Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Θα πρέπει να αλλάξει κάτι?
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Θα πρέπει να αλλάξει κάτι?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    27
    59
    321
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ?
      A Former User last edited by

Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:

Χθες ηρθε η ειδοποιηση : 1351 κ.εκ. 93,00 ευρω.

(χαιρομαι για εσενα, για εμενα λυπαμαι!) και εχεις την 2ης γενιας 33, την πορτοκαλοφαναρη σε πρασινο κυπαρισι αν θυμαμαι καλα!! (απο ενα αβαταρ που ειχες!) Ε ρε γλεντια!!! του πατερα μου ειναι ιδιο μοντελο, και γραφει 1390κ.ε.!
      1991 η 1992 μοντελο. Δεν ειμαι σιγουρος. Θα το κοιταξω.

Σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω για το χρονο σου!

Μαυρη με λευκα (τωρα) φλας
      Και ο κινητηρας

Πλακα κανω .............για την μηχανη

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lkar last edited by

Αφού δεν κάνει το 'κράτος' κάτι, θα μας το επιβάλλουν

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

τα diesel, που έχουν και χαμηλότερες εκπομπές CO2 θα κυκλοφορήσουν ποτέ;

• M
          mousatos last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:

Και να κυκλοφορήσουν θα έρθει στιγμή που το diesel θα πωλείται στην ίδια τιμή με τη βενζίνη ή ακριβώτερα..
          Αλήθεια, στην αγγλία σήμερα ,το diesel είναι ακριβώτερο από τη βενζίνη;

• L
            lkar last edited by

Ο χρήστης mousatos έγραψε:

Και να κυκλοφορήσουν θα έρθει στιγμή που το diesel θα πωλείται στην ίδια τιμή με τη βενζίνη ή ακριβώτερα..
            Αλήθεια, στην αγγλία σήμερα ,το diesel είναι ακριβώτερο από τη βενζίνη;

έχει γραφτεί τόσες φορές αυτό. Όταν έχεις 30-40% χαμηλότερη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες, δεν σε απασχολεί η ίδια τιμή. Στην Αγγλία όντως έτσι είναι γι' αυτό και τα diesel δεν έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό (30% περίπου) όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη (50%)

• G
              g60 last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:
              Αφού δεν κάνει το 'κράτος' κάτι, θα μας το επιβάλλουν

Η κομισιον σκεφτετε το 'δικο' σου οφελος,μ αυτο το πλευρο να κοιμαστε.....>[url]

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

[/url]

Ρε παιδια, ειμαστε σοβαροι?(μαλλον αφελεις ειμαστε).Οι ανθρωποι ψαχνουν εναλλακτικες λυσεις για να εχουν δουλεια.Εμεις τι κανουμε?Επενδυουμε σε αυτοκινητα και με αυτους τους ρυθμους δεν αργει η εποχη που θα μενουμε σε καλυβα και θα κυκλοφορουμε με BMW.

Ποιος με ρωτησε εμενα ποιες προτεραιοτητες εχω στην κορυφη της πυραμιδας, και αν εχω την οικονομικη ανεση να αλλαζω αμαξι καθε 5ετια?Αν αυτο ειναι δημοκρατικη σκεψη και ελευθερος ανταγωνισμος, δε λυπαμε καθολου μα καθολου για την οποια οικονομικη κριση παρουσιαζουν οι βιομηχανιες παγκοσμια, και ειδικα της ευρωπης.Να κλεισουν και να ρημαξουν ολες και να μη μεινει καμια.Δικη τους επιλογη ειναι.

Βασικο κριτηριο τιμολογησης των τελων κυκλοφοριας αποτελει, ειδικα για τους κατοικους Αθηνων και Θεσ/νικης, η κατηγορια του αυτοκινητου και ο ΚΥΒΙΣΜΟΣ.Ειναι αδιανοητο να πνιγεστε και να πεθαινετε απ το καυσαεριο και να επιμενετε στα 16αρια και τα διλιτρα για να τυρανιεστε μαζι μ αυτα στα φαναρια και τα παρκινγκ.Να καταναλωνετε τα διπλασια καυσιμα=ρυποι για ενα αμαξι που στην ουσια δεν μπορειτε να το εκμεταλευτειτε (αντε και κανατε ενα και δυο ταξιδια το μηνα) τη στιγμη που μπορειτε να κανετε αψογα τη δουλεια σας με ενα οικονομικο 1000αρι.Κατα τα αλλα η 'σοφοι' της κομισιον μου προτεινουν να πεταξω το δεκαετιας 106 και να αγορασω διλιτρο για να καιει τα αντερα του και να μην μπορω να παρκαρω.Ετσι μαγκια γιατι το θελουν τα εργοστασια

Κανονικα θα επρεπε ολοι σας (εκτος απ το αυτοκινητο) για την κλασικη καθημερινη μετακινηση ρουτινας σας να κυκλοφορειτε με 'παπια'.Αλλα γινετε ο ελληνας να μη διαφημισει το καμαρι του?Κι ας κανει 3 ωρες να παει στη δουλεια.Πειτε μου απ το 90 που εφαρμοστηκαν τα καταλυτικα και πλακωσαν ολοι σαν τα κορακια για να μη χασουν το κελεπουρι τι αλλαξε στο περιβαλλον του λεκανοπεδιου?

Κι ας μας πουν οι της ΕΟΚ και τα αφεντικα τους (βιομηχανιες) που πανε οι πλεοναζοντες ρυποι απ την αυξημενη καταναλωση των διλιτρων (σε σχεση με τα 1000αρια πχ της περασμενης δεκαετιας).Μα θα πουν καποιοι υπαρχουν 15 καταλυτες και 80 αισθητηρες λαμδα.Συμφωνω.Η κατακρατηθεισα καρκινογενεση των καταλυτων που καταληγει?Μα στο υπεδαφος φυσικα (οσες κατεργασιες κι αν υποστουν οι καταλυτες και μεσω ανακυκλωσης, το τελικο σταδιο ειναι το υπεδαφος,αλλα δεν εχει σημασιοα θα μου πειτε το τρωμε αρκει να μην το αναπνεουμε!!).Και για να κατασκευαστουν τα μυρια των καταλυτων και λαμδα θα ψαχνουμε για μεταλλευμα στον Αρη σε λιγα χρονια.Χωρια που ο πλανητης δεν υποκεινται κανενος ειδους επιβαρυνση (αντληση σιδηρομεταλευματος,καυσιμα,πλαστικα κλπ)απ την παραγωγη μυριων αυτοκινητων σε ετησια βαση για να εχει ο καθενας απο καμια δεκαρια.

Δε λυπαμαι καθολου που ηδη ιστορικες εταιριες ανταλλακτιων και αυτοκινητοβιομηχανιες, αλλες εχουν εξαγοραστει και αλλες ηδη καταρευσαν και ο ρυθμος συνεχιζει ανελεητος.Αυτα ειναι τα σοφα μυαλα των 'ανεπτυγμενων', και καλα να παθουν.Το προβλημα ομως ειναι οτι πρωτα θα 'σβησουν' τον κοσμακη και τελευταιοι αυτοι.>τα diesel, που έχουν και χαμηλότερες εκπομπές CO2 θα κυκλοφορήσουν ποτέ;

Καποιος που κανει 10 000-15 000m το χρονο (η πλειοψηφεια δηλ) δεν προκειτε το diesel να το κανει ποτε αποσβεση.Υπολογιστε την διαφορα τιμης και το αυξημενο κοστος σε οποιαδηποτε ζημια (δε μιλαμε για μπεκ,αντλιες και επισκευη κινητηρα!!!Εκει θα δουλευει ο οδηγος τρεις μηνες για μια ζημια) και κρινετε μονοι σας

• L
                lkar last edited by

Ενώ τώρα που το 'κράτος' βγάζει 30-50% φόρο από κάθε αυτοκίνητο είναι σωστό;

Ή η φορολόγηση των κυβικών είναι σωστή; μία Ε200 φορολογείται λιγότερο από μία Sonata 2.4

Το να αγοράσεις αυτοκίνητο δεν σε υποχρεώνει κανείς, το να το συντηρήσεις όμως ΝΑΙ. Και συντήρηση σημαίνει φρένα/αναρτήσεις/ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ. Πόσα σαπάκια θα κυκλοφορούσαν αν λειτουργούσαν τα ΚΤΕΟ;

τι θα σε συνέφερε μετά; αγορά η συντήρηση;

Όσο για τους ρύπους του λεκανοπεδίου ΝΑΙ η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν προστεθεί γύρω στα 400.000 αυτοκίνητα στην Αττική, αλλά το νέφος των δεκαετιών 80-90 με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν υπάρχει.

όσο για τα diesel, φαίνεται πως το 50% των ευρωπαίων ή βλάκες είναι ή δεν έχουν υπολογίσε αν τους συμφέρει ή όχι. Προφανώς συζητάμε για καθαρό πετρέλαιο. Στη συντήρηση των diesel βάλε και τα πιο αραιά διαστήματα συντήρησης.

Για σύγκρινε τιμές 2.0 FSI Golf με δίλιτρο TDI. Οι βασικές είναι 24.640 έναντι 25.175 και σύγκρινε μετά τα 32 κιλά ροπής με 6-7 λίτρα κατανάλωση, αν σε συμφέρουν τελικά

• 0
                  037 last edited by

Αναφερω τα εξης, και ας κρινει οποιος θελει αναλογα.

Στην Αγγλια τα τελη ειναι με βαση τις εκπομπες CO2, εκτος εαν το αυτοκινητο ειναι παλιας τεχνολογιας οποτε ιχυει αλλη χρεωση (165Ευρω μεχρι 1100-1200, και 270 για 1200-ΧΧΧΧ)

Επισης τα τελη ειναι ανταποδοτικα, και εξαργυρονονται σε περιπτωση αποσυρσης του αυτοκινητου απο το δρομο, πχ για μακροχρονια επισκευη, ή για μη χρηση και αποθηκευση στο γκαραζ.

Ουτε επιστοφη πινακιδων ουτε εφοριες, ουτε παπαδες....επιστροφη του σηματος τελων στο υπουργειο, με μια απλη αιτηση απο το ταχυδρομιο.

Επιστρεφεται το ποσο που αντιστοιχει στους μηνες που απομενουν.

EDIT: Τα classic δεν πληρωνουν τελη.

• G
                    g60 last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:
                    Ενώ τώρα που το 'κράτος' βγάζει 30-50% φόρο από κάθε αυτοκίνητο είναι σωστό;

Για σενα προφανως ειναι καλυτερα να φευγουν καραβιες συναλλαγμα για να αγοραζουμε αυτοκινητα!!

Ή η φορολόγηση των κυβικών είναι σωστή; μία Ε200 φορολογείται λιγότερο από μία Sonata 2.4

Οχι δεν ειναι σωστη, και το ειπα ποιο πανω.Τα τελη κυκλοφοριας πρεπει να εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες και ειδικα στις μεγαλοπουλεις.Αν λαβεις μονο μια παραμετρο ως κριτηριο (οποια κι αν ειναι αυτη, κανε ενα συνδιασμο να δεις οτι δε σου βγει καμια) για να τιμολογησεις τα τελη κυκλοφοριας πανω απ τους μισους θα αδικηθουν, κι αυτο γιατι εχει διαφορα να κυκλοφορεις πχ το διλιτρο στην Αθηνα απ οτι στον Εβρο.

Και ειναι παραλογο να μου φορολογει η ΕΟΚ παραπανω το 6ετιας Yaris απ το καινουριο 'μερσεντε'.Γιατι οπως και να εχει το 1000ρακι ρυπαινει λιγοτερο απ το καραβι.Και μιλαω παντα για σωστα και συντηρημενα αυτοκινητα>Το να αγοράσεις αυτοκίνητο δεν σε υποχρεώνει κανείς,

Καλα τωρα.Αυτος ο κανονισμος ποιον ευνοει?Τον καταναλωτη?> το να το συντηρήσεις όμως ΝΑΙ. Και συντήρηση σημαίνει φρένα/αναρτήσεις/ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ.

Συμφωνω απολυτα.>Πόσα σαπάκια θα κυκλοφορούσαν αν λειτουργούσαν τα ΚΤΕΟ;

Κανενα.Το οτι δεν μπορεις ομως 'εσυ' σαν κρατος να ελεγξεις την διαφθορα δεν σημαινει οτι 'εγω' πρεπει να πλρωσω τη νυφη (να δουλευω δηλ για τα εργοστασια).Και στο κατω κατω δεν το καταλαβα.Και στη Γερμανια το 'ΚΤΕΟ' τους δε λειτουργει σωστα?Η η νομοθεσια της κομισιον θα ισχυσει μονο για την ελλαδα?>τι θα σε συνέφερε μετά; αγορά η συντήρηση;

Η συντηρηση.Πες μου ποσα λεφτα θελει ενα αμαξι για συντηρηση το οποιο κανει περιπου 15000-20000km το χρονο.Μη μου βαλεις λαστιχα τακακια κλπ αναλωσιμα τα οποια ουτως η αλλως χρειαζονται σε ολα τα αμαξια.Καθε χρονο αντιστοιχει απο ενα service.15 000km επι 15 χρονια ειναι 225 000km.Εκτος απ τα αναλωσιμα (λαδια μπουζι φιλτρα) υπολογισε ποσα 'εξτρα' λεφτα θα δωσει καποιος πχ για τακακια που θα χρειαστει καθε δευτερο σερβις, συμπλεκτη δυο φορες (μπορει και 10 αν ειναι ο οδηγος κασμας η και καμια ) μπαταριες (ας πουμε 4) μια σορα τακακια πισω κλπ κλπ.Σε δεκαπεντε δηλ χρονια θα εχω δωσει ελαχιστα χρηματα για να το διατηρησω σε αψογη κατασταση ενω η κομισιον μου επιβαλει με αυτον τροπο να τους δινω καθε 5ετια τουλαχιστον απο καμια 15 000 ευρω.Τι συμφερει ποιο πολυ, για πες μας εσυ?>Όσο για τους ρύπους του λεκανοπεδίου ΝΑΙ η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν προστεθεί γύρω στα 400.000 αυτοκίνητα στην Αττική, αλλά το νέφος των δεκαετιών 80-90 με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν υπάρχει.

Η τρυπα του Οζοντος δεν απειληθηκε με τα αυτοκινητα της περασμενης τεχνολογιας Την τελευταια ερυενα για τα μικροσωματιδια και τους ρυπους την εχεις δει?>όσο για τα diesel, φαίνεται πως το 50% των ευρωπαίων ή βλάκες είναι ή δεν έχουν υπολογίσε αν τους συμφέρει ή όχι. Προφανώς συζητάμε για καθαρό πετρέλαιο. Στη συντήρηση των diesel βάλε και τα πιο αραιά διαστήματα συντήρησης.

Για σύγκρινε τιμές 2.0 FSI Golf με δίλιτρο TDI. Οι βασικές είναι 24.640 έναντι 25.175 και σύγκρινε μετά τα 32 κιλά ροπής με 6-7 λίτρα κατανάλωση, αν σε συμφέρουν τελικά

Δεν ειπα οτι ειναι βλακες και ημουν σαφης.Να κατανοεις ακριβως αυτα που γραφω και μην φερεις τη συζητηση προς το συμφερον των εταιριων

Ειπα οτι αν ενας οδηγος κανει περιπου 15 000km το χρονο οπου και ειναι η πλειοψηφεια των οδηγων, το Diesel δεν του συμφερει.Εχω ενα ΖΧ 1,4 του 92, και το αμαξι μου καιει 7 λιτρα στα 100.Οι ζημιες που το εχω μεχρι τωρα στην κατοχη μου με 40 000km (170 000 στο συνολο) ειναι μηδεν(και δεν υπερβαλω καθολου.)Ακομα και νοθευμενη να ειναι η βενζινη το πολυ πολυ να σκορτσαρει (και σκ@τα να του βαλεις θα το καψει).Εστω οτι αγοραζω ενα ντιζελ και σκαω 20 χιλιαρικα, για να γλυτωσω ελαχιστη διαφορα στην καταναλωση, και στα τρια χρονια παθαινει αντλια.Πες μας ποσο κανει μια αντλια(η 4 μπεκ τα οποια ουτως η αλλως δε θα αναγνωρισει ως εγγυηση, και πολυ σωστα, αλλα το προβλημα ειναι υπαρκτο,θες δε θες ) και ποσα χιλιομετρα επιπλεον πρεπει να κανω για να την αποσβεσω απ τη διαφορα καυσιμου.Και μη μου πεις οτι δε φταει το αμαξι γιατι ηταν το νοθευμενο το καυσιμο γιατι ειναι ενα φαινομαινο που δεν μπορεις να το παραβλεψεις.Ειναι υπαρκτο και κοστιζει αδρα η ζημια Το βενζινοκινητο ομως, λειτουργει χωρις να παθει τιποτα.Αντε να παθει αντλια κοστος 150 ευρω.

Τα πετρελαια ηταν παλιοτερα ποιο οικονομικα γιατι ειχαν απλες κατασκευες και δεν παθαιναν τιποτα ουτε οι αντλιες ουτε τα μπεκ και οταν αλλαζαμε ακροφυσια το κοστος ηταν μηδαμηνινο.Σημερα τα εχουν κανει ποιο πολυπλοκα κι απ τα βενζινοκινητα και τα ανταλλακτικα τους κοστιζουν μια περιουσια.Ο κοσμος θα μπει παλι σε καινουριο λουκι και θα τρεχει και δε θα φτανει.

• M
                      michaliss last edited by

Πάντως το 'pay as you drive' σύστημα με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα είναι εντελώς άστοχο. Δηλαδή κάποιος που κάνει 50 km τη μέρα από την Αττική Οδό (και πληρώνει και διόδια) επιβαρύνει περισσότερο την κυκλοφορία και το περιβάλλον από κάποιον που κάνει την ίδια διαδρομή από τις πηγμένες Κηφισίας και Κατεχάκη (34 km); Μήπως με περισσότερους ρύπους; Όχι. Με μεγαλύτερη κατανάλωση; Ούτε. Με αυξημένες φθορές στα αναλώσιμα μέρη του αυτοκινήτου, η απόρριψη των οποίων στο περιβάλλον έχει αυξημένο περιβαλλοντικό κόστος; Πάλι όχι. Με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, που προκαλεί μελλοντική δαπάνη εις βάρος του εθνικού προϋπολογισμού για επιδόματα και παροχές υγείας; Όχι.

Παίζει μεγάλο ρόλο λοιπόν το που γίνονται τα χιλιόμετρα, και όχι απλώς πόσα είναι. Μία τέτοια μέθοδος φορολογίας μου φαίνεται περισσότερο αποτυχημένη μέθοδος παρακολούθησης, παρά 'μέτρο που θα συμβάλει μπλα μπλα μπλα...'

Αντί να θέσουν ως προτεραιότητα την πάταξη της φοροδιαφυγής εισοδήματος, κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις (οι μισθωτοί δεν έχουν και πολλά περιθώρια), καταφεύγουν σε μέτρα του τύπου: Έχεις κάτι καλό, άρα ανήκεις στους 'έχοντες & κατέχοντες', άρα πλήρωνε.

• L
                        lkar last edited by

Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
                        Για σενα προφανως ειναι καλυτερα να φευγουν καραβιες συναλλαγμα για να αγοραζουμε αυτοκινητα!!

Ναι, ενώ τα ανταλλακτικά (για να συντηρούνται τα αυτοκίνητα) τα φέρνουμε με νταλίκες από την Ελλάδα μήπως; ή παράγουμε κανένα προϊόν και δεν εισάγουμε τα πάντα απ' έξω; τα αυτοκίνητα μας μάραναν Τα εκ. ευρώ τζίροι ανταλλακτικών προς τα που φεύγουν;

Οχι δεν ειναι σωστη, και το ειπα ποιο πανω.Τα τελη κυκλοφοριας πρεπει να εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες και ειδικα στις μεγαλοπουλεις.Αν λαβεις μονο μια παραμετρο ως κριτηριο (οποια κι αν ειναι αυτη, κανε ενα συνδιασμο να δεις οτι δε σου βγει καμια) για να τιμολογησεις τα τελη κυκλοφοριας πανω απ τους μισους θα αδικηθουν, κι αυτο γιατι εχει διαφορα να κυκλοφορεις πχ το διλιτρο στην Αθηνα απ οτι στον Εβρο.

Ο πιο σωστός και δίκαιος τρόπος για τα τέλη -όπως και για τους φόρους- είναι η εξάρτηση από την τιμή αγοράς. Κατάργηση τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ΦΠΑ (ΜΟΝΟ στα αυτοκίνητα, αλλά ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ). Έτσι ευνοείς ακόμα περισσότερο τις χαμηλές CIF, επιβαρύνεις τα ακριβά εργοστασιακά (και τις ακριβές λιανικές) και ξεκαθαρίζει η αγορά, χωρίς να κρύβεται πίσω από τέλη ταξινόμησης.

Στα τέλη αντίστοιχα αρκετά πιο μικρό ποσοστό επί της τιμής αγοράς αυτοκινήτου και μείωση ανάλογα με την ηλικία. Θες ακριβό αυτοκίνητο; (κι εγώ μαζί) πλήρωνέ το. Αλλά όχι η Ε200 να πληρώνει λιγότερα τέλη από το Fiesta ST. Στο ελλάντα όμως προκαταβάλλεις τα τέλη για τον επόμενο χρόνο, ενώ στα καινούρια πληρώνεις όλο το χρόνο, ακόμα κι αν το αγοράσεις στις 30 Δεκεμβρίου.

Και τους 'πράσινους' φόρους σωστούς τους βρίσκω. Εκπέμπεις πολύ CO2; πλήρωνε ή ανάγκασε τις εταιρείες να φτιάχνουν πιο καθαρούς κινητήρες (υβρδικούς/diesel). Οπότε αντί για GTΙ, δίλιτρο TDI με 170 άλογα και 32-34 κιλά ροπή, σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ με ΚΑΘΑΡΟ πετρέλαιο. Άρα ότι ανέφερες για τη συντήρηση των diesel δεν ισχύει. Εκτός και αν έχουν 'σπάσει' πανευρωπαϊκά τόσα εκατομύρια αντλίες και μπεκ στα 3 ή 4 χρόνια. (εταιρείας που εκθειάζεις και υποστηρίζεις) Όπως ξέρεις το τι ισχύει με diesel το γνωρίζω πολύ καλά.

Η συντηρηση.Πες μου ποσα λεφτα θελει ενα αμαξι για συντηρηση το οποιο κανει περιπου 15000-20000km το χρονο.Μη μου βαλεις λαστιχα τακακια κλπ αναλωσιμα τα οποια ουτως η αλλως χρειαζονται σε ολα τα αμαξια.Καθε χρονο αντιστοιχει απο ενα service.15 000km επι 15 χρονια ειναι 225 000km.Εκτος απ τα αναλωσιμα (λαδια μπουζι φιλτρα) υπολογισε ποσα 'εξτρα' λεφτα θα δωσει καποιος πχ για τακακια που θα χρειαστει καθε δευτερο σερβις, συμπλεκτη δυο φορες (μπορει και 10 αν ειναι ο οδηγος κασμας η και καμια ) μπαταριες (ας πουμε 4) μια σορα τακακια πισω κλπ κλπ.Σε δεκαπεντε δηλ χρονια θα εχω δωσει ελαχιστα χρηματα για να το διατηρησω σε αψογη κατασταση ενω η κομισιον μου επιβαλει με αυτον τροπο να τους δινω καθε 5ετια τουλαχιστον απο καμια 15 000 ευρω.Τι συμφερει ποιο πολυ, για πες μας εσυ?

Στο κόστος συντήρησης βάζεις ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες κι όχι αυτούς που σε συμφέρουν. Κοινώς τακτικά σέρβις, λάστιχα, ασφάλειες, τέλη, βενζίνη και κάτι που δεν υπολογίζει σχεδόν κανείς, κόστος ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ. Κοινώς πόσα λεφτά χάνω το χρόνο για να αγοράσω πάλι το ίδιο. Εκτός και αν τα αυτοκίνητα ζουν αιώνια ή θα τα κρατήσεις επ' άπειρο. Δεν συζητάμε προφανώς για έκτακτες βλάβες ή φανοποιία. Και μην είσαι σίγουρος ότι ΟΛΑ τα αυτοκίνητα αλλάζουν λάστιχα/τακάκια ή αμορτισέρ

Η τρυπα του Οζοντος δεν απειληθηκε με τα αυτοκινητα της περασμενης τεχνολογιας Την τελευταια ερυενα για τα μικροσωματιδια και τους ρυπους την εχεις δει?

Φυσικά και την έχω δει, μόνο στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα με τα σωματίδια, τη στιγμή που δεν έχουμε diesel, άρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες κι όχι μόνο τα 'θανατηφόρα' αυτοκίνητα.

Δεν ειπα οτι ειναι βλακες και ημουν σαφης.Να κατανοεις ακριβως αυτα που γραφω και μην φερεις τη συζητηση προς το συμφερον των εταιριων

Ειπα οτι αν ενας οδηγος κανει περιπου 15 000km το χρονο οπου και ειναι η πλειοψηφεια των οδηγων, το Diesel δεν του συμφερει.Εχω ενα ΖΧ 1,4 του 92, και το αμαξι μου καιει 7 λιτρα στα 100.Οι ζημιες που το εχω μεχρι τωρα στην κατοχη μου με 40 000km (170 000 στο συνολο) ειναι μηδεν(και δεν υπερβαλω καθολου.)Ακομα και νοθευμενη να ειναι η βενζινη το πολυ πολυ να σκορτσαρει (και σκ@τα να του βαλεις θα το καψει).Εστω οτι αγοραζω ενα ντιζελ και σκαω 20 χιλιαρικα, για να γλυτωσω ελαχιστη διαφορα στην καταναλωση, και στα τρια χρονια παθαινει αντλια.Πες μας ποσο κανει μια αντλια(η 4 μπεκ τα οποια ουτως η αλλως δε θα αναγνωρισει ως εγγυηση, και πολυ σωστα, αλλα το προβλημα ειναι υπαρκτο,θες δε θες ) και ποσα χιλιομετρα επιπλεον πρεπει να κανω για να την αποσβεσω απ τη διαφορα καυσιμου.Και μη μου πεις οτι δε φταει το αμαξι γιατι ηταν το νοθευμενο το καυσιμο γιατι ειναι ενα φαινομαινο που δεν μπορεις να το παραβλεψεις.Ειναι υπαρκτο και κοστιζει αδρα η ζημια Το βενζινοκινητο ομως, λειτουργει χωρις να παθει τιποτα.Αντε να παθει αντλια κοστος 150 ευρω.

Τα πετρελαια ηταν παλιοτερα ποιο οικονομικα γιατι ειχαν απλες κατασκευες και δεν παθαιναν τιποτα ουτε οι αντλιες ουτε τα μπεκ και οταν αλλαζαμε ακροφυσια το κοστος ηταν μηδαμηνινο.Σημερα τα εχουν κανει ποιο πολυπλοκα κι απ τα βενζινοκινητα και τα ανταλλακτικα τους κοστιζουν μια περιουσια.Ο κοσμος θα μπει παλι σε καινουριο λουκι και θα τρεχει και δε θα φτανει.

Στα συγκεκριμένα μοντέλα που ανέφερα η διαφορά είναι 1.000 ευρώ περίπου. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μέση κατανάλωση του TDI είναι 6-7 λίτρα και του FSI 10+. Κρίνε εσύ σε πόσα χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση, ακόμα και με 12Κ το χρόνο, μαζί με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ συντηρήσεις.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ζεις σε κάποια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ χώρα κι όχι στην τριτοκοσμική ελλάδα. Επίσης στις ευρωπαϊκές χώρες επισκευάζονται ΚΑΙ τα common rail, με πρωτοστάτες τους... μαφιόζους Ιταλούς (55% diesel έχουν) χωρίς να απαιτείται πλέον πλήρη αντικατάσταση του συστήματος σε περίπτωση βλάβης.

• A
                          alfistapp last edited by

Επειδή παραείναι σύνθετο το πρόβλημα το πρώτο βήμα για να γίνει τουλάχιστον δικαιότερο είναι:
                          [b] 1

• elteo
                            elteo last edited by

[quote='AlfistaPP']Επειδή παραείναι σύνθετο το πρόβλημα το πρώτο βήμα για να γίνει τουλάχιστον δικαιότερο είναι:
                            [b] 1

• M
                              manosk last edited by

Επιτέλους μια καλή λύση!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • P
                                pakos-m last edited by

Εδώ και πέντε χρόνια έχω σταματήσει να πληρώνω τέλη.
                                Είναι αντισυνταγματικά!

Ας τα πάρουν από την βενζίνη που είναι και η φθηνότερη στην EU.

• M
                                  manosk last edited by

?

• J
                                    jarjap last edited by

Ο χρήστης 037 έγραψε:
                                    Αναφερω τα εξης, και ας κρινει οποιος θελει αναλογα.

Στην Αγγλια τα τελη ειναι με βαση τις εκπομπες CO2, εκτος εαν το αυτοκινητο ειναι παλιας τεχνολογιας οποτε ιχυει αλλη χρεωση (165Ευρω μεχρι 1100-1200, και 270 για 1200-ΧΧΧΧ)

Επισης τα τελη ειναι ανταποδοτικα, και εξαργυρονονται σε περιπτωση αποσυρσης του αυτοκινητου απο το δρομο, πχ για μακροχρονια επισκευη, ή για μη χρηση και αποθηκευση στο γκαραζ.

Ουτε επιστοφη πινακιδων ουτε εφοριες, ουτε παπαδες....επιστροφη του σηματος τελων στο υπουργειο, με μια απλη αιτηση απο το ταχυδρομιο.

Επιστρεφεται το ποσο που αντιστοιχει στους μηνες που απομενουν.

EDIT: Τα classic δεν πληρωνουν τελη.

Σωστά. Επίσης να σημειώσω ότι τα τέλη κυκλοφορίας διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν το όχημα ανήκει σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Στη δεύτερη περίπτωση τα τέλη κυκλοφορίας είναι 4-5 εως 8-9 φορές μεγαλύτερα (σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις και παραπάνω) σε σχέση με το ίδιο ακριβώς όχημα ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου.

ΥΓ. Εκτίμηση μου είναι ότι και η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο τόσο όσο αφορά τη διαμόρφωση των τελών κυκλφορίας με βάση τις εκπομπές καυσαερίων όσο και την διαφοροποίηση μεταξύ οχημάτων ιδιοκτησίας φυσικών και νομικών προσώπων (με τα δεύτερα να 'πληρώνουν το μάρμαρο'). Μου κάνει μάλιστα εντύπωση ότι παρά τη συνεχή αύξηση των εταιρικών αυτοκινήτων οι ελληνικές κυβερνήασεις δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα την ιδέα (όταν είναι να εισπράξουν συνήθως είναι αρκετά γρήγορες στην αντιγραφή πολιτικών εξ εσπερίας). Άλλωστε και στην Βρετανία η συγκεκριμένη διαφοροποίηση επήλθε ακριβώς λόγω της μεγάλης αύξησης των εταιρικών αυτοκινήτων...

• G
                                      georgetabs last edited by

[quote='AlfistaPP']Επειδή παραείναι σύνθετο το πρόβλημα το πρώτο βήμα για να γίνει τουλάχιστον δικαιότερο είναι:
                                      [b] 1

• K
                                        kinq1 last edited by

Να υποθέσω για το 1 ευρώ ανά ίππο θα είναι και + 50-100 ευρώ το χρόνο για δυναμομέτρηση σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο?

Η λύση είναι κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και ενσωμάτωσή τους στη βενζίνη. (Οσο πιο πολύ κυκλοφορείς και όσο πιο πολύ καταναλώνεις τόσο πιο πολύ πληρώνεις).
                                        Επίσης πρέπει να καταργηθούν οι επιπλέον φόροι στο αυτοκίνητο. ΦΠΑ 19% και τελείωσε. Επίσης να έχουνε προδιαγραφές για τις πινακίδες τις οποίες να πηγαίνεις σε όποιο ειδικό μαγαζί θες και να τις βγάζεις μόνος σου, αντί να στις βγάζει το υπουργείο και να τις χρυσοπληρώνεις, και να καθυστερούνε να τις βγάλουνε.

• L
                                          lkar last edited by

έτσι κι αλλιώς το pay as you drive ισχύει, αφού το 70% της τιμής του λίτρου της βενζινης είναι φόροι για το κράτος. Επίσης όσο πιο βενζινοβόρο όχημα έχεις, ισχύει το ίδιο, αν κάνεις προφανώς τον ίδιο αριθμό χλμ με ένα άλλο οικονομικότερο.

• T
                                            trailbraker last edited by

Πράγματι το η φορολογία στα καύσημα είναι το πιο δίκαιο μέτρο. Λαμβάνει υπόψην και ποσα χιλιόμετρα κάνεις, και τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την επιβάρυνση στην οικονομία και το πόσο επιβαρύνεις το περιβάλλον κτλ. Αλλά δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε αυτό γιατί θα γεμίζαμε ακίνητα σαπάκια. Καλώς λοιπόν και τα τέλη.

Εκεί που διαφονώ είναι τα κυβικά ως κριτίριο της κλίμακας των τελών. Το να βάλεις τα κυβικά ή την ισχύ σαν κριτίριο ευνοεί τα αδύναμα αυτοκίνητα κι έτσι γεμίζουμε octavia 1.4. Προτείνω να χρεώνεται ακριβώς αυτό που πιάνει ένα ακίνητο αυτοκίνητο: ο χώρος. Γιατί να μην βάλουμε το μήκος στο παιχνίδι. Έτσι πρακτικά θα πληρώνουν άλλα τα τζιπ, άλλα τα πόλης, άλλα τα smart και άλλα τα αλμέρα.
                                            Έτσι δίνεις και κίνητρο για αγορά κατα το δυνατόν μικρού αυτοκινήτου και όχι αδύναμου όπως σήμερα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 3 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ