-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μαμά και μπαμπά. Όταν τους καλοπιάνω το μαμά γίνεται 'μαμάκα' και το μπαμπάς 'ντουντούλης' (εκ του daddy)......
ΥΓ: Πάντα πιάνουν!
Αααα, τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας.
You spoiled lil'brat!
Εμενα στην μαμα μου αυτα δεν πολυπιανουν αλλα ευτυχως υπαρχει κι ο μπαμπακας που με μια αγκαλια και ενα φιλι ειναι ετοιμος να κανει οποιαδηποτε χαρη (σε λογικα πλαισια)! Η μαμα πεφτει πιο δυσκολα η ατιμη!
Αχ αυτες οι σχεσεις μπαμπα vs κορης..... Και σε μενα πιανει πολυ οταν του κανω 'γλυκες'...........(βλεπε μπαμπουλη,μπαμπακα κλπ....) :lol: Η μαμα θελει αλλη μεταχειρηση (ειναι πιο ωριμη... )
-
χμμμ μήπως θα ήταν χρήσιμο να διάβαζαν 4ΤΦ κ οι Μπαμπάδες των κοριτσιών του φορουμ μας?
-
Δεν θελει κοπο, θελει τροπο!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αααα, τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας.You spoiled lil'brat!
Σας έχω πει ότι είμαι μοναχοκόρη, εεε???
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Αααα, τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας.
You spoiled lil'brat!
Σας έχω πει ότι είμαι μοναχοκόρη, εεε???
αυτό εξηγεί τα πάντα νομίζω??? άλλωστε όλα δικά μου θα γίνουν κάποια στιγμή γιατί δεν μου κάνετε τα χατήρια από τώρα???
PS: μοναχοκόρη μόνο ή και μοναχοπαίδι?????
-
Και μοναχοπαίδι! (χειρότερα δεν γίνεται, ε???)
ΥΓ: Εγώ πάντως θα κάνω από δύο παιδιά και πάνω!!!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Και μοναχοπαίδι! (χειρότερα δεν γίνεται, ε???)ΥΓ: Εγώ πάντως θα κάνω από δύο παιδιά και πάνω!!!
χειρότερα??? πως δε γίνεται??? το έχω κάνει εγώ! είμαι μοναχοπαίδι όπως κ η κοπέλα μου! ...... γιαυτό σου λέω 'εξηγείται κ επιστημονικά' το θέμα! χεχε
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Και μοναχοπαίδι! (χειρότερα δεν γίνεται, ε???)ΥΓ: Εγώ πάντως θα κάνω από δύο παιδιά και πάνω!!!
Σωστη!!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
είμαι μοναχοπαίδι όπως κ η κοπέλα μου!Και είστε ακόμα μαζί; Δεν έχετε μιμηθεί τους 'Ρόουζ' ακόμα;
-
Εγω προσωπικα, μανα και πατερας. Τα μπαμπα και μαμα ειναι για τις γυναικες (χωρις να το λεω προσωπικα για οσους εδω μεσα το χρησιμοποιουν, απλως εμενα μου κανει καπως να ακουω εναν μαντραχαλο να φωναζει μαμα). Ενιοτε τον πατερα μου τον λεω και παππου (εφτασε τα 65 βλεπετε), ενω μερικες φορες τον φωναζω και Βαγγέλα (αυτο απο προσωπικο μας ανεκδοτο).
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Εχεις βεβαια και τα προνομια σου.....
Ξεκινα με το πρωτο και σιγα σιγα (η αληθεια ειναι οτι και γω θα θελα σπιτι-παιδικο σταθμο αλλα μαλλον δεν θα προλαβω.....)
-
Α! Και να πω ότι τα παιδιά μου θέλω να με φωνάζουν 'μαμά'. Με το όνομά μου με φωνάζουν όλοι οι άλλοι!
-
Yoshi ton patera mou ----> Mario video game
Mathah th mana moy
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Συμφωνω. Οταν μιλαω στον πατερα μου τον φωναζω μπαμπα. Οταν μιλαω σε αλλους για τον πατερα μου το φωναζω πατερα. Το ιδιο με την μανα μου αλλα βεβαια αυτη μας τελειωσε το 98
Νικος
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! δηλαδή την Μητέρα μου μαμά από κοντά αλλά προς τους άλλους η Μητέρα μου.
Για τον Πατέρα δυστυχώς κ εμένα από το 2001 δεν μπορώ να ξαφωνάξω 'μπαμπά' ΄......
Νομίζω ότι είναι θέμα σεβασμού κ ότι όσο προοδευτικός κ 'μοντέρνος' κ αν είσαι το μικρό όνομα είναι για τους φίλους ......
Επίσης βρήσκω ακραίο το να μιλάς στον πληθυντικό σε γονείς κ συγγενείς...
Προωσπικά κ τους Θείους-Θείες τους αποκαλώ με είδος της συγγένειας που έχουμε κ όχι με το μικρός τους όνομα...
+1
Μόνο που το 2001 γίνεται 2004...
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Τον πατέρα μου το λέω με το μικρό του από τα 15 μου, τη μάνα μου την λέω πάντα 'μάνα'.
Δε μπορώ ν' ακούω σερνικό να λέει τη μάνα του :'μαμά'.
Μου ακούγεται 'κάπως'.Δε νομίζω ότι έχει καμια απολύτως σημασία πως προσφωνούμε τους γονείς.
Γιατί να έχει;;Πιο οξύμωρο ποστ ίσως να μην έχω ξαναδεί...
Και όλα αυτά μέσα σε 6 σειρές!
Διάλεξε τελικά, δεν μπορείς να ακούς σερνικά (από το αρσενικό βγαίνει?) να λέει 'μαμά' ή δε νομίζεις ότι έχει καμία απολύτως σημασία? Ειλικρινά μπερδεύτηκα.
Τους έχω διάφορα χαϊδευτικά κατά καιρούς, αλλά ούτε με σφαίρες δεν το έχω σκεφθεί να τους φωνάξω με το μικρό τους. Ίσοι κι όμοιοι δεν είμαστε, ποτέ δε θα γίνουμε και έτσι είναι το σωστό.
Λέω να μη σου κάνω το χατηρι να 'διαλέξω' αλλά ευχαρίστως να κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω καλύτερα αυτό που έγραψα :
-Εγραψα πώς προσφωνώ τους γονείς μου. Μέχρι εδώ φαντάζομαι καλά τα πάμε.
-Εγραψα επίσης, ότι μου ακούγεται κάπως να ακούω σερνικό να προσφωνεί τη μητέρα του , 'μαμά', εννοώντας απλώς και μόνο , το ...εύηχο του πράγματος, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά. Το κακό πού είναι;;
-Τέλος αναρωτήθηκα, αν έχει κάποια σημασία το πώς προσφωνούμε τους γονείς, επειδή πάλι με τα δικά μου κριτήρια, ο σεβασμός και τα συναισθήματά μας δεν έχουν να κάνουν με 'προσφωνήσεις' και 'τυπολατρίες'.
Το οξύμωρο που είναι;;
Θα πρέπει να 'απολογηθώ' για κάτι;; και αν ναι, για ποιο; -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
είμαι μοναχοπαίδι όπως κ η κοπέλα μου!
Και είστε ακόμα μαζί; Δεν έχετε μιμηθεί τους 'Ρόουζ' ακόμα;
κ όμως βαστάμε....
να μιμηθούμε? μπααα.... μιά ζωή αντίθετοι σε όλα! -
'Μαμά' από κοντά, 'η μητέρα μου' στους υπόλοιπους... Τον πατέρα μου όμως μόνο 'πατέρα', δεν μπορώ να είμαι πιο διαχυτικός για συγκεκριμένους λόγους...
Ποτέ δεν διανοήθηκα να τους φωνάξω με το όνομά τους, από σεβασμό και μόνο (και όχι από φόβο), όπως ακριβώς δεν θα ήθελα να με φωνάζουν τα παιδιά μου έτσι...
-
Eγω παντως θα ηθελα να με φωναζουν τα παιδια μου Ηλία και οχι πατερα/μπαμπα.. Θα αισθανόμουν λιγότερο πατέρας τους, περισσότερο φίλος τους. Και δεν ειναι θεμα σεβασμού νομίζω.
-
Τα παιδιά μας (8)) μας φωνάζουν μπαμπά (και daddy η κόρη) και μαμά (ή και 'μητέρα' όταν θέλει να την πειράξει ο γυιός)...
Όπως φώναζα και εγω τους γονείς μου (ο πατέρας μου 'έφυγε' το 1991)
Το συζητήσαμε όταν ήταν έγκυος η γυναίκα μου!
Και συμφωνήσαμε ότι δεν μας άρεσε να μας φωνάζουν με τα μικρά μας ονόματα!
Οι γονείς δεν είναι φιλαράκια με τα παιδιά τους! Είναι (ή πρέπει να είναι φίλοι) αλλά και δάσκαλοι! Και αυτό απαιτεί ακόμα και σημειολογικές πράξεις σεβασμού!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Ελπιζω να κρατησεις την υποσχεση αυτη. Εγω δυστυχως δεν την κρατησα. (εχω μονο μια κορη).
Νικος
Πατέρας και Μάνα ή Δημήτρης και Ελένη????