo. Autos o orismos ta kleinei mesa tou OLA!Σωστά...
Αλλά ο καλός οδηγός είναι καλός και για τον εαυτό του...
Τι να το κάνω αν ο δρόμος είναι άδειος και ναι μεν δεν ενοχλεί άλλον αλλά στο φανάρι στην ανηφόρα ξεχνάει ότι υπάρχει και ένας μοχλός που λέγεται χειρόφρενο και προσπαθεί να μείνει ακίνητος κάνοντας χορευτικά κόλπα τύπου Νουρέγιεφ στα πόδια του στο γκάζι και στο ντεμπραγιάζ ?gia mena kai gia sena isws einai must, alla oxi kai toso gia to meso odhgo. Auto pou einai MUST gi auton, einai na kserei na stamataei ekei pou ta pragmata einai duskola h na ka8etai spitaki tou mprosta sto tzaki.
Ακριβώς αυτά δυστυχώς είναι λεπτομέρειες για κάποιους αλλά είναι τόσο σημαντικά όσο να σταματάμε στο κόκκινο...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βρε Σπύρο, γράφεις τόσο καλά, γιατί δε γράφεις και... ελληνικά; Είναι κρίμα να μας βγαίνουν τα μάτια στην ανάγνωση!Τώρα τι να πω, έχεις απόλυτο δίκιο, και σε άλλα forums με κράζουν γι αυτό το λόγο, η δύναμη της συνήθειας βλέπεις...
Τ' αποφάσισα, θα γράφω ελληνικά
(τουλάχιστον ξέρω ορθογραφία, κάτι είναι κι αυτό )
Σπύρος
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σωστά...
Τι να το κάνω αν ο δρόμος είναι άδειος και ναι μεν δεν ενοχλεί άλλον αλλά στο φανάρι στην ανηφόρα ξεχνάει ότι υπάρχει και ένας μοχλός που λέγεται χειρόφρενο και προσπαθεί να μείνει ακίνητος κάνοντας χορευτικά κόλπα τύπου Νουρέγιεφ στα πόδια του στο γκάζι και στο ντεμπραγιάζ ?Καμία αντίρρηση!
Ωστόσο, ο τύπος που λες, μόνο στο δικό του κάρο κάνει κακό και σε κανέναν αλλο. Μπροστά στα τραγικά που βλέπουμε αυτό είναι πταίσμα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι εγώ τα παίρνω στην κρανούμπα (sic) με κάτι τέτοιους κρετίνους που δεν σέβονται το αυτοκίνητο, ίσως γιατί για μένα το αυτοκίνητο είναι πάνω απ' όλα αγάπη και μετά όλα τ' άλλα. Τέλοσπάντων...Σπύρος
-
Σωστά...
Τι να το κάνω αν ο δρόμος είναι άδειος και ναι μεν δεν ενοχλεί άλλον αλλά στο φανάρι στην ανηφόρα ξεχνάει ότι υπάρχει και ένας μοχλός που λέγεται χειρόφρενο και προσπαθεί να μείνει ακίνητος κάνοντας χορευτικά κόλπα τύπου Νουρέγιεφ στα πόδια του στο γκάζι και στο ντεμπραγιάζ ?Καμία αντίρρηση!
Ωστόσο, ο τύπος που λες, μόνο στο δικό του κάρο κάνει κακό και σε κανέναν αλλο. Μπροστά στα τραγικά που βλέπουμε αυτό είναι πταίσμα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι εγώ τα παίρνω στην κρανούμπα (sic) με κάτι τέτοιους κρετίνους που δεν σέβονται το αυτοκίνητο, ίσως γιατί για μένα το αυτοκίνητο είναι πάνω απ' όλα αγάπη και μετά όλα τ' άλλα. Τέλοσπάντων...Σπύρος
Μπα...Αν αρχίσεις να κάνεις ένα τεχνικό λάθος μετά κάνεις και άλλο...
Και αρχίζεις και πατάς και φρένο εκεί που δεν πρέπει...και πατάς και γκάζι εκεί που δεν πρέπει...και παίρνεις και στροφή με τρόπο που δεν πρέπει...κλπ κλπΑποτέλεσμα?
Ατύχημα...άρα σύγκρουση με άλλους...άρα ...άσε... -
Παντως θα πρεπει να παραδεχτουμε πως υπαρχουν κ γυναικες καλοι οδηγοι.Κ να σας πω την αληθεια προτιμω μια γυναικα μετρια οδηγω απο εναν αντρα ο οποιος νομιζει οτι ειναι ο οδηγος!
-
Σ'αυτό θα συμφωνήσω με μια προϋπόθεση. Η γυναίκα να ΘΕΛΕΙ και να έχει όρεξη να μάθει να οδηγεί ακόμα καλύτερα.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τι να το κάνω αν ο δρόμος είναι άδειος και ναι μεν δεν ενοχλεί άλλον αλλά στο φανάρι στην ανηφόρα ξεχνάει ότι υπάρχει και ένας μοχλός που λέγεται χειρόφρενο και προσπαθεί να μείνει ακίνητος κάνοντας χορευτικά κόλπα τύπου Νουρέγιεφ στα πόδια του στο γκάζι και στο ντεμπραγιάζ ?- ποιος ειναι ο Νουρεγιεφ?
- γιατι τον κατηγορεις χωρις αποδειξεις?
- δεν χρειαζεται τιποτα στο γκαζι , φτανει ο συμπλεκτης
- αν το συνηθησεις ειναι πολυ πιο ευκολο, σιγουρο και γρηγορο απο το χειροφρενο (με το οποιο δεν εχω τιποτα κατα τα αλλα, απλα οπως ολοι ξερουμε ειναι για τις στροφες στα προσθιοκινητα και σαν εξοπλισμος πολυτελειας στα πισωκινητα)
5.για να δημιουργηθει αξιολογη φθορα πρεπει να γινεται αυτη η δουλια πολλες ωρες τη βδομαδα σε καλες ανηφορες (πολυ χειροτερο ειναι να ξεκουραζουμε το ποδι στον συμπλεκτη αντι διπλα 'για να ειμαστε ετοιμοι')
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μπα...Αν αρχίσεις να κάνεις ένα τεχνικό λάθος μετά κάνεις και άλλο...
Και αρχίζεις και πατάς και φρένο εκεί που δεν πρέπει...και πατάς και γκάζι εκεί που δεν πρέπει...και παίρνεις και στροφή με τρόπο που δεν πρέπει...κλπ κλπΑποτέλεσμα?
Ατύχημα...άρα σύγκρουση με άλλους...άρα ...άσε...Λίγο υπεραπλουστευμένη η λογική της προσεταιριστικής ιδιότητας που χρησιμοποίησες, αλλά μου άρεσε
-
Θα συμφωνήσω με τον predator γιατί και εγώ δεν χρησιμοποιώ χειρόφρενο. Άλλωστε τα χορευτικά περιτεύουν το μόνο που χειάζεται είναι συγχρονισμός!
-
παιδιά άλλο εννοούσε ο φίλος sirgus.
εννοεί να μην περιμένεις σε ανηφόρα με πρώτη και πατιναρισμένο το συμπλέκτη. Η κάνω λάθος?
Σπύρος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σ'αυτό θα συμφωνήσω με μια προϋπόθεση. Η γυναίκα να ΘΕΛΕΙ και να έχει όρεξη να μάθει να οδηγεί ακόμα καλύτερα.Δεν νομίζω να διαφωνείτε ότι πιο πολύ οι άντρες παρά οι γυναίκες έχουν όρεξη να μάθουν.
Τι να το κάνω αν ο δρόμος είναι άδειος και ναι μεν δεν ενοχλεί άλλον αλλά στο φανάρι στην ανηφόρα ξεχνάει ότι υπάρχει και ένας μοχλός που λέγεται χειρόφρενο και προσπαθεί να μείνει ακίνητος κάνοντας χορευτικά κόλπα τύπου Νουρέγιεφ στα πόδια του στο γκάζι και στο ντεμπραγιάζ ?
- ποιος ειναι ο Νουρεγιεφ?
- γιατι τον κατηγορεις χωρις αποδειξεις?
Ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές του κόσμου !!!
Δεν ξέρω βέβαια πως οδηγούσε!Μπα...Αν αρχίσεις να κάνεις ένα τεχνικό λάθος μετά κάνεις και άλλο...
Ατύχημα...άρα σύγκρουση με άλλους...άρα ...άσε...Λίγο υπεραπλουστευμένη η λογική της προσεταιριστικής ιδιότητας που χρησιμοποίησες, αλλά μου άρεσε
Ποιος αρνείται ότι η ζωή είναι ΜΟΝΟ μαθηματικά?!
παιδιά άλλο εννοούσε ο φίλος sirgus.
εννοεί να μην περιμένεις σε ανηφόρα με πρώτη και πατιναρισμένο το συμπλέκτη. Η κάνω λάθος?
Σπύρος
Ναι ακριβώς!
Η καλλιτεχνική πινελιά με τον Νουρέγιεφ μας μπέρδεψε!
Γυναίκες οδηγοί...