Λοιπόν, δείτε και μια εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ προσέγγιση στο θέμα...
Παραπάνω έχω λάβει ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση υπέρ του ΠΣ3, το οποίο και αναμένω.
ΑΛΛΑ!!!!!!
Σκόπευα από καιρό να πάρω ένα HTPC (home theatre PC). Με αυτό θα έχω από το τηλεκοντρόλ μου όλες μου τις φωτό στην τηλεόραση (εν μέρει ήδη το κάνω με το iPod), όλη μου την μουσική (ομοίως κι εδώ), αλλά και την δυνατότητα να γράφω εκπομπές (επίγειες και δορυφορικές) στο σκληρό, και τα καλά να τα αρχειοθετώ σε DVD για πάντα.
Ιδού οι παράμετροι όμως:
Αν μπει σε υπνοδωμάτιο (πιθανότατο...) θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι σχεδόν πλήρως αθόρυβο, ώστε να μπορώ να κοιμηθώ όταν γράφω το WRC και τον Κυριακοβραδυάτικο σχολιασμό της F1 που τα βάζουν σε ώρες... ΧΧΧ...
Βάλε ένα αθόρυβο κουτί, αθόρυβο τροφοδοτικό, ικανές ψύκτρες για τον επεξεργαστή για να ξηλώσω το ανεμιστηράκι, κάρτα γραφικών χωρίς ανεμιστήρα, αλλά καλών προδιαγραφών κλπ...
Η διαφορά τιμής από ένα αντίστοιχων επιδόσεων σύστημα, αλλά με τα 'πατροπαράδοτα φασαριόζικα' εξαρτήματα θα είναι ψιλοχαλαρά της τάξεως των 300 ευρώ... (αν μιλάμε για κορυφαία κουτιά, μόνο το κουτί του υπολογιστή θα έχει τόση αύξηση...)
Οπότε γιατί να μην ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ την ύπαρξη του εντελώς ξεχωριστού ντέσκτοπ μου για τις δουλειές γραφείου, και στην θέση του να πάρω ένα ντέσκτοπ με δυνατότητες να είναι ΚΑΙ HTPC, και μιας και το ΧΒΟΧ360 μπορεί να προσφέρι υπηρεσίες HTPC client ΑΣΥΡΜΑΤΑ, να κάνω χρήση αυτής της δυνατότητας;
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Καταργούμε ένα πισί ΤΕΛΕΙΩΣ, και παίρνουμε ένα ντεμί-HTPC που κάνει τις δουλειές και του κατηργημένου, και του HTPC με λιγότερα λεφτά από ότι θα κόστιζε ένα αμιγές HTPC!!!
Κέρδος; Μερικά ευρώ σύν ένας υπολογιστής!!!
Από την άλλη θα έχουμε το επιπλέον έξοδο των 400Ε για το ΧΒΟΧ360!!
Πιστεύω μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση!!!
Με βλέπω να τα παίρνω και τα δύο στο τέλος...