-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
κριεζα ο ανθρωπινος εγκεφαλος θεωρειται απειρος. και διχως τελος στην εξελιξη. μπορει ανετοτατα να αποθηκευσει ολες τις πληροφοριες που του παρεχονται για παντα (το οτι δε γινεται στους περισσοτερους ειναι αλλο θεμα).
Απο ποιούς θεωρείται άπειρος? Εγώ θεωρώ οτι είναι πεπερασμένος. Και μάλιστα πιστεύω ότι αν δέν ήταν πεπερασμένος και ο χρόνος της ζωής μας θά έφτανε κάποια στιγμή πού ο εγκέφαλος δέν θά μπορούσε να αποθηκεύσει άλλες πληροφορίες και θά χρειαζόταν να αδειάσει απο παλιότερες για να συνεχίσει να αποθηκεύει καινούριες. Αυτό τό στηρίζω στό εξής επιχείρημα. Οποιαδήποτε πληροφορία αποθηκεύεται στόν ανθρώπινο εγκέφαλο γίνεται με κάποιες διεργασίες πού αλλάζουν κάποιο σημείο στόν εγκέφαλο. Μπορεί αυτό να είναι πάρα πολύ μικρό. Επειδή όμως ο εγκέφαλος έχει περιορισμένη έκταση κάποια στιγμή δέν θά μπορούσε να συνεχίσει αυτήν την διαδικασία. Δέν γνωρίζω πραγματικά άν είναι έτσι. Απλά είναι μία σκέψη που έχω κάνει. Θά ήθελα να ακούσω απόψεις και επιχηρήματα..(δέν ξέρω άν βγαίνω εκτός θέματος)
Θα συμφωνησω ποιο πολυ με τον Nexis... ο εγκεφαλος και μνημη του δεν μπορουν να ειναι απειρα. Μαλιστα προσφατα ενα αρθρο που ειχα διαβασει (μπορει και να ηταν στο in.gr) επιστημονες λεει υπολογισαν πως ο ανθρωπινος εγκεφαλος, εαν τον μεταφραζαμε σε σκληρο δισκο... θα ηταν καπου στα 40GB (not bad... αμα ειναι και Sata2 ) Αυτα σε οτι αφορα το επιπεδο μνημης... σε οτι αφορα την εξελιξη του... αγνωστο.
-
edit
δείτε από κάτω... και όποιος το πιστέψει...
-
Να παραθέσω και εγώ μια 'εμπειρία' που είχα πριν μερικά χρόνια, την οποία κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου ανατριχιάζω...
Βράδυ λίγο μετά τις 11.30, καθομουν μαζί με τον πατέρα μου και βλέπαμε tv. Στο καθιστικό υπάρχει μια τζαμένια πόρτα (για την ακρίβεια ξύλινη με το εσωτερικό της να αποτελείται από μικρά φιμέ κρύσταλλα) η οποία οδηγεί σε ένα διάδρομο και το πίσω μέρος του σπιτιού.
Στις διαφημίσεις γυρνώντας προς τον πατέρα μου (ο οποίος είχε 'πλάτη' την συγκεκριμένη πόρτα) βλέπω την μητέρα μου **κρυμμένη **πίσω από τα τζαμάκια της πόρτας και σκέφτομαι ότι έχει έρθει να με στείλει για ύπνο (14 χρονών γαρ). Εγώ κάνω πως δεν την βλέπω και γυρίζω ξανά προς την tv.
Την στιγμή εκείνη ο πατέρας μου μου είπε να πάω για ύπνο. Εγώ του απαντάω νευριασμένος 'Γιατί; Επειδή στο είπε η μαμά; Πάλι εσένα έβαλε να με στείλεις για ύπνο;' Μου απαντάει 'Ποια μαμά βρε; Η μαμά σου κοιμάται!'
Εκείνη την στιγμή βλέπω την 'μητέρα' μου να κίνειται κάπως... αιωρούμενη!!! Τρέχοντας πίσω της στον σκοτεινό διάδρομο, έφτασα στο δωμάτιο των γονιών μου, όπου εκεί ήταν η μητέρα μου πράγματι κοιμόμενη!!!
Περιττό να σας πω ότι το εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα...
-
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
KRIEZA, εμένα δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά η μάνα μου επιμένει ότι της έχει συμβεί αρκετές φορές. Οπότε, παρότι δεν σε αμφισβητώ, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να είναι αυτό.
Γιαυτο το ονομασα και ανεξηγητο...
Kαι σιγουρα δεν εμπιπτει σε αυτο που ονομαζουμε deja vu γιατι το χρονικο διαστημα μεταξυ ονειρου και πραγματικοτητας ηταν εξαιρετικα μικρο (λιγοτερο απο 24 ωρες) και ισως γιαυτο το λογο ηταν τοσο εντονο αυτο που εζησα.Πάντως ακούγεται πραγματικά ενδιαφέρον.
Kαι εξαιρετικα τρομακτικο θα ελεγα με την εννοια του οτι οσο κιαν προσπαθεις να δωσεις καποια λογικη εξηγηση δε νπορεις οπως δε μπορεις να κατανοησεις και τη δυναμη του ανθρωπινου μυαλου....
Με τιποτα δεν θα ηθελα παντως να ξαναζησω κατι τετοιο....Κάποιος που πίστευε στην μετενσάρκωση, ίσως σου έλεγε ότι ο προηγούμενος εαυτός σου ήταν εκεί. Αλλά δεν πιστεύω να είναι σοβαρά αυτά.
Οχι μονο δεν ειναι σοβαρα αλλα πιστευω οτι αγγιζουν τα ορια του γελοιου.....
Σοβαρή ερώτηση, με ψυχολόγο το έχεις συζητήσει ποτέ;
Να σου πω την αληθεια οχι.
Στο στρατο για ευνοητους λογους.
Μετα λογω και μιας φυσικης αντιπαθειας ή μαλλον καλυτερα ενος υποσυνειδητου φοβου που τρεφω για τους γιατρους ,τα νοσοκομεια και τα φαρμακα.
Δε ντρεπομαι να πω οτι αποφευγω τους γιατρους για να μη με βρουν αρρωστο.
Αυτο ακριβως φοβηθηκα και στη περιπτωση αυτη οσο αστειο κιαν φαινεται.... -
Δε ντρεπομαι να πω οτι αποφευγω τους γιατρους για να μη με βρουν αρρωστο.
Αυτο ακριβως φοβηθηκα και στη περιπτωση αυτη οσο αστειο κιαν φαινεται....κακως αν και στη συγκεκριμενη περιπτωση δε βλεπω να εβγαζε πουθενα η επισκεψη σου εκει...
-
Εγω φοβαμαι τα ΒΑΜΠΙΡ
Μια ημερα μια μαμακισ#%3η πηγε να με δαγκωσει στο λαιμο.. Ειχα που ειχα το φοβο τρελαθηκα...
Αφου αμα βλεπω ταινια με τον Christoffer Lee μπαινω κατω απο τα παπλωματα.... Δυστυχως εχω κ γω τα αδυνατα σημεια μου...Εντω μεταξυ παλια ειχα κολλησει και στο νετ και διαβαζα δρακουλιαρικα site και με εντοπισαν εκει και μου εστελναν συνεχως μυνηματα κλπ και αναγκαστηκα να βαλω firewalls και τετοια για να γλυτωσω...Ειχαν και δω συνδεσμους και συναντιοντουσαν στον Υμητο, Παρνηθα κλπ....ΜΑΜΑΑΑΑΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
-
Aνε3ηγητο:
Σαββατο βραδυ κ ενω ειμασταν στο σπιτι του παππου μου στη Ρουμελη (δεν ειναι παλιο), κα8ομαστε μπροστα απο το τζακι με το εταιρον ημιση κ 3αφνικα ακουμε ενα δυνατο ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. Σηκωνομαι κ παω προς τον ηχο. Βλεπω στην τουαλετα οτι η βρυση του νεροχυτη ηταν full ανοιχτη.
Η αλη8εια ειναι οτι τρομα3αμε. Ανοι3α την κουρτινα του μπανιου μπας κ ειχε μπει κανεις (:o) αλλα τιποτα (ευτυχως! ). Το μονο που μπορω να υπο8εσω ειναι κατι σχετικο με την πιεση, ισως κ με το 8ερμοσιφωνο που ειχα ανοι3ει λιγο πριν.
Καμια ε3ηγηση?
ΥΓ: Η βρυση ειναι τετοιου τυπου
γυρισμενη στο ζεστο.
Ειχε κ Χαρδαβελα εκεινο το βραδυ αλλα ειχε αλλο 8εμα κ δεν τον ενοχλησα.
-
Εμάς μας φέρνουν οι αγιορείτες την 'αγία ζώνη' την Παρασκευή... Ε ρε ειδωλολατρεία... Να δείτε πρόβατα που θα τρέξουν να στάξουν το υστέρημά τους στον μαυροφορεμένο θίασο των 'θαυμάτων' και της κοροϊδίας!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εμάς μας φέρνουν οι αγιορείτες την 'αγία ζώνη' την Παρασκευή...έχω λιώσει μιλάμε και είμαι και σε ξένο σπίτι γμτ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γενικοτερα ειστε προληπτικοι? ? ?
Δωστε μερικα παραδειγματα
ΟΧΙ.
Είναι γρουσουζιά να είσαι προληπτικός!!!!Ναι, είναι, έχεις δίκιο.
Εγώ πάντως, είμαι προληπτικός, ζώντας όλα μου τα χρόνια στη θάλασσα, ΕΜΑΘΑ να είμαι
θεωρώ γρουσουζιά να δω χελώνα στη θάλασσα, και καλή τύχη το δελφίνι.
Δέν τό'πιασες έ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΟΧΙ.
Εγώ πάντως, είμαι προληπτικός, ζώντας όλα μου τα χρόνια στη θάλασσα, ΕΜΑΘΑ να είμαι
Δέν τό'πιασες έ;
μωρε το 'πιασα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΟΧΙ.
Δέν τό'πιασες έ;
μωρε το 'πιασα!
Μήπως όταν το έπιασες είδες καμιά χελώνα κι έφυγε;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΟΧΙ.
Δέν τό'πιασες έ;
μωρε το 'πιασα!
Μήπως όταν το έπιασες είδες καμιά χελώνα κι έφυγε;;
ΜΠΡΡΡΡΡ..... Χελώνα..
-
Σοβαρά τώρα, γκαντεμιά θεωρείς τις θαλάσσιες χελώνες, ή/και τις στεριανές;
-
Εγώ τις στεριανές τετράτροχες...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
:lol:Σοβαρά τώρα, γκαντεμιά θεωρείς τις θαλάσσιες χελώνες, ή/και τις στεριανές;
Τις θαλάσσιες. 2 φορές είδα χελώνα να με κοιτάει με το απαίσιο κίτρινο μάτι της σε αγώνα, και τις 2 άλλαξε ο καιρός ΕΝΤΕΛΩΣ και ήρθα τελευταίος (από πρώτος)
Την τρίτη φορά, σκίστηκε πανί
Στη στεριά, αγώνα δεν έχω τρέξει (ακόμα)
-
Εγώ την είδα για πρώτη και μοναδική φορά σε ΕΝΥΔΡΕΙΟ στη Γένοβα.
Αρρώστησα για ΕΝΑ ΜΗΝΑ, έχασα τον αγώνα (φέτος) στην Ίμολα, μαζί και τα 2 εισιτήρια, όποιος το είχε διαβάσει θυμάτα πόσο για λύπηση ήμουν...
-
γρουσουζες χελωνες πρωτη φορα ακουω!
για την καλοτυχια των δελφινιων καταλαβαινω οτι προερχεται η δοξασια απο τους ναυτικους...
-
Δε λέω πως φταίνε οι χελώνες για μένα, μάλλον κανένα μυξιάρικο με κόλλησε και επειδή είχα ρέψει με τα μαθήματα την άκουσα καλά...
Πάντως ήταν ενδιαφέρον πως μετά τη χελώνα με πήρε από κάτω τελείως, μα ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!
Οι επίγειες πάλι μια χαρά μου έρχονται!
Περί υπερφυσικού, προλήψεων, προκαταλήψεων, ανεξήγητου.