-
Εξαρτάται την ανατροφή που σου έχουν δώσει. Εγώ οικονομικό πρόβλημα δεν έχω κι αντέχω να πάρω πολύ καλό αυτοκίνητο. Ομως αρκούμαι με αυτό της υπογραφής μου μιας και ο πατέρας μου με έμαθε να εκτιμώ το χρήμα.
Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.
Προτιμώ να ξοδέψω τα χρήματά μου και σε άλλους τομείς της ζωής μου. Είπαμε αγαπάμε την αυτοκίνηση αλλά δεν θα γίνουμε και δούλοι τους.
-
Μια 'φιλοσοφική' θεώρηση για το 'κόλλημα' που έφαγε ο αδερφός σου στο δρόμο
α) Ξέρετε γιατί τα ΜΑΤ (MEA) πρακτικά αφήνουν τους 'χούλιγκαν' να παίξουν ξύλο
μέσα ή τριγύρω από το γήπεδο ενώ μπορούν να τους μαζέψουν όλους σε τέσσερις
διαδοχικές κυριακές? ... Γιατί αν δεν τους αφήσουν να παίξουν ξύλο εκεί,
θα αρχίσουν να παίζουν ξύλο οπουδήποτε, σε ανεξέλεγκτες περιοχές μακριά από
τα γήπεδα κλπ κλπ.β) Ξέρετε γιατί η τροχαία 'αφήνει' κάποιους να τρέχουν ή να κάνουν κόντρες στα
γνωστά σημεία με τα γνωστά πειραγμένα? ... Γιατί αν δεν τους αφήσουν, θα τις
κάνουν σε άγνωστα σημεία και με άγνωστες επιπτώσεις κλπ κλπ.Το σύστημα λειτουργεί με μια 'χαλάρωση' που να επιτρέπει την 'αναπνοή'.
Τους αφήνεις να 'εκτονωθούν' κάπου, κάπως, έστω και με κάποιες συνέπειες, αλλά
κρατάς το σύστημα ευσταθές. Σου δίνει την ψευδή αίσθηση ότι είσαι ελέυθερος και
ασφαλής ταυτόχρονα, χωρίς να σου εγγυάται ούτε το ένα ούτε το άλλο.Μια 'φιλοσοφική' θεώρηση για την πληθώρα των καγκουράμαξων τελευταία
Σε περιόδους ύφεσης, έχει αποδειχτεί ότι...
α) ο κόσμος ΔΕΝ αποταμιεύει (όχι γιατί δεν του περισσεύει έστω και ένα
ευρώ) αλλά γιατί δεν σκέφτεται το 'μεθάυριο'. Ζεί το τώρα και το 'κοντινό'
αύριο και μόνο.β) ο κόσμος πίνει καφέ, φορά ότι ποιο φαντεζί μπορεί (ή δεν μπορεί),
οδηγεί ότι γουστάρει. Ζεί το τώρα και το 'κοντινό' αύριο και μόνο.Μαντέψτε σε τί περίοδο ζούμε.
ΥΓ: Ύφεση ΔΕΝ σημαίνει λιτότητα ΟΥΤΕ έλλειψη ρευστού.
-
Μ'άρεσε η πραγματιστική 'φιλοσοφική' απόχρωσης θεώρησή σου...
Πού μπορούμε να προσυπογράψουμε τις σκέψεις σου; Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ zardoz!
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Èåùñù áêñáéï êáðïéïò íá ìçí å÷åé íá öáåé êáé íá áãïñáóåé áêñéâï áõôïêéíçôï,áëëá áðï ôçí áëëç äåí åéíáé êáêï êáðïéïò íá å÷åé ðáèïò êáé íá ðáëåõåé ãé'áõôï...Áðï ôçí óôéãìç ðïõ åéíáé óõíåðçò óôéò õðï÷ñåùóåéò ôïõ,äåí åéíáé êáêï íá êáíåé èõóéåò ðñïêåéìåíïõ íá ðñáãìáôïðïéçóåé åíá ïíåéñï ôïõ...
Óáöþò!
ÁëëÜ áí êÜíåé èõóßåò ãéá íá ðïõë-ìïõñ íá ôï èåùñÞóù ðÜèïò? -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Θεωρω ακραιο καποιος να μην εχει να φαει και να αγορασει ακριβο αυτοκινητο,αλλα απο την αλλη δεν ειναι κακο καποιος να εχει παθος και να παλευει γι'αυτο...
Απο την στιγμη που ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του,δεν ειναι κακο να κανει θυσιες προκειμενου να πραγματοποιησει ενα ονειρο του...
Σαφώς!
Αλλά αν κάνει θυσίες για να πουλ-μουρ να το θεωρήσω πάθος?Μισο λεπτο ρε παιδια γιατι αυτο το πουλ μουρ φοριεται πολυ τελευταια, το ακουω και το διαβαζω και στα 3-4 forums που ειμαι γραμμενος. Ποια ειναι τα ορια του πουλ μουρ δηλαδη (και ποια του παθους)? Αμα ας πουμε καποιος εχει μια Boxster πρεπει να μην πηγαινει σε κεντρα της παραλιακης?
Αμα καποιος εχει Cayenne δεν πρεπει να πηγαινει στο Χιονοδρομικο?
Αυτοματως οποιος εχει ενα ακριβο αυτοκινητο δηλαδη πουλαει μουρη? Εντομεταξυ στο φορουμ αυτο βλεπω οτι υπαρχει γενικα ενα bias προς καποια οχηματα. Δηλαδη η SLK ειναι πουλμουρ σε ενα club αλλα ενα impreza παραδιπλα δεν ειναι ας πουμε επειδη αυτο το respect-αρουμε γιατι εινα φτερουγα η δεν ξερω τι αλλο (θα χαρακτηριζατε ποτε πουλ μουρ ενα R34 GTR ας πουμε?).Μηπως απλα ειμαστε ζηλιαρηδες και λιγο κομπλεξικοι? Αφου καποιοι καλως η κακως ειχαν τα χρηματα να παρουν κατι ακριβο, δεν πρεπει να το κυκλοφορουν δηλαδη? (Κατα την ιδια λογικη οσοι εχουν πανακριβα ΣΚΙ η ρουχα πανε στο βουνο για μοστρα κτλ κτλ)
Το οχημα η γενικα τα υλικα απο μονα τους ποτε δεν ειναι μουρατα. Η 'μουρη' ειναι η συμπεριφορα του ιδιοκτητη. Αν η συμπεριφορα ειναι νορμαλ τοτε για εμενα αυτος δεν ειναι πουλμουρ
Α και κατι αλλο, ψαξτε και τον εαυτο σας και θα δειτε, οτι ακομα και οταν λειτουργειτε λογικα (δεν ξοδευετε ποσά που δεν αντεχει η τσεπη σας για αυτοκινητο ας πουμε), ισως αγοραζετε οτι πιο μουρατο γινεται για το ποσο που διαθετετε (οχι μονο αυτοκινητα, τηλεφωνα, ρολογια κ.ο.κ).
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Μισο λεπτο ρε παιδια γιατι αυτο το πουλ μουρ φοριεται πολυ τελευταια, το ακουω και το διαβαζω και στα 3-4 forums που ειμαι γραμμενος. Ποια ειναι τα ορια του πουλ μουρ δηλαδη (και ποια του παθους)? Αμα ας πουμε καποιος εχει μια Boxster πρεπει να μην πηγαινει σε κεντρα της παραλιακης?Αμα καποιος εχει Cayenne δεν πρεπει να πηγαινει στο Χιονοδρομικο?
Αυτοματως οποιος εχει ενα ακριβο αυτοκινητο δηλαδη πουλαει μουρη? Εντομεταξυ στο φορουμ αυτο βλεπω οτι υπαρχει γενικα ενα bias προς καποια οχηματα. Δηλαδη η SLK ειναι πουλμουρ σε ενα club αλλα ενα impreza παραδιπλα δεν ειναι ας πουμε επειδη αυτο το respect-αρουμε γιατι εινα φτερουγα η δεν ξερω τι αλλο (θα χαρακτηριζατε ποτε πουλ μουρ ενα R34 GTR ας πουμε?).Μηπως απλα ειμαστε ζηλιαρηδες και λιγο κομπλεξικοι? Αφου καποιοι καλως η κακως ειχαν τα χρηματα να παρουν κατι ακριβο, δεν πρεπει να το κυκλοφορουν δηλαδη? (Κατα την ιδια λογικη οσοι εχουν πανακριβα ΣΚΙ η ρουχα πανε στο βουνο για μοστρα κτλ κτλ)
Το οχημα η γενικα τα υλικα απο μονα τους ποτε δεν ειναι μουρατα. Η 'μουρη' ειναι η συμπεριφορα του ιδιοκτητη. Αν η συμπεριφορα ειναι νορμαλ τοτε για εμενα αυτος δεν ειναι πουλμουρ
Α και κατι αλλο, ψαξτε και τον εαυτο σας και θα δειτε, οτι ακομα και οταν λειτουργειτε λογικα (δεν ξοδευετε ποσά που δεν αντεχει η τσεπη σας για αυτοκινητο ας πουμε), ισως αγοραζετε οτι πιο μουρατο γινεται για το ποσο που διαθετετε (οχι μονο αυτοκινητα, τηλεφωνα, ρολογια κ.ο.κ).
Είπαμε πως η ματαιοδοξία είναι built-in feature/bug όλων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.
Το αυτό και για το 'γνώσκουμε εαυτούς', αν και η έλλειψη τείνει να πλεονάζει της ύπαρξής του... -
gmantz το πρόβλημα δεν είναι με τους ανθρώπους που αγοράζουν ακριβό αυτοκίνητο ως φυσική συνέπεια της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.Αυτονόητο είναι όπως και ότι θα μείνουν σε μια περιοχή που τους προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.Σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε(καλά τα λέω Γ.Γ Pai Mei; ) οπότε αυτά είναι δεδομένα.Το πρόβλημα είναι με αυτούς τους κακομοίρηδες που η αγορά αυτοκινήτου αποτελεί προσπάθεια ένταξης σ΄ένα κόσμο που πολύ θα ήθελαν να ανήκουν αλλά δυστυχώς γι αυτούς δεν ανήκουν.Αρα κανένα κόμπλεξ απλά σαρκασμός του νεοπλουτισμού που στηρίζεται σε πήλινα πόδια.
-
Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν δύο φιλοσοφικές προσεγγίσεις και ακόμη δεν έχω κατασταλάξει ως προς το ποια είναι σωστότερη:
-
Life's too short not to!
Δηλαδή ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κλπ. -
Μάζεψε τώρα για να έχεις αργότερα.
Γνωστός μου Νο1:
Έτρωγε ότι έβγαζε, ξόδεψε όλη την περιουσία του σε αυτοκίνητα, καζίνο κλπ.
Πέθανε 51 χρονών.Γνωστός μου Νο2:
Μεγάλη περιουσία, ικανός να συντηρήσει στόλο supercars.
Δεν έχει καν αυτοκίνητο. Ζει ακόμα...Και οι 2 προσεγγίσεις δεν μου φαίνονται ούτε σωστές ούτε λάθος.
Και οι 2 έκαναν/κάνουν αυτό που τους άρεσε χωρίς να ενοχλούν κανέναν.
Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Να κάνεις αυτό που σε γεμίζει χωρίς να ενοχλείς κανέναν.
Αν οι υπόλοιποι ενοχλούνται... αλλού υπάρχει το πρόβλημα. -
-
Ο χρήστης AlfistaPP έγραψε:
Και οι 2 έκαναν/κάνουν αυτό που τους άρεσε χωρίς να ενοχλούν κανέναν.
Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Να κάνεις αυτό που σε γεμίζει χωρίς να ενοχλείς κανέναν.
Αν οι υπόλοιποι ενοχλούνται... αλλού υπάρχει το πρόβλημα.Aκριβώς το θέμα είναι να κάνεις αυτό που σε γεμίζει και τότε είναι βέβαιο ότι θα ενοχλήσεις μόνο τους κομπλεξικούς.Οταν το κάνεις όμως μόνο για τους άλλους δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός που θα σε κράξει είναι κομπλεξικός.Παράδειγμα δύο τύποι έχουν π.χ. X5.O ένας το ξεσκίζει σε ταξίδια.Γιατί να ασχοληθώ μαζί του;Ο άλλος το κυκλοφορεί μόνο στους πεζοδρόμους του Κέντρου.Γιατί να μην τον κράξω;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
gmantz το πρόβλημα δεν είναι με τους ανθρώπους που αγοράζουν ακριβό αυτοκίνητο ως φυσική συνέπεια της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.Αυτονόητο είναι όπως και ότι θα μείνουν σε μια περιοχή που τους προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.Σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε(καλά τα λέω Γ.Γ Pai Mei; ) οπότε αυτά είναι δεδομένα.Το πρόβλημα είναι με αυτούς τους κακομοίρηδες που η αγορά αυτοκινήτου αποτελεί προσπάθεια ένταξης σ΄ένα κόσμο που πολύ θα ήθελαν να ανήκουν αλλά δυστυχώς γι αυτούς δεν ανήκουν.Αρα κανένα κόμπλεξ απλά σαρκασμός του νεοπλουτισμού που στηρίζεται σε πήλινα πόδια.Αυτο δεν μπορεις να το γνωριζεις ομως οταν συναντας καποιον που σου φενεται για πουλ μουρ στον δρομο ας πουμε. Για να αναλυσω λιγο παραπανω, λεμε οτι η αθηνα εχει γεμισει SUV Καγιεν τουαρεγκ και τα συναφη.
Ε δηλαδη τι να κανει αυτος που τα εχει και θελει Καγιεν ωστε να μην
χαρακτηριστει ψωνιο? Αφου και στην Γλυφαδα να δουν καγιεν καποιοι, παλι γκρινιαζουν.Θελω να πω πως υπαρχει και μια προκαταληψη σχετικα με αυτα τα θεματα, χωρις να υπαρχει γνωση εννοειται της οικονομικης καταστασης του ιδιοκτητη.
Τωρα για αυτους τους κακοκοιρηδες που λες, που αγοραζουν ενα ακριβο αυτοκινητο με 134523 δοσεις και του βαζουν 10 ευρω βενζινη, αυτοι οντως εχουν ενα προβλημα. Εγω πρωσωπικα παντος να πω οτι δεν ξερω -κανενα- τετοιο ατομο. Δηλαδη η δεν εχουν και δεν παιρνουν, η τα εχουν και τα χωνουν σε καποιο καλο αυτοκινητο.
Αρα εμενα η προσωπικη μου εμπειρια μου δειχνει οτι τα πραγματικα καλα και ακριβα οχηματα τα εχουν ανθρωποι που εχουν χρημα, και αυτοι που δινουν 24 χρονια δοσεις περνουν πολυ φτηνα αυτοκινητα
ισα να κανουν τη δουλια τους. -
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Τωρα για αυτους τους κακοκοιρηδες που λες, που αγοραζουν ενα ακριβο αυτοκινητο με 134523 δοσεις και του βαζουν 10 ευρω βενζινη, αυτοι οντως εχουν ενα προβλημα. Εγω πρωσωπικα παντος να πω οτι δεν ξερω -κανενα- τετοιο ατομο. Δηλαδη η δεν εχουν και δεν παιρνουν, η τα εχουν και τα χωνουν σε καποιο καλο αυτοκινητο.
Αρα εμενα η προσωπικη μου εμπειρια μου δειχνει οτι τα πραγματικα καλα και ακριβα οχηματα τα εχουν ανθρωποι που εχουν χρημα, και αυτοι που δινουν 24 χρονια δοσεις περνουν πολυ φτηνα αυτοκινητα
ισα να κανουν τη δουλια τους. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ισα να κανουν τη δουλια τους.http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5657
και στο τέλος αναφέρει πως οι κατασχέσεις αφορούν βασικά, μικρού κυβισμού αυτοκίνητα. Αρα κάθε φτωχός...
κατα τα άλλα συμφωνώ με τον φίλο gmantz.
-
Από την Κυριακή πάντως όσοι έχουν σπίτι θα είναι λογιστικά πλουσιότεροι κατά μέσον όρο 30%. Άρα χρήμα υπάρχει!!!!!!
Στο μέλλον θα μπορούμε να πάρουμε ακόμα περισσότερα δάνεια καθώς η αξία των εξασφαλίσεων αυξάνεται!!!!!!Cayenne Turbo 650hp Θα πάρω και με κανονική ρεζέρβα πίσω και κόκκινες δαγκάνες για τσιμπάνε οι πέστροφες όταν περνάω τον Αχελώο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Cayenne Turbo 650hp Θα πάρω και με κανονική ρεζέρβα πίσω και κόκκινες δαγκάνες για τσιμπάνε οι πέστροφες όταν περνάω τον ΑχελώοΈφυγες για funniest quotes ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ
-
Πάντως παιδιά υπάρχουν και άνθρωποι που επιζητούν την άνεση και την ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Και δυστυχώς, ιδιαίτερα η ασφάλεια πληρώνεται. Με αυτή την προοπτική δε θα κακολογούσα κάποιον οικογενειάρχη που θα πλήρωνε έως και 20% περισσότερα από αυτά που θα ήταν άνετος να πληρώσει.
-
Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας. Και για άλλους λόγους μερικοί θα μπορεί να ξεπερνούσαν κατά 20% αυτό που θα μπορούσαν άνετα να πληρώσουν. Αυτό τους κάνει κατακριτέους;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας. Και για άλλους λόγους μερικοί θα μπορεί να ξεπερνούσαν κατά 20% αυτό που θα μπορούσαν άνετα να πληρώσουν. Αυτό τους κάνει κατακριτέους;Σε καμία περίπτωση.Η υπερβολή κατακρίνεται και η έλλειψη μέτρου.
-
Μάλλον παρεξηγήθηκα.Στον στενό μου κύκλο ανθρώπων υπάρχουν 2 Audi A4 Quatro,μία 320,μια 520,μια Χ3 και ένα Α8.Σε γενικές γραμμές είναι άνθρωποι που πήραν τα παραπάνω αυτοκίνητα για λόγους ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας,άνεσης και γιατί όχι και πολυτέλειας.Ασχετα αν συμφωνώ ή όχι με τις επιλογές τους ξέρω ότι έγιναν για τους λόγους που προανέφερα και όχι για να αποκτήσουν ''κοινωνική καταξίωση'' αφού όλοι τους την είχαν από την εποχή που κυκλοφορούσαν με ''ταπεινά'' Πεζώ,VW και Oπελ.Τυγχάνει να ξέρω όμως κι άλλους τόσους που η επιλογή έγινε με κριτήρια ''πουλ-μουρ'' και μόνο, αφου προσπαθούν απεγνωσμένα να είναι αναγνωρίσιμοι με κάθε τρόπο.
-
Μάλλον και εγώ παρεξηγήθηκα.
Απλά μου φαίνεται παράξενο πως είναι δυνατό κάποιος άνθρωπος να τινάζει τον οικογενειακό του προγραμματισμό στον αέρα για την αγορά ενός και μόνο αυτοκινήτου.
Εκείνοι που μπορούν να αγοράζουν και να συντηρούν τέτοια αυτοκίνητα προφανώς καλά κάνουν και τα αποκτούν.
Έτσι κι αλλιώς οι επικίνδυνη και προκλητική οδηγική συμπεριφορά έχει να κάνει περισσότερο με τον οδηγό και λιγότερο με το αυτοκίνητο.. -
Αν πάντως νομίζετε ότι παρεξηγηθήκατε από εμένα (λόγω του τελευταίου μου σχολίου), κάνετε λάθος
Αυτοκίνηση της υπερβολής στην Ελλάδα