-
Αρχίζει να συζητείται το ενδεχόμενο να τελείται ένα είδος πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες. Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες αλλά προφανώς θα πρόκειται για πολιτικό γάμο με στόχο κάποιες διευκολύνσεις οικονομικού χαρακτήρα.
Ποια εκδοχή θα θέλατε να επικρατήσει;
-
Αρχίζει να συζητείται το ενδεχόμενο να τελείται ένα είδος πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες. Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες αλλά προφανώς θα πρόκειται για πολιτικό γάμο με στόχο κάποιες διευκολύνσεις οικονομικού χαρακτήρα.
-
-
Kανεις δεν εμποδιζει κανεναν να κανει μια διαθηκη, να αφησει οτι θέλει οπου θελει. Το ολο ζητημα ειναι για καποιες κραγμενες που θελουν να ντυθουν νυφουλες...
-
O Γάμος είναι μια κοινωνικά και κυρίως νομικά πιστοποιημένη σχέση μεταξύ 2 ανθρώπων, εγω δε βλέπω κανένα πρόβλημα στους γάμους ομοφυλοφίλων και στη δυνατότητά τους για υιοθεσία και ανατροφή παιδιών.
Ενα ζευγάρι οποιουδήποτε είδους ή έστω και κάποιος εν δυνάμει γονέας (ανύπαντρη μητέρα πχ) μονο απο αγάπη μπορεί να υποκινείται για να υιοθετήσει ενα παιδί απο εκεί και πέρα το αν θα είναι κάποιος καλός ή κακός γονέας δεν έχει σχέση με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
-
.
Δε νομίζω να είναι θέμα μόνο περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων διευκολύνσεων/ελαφρύνσεων/δικαιωμάτων που δίνει ο γάμος σε δύο ανθρώπους...
Όπως και να έχει, η υιοθεσία -είτε τώρα ή μετά- είναι μάλλον δύσκολο να απαγορευτεί.
.
-
Το θέμα είναι αν υπάρχει λόγος να απαγορευτεί η υιοθεσία ή ο γάμος, εγω προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kανεις δεν εμποδιζει κανεναν να κανει μια διαθηκη, να αφησει οτι θέλει οπου θελει. Το ολο ζητημα ειναι για καποιες κραγμενες που θελουν να ντυθουν νυφουλες...Συμφωνώ..!!
Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κάτι παρανοικό.
Εγώ μπορεί να θέλω να παντρευτώ με το σκύλο μου.Μηπώς να επιτρέψουμε και γάμους με ζώα;;; -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
κατσε ρε συ
δηλ δυο παντρεμενες αδερφες θα υιοθετησουν ενα αρσενικο νινι
κ αυτο θα βγει νορμαλ..????
τι θα λεει για μαμα δηλ????
ορεστη????Γιατί να μη βγεί νορμάλ? Λες να 'κολίσει' πουστρίτιδα?
-
ναι στους γάμους και στις υιοθεσίες (με την προυπόθεση οτι θα εξασφαλιστεί ένα σωστό περιβάλον για το παιδί)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ναι στους γάμους και στις υιοθεσίες (με την προυπόθεση οτι θα εξασφαλιστεί ένα σωστό περιβάλον για το παιδί)Πως θα εξασφαλιστεί αυτό? Προφανώς θα πρέπει αν υπάρχει κάποια διαδικασία έγκρισης γάμων και υιοθεσιών να εφαρμοστεί και στα ετεροφυλόγιλα ζευγάρια.
-
Ρε παιδια εισαστε απιστευτοι. Απο την μια πλευρα εισαστε τοσο προοδευτικοι και φιλελευθεροι και απ την αλλη φρικαρετε αμεσως αν κανουν δυο ανθρωποι μια κονωνικη/νομικη ενωση. τι στην ευχη πειραζει κανενα αν δυο ανθρωποι θελουν να νομιμοποιησουν την σχεση τους; Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ανδρα και μια γυναικας και δυο γυναικων η δυο ανδρων; Εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα οταν η σχεση ειναι βασισμενη στον σεβασμο και την τιμιοτητα και αληθεια.
Νικος
ΥΓ: ποσα ζευγαρια ομοφυλοφυλων ξερετε προσωπικα και εχετε μιλησει και ανταλαξει αποψεις; Εγω προσωπικα ξερω μια ντουζινα και εχω μιλησει πολλες φορες και εχω μια προσωπικη αποψη (καλως ηρθατε στο Σαν Φρανσισκο της Καλιφορνιας )
-
ΟΧΙ κατηγορηματικά από εμένα!
Τα κληρονομικά τακτοποιούνται με διαθήκες! Αυτή η δικαιολογία είναι ηλίθια! Ο greo έχει απόλυτο δίκιο ως προς το τι κρύβεται από πίσω (προσοχή στο 'από πίσω' εδώ, έτσι; )...
'Γάμος' σημαίνει κάτι συγκεκριμένο! Εγώ μπορεί να είμαι εναντίον του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ να τον ξεφτυλίσουν εντελώς! Επίσης, παρά τις διαφωνίες ορισμένων, εγώ θεωρώ την ομοφυλοφιλία ΠΑΘΗΣΗ και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται! Μπορεί να γουστάρουμε να βλέπουμε 2 γκομενίτσες να χαϊδεύονται, αλλά αυτό διαφέρει απ' την αποκλειστική προτίμηση προς το ένα φύλο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται στην ψυχοσύνθεση ενός ατόμου.
Και για μία ακόμα φορά θα πω ότι παρατηρώ μία συνεχώς ενισχυόμενη προσπάθεια να θεωρήσει η κοινωνία 'ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ' την ομοφυλοφιλία! Με εκνευρίζει που πάει να γίνει μόδα, που μας απειλεί πλέον απ' όλες τις μεριές.
Κάποτε, ο πούστης ήταν βρισιά! Τώρα πάει να γίνει μόδα! Ε, όχι!!! Ο-Χ-Ι ! ! !
Όσο για τα παιδιά που μπορεί να μεγαλώσει ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι μπορεί να βγουν!
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Γιατί ομοφυλόφιλοι δεν είναι μόνο ο κύριος που απλά έχει διαφορετικές προτιμήσεις αλλά κατά τα λοιπά κρύβει επιμελώς την ιδιαιτερότητά του, κυκλοφορεί κόσμιος και συμπεριφέρεται κοσμίως, είναι και η ξεφωνημένη σκυλοαδερφή που βάφει τα μαλλιά της ξανθά-μπλε-πράσινα και ωρύεται και κουνιέται στη μέση της Δαιδάλου (οι Ηρακλειώτες γνωρίζουν για ποιον/ποια μιλάω)! Έχει αυτό τη δυνατότητα να αναθρέψει παιδί; Εδώ οικογένειες με τα τυπικά τουλάχιστον προσόντα αποτυγχάνουν! Θέλουμε να γεμίσουμε την κοινωνία με προβληματικά παιδιά; Αν θέλουμε, ας επιτρέψουμε πολλά ακόμα!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ρε παιδια εισαστε απιστευτοι. Απο την μια πλευρα εισαστε τοσο προοδευτικοι και φιλελευθεροι και απ την αλλη φρικαρετε αμεσως αν κανουν δυο ανθρωποι μια κονωνικη/νομικη ενωση. τι στην ευχη πειραζει κανενα αν δυο ανθρωποι θελουν να νομιμοποιησουν την σχεση τους; Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ανδρα και μια γυναικας και δυο γυναικων η δυο ανδρων; Εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα οταν η σχεση ειναι βασισμενη στον σεβασμο και την τιμιοτητα και αληθεια.Νικος
ΥΓ: ποσα ζευγαρια ομοφυλοφυλων ξερετε προσωπικα και εχετε μιλησει και ανταλαξει αποψεις; Εγω προσωπικα ξερω μια ντουζινα και εχω μιλησει πολλες φορες και εχω μια προσωπικη αποψη (καλως ηρθατε στο Σαν Φρανσισκο της Καλιφορνιας )
Οχι δα δεν βλεπεις τη διαφορα μη με τρελλανεις βραδυατικα,το ιδιο ειναι?Καργα κατα,και στη τελικη ας κανουν οτι θελουν αλλα οχι υιοθεσιες,αμαρτια ειναι για το παιδι οταν μεγαλωσει και θα καταλαβαινει θα φρικαρει ασχημα
-
Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε με νοιάζει καθόλου, δικαιωμά του είναι εξάλου.
Αλλά από αυτό μέχρι να προσπαθεί να με πείσει ότι αυτό είναι σωστό και φυσιολογικό υπάρχει, νομίζω, τεράστια απόσταση. Γιατί ουσιαστικά αυτό πάει να γίνει.@titsataki. Μη λες μεγάλες κουβέντες, γιατί αν σε γνωρίσω σε κάτι 'ειδικές περιπτώσεις' ζευγαριών θα αλλάξεις γνώμη για το πόσο 'προοδευμένοι' ή 'προοδευτικοί' είναι από την από εκεί πλευρά του Ατλαντικού.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κάποτε, ο πούστης ήταν βρισιά! Τώρα πάει να γίνει μόδα! Ε, όχι!!! Ο-Χ-Ι ! ! !
Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Γιατί ομοφυλόφιλοι δεν είναι μόνο ο κύριος που απλά έχει διαφορετικές προτιμήσεις αλλά κατά τα λοιπά κρύβει επιμελώς την ιδιαιτερότητά του, κυκλοφορεί κόσμιος και συμπεριφέρεται κοσμίως,
Σε λίγο, το να είναι κανείς πούστης, θα γίνει και υποχρεωτικό να είναι κάποιος έτσι όπως πάει η 'εξέλιξη'.
Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι το πρόβλημα, πολύ σωστά το λές Νάσο, υπάρχουν πολλοί που ούτε έχουν προκαλέσει ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Οι 'αδερφές' είναι το πρόβλημα.
-
Που$...ες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια
-
Κάπου υπήρχε ίδιο τόπικ, αλλά το φαγε το λουκέτο, αντί να γίνει ban κάποιος. Anyway, ας κάνουν ότι θέλουν, their life.
Επίσης χωρίς κάποιας μορφής συγγένεια δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τις διαθήκες. Είναι τελείως διαφορετικό το καθεστώς όταν αφήνω κάτι σε συγγενή, από το να αφήνω κάτι σε φίλο/γκόμενο/α.
Κάποιος γνωστός μουσικός πως υιοθέτησε παιδί;
κι όπως είχα ξαναγράψει και στο άλλο θέμα, δεν χαίρεστε αν αυξηθούν; αυξάνονται οι πιθανότητες
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ρε παιδια εισαστε απιστευτοι. Απο την μια πλευρα εισαστε τοσο προοδευτικοι και φιλελευθεροι και απ την αλλη φρικαρετε αμεσως αν κανουν δυο ανθρωποι μια κονωνικη/νομικη ενωση. τι στην ευχη πειραζει κανενα αν δυο ανθρωποι θελουν να νομιμοποιησουν την σχεση τους; Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ανδρα και μια γυναικας και δυο γυναικων η δυο ανδρων; Εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα οταν η σχεση ειναι βασισμενη στον σεβασμο και την τιμιοτητα και αληθεια.Νικος
καλό!
-
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
Που$...ες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών