-
Έχω ένα skoda fabia 1200cc 65hp. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ στην Αθήνα κυρίως στην πόλη και 4-5 φορές κάνα ταξίδι στην Κέρκυρα. Τώρα φοράει τα μαμά brigeston turanza 195/50/15R. Μετά από 45000 χλμ ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα, σε αυτή τη διάσταση τη θα μου προτείνατε. Επίσης αν κάποιος ξέρει κάποιο καλό λαστιχάδικο με καλές τιμές, αν δεν θέλει να το γράψει εδώ ας μου το στείλει με pm. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
-
Έχω ένα skoda fabia 1200cc 65hp. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ στην Αθήνα κυρίως στην πόλη και 4-5 φορές κάνα ταξίδι στην Κέρκυρα. Τώρα φοράει τα μαμά brigeston turanza 195/50/15R. Μετά από 45000 χλμ ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα, σε αυτή τη διάσταση τη θα μου προτείνατε. Επίσης αν κάποιος ξέρει κάποιο καλό λαστιχάδικο με καλές τιμές, αν δεν θέλει να το γράψει εδώ ας μου το στείλει με pm. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
-
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
Έχω ένα skoda fabia 1200cc 65hp. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ στην Αθήνα κυρίως στην πόλη και 4-5 φορές κάνα ταξίδι στην Κέρκυρα. Τώρα φοράει τα μαμά brigeston turanza 195/50/15R. Μετά από 45000 χλμ ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα, σε αυτή τη διάσταση τη θα μου προτείνατε. Επίσης αν κάποιος ξέρει κάποιο καλό λαστιχάδικο με καλές τιμές, αν δεν θέλει να το γράψει εδώ ας μου το στείλει με pm. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.Αδερφέ, sorry για το άσχετο σχόλιο, αλλά έχεις τεράστια λάστιχα για τα 65hp. Πιο πολύ ζημιά σου κάνουνε (αυξημένη κατανάλωση, πνίξιμο του κινητήρα λόγω αυξημένων τριβών) παρά οτιδήποτε άλλο... σκέψου για κάτι μικρότερο. Σε οποιονδήποτε λαστιχά και αν πάς, ρώτησε τον
-
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
Αδερφέ, sorry για το άσχετο σχόλιο, αλλά έχεις τεράστια λάστιχα για τα 65hp. Πιο πολύ ζημιά σου κάνουνε (αυξημένη κατανάλωση, πνίξιμο του κινητήρα λόγω αυξημένων τριβών) παρά οτιδήποτε άλλο... σκέψου για κάτι μικρότερο. Σε οποιονδήποτε λαστιχά και αν πάς, ρώτησε τον
Πράγματι, αν σκεφτείς πως τα ίδια φορά και το 100άρι...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Αδερφέ, sorry για το άσχετο σχόλιο, αλλά έχεις τεράστια λάστιχα για τα 65hp. Πιο πολύ ζημιά σου κάνουνε (αυξημένη κατανάλωση, πνίξιμο του κινητήρα λόγω αυξημένων τριβών) παρά οτιδήποτε άλλο... σκέψου για κάτι μικρότερο. Σε οποιονδήποτε λαστιχά και αν πάς, ρώτησε τον
Πράγματι, αν σκεφτείς πως τα ίδια φορά και το 100άρι...
Δες και εδώ: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
-
Δίκαιο μπορεί να έχουν τα παιδιά με τη διάσταση αλλά με την ποικιλία των λαστικών που υπάρχει στις 14' δε σε αδικώ καθόλου. Ούτε τα premiumcontact2 δε βγαίνουν έτσι μήπως γίνει κάτι. Εγώ δοκίμασα σε 185-55-14 hydragrip, uniroyal και ευτυχώς δέχτηκε ο λαστιχάς μου να τα πάρει πίσω σε πιο χαμηλή τιμή βέβαια. Έβαλα 15' τα sportcontact2 και είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση. Αν προσέξεις και επιλέξεις μια πολύ ελαφριά 15άρα ειδικά αν είχες σιδερένια 14άρα αποκλείεται να κόψει το αμάξι σου. Όσο από λάστιχα εγώ λεω premiumcontact2 πιο συμβατικά αν κινείσαι στην πόλη να ζεσταίνονται αμέσως αλλιώς για ταξίδια λίγο καλύτερα τα sportcontact 2 αν είσαι και λίγο πιο γκαζιάρης. Επίσης αν θες να μείνεις στη μάρκα κοιτα τα brighestone potenza ΕΒ330 ή κάπως έτσι αλλά αυτά νομίζω θέλουν ακομα πιο καλό ζέσταμα. Πρέπει να είναι αρκετά σκληρά, και επίσης θα χάσεις λίγο σε άνεση απο τα σκληρά πλαινά
-
Παίδες το λάστιχο αυτό το φόραγε το αυτοκίνητο από μαμά το ξέρω ότι είναι υπερβολή η διάσταση αλλά δεν σκέφτομαι να αλλάξω μήπως ξέρει κανείς κανένα φτηνό λαστιχάδικο Αθήνα;Για να ρωτήσω για τιμές.Επίσης μου εχουν πει για yokohama και toyo τι γνώμη έχεται. thanks
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
Παίδες το λάστιχο αυτό το φόραγε το αυτοκίνητο από μαμά το ξέρω ότι είναι υπερβολή η διάσταση αλλά δεν σκέφτομαι να αλλάξω μήπως ξέρει κανείς κανένα φτηνό λαστιχάδικο Αθήνα;Για να ρωτήσω για τιμές.Επίσης μου εχουν πει για yokohama και toyo τι γνώμη έχεται. thanksΦοράω τα Yokohama διαστάσεων 195/50 15 σε corsaκι 1.4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι βέβαια σκληρά για χρήση μέσα στη πόλη αλλά όταν ζεσταθούν κρατάνε αρκετά καλά. Σε στροφιλίκια δλδ και ανοιχτές καμπές, για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και του κινητήρα είναι πολύ καλά.
ΥΓ Μιλάμε για τα yoko που ειναι χαραγμένα σαν μπακλαβάς, έτσι;
-
Φοράω ακριβώς την ίδια διάσταση κι έχω αλλάξει αρκετά λάστιχα. Θα σου πρότεινα τα Exalto 2, με 270 ευρώ θα έχεις καταπληκτικά πατούμενα. Μην κάνεις το λάθος να βάλεις τα Toyo T1R γιατί στο γλιστερό δε θα δουλέψουν ποτέ, στο καλό οδόστρωμα θα κρατάνε απίστευτα, αλλά θα φαγωθούν πάρα πολύ γρήγορα. Και το Dunlop SP01 είναι συμπαθητικό λαστιχάκι. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα, απλά εγώ δεν τα έχω δοκιμάσει. Τα Goodyear Eagle F1 για παράδειγμα.
-
http://www.michelin.co.uk/uk/front/affi ... ubrique=64
-
http://www.michelin.co.uk/uk/front/affi ... ubrique=64
-
Ρε παιδια τι του προτεινετε του ανθρωπου?
Ελεος...65 αλογα εχει και κινειται μεσα στην πολη.
Η γνωμη μου, βαλε ο,τι λιγοτερο σπορ σε αυτη τη διασταση.
Πχ,bridge- turanza, conti- premiumcontact, michelin primacy, klp. -
Έχω ένα punto 75 hp του 1995. Έχω για 3 χρόνια και 95,000 χλμ τα MICHELIN XT2 ENERGY 175/60R14, δεν κατάλαβα να έχουν πρόβλημα ποτέ με αρκετά χιλιόμετρα σε εθνικούς δρόμους. Ρώτησα έναν λαστιχά για τα ίδια και μου είπε πως σταμάτησαν να βγαίνουν, τι αντίστοιχο να βάλω τώρα γιατί είμαι ευχαριστημένος μάλλον.
-
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Έχω ένα punto 75 hp του 1995. Έχω για 3 χρόνια και 95,000 χλμ τα MICHELIN XT2 ENERGY 175/60R14, δεν κατάλαβα να έχουν πρόβλημα ποτέ με αρκετά χιλιόμετρα σε εθνικούς δρόμους. Ρώτησα έναν λαστιχά για τα ίδια και μου είπε πως σταμάτησαν να βγαίνουν, τι αντίστοιχο να βάλω τώρα γιατί είμαι ευχαριστημένος μάλλον.εννοεις πως για 95.000κμ δεν εχεις αλλαξει λάστιχο;;;
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ρε παιδια τι του προτεινετε του ανθρωπου?
Ελεος...65 αλογα εχει και κινειται μεσα στην πολη.
Η γνωμη μου, βαλε ο,τι λιγοτερο σπορ σε αυτη τη διασταση.
Πχ,bridge- turanza, conti- premiumcontact, michelin primacy, klp.Μέχρι πριν 15 μέρες είχα κ εγώ το ίδιο δίλλημα. Να βάλω 4 πετσιά απ'το carrefour με 100 ευρώ ή να βάλω ένα καλό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Τελικά έδωσα 250 (ευρώ) για yokoglystra 539 σε (προσέξτε) 185/60-13 και δε το μετάνοιωσα καθόλου (ούτε και ο παππούς που πήγα να πατήσω προχτές χαχαχα)
Πέτα τα 15άρια και βάλε μία τετράδα σιδερένια 14άρια με uniroyal rain sport, 195 (φάρδος-πάτημα 15άρας) 45 (χαμηλό προφίλ για να ξεκινάει και σε ανηφόρες) 14 Θα τα σκάσεις λίγο παραπάνω αλλά συνδυάζεις πολλά οφέλη...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
εννοεις πως για 95.000κμ δεν εχεις αλλαξει λάστιχο;;;
Αυτό εννοώ ακριβώς, περάσαν τα χιλιόμετρα και ούτε που το κατάλαβα. Ούτε πίσω-μπρος δεν τα άλλαξα.
Ψάχνω κάτι ανάλογο τώρα και παρακολουθώ εδώ μήπως και πάρω καμία ιδέα! -
95.000 !!!!!!!!!!!!!!
τι να πω !!!! και πως ειναι η οδηγηση με λάστιχα 95.000χμλ ???
ρε παιδια μετά απο 20.000 παντως εγώ θέλω αλλαγή .....
-
Μόνο ταξιτζίδες εχω δει να καρατάνε τόσο καιρό λάστιχα!!!!
-
Τα δικά μου είναι τώρα στα 23.000 και 2 ετών και με το ζόρι βλέπω να τα κρατάω μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού... Τα πίσω είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση (δεν ασχολούμε με χειρόφρενα, προτιμώ γραμμές).
Βέβαια οδηγώ καθημερινά σε καλή άσφαλτο (αυξημένη πρόσφυση - αυξημένες φθορές) με ταχύτητες γύρω στο 50-70% της μέγιστης επιτρεπόμενης για το ελαστικό, ενώ στις στροφές τα ζορίζω λίγο όταν έχω όρεξη.@dimagg: Έχεις φωτογραφία του πέλματος μετά τα 95.000;
Επιλογή ελαστικών για skoda fabia. help