Nov 18, 2005, 6:06 PM

Μεταξύ 'Ε' και Μάκη προτιμώ 1000 φορές 'Ε'. Διότι:

ο η 'Ε' κοιτάει τα συμφέροντα των εκδοτών της (λογικό και αναμενόμενο, το ίδιο κάνουν όλες) ενώ ο Μάκης παίζει το παιχνίδι άλλων (εκτός από το δικό του).

ο η 'Ε' έχει κάποιο στοιχειώδη σεβασμό σε αρχές και 'ιερά και όσια' (πχ. η στάση της απέναντι σε μετανάστες κτλ., έστω και με τον 'παλαιοαριστερό' τρόπο του 'Ιού) ενώ ο Μάκης δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

ο από την 'Ε' δε φοβάμαι μήπως παραβεί τα ατομικά μου δικαιώματα, ενώ για τον Μάκη είμαι σίγουρος πως θα το κάνει, προκειμένου να κονομήσει. Και αν έχω φταίξει, από την 'Ε' περιμένω να δημοσιεύσει την άποψή μου, κάτι που είμαι σίγουρος πως δε θα κάνει ο Μάκης...

ο όταν ξεφυλλίζεις την 'Ε' δεν αισθάνεσαι να σε τριγυρίζει η σαπίλα όπως στις εκπομπές του Μάκη (μερικές φορές τις είδα και από τότε αλλάζω κατευθείαν κανάλι)

ο η 'Ε' έχει μια συνεπή πολιτική τοποθέτηση (κεντροαριστερά ή κάτι σαν 'κριτικό ΠΑΣΟΚ') ενώ ο Μάκης όπου φυσάει η τσέπη του

ο προτιμώ να ενημερώνομαι από εφημερίδες παρά από την τηλεόραση (γούστα...)

Στο κάτω-κάτω η 'Ε' είναι μία από τις πλέον σοβαρές, αξιόπιστες και συνεπείς στη 'γραμμή' τους εφημερίδες (μαζί με 'Καθημερινή' και 'Ριζοσπάστη'), όχι πως είναι άριστη ή έστω πολύ καλή, αλλά τουλάχιστον συγκρινόμενη με κάτι 'Αδέσμευτους' και 'Εθνη' είναι όαση δημοσιογραφίας.