-
Παιδιά, πριν διαβάσετε παρακάτω, κοιτάξτε στη σελίδα 9 του ένθετου '0-100-0' που συνοδεύει το τεύχος Ιανουαρίου 2005 των 4Τ. Διαβάστε τη διαφήμιση.
Σε λίγες μέρες περιμένω να παραλάβω ένα καινούριο VW Golf V 1.6 FSi.
Είναι γνωστό ότι από τα μεγαλύτερα 'μειονεκτήματα' οτυ μοντέλου αυτού είναι η έντονη καθυστέρηση που έχει το ηλεκτρονικό του γκάζι. Διαβάζοντας λοιπόν τη συγκεκριμένη διαφήμιση, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες...Καταρχήν, γνωρίζοντας περίπου πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου (σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός), ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο εξάρτημα. Μήπως είναι απάτη; Γενικά πάντως ο 'boulekos' είναι γνωστό όνομα στην πιάτσα...
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσε να με διαφωτίσει κανείς πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Μήπως τίθεται θέμα αξιοπιστίας; Μήπως μεγαλώσει η κατανάλωση (για τεχνικούς λόγους, όχι λόγω δικής μου συμπεριφοράς); Έχει τοποθετήσει κανείς το συγκεκριμένο εξάρτημα στο αυτοκίνητό του;
Κάθε περαιτέρω πληροφορία θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Είναι κρίμα να έχουν τέτοια αίσθηση τα καινούρια αυτοκίνητα...
Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση: πχ η BMW 318 Ci (2.0) του 2004 που οδηγεί ο πατέρας μου έχει απόκριση στο γκάζι ειλικρινά καλύτερη και από καρμπυρατέρ...ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν έχει ξαναδημοσιευθεί θέμα για το συγκεκριμένο βελτιωτικό εξάρτημα, αλλά έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Παιδιά, πριν διαβάσετε παρακάτω, κοιτάξτε στη σελίδα 9 του ένθετου '0-100-0' που συνοδεύει το τεύχος Ιανουαρίου 2005 των 4Τ. Διαβάστε τη διαφήμιση.
Είναι γνωστό ότι από τα μεγαλύτερα 'μειονεκτήματα' οτυ μοντέλου αυτού είναι η έντονη καθυστέρηση που έχει το ηλεκτρονικό του γκάζι. Διαβάζοντας λοιπόν τη συγκεκριμένη διαφήμιση, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες...Καταρχήν, γνωρίζοντας περίπου πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου (σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός), ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο εξάρτημα. Μήπως είναι απάτη; Γενικά πάντως ο 'boulekos' είναι γνωστό όνομα στην πιάτσα...
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσε να με διαφωτίσει κανείς πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Μήπως τίθεται θέμα αξιοπιστίας; Μήπως μεγαλώσει η κατανάλωση (για τεχνικούς λόγους, όχι λόγω δικής μου συμπεριφοράς); Έχει τοποθετήσει κανείς το συγκεκριμένο εξάρτημα στο αυτοκίνητό του;
Κάθε περαιτέρω πληροφορία θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Είναι κρίμα να έχουν τέτοια αίσθηση τα καινούρια αυτοκίνητα...
Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση: πχ η BMW 318 Ci (2.0) του 2004 που οδηγεί ο πατέρας μου έχει απόκριση στο γκάζι ειλικρινά καλύτερη και από καρμπυρατέρ...ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν έχει ξαναδημοσιευθεί θέμα για το συγκεκριμένο βελτιωτικό εξάρτημα, αλλά έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Να υποθεσω οτι αναφερεσαι στον επιταχυντη σηματος ηλ/κης πεταλουδας; Αν ναι, ειχα γραψει σε αλλο θεμα οτι το ειχε δοκιμασει το Faster σε Ibiza με πολυ καλα αποτελεσματα..
-
Ναι, το λέει 'Sprint Booster'. Γνωρίζεις πώς ακριβώς δουλεύει; Κανένα λινκ;
Κανένας άλλος ρε παιδιά;;
-
Ξεγελαει τον εγκεφαλο και δινει παραπανω στροφές,σε μερικους το κανει και στο ρελαντί Ακρως επικίνδυνο από καθε αποψη, αν θελεις την γνωμη μου, και πανάκριβο.
-
.........αυξανει ομως την καταναλωση...... προσοχηηηηη
-
Ο χρήστης aris2604 έγραψε:
.........αυξανει ομως την καταναλωση...... προσοχηηηηηΈχει ξανασυζητηθεί και σε άλλα topic. Ψάξ'το λίγο. Επειδή το έχω τεστάρει το sprint booster αυξάνει την κατανάλωση το πολύ 1 λίτρο στα 100χλμ.
-
δες εδω: http://www.skodaclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1752&postdays=0&postorder=asc&start=0
η αυξηση της καταναλωσης μαλλον δεν ξεπερναει το 5% και αυτο μεσα στην πολη (πατα-ασε)
επισης καποιος φιλος μου με octy 1.6 fsi δηλωνει ευχαριστημενος,
και το link εχει και 1-2 πληροφοριες ακομα.. -
Αν χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση θα βρει και άλλα θέματα παρόμοια που το έχουμε συζητήσει και έχουν γραφεί καλές γνώμες από χρήστες του συστήματος. Οι κατασκευαστές για να πιάσουν τα όρια εκπομπής ρύπων κάνουν την απόκριση στο γκάζι ποιο νωχελική. Αυτό έρχεται να αλλάξει αλλάζοντας ουσιαστικά την αίσθηση που σου δίνει και τίποτα παραπάνω. Αντί να πατάς τέρμα το γκάζι θα το πατάς πχ ως τη μέση και θα έχεις την ίδια απόκριση νομίζοντας ότι το αμάξι ζωήρεψε. Η ποιο απότομη όμως απόκριση έχει το κόστος της στο βενζινάδικό εκτός από την μεγάλη για μένα τιμή απόκτησης σε σχέση με ότι προσφέρει.
-
Αυτό πρέπει να λειτουργεί όπως το Μ-mode στις BMW πριν το Μ5 Ε60. Δηλαδή όταν ήταν σε λειτουργία και πάταγες το γκάζι στο 75% το αυτοκίνητο έδινε σαν να το είχες πατήσεις στο τέρμα.
-
Μπορείς να πετύχεις την καλύτερη απόκριση και με ένα καλύτερο πρόγραμμα στον εγκέφαλο (customize) αν ο παίκτης που θα το στήσει ξέρει καλά την δουλειά του.
Βελτίωση απόκρισης ηλεκτρονικού γκαζιού;