-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Σε πάρα πολλά τόπικ παρουσιάζεστε χωρίς τεκμήρια.
π.χ. κάποιος τόλμησε να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό μου περί αντιγραφής του design των Alfa από τις BMW! ==>ακόμη τον ψάχνω!!!Eγω ειμαι αυτος ο παρατολμος που ψαχνεις! Να τρε3ω να κρυφτω?
-
Φίλε Ikar. Φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα με την λέξη 'ανεξάρτητος'. Στις εταιρίες και ειδικότερα κατασκευαστές σημαίνει ότι έχει δικά του κεφάλαια. Μπορείς πάντως αν προτιμάς να αντικαταστήσεις το 'ανεξάρτητη' με το 'έχει δικά της κεφάλαια'. Το ίδιο ισχύει για την Porsche, την BMW, την VW κλπ αλλά δεν ισχύει για Ferrari, Maserati, Jaguar κλπ. Καλύτερα τώρα?
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τελικά το καλύτερο είναι ένα Ferrari, όταν στο πληρώνουν άλλοι και ένα Porsche, όταν το πληρώνεις εσύ!Αν σ'αρέσει να κερατώνεις την μπαταλεμένη, συντηρητική στο σεξ και ατημέλητη, αλλά περιποιητική, χρυσοχέρα και προκομμένη νοικοκυρά σου με μια σαν κι αυτήν, ναι.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
με τη δική σου λογική κι η BMW ανεξάρτητη είναι και μάλιστα οικογενειακή. Αλλά με κινητήρες DC, συνεργασίες με PSA και μπροσθιοκίνητο ΜΙΝΙ, δεν τη θεωρώ ανεξάρτητη, ούτε φυσικά την Porsche που έχει πλέον σημαντικό μερίδιο της VWΗ Porsche δεν ήταν ΠΟΤΕ ανεξάρτητη. Ήταν πάντα μέρος του ομίλου VAG, έστω και περιφερειακό. Ακόμη και τεχνολογικά δεν ήταν ποτέ πραγματικά ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο όμιλο VAG. Το ότι τα μοτόρια των 924 ήταν blueprinted δεν τα κάνει λιγότερο... Audi. Δε λέω, καλό boy racer's car, αλλά έφερε λάθος έμβλημα.
Και χίλιες φορές μια εταιρεία σαν την BMW που την απορρίπτεις γιατί... 'δεν είναι ανεξάρτητη', αλλά βγάζει εξαιρετικά αυτοκίνητα, παρά μια 'ανεξάρτητη' που βγάζει σιχάματα σαν τη Golfω ΙΙΙ και IV (μοναδικά VW που έστριβαν ήταν - πάντοτε όμως στα πλαίσια ιπποδύναμης και ροπής που σήκωναν τα δάπεδά τους - τα Golf I/Scirocco, Golf II/Corrado και τώρα, μετά από ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καιρό, κατάφερε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με αποδεκτή συμπεριφορά: το Golf V) ή τα παλιότερα Passat ή το Lupo. Χίλιες φορές η BMW παρά η VW που έχει κάνει το overhyping θρησκεία κι επιστήμη μαζί.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελικά το καλύτερο είναι ένα Ferrari, όταν στο πληρώνουν άλλοι και ένα Porsche, όταν το πληρώνεις εσύ!
Αν σ'αρέσει να κερατώνεις την μπαταλεμένη, συντηρητική στο σεξ και ατημέλητη, αλλά περιποιητική, χρυσοχέρα και προκομμένη νοικοκυρά σου με μια σαν κι αυτήν, ναι.
Αλήθεια, γιατί τέτοιο μίσος, αδελφέ; Είναι φανερή η εμπάθεια που διακρίνω... τραυματικές εμπειρίες ίσως;
Μη με προκαλείς να σου απαντήσω εξίσου προκλητικά και δεν αρμόζει στην ανατροφή μου! -
Διαπιστωνω με λυπη οτι υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν προβληματα και δεν αντεχουν τον οποιοδηποτε αντιλογο,χιουμορ και λοιπα...Παιδια δεν χρειαζεται τοση επιθετικοτητα,ειδικα σε ενα τετοιο θεμα...Χαλαρωστε!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αλήθεια, γιατί τέτοιο μίσος, αδελφέ; Είναι φανερή η εμπάθεια που διακρίνω... τραυματικές εμπειρίες ίσως;
Μη με προκαλείς να σου απαντήσω εξίσου προκλητικά και δεν αρμόζει στην ανατροφή μου!Δεν έχεις καταλάβει κάτι. Η οδήγηση ενός υπεραυτοκινήτου είναι σαν τον 'παράνομο' έρωτα. Είναι η ακολασία, η αμαρτία, η απόδραση από την ρουτινιάρικη καθημερινότητα. Φαντάσου έναν οικογενειάρχη, επιτυχημένο, παντρεμένο με μια κυρία χρυσοχέρα, αλλά ρε παιδί μου... Όταν του κάθεται, κάνει μόνο ιεραποστολικό, δε φροντίζει την εμφάνισή της, καλή γυναίκα, αλλά ανιαρή. Ε, όταν αποφασίσει ο κύριος της ιστορίας μας να την κερατώσει, θα κοιτάξει να βρει μια ίδια; Που να'ναι πρακτική, χρυσοχέρα, αλλά... Ή θα πάει με τη θεογκόμενα, που κάνει κόνξες, τα κάνει όλα στο κρεβάτι (και όχι μόνον ), έχει χίλια-δυο βίτσια και καπρίτσια, αλλά ακόμα κι έναν καλόγερο τον κάνει straight, κι ας έχει πιο πολλές ιδιοτροπίες κι από ντίβα της όπερας;
Δηλαδή, όταν τρως κάθε μέρα φακή, δοθείσης της ευκαιρίας να φας το σολωμό ή το ελάφι ή το φασιανό ή τον αστακό, θα πας στη φασολάδα;
Με αυτά ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως, όταν αγοράζεις ένα supercar, είναι εντελώς άτοπο να σκέφτεσαι 'πρακτικά'. Δεν αγοράζεις οικογενειακό αυτοκίνητο εκεί, δεν είναι το πρώτο ή το κύριό σου αυτοκίνητο! Παίρνεις μια καθαρά εγωιστική, αμαρτωλή αν θες, απόφαση! Αν την αποστειρώσουμε κι αυτή για χάρη της... πρακτικότητας και της... αξιοπιστίας, την κάτσαμε!
-
Μη με προκαλείς να σου απαντήσω εξίσου προκλητικά και δεν αρμόζει στην ανατροφή μου!Δεν έχεις καταλάβει κάτι. Η οδήγηση ενός υπεραυτοκινήτου είναι σαν τον 'παράνομο' έρωτα. [snip]
έχεις οδηγήσει υπεραυτοκίνητο?
Εγώ όχι. Πιστεύω ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κι αν οδηγήσω, θα κάνω ΠΟΛΛΕΣ νύχτες να κοιμηθώ...
-
Κώστα,πόσα υπεραυτοκίνητα έχεις οδηγήσει ρε γμτ, καί μιλάς μέ τόση παραστατικότητα;
Φτάνουν ρε παίδες τα κλισέ πού χρησιμοποιούν οι συντάκτες τού ειδικού τύπου.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε οδηγήσει μέχρι 200 αλόγων μπροστοκίνητα,καί θέλουμε να παραστήσουμε τόν Μπαριτσέλο. -
Δεν έχω οδηγήσει - ακόμα - υπεραυτοκίνητο, αλλά και μόνον το γεγονός ότι ξέρω πως μια εταιρεία που παράγει 'υπεραυτοκίνητα' διαφημίζει την πρακτικότητά τους με ξενερώνει. Ρε παιδιά, μη μου αποστειρώνετε αυτήν την απόλαυση!
Κι αυτός είναι ο λόγος που αντιπαθώ τις περισσότερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Πείτε με κολλημένο βενζινοκέφαλο, πειραγμένο που το μόνο που σκέφτεται είναι πώς στρίβει τ'αμάξι και όχι αν έχει κάπου να βάλει το κινητό του ή ν'ακουμπήσει το φραπόγαλο... ΕΙΜΑΙ.
Και αρνούμαι ν'αλλάξω.
-
Μη με προκαλείς να σου απαντήσω εξίσου προκλητικά και δεν αρμόζει στην ανατροφή μου!Δεν έχεις καταλάβει κάτι. Η οδήγηση ενός υπεραυτοκινήτου είναι σαν τον 'παράνομο' έρωτα. Είναι η ακολασία, η αμαρτία, η απόδραση από την ρουτινιάρικη καθημερινότητα. Φαντάσου έναν οικογενειάρχη, επιτυχημένο, παντρεμένο με μια κυρία χρυσοχέρα, αλλά ρε παιδί μου... Όταν του κάθεται, κάνει μόνο ιεραποστολικό, δε φροντίζει την εμφάνισή της, καλή γυναίκα, αλλά ανιαρή. Ε, όταν αποφασίσει ο κύριος της ιστορίας μας να την κερατώσει, θα κοιτάξει να βρει μια ίδια; Που να'ναι πρακτική, χρυσοχέρα, αλλά... Ή θα πάει με τη θεογκόμενα, που κάνει κόνξες, τα κάνει όλα στο κρεβάτι (και όχι μόνον ), έχει χίλια-δυο βίτσια και καπρίτσια, αλλά ακόμα κι έναν καλόγερο τον κάνει straight, κι ας έχει πιο πολλές ιδιοτροπίες κι από ντίβα της όπερας;
Δηλαδή, όταν τρως κάθε μέρα φακή, δοθείσης της ευκαιρίας να φας το σολωμό ή το ελάφι ή το φασιανό ή τον αστακό, θα πας στη φασολάδα;
Με αυτά ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις πως, όταν αγοράζεις ένα supercar, είναι εντελώς άτοπο να σκέφτεσαι 'πρακτικά'. Δεν αγοράζεις οικογενειακό αυτοκίνητο εκεί, δεν είναι το πρώτο ή το κύριό σου αυτοκίνητο! Παίρνεις μια καθαρά εγωιστική, αμαρτωλή αν θες, απόφαση! Αν την αποστειρώσουμε κι αυτή για χάρη της... πρακτικότητας και της... αξιοπιστίας, την κάτσαμε!
Μιας και εχεις τοσο καλοσχηματισμενη αποψη τραβα πες στον κουλο τον Ρερλ οτι τα αυτοκινητο που 'υποτιθεται' οτι στηνει ειναι ξενερωτα...ΡΕ παιδια μας βλεπουνε...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Óå ðÜñá ðïëëÜ ôüðéê ðáñïõóéÜæåóôå ÷ùñßò ôåêìÞñéá.
ð.÷. êÜðïéïò ôüëìçóå íá áìöéóâçôÞóåé ôïí éó÷õñéóìü ìïõ ðåñß áíôéãñáöÞò ôïõ design ôùí Alfa áðü ôéò BMW! ==>áêüìç ôïí øÜ÷íù!!!Eãù åéìáé áõôïò ï ðáñáôïëìïò ðïõ øá÷íåéò! Íá ôñå3ù íá êñõöôù?
Τζα!
-
Η Porsche δεν ήταν ΠΟΤΕ ανεξάρτητη. Ήταν πάντα μέρος του ομίλου VAG, έστω και περιφερειακό. Ακόμη και τεχνολογικά δεν ήταν ποτέ πραγματικά ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο όμιλο VAG. Το ότι τα μοτόρια των 924 ήταν blueprinted δεν τα κάνει λιγότερο... Audi. Δε λέω, καλό boy racer's car, αλλά έφερε λάθος έμβλημα.
Και χίλιες φορές μια εταιρεία σαν την BMW που την απορρίπτεις γιατί... 'δεν είναι ανεξάρτητη', αλλά βγάζει εξαιρετικά αυτοκίνητα, παρά μια 'ανεξάρτητη' που βγάζει σιχάματα σαν τη Golfω ΙΙΙ και IV (μοναδικά VW που έστριβαν ήταν - πάντοτε όμως στα πλαίσια ιπποδύναμης και ροπής που σήκωναν τα δάπεδά τους - τα Golf I/Scirocco, Golf II/Corrado και τώρα, μετά από ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καιρό, κατάφερε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με αποδεκτή συμπεριφορά: το Golf V) ή τα παλιότερα Passat ή το Lupo. Χίλιες φορές η BMW παρά η VW που έχει κάνει το overhyping θρησκεία κι επιστήμη μαζί.
κάποιο πρόβλημα έχεις... έγραψα ότι η Porsche είναι ανεξάρτητη;
εξαιρετικά αυτοκίνητα η BMW; για να την 'πούμε' στους άλλους, θεωρούμε την 316 και την bangle (τους χαρακτηρισμούς τους βάζεις εσύ) 116 εξαιρετικό αυτοκίνητο;
μπα; τώρα έχει αποδεκτή συμπεριφορά το Golf V;
ναι, ο μοναδικός όμιλος που χρησιμοποιεί κοινά μηχανικά μέρη/πλαίσια/κινητήρες είναι ο VAG
OLE!
-
...δε φροντίζει την εμφάνισή της, καλή γυναίκα, αλλά ανιαρή...(καλά, ότι θα εβλεπα να χαρακτηρίζουν και ανιαρή την Porsche δεν το περίμενα αλλά τέσπα).
Καλή η τσ@ύλα στο κρεββάτι σου σου ρε συ, αλλά φαντάζεσαι να βγεις να πας μια βόλτα με τη γυναίκα σου και να σου ντυθεί με ξώπλατο μέχρι κάτω, με κόκινες μπότες και δικτυωτό καλτσό με ένα καρέ 10 πόντους και μίνι που καλύτερα να μην είχε μείνει... Δε θα ένιωθες λίγο περίεργα;
Αυτό λέω εγώ, καλά και ωραία και άγια είναι τα ferrari αλλά είναι υπερβολικά προκλητικά σε βαθμό που κάνουν μόνο για μια βόλτα σε ΚΣ μια φορά το μήνα ή για να τα βλέπεις στο γκαράζ σου.Τώρα αν εσύ είσαι ατιμούτσικος και θέλεις τσαχπινούλες για ένα βράδυ και μετά να τις παρατήσεις (ή αυτές θα σε παρατήσουν) πάω πάσο, εγώ προτιμώ γυναίκα σύντροφο που να με φτιάχνει χωρίς να χρειάζεται να φορά τα ανωτέρω δικτυωτά!
Αλήθεια, είσαι παντρεμένος; -
Δεν έχω οδηγήσει - ακόμα - υπεραυτοκίνητο, αλλά και μόνον το γεγονός ότι ξέρω πως μια εταιρεία που παράγει 'υπεραυτοκίνητα' διαφημίζει την πρακτικότητά τους με ξενερώνει. Ρε παιδιά, μη μου αποστειρώνετε αυτήν την απόλαυση!Κι αυτός είναι ο λόγος που αντιπαθώ τις περισσότερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Πείτε με κολλημένο βενζινοκέφαλο, πειραγμένο που το μόνο που σκέφτεται είναι πώς στρίβει τ'αμάξι και όχι αν έχει κάπου να βάλει το κινητό του ή ν'ακουμπήσει το φραπόγαλο... ΕΙΜΑΙ.
Και αρνούμαι ν'αλλάξω.
Ποιά απόλαυση μωρέ;Τήν απόλαυση τής φαντασίας;
Καί από πότε έχεις αρχίσει εσύ (προσωπικά) να δίνεις βάρος στίς διαφημήσεις;Οι διαφημηστές είναι γιά να 'πασάρουν' τήν εικόνα,όχι γιά να φτιάχνουν αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
OLE!Δεν σκόραρε η Ρόζενμποργκ να πανυγηρίζεις...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
OLE!ΕΕΕΕ! Αυτό ειναι copyrighted!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...δε φροντίζει την εμφάνισή της, καλή γυναίκα, αλλά ανιαρή...
(καλά, ότι θα εβλεπα να χαρακτηρίζουν και ανιαρή την Porsche δεν το περίμενα αλλά τέσπα).
Καλή η τσ@ύλα στο κρεββάτι σου σου ρε συ, αλλά φαντάζεσαι να βγεις να πας μια βόλτα με τη γυναίκα σου και να σου ντυθεί με ξώπλατο μέχρι κάτω, με κόκινες μπότες και δικτυωτό καλτσό με ένα καρέ 10 πόντους και μίνι που καλύτερα να μην είχε μείνει... Δε θα ένιωθες λίγο περίεργα;
Αυτό λέω εγώ, καλά και ωραία και άγια είναι τα ferrari αλλά είναι υπερβολικά προκλητικά σε βαθμό που κάνουν μόνο για μια βόλτα σε ΚΣ μια φορά το μήνα ή για να τα βλέπεις στο γκαράζ σου.Τώρα αν εσύ είσαι ατιμούτσικος και θέλεις τσαχπινούλες για ένα βράδυ και μετά να τις παρατήσεις (ή αυτές θα σε παρατήσουν) πάω πάσο, εγώ προτιμώ γυναίκα σύντροφο που να με φτιάχνει χωρίς να χρειάζεται να φορά τα ανωτέρω δικτυωτά!
Αλήθεια, είσαι παντρεμένος;Μα το υπεραυτοκίνητο ΔΕΝ το παίρνεις για να το'χεις για 'γυναίκα' σου. Αυτήν τη δουλειά την έχεις αναθέσει σε κάποιο άλλο, πρακτικό κλπ. Παντρεμένος - ευτυχώς - δεν είμαι ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα τη γυναίκα μου να χάσει τη θηλυκότητά και τη γοητεία της.
Επίσης, στο θέμα των διαφημιστών, αυτοί όντως πλασάρουν την εικόνα. Τους αναθέτει η εταιρεία να παρουσιάσουν τα θετικά του αυτοκινήτου. Εξ ου και για τη Golfω IV η διαφήμιση έλεγε απλώς ότι ο ανταγωνισμός 'δεν είναι Golf' (δηλαδή στήριζε την προώθηση στο όνομα - ένας βασικός λόγος για τον οποίον σιχαίνομαι τη VW και τη M-B), η Mazda διαφήμιζε το MX-5 δείχνοντάς το να κάνει σβουρίδια και ο ξεμωραμένος (σαν κι εμένα οδηγός του να το κωλοχαίρεται), η Renault και η Opel διαφημίζουν την πολυμορφικότητα των Scenic και Zafira αντίστοιχα. Οι διαφημιστές αυτήν τη δουλειά έχουν.
Το υπεραυτοκίνητο όμως, είναι ένα παιχνίδι - πανάκριβο - για όσους ζητούν συγκινήσεις όταν θέλουν να ξεσκάσουν. Δεν είναι η δουλειά του να σε μεταφέρει ατσαλάκωτο στο συμβούλιο των μετόχων. Γι'αυτό έχεις μια M-B σειράς S ή, αν είσαι πιο ματσωμένος, μια Rolls-Royce Silver Seraph ή Silver Spirit. Δεν θα πας με το υπεραυτοκίνητο για ψώνια στο Lidl. Θα πας με το Twingo ή το Zafira ή με το A4 Avant. Δεν είναι το υπεραυτοκίνητο για να πας εκδρομή με τα παιδιά, τη γυναίκα και την πεθερά σου!
-
Βρε αδέλφια, να πω την αμαρτία μου, μου έχει τύχει να βρεθώ αρκετές φορές σε 'υπεραυτοκίνητα' είτε σαν οδηγός είτε σαν συνοδηγός και μετα το πέρας του αρχικού σοκ μου ερχόταν στο νου το κλασσικο 'μη με κοιτάς με τις γουρλοματάρες σου γιατί ματιάζομαι' που έλεγε και ο Βέγγος.
Είναι κάτι που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το αντιληφθείς και είτε σου ταιριάζει (ΟΥΟΥΟΥ ψώνιο) είτε όχι!
Και δεν είναι ακριβώς ομορφιά αυτό που τραβάει τα βλέμματα (ειδικά στην πατρίδα μας) αλλά μάλλον φθόνος για την ωμή επίδειξη πλούτου που συνήθως εξυπηρετεί η αγορά και η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων (Ναι, εσύ το παίρνεις επειδή σ'αρέσει η οδήγηση, αλλά τι θα κάνεις; Θα το γράψεις σε χαρτί και θα το κολλήσεις στο τζάμι; )
Άλλο να το παρεις για μια βόλτα και άλλο να το πληρώσεις κανονικά...αυτό λέω! -
Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός να φθονώ τον άλλον επειδή έχει το υπεραυτοκίνητο.
Όταν βλέπω κανένα υπεραυτοκίνητο (από αυτά που σέβομαι) στο δρόμο, λέω μέσα μου 'τι υπέροχο', μετά 'μακάρι να'χα κι εγώ ένα' (όχι 'γιατί να το έχει αυτός;' - αυτό είναι ΚΟΜΠΛΕΞ) και, τέλος... 'Λες να το πάει άραγε όπως του αξίζει;'
Ferrari VS Porsche