-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Θα σας άρεσε να έπεφτε κάποιος πάνω στο αμάξι σας κάποια στιγμή που δεν είστε κοντά ή μέσα σ'αυτό και να σας έκανε σοβαρή ζημιά και να μην μπορούσατε να κάνετε τίποτα σ'αυτόν ή να βρείτε το δίκιο σας;
Να σου πω κάτι. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εμένα τουλάχιστον η ηθική μου δεν θα μου επέτρεπε να κάνω κάτι τέτοιο. Αν έκανα ζημιά θα αναγνώριζα τις ευθύνες μου είτε φορούσα πινακίδα είτε όχι.
Από την άλλη να είσαι βέβαιος ότι αυτός που έχει σκοπό να κάνει το παραπάνω θα το κάνει έχει/δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θα σας άρεσε να έπεφτε κάποιος πάνω στο αμάξι σας κάποια στιγμή που δεν είστε κοντά ή μέσα σ'αυτό και να σας έκανε σοβαρή ζημιά και να μην μπορούσατε να κάνετε τίποτα σ'αυτόν ή να βρείτε το δίκιο σας;
Να σου πω κάτι. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εμένα τουλάχιστον η ηθική μου δεν θα μου επέτρεπε να κάνω κάτι τέτοιο. Αν έκανα ζημιά θα αναγνώριζα τις ευθύνες μου είτε φορούσα πινακίδα είτε όχι.
Από την άλλη να είσαι βέβαιος ότι αυτός που έχει σκοπό να κάνει το παραπάνω θα το κάνει έχει/δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας...Δεν αμφισβητώ την εντιμότητά σου!Εξάλλου δεν σε ξέρω! Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.Αφού έφταιξα,θα πλρώσω!
Δεν έχεις άδικο για το τελευταίο αλλά δεν μπορώ να καταπιώ εύκολα τη δικαιολογία που ακού (όχι μόνο από σένα προσωπικά):'δεν είναι δουλειά μου.Αν μου έδινε κάτι το κράτος/αντίστοιχη υπηρεσία...'κ.ο.κ.
Μου φαίνεται σαν 'σταρχιδισμός'.Μπορεί να είμαι εγώ αυτός που δεν καταλαβαίνει το λάθος του. -
Να σας θυμισω σκηνικο που γνωστος μεγαλοδικηγορος καβαλαγε μαντρες γνωστου τηλεοπτικου σταθμου και τον εδειξε η καμερα να φευγει οδηγωντας ενα smart χωρις πινακιδες!
Ακουσατε τιποτα κυρωσεις για το συγκεκριμενο ατομα?
Αν το εκανα εγω η καποιος αλλος απλος πολιτης αυτο, θα ειχε την ιδια αντιμετωπιση?
Ελλαδαρα ρε!
-
Αμ το αλλο που το πας?
Βγαζουν λεει την μια πινακιδα και την βαζουν μεσα για να παρκαρουν οπου βρουν και να μην τους τις αφαιρει η τροχαια!
Την αλλη την πατεντα με τις πεταλουδες η τα παπριβιτς την εχετε δει?
-
Ο χρήστης giorgos_gr έγραψε:
Βγαζουν λεει την μια πινακιδα και την βαζουν μεσα για να παρκαρουν οπου βρουν και να μην τους τις αφαιρει η τροχαια!Το κάνανε κάτι φίλοι μου που νοίκιασαν αμάξι στη Ρόδο και ο αστυνομικός επειδή δεν μπορούσε να τους γράψει,το παράτησε και δεν ασχολήθηκε!Πολύ γέλιο αλλά δεν θα έπρεπε να καλέσει κάποιον να το φορτώσει;Να δω μετά γέλια...
Ωπ!τι κόλπο νέο είναι αυτό;Δε μας λες να γελάσουμε με τις καφρίλες των άλλων;(ή μήπως να κλάψουμε για την κατάσταση στη χώρα μας; )
-
Το θεωρώ μ@λ@κί@ στο κεφάλι που όλοι βλέπουν το να εκτυπώσουν μια πινακίδα και να την βάλουν πάνω στο αμάξι τους ως δικαιολογία για να μην έχουν διακριτικό πάνω στο αμάξι!Συγγνώμη ρε παιδιά...Ποιός ο λόγος γι'αυτή τη μυστικοπάθεια;Λες και κρυβόμαστε...Λες και είμαστε μαλάκες εμείς που έχουμε πινακίδες που λέει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας!Οι δικαιολογίες είναι σαν τους κώλους.Όλοι έχουν από έναν!ΥΓ:Ξέρω ότι έχουν χιλιοειπωθεί όλα αυτά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο μέσος Έλληνας είναι γεμάτος δικαιολογίες για κάθε του λάθος κίνητη.Οι νόμοι είναι για να σταματάνε και να οριοθετούν τους θαρρύς αλλά η συνείδηση και το ήθος είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν από τους κάφρους.(χωρίς παρεξήγηση προς όλους σας)
Ακριβως ετσι ειναι. Δεν κρινω ποιος φταιει **περισσοτερο **- το κρατος που δημιουργησε το προβλημα, οι αρχες που το ανεχονται, ή ο 'σταρχιδιστης' πολιτης που λεει 'αφου με δεχεσαι να κυκλοφορω χωρις πινακιδα, αρα κι εγω δεν εχω καμια υποχρεωση να σου πω ποιος ειμαι'.
Σιγα μην πιστεψω οτι αυτος που δεν εχει πινακιδα ανησυχει το ιδιο μ'εμενα για τα φωτορανταρ! 'Η οτι θα ερθει και θα δωσει ο ιδιος τα στοιχεια του στον τροχονομο που μη μπορωντας να τον γραψει απομακρυνεται απο το παρανομα παρκαρισμενο του αμαξι. Μπροστα μου τις προααλλες ενα τζιποειδες χωρις πινακιδες ξεπαρκαροντας ξηλωσε τον προφυλακτηρα απο παρκαρισμενο αμαξι (προφανως βαριοταν να στριψει το τιμονι του ) και την εκανε 'φαντομας'. Λετε να σταματουσε ο (η) ιδιος(α) οδηγος αν χτυπουσε καποιον περαστικο στις 2 το πρωι;;.... -
Ωπ!τι κόλπο νέο είναι αυτό;Δε μας λες να γελάσουμε με τις καφρίλες των άλλων;(ή μήπως να κλάψουμε για την κατάσταση στη χώρα μας; )
Aντι για τις κλασσικες βιδες εχουν τις γνωστες πεταλουδες!
Η ''μαγκια'' ειναι οτι παρκαρουν οπου βρουν, βγαζουν τις πινακιδες στο λεπτο και τις τοποθετουν στο πορτ-μπαγκαζ!
Καλο?Η δευτερη καφριλα ειναι οτι βαζουν παπριβιτς και δεν μπορεις να ξεβιδωσεις τις πινακιδες!
-
Ακουσον-ακουσον,φταει λεει ο πολιτης επειδη το ανικανο κρατος δεν μπορει να διαθεσει πινακίδες.Με ληγμένα κοτοπουλα τρεφεστε ωρε;;;Μηπως να ζητανε και συγνωμη που πηραν αυτοκινητο οσοι δεν εχουν ακομα πινακίδες;
-
Ο χρήστης giorgos_gr έγραψε:
Η δευτερη καφριλα ειναι οτι βαζουν παπριβιτς και δεν μπορεις να ξεβιδωσεις τις πινακιδες!Μόνο που οι τροχονόμοι τα παίρνουν αν δουν κάτι τέτοιο και θα σου πάρουν τις πινακίδες ακόμα κι αν χρειαστεί να ξηλώσουν και τον προφυλακτήρα μαζί.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η δευτερη καφριλα ειναι οτι βαζουν παπριβιτς και δεν μπορεις να ξεβιδωσεις τις πινακιδες!
Μόνο που οι τροχονόμοι τα παίρνουν αν δουν κάτι τέτοιο και θα σου πάρουν τις πινακίδες ακόμα κι αν χρειαστεί να ξηλώσουν και τον προφυλακτήρα μαζί.
Η και ολόκληρο το αυτοκίνητο (και καλά θα κάνουν) .
ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...