Σχετικά με το άρθρο του 'Στάθη' που αναδημοσιεύει ο συμφορουμίτης 'lanick73', έχει ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ η εφημερίδα 'το Ποντίκι' .
Δεν θα το βάλω τώρα γιατί θα μεγαλώσει απελπιστικά το post.
Αλλά μια και διαβάζω την 'Ελευθεροτυπία' από την πέμπτη δημοτικού, από τις 'ηρωικές εποχές' δηλαδή , μέχρι και σήμερα, να καταθέσω μια άποψη για το θέμα και αν μπορέσετε να βγάλτε άκρη πείτε μου, γιατί εγώ 25 χρόνια τωρα, δεν έχω βγάλει
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Τεγόπουλος/Φυντανίδης)
-ΠΑΣΟΚική;; Δεν θα το λεγα. Ναι μεν 'υποστηρίζει' το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είχε διστάσει να εξαπολύσει ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, εναντίον του Τσοβόλα, όταν ο Αντρέας,΄του είχε πει να κάνει διαχειριστικό έλεγχο. Πρωτοστάτησε στο ζήτημα της 'κάθαρσης' (ο Λαμπράκης που είναι 'γάτα' , δεν έβριζε, με αποτέλεσμα να πουλάει κοντά στα 200.000) αλλά ο Τεγόπουλος στο δικαστηριο, 'δεν είχε δει τίποτα, δεν είχε ακούσει τίποτα' , κάτι σαν τον Πράιορ και τον Γουϊλντερ, ένα πράμα. Εγινε και 'καραμανλική' με εκείνο το 'Αλαλα τα χείλη των ασεβών' , όταν γινόταν μια κριτική στον μακαρίτη, κατά τη διάρκεια της 2ης θητείας του σαν ΠτΔ.. Επί Σημίτη , ενώ σε πολιτικό επίπεδο είχε ξεσαλλώσει, ειδικά εκείνος ο Καρελιάς δε συμμαζευόταν, στο επίπεδο της 'διαπλοκής' πάλι σήκωνε σημαία, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Τεγόπουλος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Βαρδινογιάννη, ο οποίος Βαρδινογιάννης, δεν είχε πάρει δίφραγκο από το Σημίτη, πέρα από τον ανεφοδιασμό του αεροδρομίου, ενώ ο Κόκαλης (πότε θα μπει φυλακή αυτός;;) μάσαγε (και Μασάι) με δέκα μασέλες.
-Η 'Ελευθεροτυπία' επίσης, 'παίζει με τους χώρους'. Για να γίνω πιο σαφής : Ενώ το ΚΚΕ το θάβει και όταν δεν το θαύει το ειρωνεύεται αγρίως, τους εξωκοινοβουλευτικούς της αριστεράς τους βάζει μερικά μονοστηλάκια. Αν (π.χ) θέλετε να δείτε πότε κάνουν καμια συζήτηση οι ΟΣΕδες (λέμε τώρα...) ή ποιος μιλάει και πότε από το ΜΕ.ΡΑ στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, πάρτε την 'Ε'.
-Δε μετείχε ποτέ σε αυτό που λέγαμε τότε 'αίμα και σπέρμα' (κάτι σαν το σημερινό ALTER και STAR) , το ρόλο αυτό τον είχαν αναλάβει η 'Απογευματινή' και το 'Εθνος'
-Κρατάει πάντα ψηλά θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μειονοτήτων, μεταναστών και γενικα, όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
-Είναι -ίσως- η μόνη εφημερίδα που προσέγγισε διαφορετικα το θέμα της '17Ν', όχι πολύ αλλά πάντως δεν ήταν και...(β)Ρίζος. Επίσης ακόμα κρατάει το θέμα του ΕΛΑ και της δίκης του.
-Γενικά , ναι μεν δεν αβαντάρει αυτό που λέμε 'αντιεξουσιαστικό χώρο' αλλά δεν τον 'θάβει' πάντως.
-Εχει σαφή και ξεκάθαρη στάση στο θέμα του πολέμου (Σερβία , Ιρακ). Βέβαια πετάει κάπου κάπου και κανένα άρθρο του Αντρίκου του Ανδιανόπουλου, έτσι για να μας σπάει τα νεύρα.
-Εχει -πιθανόν και άλλες εφημερίδες που δεν τις έχω υπόψη μου- δημοσιογράφους που δεν 'κυκλοφορούνε με πολιτικά' , όπως είναι ο Τριάντης(τον οποίο εκτιμώ πολύ αλλά αυτό το μίγμα του αριστερο-εθνικισμού που τον διακατέχει ποτέ μου δεν το κατάλαβα) , ο 'Στάθης', που ο άνθρωπος απλά δεν παίζεται, είναι μοναδικός. Η Σωτηρχου επίσης. Και μερικοί άλλοι που τωρα μου διαφεύγουν. Αυτοί οι τύποι σίγουρα δεν είναι 'διαπλεκόμενοι' και σίγουρα δεν παίρνουν 'γραμμή' από την εργοδοσία στο τι να γράψουν και τι όχι.Γενικά μιλώντας , στην εφημερίδα αυτή, δεν ευδοκιμεί το είδος 'τραγκαουνάκης'
Δε θυμάμαι να εχω κάτι άλλο να γράψω. Γενικά πάντως, αν εξαιρέσουμε τις 'ηρωικές εποχές', εκείνο που νομίζω ότι ξεκάθαρρα υπηρετεί είναι να συμφέροντα των εκδοτών της και τίποτα παραπέρα.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ : Κάποτε και για λίγο καιρό , έβλεπα την εκπομπή του, για να πάρω μια ιδέα, περί τίνος πρόκειται. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι ο συγκεκριμένος 'δημοσιογράφος' έγραφε στην 'Ε' και μάλιστα με τρόπο που ο Βότσης μπροστά του, έμοιαζε με τον ...Ζούλα. Τέλος πάντων, είπαμε , 'ηρωικές εποχές' οι εκείνες καμιά σχέση με το σήμερα.
Είδα λοιπόν κι εγώ στις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου, την κυρία ...Αντζολετάκη να μιλάει επί παντός επιστητού (για όνομα ) και την κυρία Τιτίκα Στασινοπούλου να μιλάει επίσης επί παντός επιστητου, φτιάοχντας όμως το μαλλί πριν, ενώ η άλλη έβγαινε...στο ατημέλητό της ένα πράμα.
Ε, εντάξει δεν χρειάστηκε και πολλές εκπομπές να δω για να καταλάβω ότι -με τα δικά μου μέτρα και σταθμά- πρόκειται για μεγάλο κουμάσι. Μα για πολύ μεγάλο κουμάσι μιλάμε. Μα για πάρα πολύ μεγάλο λέμε.
Ο άνθρωπος αυτός , πιστεύω ότι έχει τρελαθεί με τη δημοσιότητα. Χωρίς καμια διάθεση για πλάκα, πιστεύω ότι είναι στα όρια ,του να τον μαζέψει ο μπόγιας. Μιλάμε για τέτοια κατάσταση. Οποιοι φίλοι συμφορουμίτες λένε ότι τον ενδιαφέρει η αλήθεια, ας θυμηθούν την περίπτωση με τον Ξηρό και ας αναρωτηθούν , τι εξυπηρετούσε τότε (αν το έχετε ξαναγράψει , συγγνώμη αλλά θα το διαβάσω μετά ολόκληρο το θέμα, τωρα μπορεί να γράφω τα ίδια).
Τι εξυπηρετούσε;; την αλήθεια;; μπας και τον πήρε ο πόνος γα τον Ξηρό;; ρε μπας και ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χωρο και κυκλοφοράει με το Πορσικό για 'κάλυψη και απόκρυψη';;. Την εγωπάθεια του υπηρετεί ο τύπος παιδιά και τον προσωπικό του λογαριασμό και τίποτα παραπάνω.
Και βέβαια για να έρθω και στο προκείμενο, ποτέ δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στη γυναίκα του Φυντανίδη, όπως ψευδέστατα είπε σε μια από τις τωρινές εκπομπές του (το έγραφε προχθές η 'Ε')
Περισσότερα, όταν βάλω το θέμα από 'το ποντίκι'
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δικό μου: (χθεσινό, σημερινό...και νυν και αεί)
Τα σκουπίδια όχι στο σπίτι ,βγάζουν μπόχα και μάλιστα αφόρητη.