Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...
    • 1
    • 2
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 14 / 19
    Περί αυτοκίνησης
    29
    366
    485
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kouk last edited by

Βρε Gavriil,πραγματικά πιστεύεις ότι μια υπερδύναμη κινείται με βάση το ψήφισμα του ΟΗΕ?
      Ο Σαντάμ ακόμα εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα στην περιοχή και για αυτό είναι εκει.
      Θα δούμε.Ασε να καταλήξει το τι θα συμβεί και κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Στο θέμα μας.
      Αγη,συμφωνώ με τον nass.Στην Ελλάδα μπορούμε να ασχοληθούμε με την τεχνολογία των υπολογιστών,την ρομποτική,τον προγραμματισμό,την τεχνολογία laser και αλλα πολλά.
      Δεν νομίζω (και συμφωνούμε) ότι μπορούμε σαν χώρα να επενδύσουμε τα κολοσιαία κεφάλαια που απαιτούνται,αλλα μπορούμε να αναλάβουμε την δουλειά γιοα ξένα εργοστάσια.Και σιγα σιγά να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία.
      Βαριά βιομηχανία και Ελλάδα είναι πλέον δύο αποκλίνουσες ευθείες που τείνουν στο άπειρο (αυτό το ειπα με ποιητικό τόνο).

Το πρόβλημα για μένα είναι η νοοτροπία του Ελληνα που ξέραμε.Και όμως η νεα γενιά εχει αλλάξει.Απαιτεί.Διεκδικεί.Ειμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.
      Εμείς οι μεγαλύτεροι,δυστυχώς,κουβαλάμε βαρύ φορτίο στην πλάτη μας. Ας προσπαθήσουμε όμως –όπως το κάνουμε- να φτιάξουμε συνθήκες κατάλληλες για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
      Ναι nass,με τέτοιες τοποθετήσεις όπως η δική σου,του Νίκου,του Αγη είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        titsataki last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:

Οταν θα διαβασεις ΗΠΑμερικανικη ιστορια (περνει μερικα χρονια), τοτε ελα να μου ξαναπεις το παραπανω με το χερι στην καρδια.

Όντως... Ιστορία 300-400 χρόνων (να συμπεριλάβουμε και τον καιρό πριν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) απαιτεί μερικά χρόνια να τη μάθεις...

Τότε τι θα'πρεπε να πούμε κι εμείς που έχουμε κάτι δεκάδες χιλιάδες χρόνια παρουσίας, που οι μύθοι μας αναφέρονται σε γεγονότα πριν ακόμα από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος, που υπήρξαμε πρωτοπόροι της ιστοριογραφίας άραγε; Ότι για τη δική μας ιστορία απαιτούνται αιώνες;

το τι πρεπει να κανουμε ειναι να σταματησουμε να κοιταμε το λαμπρο παρελθον και να κοιταξουμε το αβεβαιο μελλον.
        να παυσουμε να οριωμαστε για το τι εγινε στο παρελθον
        και επισης να παυσουμε να βρισκουμε αιτιες για το τι εγινε στο παρελθον και να τις χρησιμοποιουμε σαν δικαιολογιες για το παρον και το μελλον.

Ν.

• S
          skullone last edited by

Από το παρελθόν και το παρόν πρέπει να διδασκόμαστε για το μέλλον. Όμως... Η ανθρωπότητα έδειξε πως, ως τώρα, ποτέ δεν το εφήρμοσε. Να δω ΠΟΤΕ θα το κάνουμε επιτέλους. Είδαμε ως τώρα πού μας οδήγησε η νοοτροπία του ραγιαδισμού και της αρπακόλλας. Θα αποφασίσουμε επιτέλους να την εγκαταλείψουμε;

• W
            wantone last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:

Epanalambanw ka8e polemos einai lypiro kai prepei na apofeygetai alla den pernane ola apo to xeri mas.

ΚΡΙΜΑ
            Τα λόγια σου μόνο θλίψη μου προκαλούν. Το να απαξιώνεις τον εαυτό σου ως σκεπτόμενο και ενεργό πολίτη είναι δικαίωμά σου. Σε παρακαλώ όμως (και σε προσωπικό επίπεδο αν θες) να μην καλείς και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Dil. esy ti 8a kaneis san skeptomenos kai energos politis, h ti perissotero kaneis apo mena se ayti tin periptwsi?

• W
              wantone last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:

(Πίσω στο αρχικό εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα που έθιξε ο agisd)

Καταρχήν, και απευθύνομαι στον gavriil1, το να αναφέρει κανείς πως κάποιοι από τους λόγους της καθυστέρησης της Ελλάδας είναι ιστορικοί δεν αποτελεί 'φτηνή δικαιολογία' αλλά αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Οταν η Ευρώπη είχε Αναγέννηση και Διαφωτισμό, στην Ελλάδα είχαμε Οθωμανική Αυτοκρατορία Οταν η Ευρώπη είχε ανασυγκρότηση μετά τον 1ο μεγάλο πόλεμο, εμείς είχαμε Μικρασίες, δικτατορίες και διχασμούς Οταν η Ευρώπη είχε ανασυγκρότηση μετά το 2ο μεγάλο πόλεμο, εμείς είχαμε εμφύλιους και extra δικτατορίες και διχασμούς Οπότε κάποια καθυστέρηση είναι σίγουρα αναμενόμενη, και ήδη έχει καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό (ήταν η Ελλάδα 'Ευρώπη' το '50 ?). Και βέβαια, το να συγκρίνουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με αυτά της Ελλάδας είναι τελείως αδόκιμο, άλλες ιστορικές περιστάσεις, άλλη τάξη μεγέθους, καμία σχέση!

Αυτό στο οποίο έχει δίκιο ο gavriil1 είναι πως, με την εξαίρεση των 400 χρόνων υπό τους Οθωμανούς, για όλα τα άλλα λίγο-πολύ το ξερό μας το κεφάλι φταίει. Εδώ μπαίνουν οι 'άνθρωποι' ως παράγοντας που έθεσε ο gavriil1. Δεν το έθεσε κομψά (δεν είναι το ισχυρό του σημείο ) αλλά η αλήθεια είναι πως έχει δίκιο, η περίφημη 'Ελληνική νοοτροπία' φταίει για πολλά δεινά.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.

Ενα σίγουρο: να πάψουμε να περιμένουμε κατεύθυνση από τις όποιες κυβερνήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι κυβερνήσεις ακολουθούν τους πολίτες και όχι αντίστροφα. Πρέπει να εστιάσουμε ο καθένας σε γνήσια ατομική προσφορά στον τομέα του -και εδώ ο gavriil1 είναι 100% άδικος όταν μας βάζει όλους τους Ελληνες στο ίδιο καζάνι, ξέρω πολλούς Ελληνες που αθόρυβα προσπαθούν για το καλύτερο και είναι κορυφαίοι στο είδος τους στην Ευρώπη (δεν εννοώ εμένα, ε! ). Απλά δεν έχουν ακόμα (εκτός ορισμένων θαυμάσιων αθλητών) την 'κρίσιμη μάζα' που θα τους επιτρέψει να φανούν μέσα στο γενικό 'χαμό'. Η συλλογική πρόοδος αναγκαστικά ακολουθεί.

Ενα δεύτερο: να εκμεταλλευθούμε τα θετικά της 'Ελληνικής νοοτροπίας'. Ευρύτητα πνεύματος, ευστροφία και φαντασία, αυτή η 'τρέλλα' και η 'μαγκιά' (που κακώς παρεξήγησε ο gavriil1, ήταν προφανές τι εννοούσε ο AlfaRomeo) που είναι 'make or break' (να τα Αγγλικά ) να την κάνουμε επιτέλους 'make'. Ομολογώ όμως πως δεν ξέρω πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και άρα είναι περισσότερο ευχή παρά πρόταση.

Ενα τρίτο: να είμαστε ρεαλιστές σε σχέση με το τι μπορεί να επιτευχθεί. Ασχετα από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, επιμένω πως το τρένο της βαριάς βιομηχανίας έχει ουσιαστικά χαθεί στην Ελλάδα και πως μια επένδυση σε αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα δεν θα είναι επικερδής, αλλιώς, πολύ απλά, σε καπιταλιστική οικονομία ζούμε, κάποιος θα την είχε κάνει (ή θα 'ζούσαν' οι παλιές). Πρέπει να εστιάσουμε σε πράγματα που γίνονται, όπως η ανταγωνιστικότητα σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Και στον τομέα αυτό γίνονται σιγά-σιγά βήματα.

Και ένα τελευταίο: να γίνουμε περισσότερο υπομονετικοί. Δεκαετίες προβλημάτων πίσω μας, μια γενιά γαλουχημένη στα προβλήματα αυτά ακόμα στην εξουσία, δεν ξεπερνιώνται σε 1-2 χρόνια. Αλλά ας έχουμε το βλέμα μας στο μέλλον για να ξεπερνάμε τους όποιους τριγμούς του παρόντος (πως τα μεγάλα 'δεκάρια' στο ποδόσφαιρο δεν κοιτάνε τη μπάλα αλλά τον επιθετικό 20 μέτρα μακριά ? πως οι μεγάλοι πιλότοι βλέπουν 3 στροφές μπροστά ? Ετσι).

Είμαι αισιόδοξος

To olo noima toy 8ematos einai oti 8a prepei na stamatisoume na asxoloumaste peri anemwn kai ydatwn kai na prospa8isoyme na kalyterepsoume tin ka8imerini mas zwi kanontas merika apla pragmata:

P.x. Synexizontas na epekteinoume to metro
              Beltiwnontas kai megalwnontas to diktyo twn aytokinitodromwn.
              Stamaziontas na xtizoyne kai na anoigoyn kai alla panepistimia kai ktiria alla na beltiwnoume ayta pou exoyme.

As arxisei epitelous to kratos na ftiaxnei a3iopreph ktiria gia na stegasei tis dimosiew ypiresies tou klp

Λιγακι αποκεντρωση καλο θα κανει επισης. Δεν χρειαζονται ολες οι υπηρεσιες να ειναι μεσα στο μεγαλο δακτυλιο. Επισης να δωσουν μερικα 'ιncentives' σε ιδιοκτητες μαγαζιων και εταιριων να μετακομισουν και να χτισουν εμπορικα κεντρα εκτος κεντρου. Και να εχουν μερικα παρκινγκ και να εχουν και το μετρο και τα λεωφορεια να πηγαινουν εκει.

Νικος

Genika h Ellada 8elei anadiorganwsi, alla o kosmos einai blepeis demenos me ta toubla kai den ta allazei eykola...

• W
                wantone last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                Βρε Gavriil,πραγματικά πιστεύεις ότι μια υπερδύναμη κινείται με βάση το ψήφισμα του ΟΗΕ?
                Ο Σαντάμ ακόμα εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα στην περιοχή και για αυτό είναι εκει.
                Θα δούμε.Ασε να καταλήξει το τι θα συμβεί και κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Στο θέμα μας.
                Αγη,συμφωνώ με τον nass.Στην Ελλάδα μπορούμε να ασχοληθούμε με την τεχνολογία των υπολογιστών,την ρομποτική,τον προγραμματισμό,την τεχνολογία laser και αλλα πολλά.
                Δεν νομίζω (και συμφωνούμε) ότι μπορούμε σαν χώρα να επενδύσουμε τα κολοσιαία κεφάλαια που απαιτούνται,αλλα μπορούμε να αναλάβουμε την δουλειά γιοα ξένα εργοστάσια.Και σιγα σιγά να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία.
                Βαριά βιομηχανία και Ελλάδα είναι πλέον δύο αποκλίνουσες ευθείες που τείνουν στο άπειρο (αυτό το ειπα με ποιητικό τόνο).

Το πρόβλημα για μένα είναι η νοοτροπία του Ελληνα που ξέραμε.Και όμως η νεα γενιά εχει αλλάξει.Απαιτεί.Διεκδικεί.Ειμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.
                Εμείς οι μεγαλύτεροι,δυστυχώς,κουβαλάμε βαρύ φορτίο στην πλάτη μας. Ας προσπαθήσουμε όμως –όπως το κάνουμε- να φτιάξουμε συνθήκες κατάλληλες για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
                Ναι nass,με τέτοιες τοποθετήσεις όπως η δική σου,του Νίκου,του Αγη είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!

Egw diafonw me ayto kai pisteyw oti emeis eimaste paradeigma oti kai oi Ellines mporei na leitourgisoyn diaforetika apo pleyras nootropias. Otan eimouna stin Ellada leitourgoysa kai egw opws oloi oi Ellines. Otan bgika e3w kai eida pws doyleyoyn edw se ligo xroniko diastima (6 mines-2 xronia) pira ta kala stoixeia tous tin zwis ergasias kai episis kratisa kai tin Ellinikotita ths ka8imerinis proswpikis zwis. Ligo ekpaideysi kai ligo anoixto mialo xreiazetai pou oi Ellines exoyn poly.

Kyriws anoixto mialo se kainouria pragmata kai paradoxi oti den ta 3eroume ola kai den eimaste kalyteroi. Etsi beltiwnetai kapoios.

• S
                  saxogus2 last edited by

Όπως έχω ξαναπεί εάν δεν υπήρχαν οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να τις εφεύρουμε για να 'ξεπλένουμε' τις αμαρτίες μας.Το θέμα δεν είναι να γίνουμε εθνικιστές,διηγώντας ιστοριούλες με κατορθώματα των προγόνων μας για να πουλάμε μούρη του στύλ '...ξέρεις ποιος είμαι εγώ,ρε!',η ουσία είναι να μαθαίνουμε από την Ιστορία για να δημιουργούμε το μέλλον.
                  Παρόλα αυτά είναι αρκετά τα άτομα που κομπάζουν οτι ξέρουν την Ιστορία του τόπου τους και κατά ένα παράξενο τρόπο νιώθουν υπερηφάνια που είναι οι συνεχιστές..........κολοκύθια με τη ρίγανη Κύριοι!!!
                  (Από το 1821 έως και σήμερα έχουμε 3 εμφυλίους,3 δικτατορίες,2 άδικες σφαγές στρατιωτών,ξένες ηγεμονίες,και ένα κράτος πρώτο στη διαφθορά)

Ποιος είναι ο υπερήφανος Έλληνας?Αυτός που πνίγεται από τις βροχές,πέφτει σε λακούβες,χάνει τα λίγα του λεφτά στο χρηματηστήριο,τσακώνετε για τις Βισσοβανδήδες,κάνει τον Ευαγγελάτο μεντορά του και το βράδυ σαν να μην τρέχει τίποτα ψάχνει για πρώτο τραπέζι πίστα σε μεγάλο μαγαζί.Ακόμα κι όταν έρθει η ώρα να ρίξει ένα χαρτάκι κάθε 4 χρόνια μέσα σ'ενα κουτάκι ,ξυπνά μέσα του η κουτοπονηριά του Ελληνάρα,ας βολευτώ εγώ και οι άλλοι να παν να πνιγούν(ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΠΑΘΑ 'ΕΥΑΓΕΛΙΟ')

Όσον αφορά τις Η.Π.Α. το θέμα είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο(ρωτήστε τους μαύρους κι'όχι έγχρωμους γΑΒΡΙΛΑΚΟ,τους Ινδιάνους και τους κατοίκους των 150 περίπου χωρών που έχουν δεχθεί επιθέσεις απο το 1947).
                  Αλλά καλό είναι να κοιτάμε πρώτα τη δικια μας 'καμπούρα'

ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ,ΚΥΡΙΟΙ

• C
                    castor last edited by

Τα πάντα είναι business !!! Και εφ'όσον συνεχίζετε take an explanation....

• G
                      gavriil1 last edited by

Ο χρήστης sotiris έγραψε:
                      Ο θυμός σε μια προσβολή είναι φυσικό επακόλουθο Νίκο, η οργισμένη αντίδραση είναι φυσικό επακόλουθο αν και δεν πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέσο για να αναδειχτούν οι απόψεις σου όσο σωστές κι αν είναι.

Οσο για τις 'εκρήξεις αντιαμερικανισμού' όπως τις ονομάζεις πάντα έχουν ως εναυσμα την ανθελληνική προπαγάνδα του gavriil.
                      Εσένα προσωπικά δεν σε κατατάσω με τον gavriil αρκετές φορές γράφεις με την λογική αλλά έχεις παρασυρθεί επίσης αρκετές φορές αντιδρώντας απότομα και θυμό. Εγώ θα σε ήθελα σύμμαχο καθώς εσύ αποτελείς αντιπρόσωπό μας στις ηπα.

Φιλικά Σωτήρης

Εαν νομιζεις οτι ειμαι Ανθελληνας Σωτηρη, δεν εχεις καταλαβει ουτε ενα απο τα ποστ μου εδω. Δεν εχεις ιδεα τι διαβαζεις οσον αφορα τα μυνηματα μου. Μαλιστα, αυτο, ειναι τρανη αποδειξη του οτι ΕΣΥ εχεις προβλημα με 'θυμο', για να γραψεις κατι τετοιο. Διοτι εγω δεν εχω γραψει ουτε ενα ποστ σε αυτο το θρεντ με θυμο.

Δεν θυμωνω τοσο ευκολα.

• G
                        gavriil1 last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
                        Ρίξε μία ματιά Γαβριήλ στα υπόλοιπα threads του forum και θα δεις πώς οι 'ημεδαποί' όχι μόνο παραδέχονται τα κακώς κείμενα της χώρας τους, αλλά και τα καταδεικνύουν όπως μπορούν. Κάτι που δεν έχω δει να γίνεται όταν θίγονται τα κακώς κείμενα του 'εξωτερικού'. Ούτε καν ως απλή παραδοχή: π.χ. 'ναι ρε παιδιά, είναι μαλακία να επιτρέπεται η χορήγηση Πρόζακ σε παιδιά 7 ετών και το κράτος μας κάνει τα στραβά μάτια στη χρήση αντικαταθλιπτικών από παιδιά 12 ετών' (κάτι το οποίο νομιμοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ)

Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχθω λαθη που γινοντε στις ΗΠΑ. Ποτε δεν ειπα οτι οι ΗΠΑ ειναι το τελειο κρατος. Δεν υπαρχει κρατος χωρις τα 'κακως κειμενα'. Αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα εδω ομως.

• S
                          syele last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:
                          Λιγακι αποκεντρωση καλο θα κανει επισης. Δεν χρειαζονται ολες οι υπηρεσιες να ειναι μεσα στο μεγαλο δακτυλιο. Επισης να δωσουν μερικα 'ιncentives' σε ιδιοκτητες μαγαζιων και εταιριων να μετακομισουν και να χτισουν εμπορικα κεντρα εκτος κεντρου. Και να εχουν μερικα παρκινγκ και να εχουν και το μετρο και τα λεωφορεια να πηγαινουν εκει.

Νικος

Μπας και λύσουμε και το άλλο σοβαρό θέμα μας. Το κυκλοφοριακό. Αλλά θα μου πεις ότι κι αυτό είναι μέρος ενός συνολικού προβλήματος που προσπαθούμε να λύσουμε.

• W
                            wantone last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Νικος

Μπας και λύσουμε και το άλλο σοβαρό θέμα μας. Το κυκλοφοριακό. Αλλά θα μου πεις ότι κι αυτό είναι μέρος ενός συνολικού προβλήματος που προσπαθούμε να λύσουμε.

Xreiazetai anadianomi tis gis. Omos einai eykaria na ginei ayto konta sto neo aerodromio.

• S
                              syele last edited by

Ο χρήστης agisd έγραψε:

Νικος

Xreiazetai anadianomi tis gis. Omos einai eykaria na ginei ayto konta sto neo aerodromio.

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή κάτι τέτοιο. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατρέψουμε περιοχές που κυρίως αποτελούν μέρη διακοπών σε προέκταση της Αθήνας (αρχικά) και σε Αθήνα (στο μέλλον).
                              Ήδη περιοχές όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος αρχίζουν να ξεφεύγουν. Θα είναι το απόλυτο κρίμα

• W
                                wantone last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Νικος

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή κάτι τέτοιο. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατρέψουμε περιοχές που κυρίως αποτελούν μέρη διακοπών σε προέκταση της Αθήνας (αρχικά) και σε Αθήνα (στο μέλλον).
                                Ήδη περιοχές όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος αρχίζουν να ξεφεύγουν. Θα είναι το απόλυτο κρίμα

Simasia exei na pername kala. Kai to Xalandri htan topos diakopwn otan megalwne o Kabathas (mono 8 xiliometra apo tin A8ina). H A8ina prepei na megalwsei gia na min eimaste o enas panw ston allo. Pros to aerodromio einai mia lysi (oloi etsi kanoun). Episis gyrw apo to megaro tou OTE sto Marousi 8a prepei na einai allos enas polos, kai meta oti meinei sto Kentro kai episis teleftaios polos o Peiraias (poy mou aresei kalytera san business location).

• S
                                  sotiris last edited by

Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:

Ο θυμός σε μια προσβολή είναι φυσικό επακόλουθο Νίκο, η οργισμένη αντίδραση είναι φυσικό επακόλουθο αν και δεν πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέσο για να αναδειχτούν οι απόψεις σου όσο σωστές κι αν είναι.

Οσο για τις 'εκρήξεις αντιαμερικανισμού' όπως τις ονομάζεις πάντα έχουν ως εναυσμα την ανθελληνική προπαγάνδα του gavriil.
                                  Εσένα προσωπικά δεν σε κατατάσω με τον gavriil αρκετές φορές γράφεις με την λογική αλλά έχεις παρασυρθεί επίσης αρκετές φορές αντιδρώντας απότομα και θυμό. Εγώ θα σε ήθελα σύμμαχο καθώς εσύ αποτελείς αντιπρόσωπό μας στις ηπα.

Φιλικά Σωτήρης

Εαν νομιζεις οτι ειμαι Ανθελληνας Σωτηρη, δεν εχεις καταλαβει ουτε ενα απο τα ποστ μου εδω. Δεν εχεις ιδεα τι διαβαζεις οσον αφορα τα μυνηματα μου. Μαλιστα, αυτο, ειναι τρανη αποδειξη του οτι ΕΣΥ εχεις προβλημα με 'θυμο', για να γραψεις κατι τετοιο. Διοτι εγω δεν εχω γραψει ουτε ενα ποστ σε αυτο το θρεντ με θυμο.

Δεν θυμωνω τοσο ευκολα.

'Οπως πάντα πάλι δεν σε καταλάβαμε, μόλις ευκαιρήσω λίγο θα σου απαντήσω πιο αναλυτικά για την ανθελληνικότητά σου, όσον αφορά το σχόλιο σου περί θυμού δεν θα μπορούσες να είσαι πιο λάθος, έχω σταματήσει να θυμώνω εύκολα πολύ καιρό πριν. Επίσης ότι κι αν είπα και ότι κι αν πω δεν κρύβουν κακία, καυστικότητα ναι, κακία όχι. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ. Τα λέμε

• S
                                    sotiris last edited by

Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη...

Από σένα μάλλον σαν κοπλιμέντο θα το πάρω, αλλά για χάρη της αντιπαράθεσης θα προσθέσω,

: Την ηγεμονία του πολιτισμού της ανθρωπότητας την έχει αναμφισβήτητα το Έθνος των Ελλήνων

ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ

Βιλαμοβιτς ετσι? Τι λες ρε συ? Βιλαμοβιτς ε?

Ε τί να κάνουμε εμείς έχουμε ανθρώπους να επικαλεστούμε ώς υπεράσπισή μας στη λάσπη

Εχω και εγω την γατα μου. Εκεινη να δεις σοφα που λεει. Αλλα δεν σου τα λεω ομως οπως βλεπεις. Βλεπεις....'δεν πιστευω οτι ακουω'.

Πρέπει να συναγωνίζεστε στη σοφία με τη γάτα σου.
                                    Φυσικά δεν θα πιστέψεις κάτι που καταρίπτει τις θεωρίες σου (γενικά μιλάω)

• S
                                      sotiris last edited by

Εσύ έχεις την πολυτέλεια να τα βλέπεις ως δικαιολογίες, εμείς πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες με μεγαλύτερη από όλες την νοοτροπία του ραγιά με την απύθμενη ξενολαγνεία.

Αυτο ειναι ολο το νοημα μου. Οτι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι πληρωνεται. Και αυτο κατασκευασμενη δικαιολογια. Το οτι πρεπει να πληρωσεις τα παλια ειναι σιγουρο. Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ειναι οφθαλμοφανες οτι στην Ελλαδα ψαχνεται δικαιολογιες για να μην πληρωσεται για να πατε παρακατω.Το οτι θελει θυσιες ειναι σιγουρο. Αυτες εκαναν αλλοι λαοι δεκαετιες τωρα και γιαυτο ειδαν αποτελεσματα αργοτερα. Εκεινο ειναι το κυριο σημειο. Η πληρωμη και οι θυσιες. .

Δεν υπαινίσσομαι ότι τα δεινά του λαού μου δινουν συγχωροχάρτι σε ότι στραβό υπάρχει σε αυτήν τη χώρα, επισημαίνω τις δυσκολίες που συναντήσαμε και αποτέλεσαν εμπόδιο στην ομαλή ανάπτυξη της χώρας. Όμως σύμφωνα με την λογική σου μπορείς να κατηγορήσεις ένα φτωχό πεινασμένο βασανισμένο παιδί γιατί δεν είναι καθαρό με καλούς τρόπους.

Ψηφιζοντας τον ανικανο πολιτικο επηδει υποσχεται περισσοτερα, ειναι ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Μετα, αναρωτωμενος, γιατι εγινε κατι τετοιο αργοτερα, ειναι απλα, αφελης συμπεριφορα.

δεν μας περιγράφεις στο σύνολο, όχι ότι έχεις άδικο σε αυτό, αλλά αυτό είναι το κόλπο σου επισημαίνεις μια αλήθεια και πιανόμενος απ'αυτήν προσπαθείς να ισοπεδώσεις τα πάντα. Πάντως στις επόμενες εκλογές ευελπιστώ να ανέβει σημαντικά και το τρίτο κόμμα σε δύναμη (οχι το ΚΚΕ)

Α μια στιγμη. Κατσε να σε βοηθησω. Οι ΗΠΑ παλι το παραδειγμα εδω φυσικα.

Για τις ΗΠΑ:

Το χρημα απο τον ουρανο επεσε
                                      Η στρατιωτικη μηχανη τους την δωρησαν
                                      Η διπλωματικη ικανοτητα την βρηκαν στον δρομο
                                      Αλλοι δουλευουν για αυτους καθε μερα που περναει
                                      Τους ουρανοξυστες οι Ελληνες τους εχτισαν και οι ΗΠΑμερικανοι κοιταζαν
                                      Το οδικο δυκτιο το εχτισαν οι Αφρικανοι
                                      Το Χαρβαντ το εφτιαξαν οι Αριανοι
                                      Το Ψωμι τους το κλεβουν απο ΟΛΟΥΣ τους αλλους και μετα τους εκτελουν.
                                      Στο φεγγαρι δεν πηγαν ποτε, ηταν κινηματογραφημενο
                                      Το Star Wars προγραμα ειναι μονο μια ταινια και ολα τα αλλα ειναι παραμυθια
                                      ΜΟνο οι Ελληνες ξερουν λογο αρχαιας Ελλαδας και μονο...Ωπα παρασυρθηκα εδω.
                                      Τα καλα νοσοκομια επισης επεσαν απο τον ουρανο
                                      Ασε τα νοσοκομια, οι Γιατροι ειρθαν απο την Ινδια και τους κρατανε εδω με τις χειροπεδες και τον γιακα
                                      Οι φαρμακευτηκες εταιριες βρισκουν ολα αυτα τα φαρμακα που χρισημοποιουν εκκατομυρια Ελληνες στον δρομο. Οχι σε ΗΑΠμερικανικους δρομους by the way.
                                      Οι αυτοκινητοβιομηχανιες επισης βρεθηκαν στην αλλη πλευρα του βουνου, οπου Ευρωπαιοι ζουσαν
                                      Α, η Οπελ ειναι Γερμανικη εταιρια, οπως και η Φορντ. Η Βολβο ειναι Σουηδικη οπως και η Σααμπ. Η Βοξουλ ειναι Αγγλικη και η Χολντεν Αυστραλεζικη

ΟΛΑ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ, ΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΤΟΙΜΑ.

Μια ειναι η Ελλαδα.

Ναι μπράβο σας, τα δεινά που περάσατε σαν λαός περιγράφονται απο αυτά που έγραψες, άρε gavriil πολύ πλάκα έχεις.

Οταν θα διαβασεις ΗΠΑμερικανικη ιστορια (περνει μερικα χρονια), τοτε ελα να μου ξαναπεις το παραπανω με το χερι στην καρδια.

αρε gavriil με τα ανέκδοτά σου

• S
                                        sotiris last edited by

Ο χρήστης agisd έγραψε:

Mallon nass einai perissotero den exoyme ti na kanoyme sthn ka8imerini mas zwi kai asxoloymaste me to Iraq (eukairia na bgoume se kammia diadilwsi na pai3oume kai ligo 3ylo).

Οχι ρε συ, δεν είναι έτσι! Τι νομίζεις, πως ο Ελληνας έχει λύσει όλα του τα προβλήματα και δεν έχει τι να κάνει ? Μεγάλο λάθος! Αλλά ξέρουμε πως ένας πόλεμος στο Ιράκ σίγουρα θα μας πάει όλους πίσω. Και επίσης γιατί δεν έχουμε ακόμα πειστεί πως πρέπει να γίνει.

Erwtisi, aytoi asxoli8ikan mazi mas otan egine h isboli stin Kypro h otan h Tourkia mas apeilei sto Aigaio (Imia, parabiaseis, pilotoi mas poy xanontai me tis dekades)?

Πρώτον, δεν έχουν ιδέα. Τι νομίζεις, πως η ενημέρωση εκεί είναι όπως σε εμάς ? Δεύτερον, μιλάμε για τελείως διαφορετικές κλίμακες (ένα επεισόδιο στα Ιμια με έναν 'παγκόσμιο', από την άποψη της απήχησης, πόλεμο ?) Τρίτον, δες πόσο μας 'ζόρισε' ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ (8 χρόνια, εκατομμύρια νεκροί) Καθόλου ε? Διότι δεν είχαμε ανάμιξη. Ενώ αυτός που έρχεται μας αφορά διότι πχ. θα επηρεάσει την οικονομία μας και τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Erwtisi 2, eixe kammia epiptwsi se mas o polemos sto Afganistan h kai autos stin Giougkoslavia?

Για το Αφγανιστάν, βλέπε παραπάνω. Εξάλλου όπως είδες κανείς δεν έφερε ουσιαστική αντίρρηση στα του Αφγανιστάν, παρότι ήταν εξίσου επέμβαση στα εσωτερικά άλλης χώρας, διότι υπήρχε λόγος (9-11, άσχετα που ο Λάντεν έγινε καπνός, το οποίο είναι, όσο να 'ναι, μια ήττα των ΗΠΑ, που ίσως να παίζει ρόλο στο τι γίνεται τώρα).

Οσο για τη Γιουγκοσλαβία, και μας επηρέασε, και μας επηρεάζει, και ασχοληθήκαμε πολύ με αυτήν (τουλάχιστον όσο και με το Ιράκ).

Oso kai na toys loipame toys katoikoys toy Iraq se periptwsi Amerikanikis epi8esis gia mena einai poio shmantiko na koita3oyme na boi8isoyme toys dikoys mas an8rwpoys poy polloi exoyn problimata, oikonomika ygeias klp, paidia se orfanotrofia ...

Αυτό είναι εσωστρέφεια. Οχι πως δεν πρέπει να μας νοιάζει το 'σπίτι' μας, αλλά και η 'γειτονιά' μας έχει σημασία.

To anti8eto pisteuw epeidei exei problimata kai barietai/den mporei/ niw8ei pnigmenos asxoleitai me to Iraq.

Dil. pws 8a mas epireasei enas symbatikos polemos sto Iraq? Kai pws mas epirease aytos stin Gioygkoslavia? Oli tin dekaetia toy 90 den eixe kammia diafora gia mas mono gia toys dysmiroys toys Gioygkoslaboys eixe.

Se ti akribws mas zorise o polemos Iran-Iraq, den 8ymamai na zoristikame ka8olou, isws mono otan ka8omaste stoys kanapedes kai blepame stin tileorasi toys amoiroys na pe8ainoyn me tis xiliades.

Den einai ka8olou eswstrefia file moy, apla o ka8enas exei tis protaireotites toys kai mena h oikogeneia mou kai oi dikoi moy an8rwpoi einai oi prwtoi stin lista. Gi'ayto anoi3a kai ayto to 8rent. Oxi gia na diadilwsw enantion toy polemoy sto Iraq.

Epanalambanw ka8e polemos einai lypiro kai prepei na apofeygetai alla den pernane ola apo to xeri mas.

Φίλε Αγη παρατήρησε πως οι δυνατοί του πλανήτη τα τελευταία χρόνια επιβάλλουν μεθοδικά την τάξη εξοντώνοντας έναν έναν τους αντιπάλλους τους. Ελπίζω να αναγνωρίζεις ότι αυτές οι επεμβάσεις έχουν σαν αφετηρία το συμφέρον και όχι το δίκαιο. Αν ναι παρατήρησε που αλλού ενδέχεται να έχουν συμφέροντα, ο ίδιος ο Burns είπε σε τηλεοπτική του δήλωση ότι οι άσχημες σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας οφείλονται στα πετρέλαια του Αιγαίου. Μάντεψε ποιο πρόβλημα θα λυθεί μετά το Κυπριακό? Του Αιγαίου. Δεν πρέπει να αντιδρoυμε μόνο όταν ο εχθρός είναι προ των πυλών αλλά να ενεργούμε νωρίτερα και μην κοιτάμε μόνο τη ζωούλα μας (μακάρι να είχαμε αυτή την πολυτέλεια).

Το έχω αναφέρει ξανά, η λέξη idiot ξέρεις από που προέρχεται?
                                        Απο την αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν την λέξη **ιδιώτης **περιφρονητικά για να περιγράψουν αυτόν που δεν ασχολούνταν με τα κοινά.

Φιλικα Σωτήρης

• S
                                          skullone last edited by

Άγη, το σύνθημα για την εισβολή στην Κύπρο το έδωσε ο Henry Kissinger. Μάντεψε τι θέση κατείχε τότε στην ΗΠΑμερικανική κυβέρνηση...

• T
                                            titsataki last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
                                            Άγη, το σύνθημα για την εισβολή στην Κύπρο το έδωσε ο Henry Kissinger. Μάντεψε τι θέση κατείχε τότε στην ΗΠΑμερικανική κυβέρνηση...

Καλα αυτη την Κυπρο ασε. Εμεις οι ελληνες την σκα$%σαμε. Με κλασσικους μαλ&^ες που θελαν να τη σωσουν και κοιταξτε την τωρα. Μας φταινε οι Αμερικανοι αλλα ελληνες ηταν που τα κανανε σκ%τα. Δυστυχως.

Και αν περιμενεις οι Τουρκοι να θελανε πολυ για να μπουνε μεσα ο Χενρυ ηταν το τελικο οκ. Πότε εχουμε δει τους Τουρκους να κολωνουν για να αρπαξουν εδαφη.

Νικος

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17