-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, -αμέσως μετά την κατάληψη του Ιράκ-, που προβλήθηκαν ήταν επίπλαστα, κατασκευασμένα προκειμένουν να αποτελέσουν το κίνητρο της αντεκδίκησης.
Ε ναι. Οπως και τα στοιχεια για το οτι ποτε δεν πηγαν οι ΗΠΑ στο φεγγαρι και αλλα τετοια.
Αυτοι ειναι οι συμμαχοι μας Νικο. ΑΥτοι
Στο πρώτο βίντεο που προβλήθηκε, στον υποτιθέμενο αποκεφαλισμό κάποιου Nick Burg, δήθεν επιχειρηματία, η σκηνοθέσια ήταν τόσο πρόχειρη, που αυτομάτως έβαζε σε υποψίες. Εκτός αυτού υπήρχαν αντιφάσεις προς τη σημειολογία των Αράβων.
Στα επόμενα βίντεο, τα λάθη μειώθηκαν, αλλά εξακολούθησαν να υπάρχουν υποδεικνύοντας ότι το σκηνικό ήταν σικέ.
Αν κάνεις μια μικρή έρευνα, θα το διαπιστώσεις.Ερευνα? Να κανω εγω? Και εσυ? Wow! Με εχει καταεκπληξει με την επιστημονικοτητα των ερευνων σου για τοσο ΜΙΚΡΑ για σενα, θεματα.
ΟΚ να βαλουμε τον Κριεζα να μας πει πως οι ΗΠΑ διαχειριζοντε οτιδηποτε στο Ιρακ. Και να τον πιστεψουμε και απο πανω. ΟΚ
Ξανα. Στοιχεια εχεις? ΟΧΙ. Αρα αυτα που λες ειναι απλως προπαγανδα για τους εστω και λιγο ουδετερους και με μυαλο. Period.
Όσο για τα υπόλοιπα, καταρχάς άσε τις ειρωνίες και χαμήλωσε τους τόνους.
Το να ειρωνευτω καποιον που δεν εχει στοιχεια και κατηγορει για τετοια σοβαρα θεματα ειναι το λιγοτερο που θα επρεπε να κανω ως ατομο πολιτης μιας χωρας που επιτιθεται με προπαγανδα. Εαν ηταν η Ελλαδα στην θεση των ΗΠΑ και εσυ εισουν Αμερικανος θα σ'αρχιζα τις ΧριστοΠαναγιες κιολλας. For whatever that's worth.
Τονους? Τον δικο σου τον τονο να δεις... Αυτα που λες εσυ σε μενα ακουγοντε πολυ περσσοτερο με τονο απο οτι εγω σε σενα.
Ο Γούλφοβιτς είναι μέτοχος στην μεγαλύτερη βιομηχανία όπλων. Δεν θυμάμαι την πηγή, αλλά ήταν αξιόπιστη.
Φερτην. Να την δω πρωτα και μετα θα σου πω. Διοτι εαν εχει ενα 401Κ που αγοραζει χιλιαδες μετοχες και ειναι και μεσα η Λοκιντ πχ και αγορασε $3000, τοτε μιλας παλι χωρις βασεις. Υπαρχουν μετοχοι και υπαρχουν μετοχοι. Εσυ για τι ακριβως μιλας? (εαν ειναι καν μετοχος).
ΑΡα, ξανα, που ειναι τα στοιχεια?
Είναι απορίας άξιον, το ότι πιστεύεις ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν χωρίς καμία επιρροή κυβερνητική.
Ειναι αποριας αξιον οτι εσυ πιστευεις κατι τετοιο. Εκτος και εαν το εννοεις αλλιως. Πχ. σιγουρα υπαρχει το FCC το οποιο δεν θα αφησει καποιον να μεταδωσει τσοντα στις 7 το απογευμα σε Network καναλι. ΓΙα αυτο μιλας? Τοτε ναι, επιρρεαζει η κυβερνηση. Με το να προστατευει το 99.99% των πολιτων.
Αρα, πως το εννοεις?
Εδώ, μετά το 9/11, περιόρισαν στο ελάχιστο την προβολή του βίντεο της κατάρρευσης, προφανώς κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, για την αποφυγή του ενδεχομένου μαζικής υστερίας.
Χμμμ...διοτι εγω το εχω δει το WTC να πεφτει στην Τι Βι χιλιαδες φορες. Απορω τι ελαχιστο ειναι αυτο.
Ξανα και στοιχεια δηθεν να εχεις για αυτο, εγω εδω που ζω, δεν εννιωσα κατι τετοιο. Το εχουμε δει ολοι πολακις και θα το δουμε πολακις ακομη. Εσυ που εισαι ο ειδικος αφου διαβαζεις και ακους ουδετερα Ευρωπαικα/Ελληνικα ΜΜΕ, τι στοιχεια εχεις για αυτο συγκεκριμενα?
Ξεχνάς το ότι ο Μπους ήταν ένας κατεστραμμένος αλκοολικός, μέλος της αδερφότητας του θανάτου (brotherhood of death), ένας αποτυχημένος, που ήταν πάντα υπό την επιρροή του πατέρα του.
Στολισε το ακομη λιγο.
Μαλιστα. Και ετσι να ηταν, που αλκοολικος σιγουρα ηταν, αλλα κατεστραμενος μονο στα ματια εσου και αλλων αντιΗΠΑ, ξερεις τι μου κανει εμενα εντυπωση?
Οτι απο αλκοολικος, σε αυτη την χωρα, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ καποιος που τα ξεπερασε ολα αυτα και διεπρεψε να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. Με αλλα λογια, αυτο ειναι ΚΟΜΠΛΙΜΑΝ και του Μπους αλλα και της χωρας αυτης!
Τωρα εσυ, σκεψου αλλιως. Εγω ετσι σκεφτομαι.
Ο πατήρ Μπους του άνοιγε επιχειρήσεις, στις οποίες ο γιος εξακολουθούσε να είναι ξωφλημένος, αλλά βέβαια ο μέσος Ρεπουμπλικανός -ω του θαύματος- έχει την πεποίθηση ότι ο Μπους, ασκεί μόνος του πολιτική, ανεπηρέαστος από συνεργάτες, και επιχειρήσεις.
Δεν ξερεις τι λες. Πρεπει να διαβασεις το βιογραφικο του τωρινου Προεδρου απο ουδετερη πηγη και να δεις πως εκανε λεφτα με το Μπεισμπολ και αλλους τροπους χωρις τις Ελληνικες @@@ με τα μεσα κτλ που ξερετε ολοι και παραπονιεσται απο το πρωι μεχρι το βραδυ ολοι εκει.
Το μονο που απεδηξες με τα πιο πανω ειναι οτι εισαι αντι-ΗΠΑμερικανος που μισει τις ΗΠΑ και θα κανει, θα πιστεψει και θα πει οτιδηποτε για να δειξει ποσο διαολεμενη χωρα ειναι οι ΗΠΑ και ποσο καλοι ειναι ολοι οι αλλοι, συμπεριλαμβανωνων ατομων οπως ο Μιλοσεβιτς, Σανταμ, Αλ Ζαρκαουι, Μπιν Λαντε, Αλ Ζαγουαχίρι και ολων οσως ειναι τρομοκρατες.
Για μενα, κατα την γνωμη μου, ντροπη!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ε ναι. Οπως και τα στοιχεια για το οτι ποτε δεν πηγαν οι ΗΠΑ στο φεγγαρι και αλλα τετοια.
Εχεις στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι πηγαν οι γελαδαρηδες στο φεγγαρι??
Μπορεις να το αποδειξεις??
Ησουν εκει??Εσυ εχεις στοιχεια οτι δεν πηγαν? Οχι.
Εσυ εχεις στοιχεια οτι εγινε η μαχη της Σαλαμινας? Το 1821? Εισουν εκει? Οχι. ΑΡα δεν εγιναν για μενα. Εσυ τι εχεις να πεις τωρα?
Ουτε καν βιντεο τουαλχιστον υπαρχει απο τα παραπανω.
Κατεβαινω στο επιπεδο σου Κριεζα για να σου δειξω ποσο πατος ειναι. ΑΛλα κατι μου λεει οτι δεν θα κανει καμια διαφορα αυτο. Διοτι εχεις χασει το reference του υψους ή/και του βαθους πια.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Συμμαχοι σας ειναι ισως οι κυβερνησεις μας.
Ο Ελληνικος λαος ποτε δεν υπηρξε συμμαχος οποιουδηποτε εθνους δολοφονων.....Αληθεια? ΔΙοτι ακουσα για κατι που λεγετε ΝΑΤΟ και η Ελλαδα και ΗΠΑ ειναι μελη και εχουν κανει και κανα δυο επιχειρησεις μαζι τελευταια.
Επισης στον 2ο πολεμο που ειπαν, αλλα δεν εχω αποδηξεις αφου δεν ειμουν εκει, οτι οι 'συμμαχοι' ηταν με την Ελλαδα. ΑΛλα δεν ξερω ποιοι ηταν αυτοι, αρα μαλλον λαθος κανω παλι...
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
Ο Ελληνικος λαος ποτε δεν υπηρξε συμμαχος οποιουδηποτε εθνους δολοφονων AN EXERESOUME SERBOUS KAI ROSOUS -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κι ομως Γαβριηλ μια προχειρη ματια στα φακτμπουκ που εκδιδει η CIA καθε χρονο (για να μη νομιζεις οτι χρησιμοποιω biased βιβλιογραφια) επιβεβαιωνει τα στοιχεια αυτα και δεν εμφανιζει πρωτες τις ΗΠΑ σε καποιον τομεα της υγειας. Μπορεις να τα συμβουλευτεις εαν δε με πιστευεις.
Εκτος αν θεωρεις elementary και τα data της CIA.Ποια στοιχεια? Που ειναι τα στοιχεια της CIA? Δωσε λινκ.
To ετησιο factbook της CIA βρισκεται εδω.
Ειμαι στη διαθεση σου να σου δωσω και αλλα στοιχεια, αν νομιζεις. Απλα επελεξα τη CIA ως κατι που θεωρουμε και οι δυο αξιοπιστο.Greo σορρυ, αλλα εχω πολλα αλλα πιο ενδιαφεροντα για μενα να απαντησω απο το να εχω να αποδηξω σε εσενα οτι η ποιοτητα υγειας στις ΗΠΑ ειναι πανω απο αυτην της Ελλαδος. Go debate this with someone else please. Sorry again.
-
Που τον βρίσκεις τόσο χρόνο ρε Γαβριήλ να διαβαζεις posts σε 10 topics και ν' απαντάς και αναλυτικά
Μαλλον πρέπει να έπεσε το productivity στο America
Επί του θέματος θα συμπλήρωνα οτι τα περι κατασκευασμένων στοιχείων στο Ιρακ δεν χρειάζονται πλέον απόδειξη. Εγινε ολόκληρος χαμός και σαματάς στον ΟΗΕ!
Κόψε λίγο το internet αμα δεν προλαβαίνεις και βάλε μια NOVA να βλέπεις και τα liberal καναλια γιατί χάνεις επεισόδια
-
Από μένα η συζήτηση σταματάει. Δεν μπορώ να συζητώ με νεάντερταλ.
Δεν έχω διάθεση ούτε να βρίσω, ούτε να ειρωνευτώ, ούτε τίποτα.
Όσοι, συνεχίζετε να απαντάτε, θα σας συνιστούσα να το ξανασκεφτείτε. -
Ξεχνάς το ότι ο Μπους ήταν ένας κατεστραμμένος αλκοολικός, μέλος της αδερφότητας του θανάτου (brotherhood of death), ένας αποτυχημένος, που ήταν πάντα υπό την επιρροή του πατέρα του.
Στολισε το ακομη λιγο.
Μαλιστα. Και ετσι να ηταν, που αλκοολικος σιγουρα ηταν, αλλα κατεστραμενος μονο στα ματια εσου και αλλων αντιΗΠΑ, ξερεις τι μου κανει εμενα εντυπωση?
Οτι απο αλκοολικος, σε αυτη την χωρα, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ καποιος που τα ξεπερασε ολα αυτα και διεπρεψε να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. Με αλλα λογια, αυτο ειναι ΚΟΜΠΛΙΜΑΝ και του Μπους αλλα και της χωρας αυτης!
έγινε
-
Καταρχην γιατι δεν απαντας σε αυτα σου τα σχολια που σχολιασα και ρωτησα πριν. Ετσι θα ηταν πιο ευκολο να ξερουμε που στεκομαστε στα διαφορα θεματα... Δεν καταλαβαινω...
Anyway
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γαβριήλ, λές ότι είσαι ανοιχτός σε όλα τα συστήματα, και ότι όλα έχουν καλά και κακά,
Ναι ομως μερικα εχουν πολλα περισσοτερα για μενα κακα απο καλα. Ειναι σημαντικο αυτο. Διοτι ετσι οπως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι πιστευω οτι ολα πανω κατω τα ιδια ειναι... Καμια σχεση.
αλλά από την άλλη θεωρείς πηγή κάθε κακού τις απόψεις των -κατ' εσε- liberalls! Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Ο λογος που δεν το καταλαβενεις ειναι διοτι
- Δεν καταλαβαινεις εντελως τον τροπο λειτουργιας αυτου του κρατους απο πλευρας πιστευω και αντιληψεις των ΗΠΑμερικανων. Καταλαβαινεις ισως κατι σαν το 40% αλλα οχι 100%
και
- Δεν καταλαβαινεις τι ακριβως σημενει liberal.
Οταν καταλαβεις και τα δυο, θα δεις γιατι ο φιλελευθερισμος ειναι ο καρκινος μιας χωρας σαν των ΗΠΑ. Η τρομοκρατια δεν ειναι τιποτε μπροστα του.
Ειναι πολυ δυσκολο για μενα να σου δωσω να καταλαβεις. Εαν ερχοσουν εδω και ζουσες με μενα, ενα εγω ειμουν σε αδεια για 1 χρονο, και βλεπαμε ειδησεις μαζι και ζουσαμε τον κοσμο μαζι και σου εσπαζα τα @@ καθε λεπτο για να σου υπογραμιζω το ενα και το αλλα που θα γινοταν γυρω σου, τοτε μονο θα αρχιζες να καταλαβεις. Κατι τετοιο φυσικο ειναι αδυνατον.
Για την απορία σου σχετικά με την 'νοσοκόμα'.
Εγινε και έρευνα που προβλήθηκε από το BBCΠριν διαβασω τα παρακατω να λιγο διοτι οταν μου λες για ερευνες του BBC ειναι σαν να μου λες για ερευνες της Αλ Τζαζιρα. Να ειμαστε ξεκαθαροι για το που στεκετε το Μπι Μπι Σι σημερα οσον αφορα ΗΠΑμερικανικα θεματα. Υπαρχουν πολλα ΜΜΕ στην ΕΛλαδα σημερα τα οποια ειναι ΠΙΟ ΦΥΛΙΚΑ στον Μπους απο το Μπι Μπι ΣΙ, να στο πω αλλιως.
ΟΚ τι ερευνα?
(και αντίστοιχα από την εκπομπή του Παπαχελά στην Ελληνική Τηλεόραση).
Δεν εχω ιδεα ποιος ειναι ο Παπαχελας, αλλα τελος παντων...
Εδειξαν λοιπόν την κατάθεση της 'νοσοκόμας' στην Επιτροπή της Γερουσίας,
Ποιας Γερουσιας? Ποιας χωρας?
όπου η 'νοσοκόμα' έκανε αυτές τις δηλώσεις περί μωρών.
Ποιες δηλωσεις?
Και εξηγούσαν ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δόθηκε το πράσινο φως για την Καταιγίδα της Ερήμου.
Χεχεχε... Δεν εχω ιδεα για ποιες δηλωσεις μιλας, αλλα μου φενετε περα απο περιεργο για το οτι η Καταιγιδα της Ερημου εγινε ΚΑΙ για κατι που ειχε να κανει με μια νοσοκομα ή κατι τετοιο. Τελος παντων θα περιμενω να μου εξηγησεις εαν θες το συμβαν πριν πω παραπανω...
Παντως εαν εχουμε ακομη διαφορες και αποριες για το γιατι εγινε ο 1ος πολεμος στο Ιρακ, τοτε εχουμε μεγαλυτερα προβληματα απο αλλα θεματα που ειναι ανοιχτα καν.
Στην συνέχεια λοιπόν έδειχναν την ίδια κοπέλλα στην Πρεσβεία του Κουβέϊτ στην Ουάσινγκτον και αποδεικνυαν ότι ήταν κόρη του Πρέσβη!!!
Δεν καταλαβαινω διοτι εχασα τα προηγουμενα. So, sorry...
Οσον αφορά στα κίνητρα ενός (οποιοδήποτε) πολέμου.
Αυτά Γαβριήλ είναι ΠΑΝΤΑ οικονομικά. Από την εποχή του Τρωικού πολέμου.
Παλι το εχουμε συζητησει αυτο, στο εξηγησα με πολυχρονη απαντηση και επηδει δεν εδωσες απαντηση και κλειδωσατε το θεμα, παλι ερχεται ως θεμα και παλι χανουμε χρονο λεγοντας τα ιδια και τα ιδια.
Σου ειπα Νικο εαν εννοεις οτι τα οικονομικα αυτα θεματα εχουν να κανουν με σταθεροποιηση της παγκοσμιας οικονομιας ή αποφυγη αποσταθεροποιησης στο μελλον, τοτε ΝΑΙ, συμφωνω.
Αλλα ολοι οι αντιΗΠΑ οταν λενε το παραπανω εννουν κατι σαν το οτι εισβαλαμε στο Ιρακ για να κλεψουμε το πετρελαιο που δεν εχει ουτε 1% δοση αληθειας.
Εσυ πως το εννεις. Σε ρωτησα 222 φορες. Εαν με ξαναγραψεις απλα δεν θα απαντησω πισω ξανα. Not that you'll care...
Στο Ιράκ π.χ. οι ΗΠΑ εισέβαλλαν με πρόσχημα τα δήθεν χημικά όπλα.
Βρε ανρθωποι του Θεου. Δεν ηταν προσχημα. Ηταν λαθος intelligence, οχι μονο απο την CIA, αλλα και απο τις αναλογες υπηρεσιες της Αγγλιας, της Ρωσσιας και αλλων χωρων. Ο ιδιος ο Πουτιν βγηκε και ειπε οτι και εμεις νομισαμε το ιδιο και ειπαμε στην κυβερνηση Μπους οτι αυτο νομισαμε.
Δεν υπηρξε ψεμα απο την κυβερνηση για το θεμα WMD!
Δεν καταλαβαινετε την διαφορα λαθους και ψεματος? Σιγουρα ναι. Αλλα το ανιτΗΠΑ φιλτρο λειτουργει με 100% efficiency. Που να δωσει benefit of the doubt ο αντιΗΠΑ να κατσει και να δει τα facts. Εδω εχουν γινει 100 investigations για αυτο το θεμα απο ατομα της Αριστερας και δεν υπηρξε ουτε ενα στοιχειο για ψεματα και προσχηματα.
Στην ουσία γιατι ο Σαντάμ ήθελε να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πετρέλαια.
Και επηδει το νομιζεις προσχημα το παραπανω (και εμμεσα αποκαλεις ψευτες τον Προεδρο και τους ανρθωπους γυρω του ) νομιζεις το παραπανω και χιλια δυο αλλα που μονο νοημα δεν κανουν.
Ποια πετρελαια και ποια διαχειρηση? Τι σχεση εχουν αυτα με το θεμα? Για το oil for food προγραμμα του ΟΗΕ εχεις ακουσει? Τι πας εκει, εκει ειναι που εγω εχω ενα τονο στοιχεια για το ποσο corrupt ηταν ατομα που διαχειριζοταν το προγραμα μεσα στον ΟΗΕ, ατομα της κυβερνησης της Γαλλιας, της Ρωσσιας και αλλων χωρων.
Υπαρχει τοσο χαος στο ποιες αληθειες πρεπει να υπογραμιστουν στα ΜΜΕ εδω με εκει (αν και εδω υπαρχει μεγαλο προβλημα) που οι βασεις σας για τα συμπερασματα ειναι τοσο μακρυα απο τα δικα μας, δεν υπαρχει ελπιδα συννενοησης...
Οι σύμμαχοι που ακολούθησαν το έκαναν για να μην μείνουν έξω από την μοιρασιά και όχι από δημοκρατική ευαισθησία.
Μοιρασια?
Ποια μοιρασια βρε Κουκ που το κανεις και ακουγεται σαν πολεμος Ρωμαικος που μοιραζανε τα λαφυρα. Ποια μοιρασια? Ενοεις του κοστους του πολεμου που εχω σκιστει να πληρωνω οπως σου ξανα ειπα και παλι απαντηση δεν πειρα? Ποια μοιρασια?
Οχι απο δημοκρατικη ευαισθησια. ΟΚ. Αυτο συνεχισε να το πιστευεις. Ακομη μια αποδειξη οτι δεν καταλαβαινεις τι εστι ΗΠΑ.
Στην Λιβύη έχουμε το ίδιο καθεστώς που μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ΗΠΑ το θεωρούσαν τον Διάβολο επί της Γης.
Ναι. Και? Τα ατομα δεν ειναι αυτα που παιζουν ρολο, οι αποφασεις τους ειναι αυτες που παιζουν ρολο και το τι πολιτικη χαραζουν. Εαν ο Κανταφι αλλαξε γνωμη ξαφνικα και ειδε οτι η πολιτικη που χαραζει δεν θα βγαλει πουθενα σε καλο, γιατι να τον πειραξει κανεις?
Το ότι παραχώρησε -όπως λές- τα διάφορα προγράμματά του στις ΗΠΑ τι ακριβώς άλλαξε στην κατάσταστη του λαού της Λιβύης που σε κάνει να τον βλέπεις με διαφορετικό μάτι?
Στον λαο της Λιβυης? Εμεις φιλε μου δεν εχουμε τιποτε εναντια κανενος λαου (εκτος τρομοκρατων). Εμεις με τις κυβερνησεις εχουμε προβλημα. Βλεπεις να εγινε carpet bombing στο Ιρακ ή στο Αφγ. ? Τι σχεση εχει ο λαος με οτιδηποτε απο τα προβληματα μας? Εαν οι κυβερνησεις χαραζουν την καταλληλη πολιτικη τοτε ο λαος θα ακολουθησει. Θα βρει τον τροπο να βρει εναν καταλληλο τροπο ζωης που να μην εχει σχεση με εξτρεμισμο, κτλ. Δωσε δουλειες στον λαο και δεν θα εχουν χρονο για ιδεολογικες χαζομαρες και suicide bombings.
Αρα για ποιον λαο μιλας?
Το ίδιο και για Ιράν και Βόρεια Κορέα.
Η ιδια απαντηση μου για το Ιραν και Β Κορεα.
Τα πραγματα είναι απλά.
Οντως ειναι απλα.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά θέματα του πλανήτη προς όφελός τους πριν εμφανισθεί μια νέα υπερδύναμη που θα τους κοντράρει.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά θέματα του πλανήτη προς όφελός τους το οποιο οφελος τους ειναι το οφελος ολων των δημοκρατικων χωρων! Εαν δεν ηταν ετσι οι ΗΠΑ θα χαραζαν απομονωτικη πολιτικη αλα-Β.Κορεα. Σου ειπα πολακις οτι οι ΗΠΑ πιστευουν στα deals τυπου WIN/WIN. Γιατι τους κανεις και ακουγοντε ως η πιο εγωιστικη χωρα στον κοσμο?
Ομως προσεξε. Σιγουρα θα ειναι η πιο επικυνδυνη και οδυνηρη χωρα στον κοσμο εαν προσπαθησεις να τους ριξεις το σπιτι. Δεν εχεις ιδεα τι θα γινει εαν οι ΗΠΑ τραυματιστουν σε βαθμο που θα ειναι τοσο μεγαλος που θα απηλει την υπαρξη των και τον βιο του μεσου ΗΠΑμερικανου. Δεν εχει δει ο πλανητης τετοιο σαματα στο παρελθον και ισως δεν θα δει ποτε ξανα. Εαν γινει κατι τετοιο ποτε. Μεχρι τωρα οπως εγραψα πριν, αλλες χωρες εχουν δει τις πραξεις των κυβερνησεων των ΗΠΑ απο πλευρας αμυνας ή και επιθεσης λογο αμυνας παντα. Εαν πειραξεις τον μεσο ΗΠΑμερικανο, τοτε θα δουμε μια εντελως διαφορετικη εξωτερικη πολιτικη. Πολυ πιο οδυνηρη. Να στο πω απλα και με ενα μικρο sample, βομβες ακριβειας δεν θα χρισημοποιηθουν.
Απειλη αυτο? Καθολου. Σου λεω τι βλεπω εγω εδω που ζω. Μακαρι να κανω λαθος με ολο το παραπανω ιδιαιτερα με τον τραυματισμο των ΗΠΑ.
Και ο Ράμσφελντ Γαβριήλ είναι μέτοχος της εταιρείας που έχει αναλάβει την προμήθεια του Στρατου στο Ιράκ με τρόφιμα και κουβέρτες κλπ. (Hulliburton?). Αυτό για εσένα είναι αποδεκτό?
Εσενα ειναι αποδεκτο να λες τετοια πραγματα χωρις να εχεις στοιχεια? Δειξε μου ΓΙΑΤΙ πιστευεις οτι ο Ραμσφελντ ειναι μετοχος της Χαλιμπερτον? Σε προκαλω.
Για να δουμε εαν θα παρω απαντηση.
Ο Μπους θεωρώ ότι είναι μια μαριονέττα.
Και το θεωρεις αυτο οτι ειναι ετσι, για ποιους λογους ακριβως?
Διοτι απο αυτα που ξερω εγω και ως ατομο λιγο πιο κοντα στην κυβερνηση γενικα απο τον μεσο ΗΠΑμερικανο, αυτο που εγραψες ειναι 101% λαθος.
Αν δεν είναι τότε.....ζήτω που καήκαμε...αλλά και πάλι θα είναι μια πειστική εξήγηση για τα όσα γίνονται!
Δεν καταλαβαινω...τι σημενει αυτο?
ΥΓ Προσπάθησε να μην μεταφράες αυτούσια τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Η φράση 'Δεν ξέρεις τι σου γίνεται' στα Ελληνικά είναι προσβλητική!
'Δεν ξερεις τι σου γινετε' Ποτε εγραψα κατι τετοιο?
Θυμαμαι 'δεν ξερεις τι λες', θυμαμαι 'δεν εχεις ιδεα'...αλλα το παραπανω για να μην το θυμαμαι, ή εγινε μια/δυο φορες και θα ζητησω συγνωμη ειδικα εαν το ειπα σε ατομο που εχει ιχνει ουδετεροτητας, ή δεν το ειπα ποτε και παλι κανεις υποθεσεις για αλλους λογους.
Βασικα υπαρχουν πολλες ερωτησεις για σενα πιο πανω. Για να δω σε ποιες και εαν, θα παρω απαντηση. [/img]
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάτι που δεν απαντήθηκε σωστά:Ανεξίθρησκος = tolerant to other religions secular = κοσμικός.
Τι σημενει κοσμικος?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη απο την Ευρωπη (ιδιαιτερα μαθηματα σπανια ακους εδω - γιατι? - γιατι το επιπεδο εκπεδευσης τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι χαλια οπως ξερετε ολοι σας - εδω δεν χρειαζεται). Ομως, δεν νομιζεις οτι αυτην την παιδια την πληρωνεις ως Ευρωπαιος μεσα των φορων σου?
Γιατι αυτο το **elusion **με δωρεαν κοινωνικων παροχων, δεν μπορω να το καταλαβω. Επηδει δεν κοβεις τσεκ εσυ, σημενει οτι ειναι δωρεαν?
Οι ΗΠΑ ειχαν καλυτερη ιδεα. Οποιος παει σχολειο, πληρωνει αναλογα, και το αναλογο σχολειο χρεωνει αναλογα. Δεν ειναι πιο δικαιο ετσι? Βεβαιως και ειναι λεω εγω. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ως Ευρωπαιος/Ελληνας πολιτης να πληρωσω τα δικα σου διδακτρα εαν εχω αποφασισει ΝΑ ΜΗΝ παω σχολειο, ή να μην παω πανεπηστημιο, κτλ, κτλ? Πως ειναι δικαιο αυτο?
(Δεν μπόρεσα να αντισταθώ). Καλά ρε Gavriil. Να κάνεις λάθη στα Ελληνικά το καταλαβαίνω και το δικαιολογώ. Αλλά να κάνεις λάθος και στο mother tongue σου;
The word is illusion, mate
e·lu·sion (-lzhn)n.
The act or an instance of eluding or escaping; evasion.
Δηλαδή, ήθελες να πεις 'Η απόδραση / αποφυγή / ξεγλίστρημα με δωρεάν κοινωνικές παροχές;' Από τι;
Για κάνε μου μια χάρη να μεταφράσεις όλη την παραγραφούλα σου, μπας και βγάλουμε κανένα νόημα.
Σορρυ Λαππα, δικο μου το λαθος. Illusion was what I meant to write.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Κάτι που δεν απαντήθηκε σωστά:
Ανεξίθρησκος = tolerant to other religions secular = κοσμικός.
Τι σημενει κοσμικος?
secular.
Δηλαδή μη-θρησκευτικός, επίγειος, υλικός, λαϊκός.
Για να μαθαίνεις, το συνθετικό ανεξι- σημαίνει 'ανοχή' στο δεύτερο συνθετικό της λέξης. Είναι σαν το αγγλικό -tolerant (fault-tolerant, religiously-tolerant).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάτι που δεν απαντήθηκε σωστά:
Ανεξίθρησκος = tolerant to other religions secular = κοσμικός.
Και, βεβαίως, επειδή είναι γνώρισμα των liberals το να είναι κανείς religiously tolerant, είναι κακό... Αυτό τώρα δεν είναι προσβολή της κοινής λογικής;
Καθόλου. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο skullone.
Είναι ένας τρόπος αντίληψης των πραγμάτων.
Μπορεί να διαφωνείς αλλά σε αυτά δεν υπάρχει σωστό και λάθος!Τεραστιο θεμα αυτο. Θρεντ απο μονο του. ΑΛλα εαν το συζητουσαμε θα καταλαβαινατε καλυτερα τι σημενει λιμπεραλ σημερα.
Οι λιμπεραλς δεν ειναι αυτοι που ειναι religiously tolerant. Οι ΗΠΑ ως κρατος ειναι religiously tolerant. Ειναι μεσα στο constitution. Δεν υπαρχει θεμα συζητησης για αυτο.
Οι λιμπεραλς προσπαθουν να αλλαξουν τα traditions της ΗΠΑ. Προσπαθουν να αλλαξουν την κουλτουρα, τον τροπο ζωης.
Πχ. Το ξερετε οτι υπαρχει πολεμος εναντια των Χριστουγεννων σημερα στις ΗΠΑ?
Οι λιμπεραλς δεν θελουν η λεξη Χριστουγεννα να φενετε σε κανενα μαγαζι κατα την διαρκεια pre-Xmas shopping πχ. Λενε οτι προσβαλουν αυτους που δεν ειναι Χριστιανοι. Και μαλιστα πολλες εταιριες εχουν ακολουθησεις. Η Walmart πχ δεν γραφουν την λεξη Χριστουγεννα πουθενα στα 'τρισεκατομυρια' μαγαζια τους. Το ιδιο και με την εταιρια Sears, Kmart, Target και αλλες.
Οι λιμπεραλς δεν θελουν να γινετε καμια Χριστουγενιατικη γιορτη στα σχολεια. Διοτι ενα 5%-10% των παιδιων δεν ειναι Χριστιανοι.
Θελουν να βγαλουν το In God we trust απο τα χρηματα.
Θελουν να βγαλουν οτι εμβλημα Χριστιανικο απο ολα τα κτηρια ή οπουδηποτε φενοντε στο δημοσιο.
Και χιλια δυο αλλα!
Οι conservatives και ενας ειμαι και εγω σιγουρα, λενε, ΟΚ δεν λεμε να μην γραφει Happy Qwanza ή Happy Hanaqua ή οτιδηποτε αλλη γιορτη υπαρχει απο αλλες θρησκιες στα μαγαζια, αλλα το να λες ΟΧΙ στην λεξη Χριστουγενα, ειναι διακρηση.
Ενα μικρο sample του τι εστι λιμπεραλ σημερα...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ο ανεξίθρησκος ΔΕΝ θα το κάνει.
Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ανεξίθρησκου και του Αθεου απο ιδεολογία! Αλλο να δέχεσαι οτι ο καθενας μπορει να πιστευει σε ότι θέλει και άλλο να πιστευεις οτι δεν υπάρχει η έννοια του Θειου!
Ο άθεος skullone μπορει να ειναι χειρότερος από τον μουσουλμάνο ή τον Χριστιανό αν κοροιδευει τους υπόλοιπους και δεν σέβεται την θρησκεία τους.
Και μπορει να ειναι εξισου ή και περισσότερο φανατισμενος απο εναν που πιστευει οπως και να προσπαθεί επισης να επιβάλλει την δική του εκδοχη!
Οποτε ο φανατισμός δεν ειναι θέμα θρησκείας, ειναι θέμα ανθρώπου και ιδεών!
Right, right and right!
Thanks.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ούτε προσηλυτίζω, ούτε κάνω βανδαλισμούς εις βάρος αλλοθρήσκων και θεωρώ υπάνθρωπο όποιον πάει να εμποδίσει κάποιον να προσληφθεί κάπου λόγω θρησκεύματος ή πάει να σκοτώσει κάποιον ή άλλως πώς διώξει οποιονδήποτε δεν είναι ομόθρησκός του.
Βέβαια, τη γνώμη μου την εκφράζω και την τεκμηριώνω, αρνούμενος να μείνω σιωπηλός επειδή σε μερικούς δεν αρέσει η άποψή μου.
OK. ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι ρε φίλε, είμαι! Σε δυσαρεστεί ΚΑΙ αυτό σ'εμένα;Αλήθεια, τι εμμονή είναι αυτή που έχεις εσύ και δυο-τρεις άλλοι με τις προσωπικές μπηχτές;
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
F USA F USADude, do you have something to say? If yes, then say it. Τι φοβασαι?
-
ΟΚ. Τώρα ξεκαθαρίζουν πολλά
Γαβριήλ, αυτό που εσείς ονομάζετε 'liberal' εμείς το λέμε ειρωνικά 'πολιτικώς-ορθός' (politically-correct). Μην το συγχέουμε με το 'φιλελεύθερος' που δεν έχει αρνητική σημασία.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Που τον βρίσκεις τόσο χρόνο ρε Γαβριήλ να διαβαζεις posts σε 10 topics και ν' απαντάς και αναλυτικάΕλα ντε. Και οταν κανω και μερικα λαθη με μπενιλικονουν κιολας.
Ειναι Thanks Giving σημερα εδω. Και γενικα ολη η εβδομαδα ειναι slow στη δουλεια. Οι περισσοτεροι ειναι off.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΟΚ. Τώρα ξεκαθαρίζουν πολλάΓαβριήλ, αυτό που εσείς ονομάζετε 'liberal' εμείς το λέμε ειρωνικά 'πολιτικώς-ορθός' (politically-correct). Μην το συγχέουμε με το 'φιλελεύθερος' που δεν έχει αρνητική σημασία.
Και μπορώ να καταλάβω τη μήνι(*) σου προς αυτούς, αλλά η Ευρώπη δεν είναι έτσι.
(*) μήνις = wrath.
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)