-
Γνώμη μου γιατρέ (και χωρίς να έχω ψάξει ιδιαίτερα τα SAR level των διαφόρων μοντέλων), ότι στην 'μεσαία κατηγορία' όπως λέγεται αυτή των κινητών που κοιτάς (ούτε entry-level, ούτε smartphones), τα nokia είναι σχετικά ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν.
Αν ωστόσο είσαι 'κολλημένος' με το κλασικό μενού των series 40, θα πρότεινα να αποφύγεις το 6060, δεν κάνει σχεδόν... τίποτα σε σύγκριση με το 6101 και... απολύτως τίποτα σε σύγκριση με το πολύ καλό και κλασικό 6230i
Ρίξε μια ματιά:
Nokia 6060
Nokia 6101
Nokia 6230iΠιστεύω το 6230i αξίζει και με το παραπάνω τα εξτρά χρήματα που πρέπει να δώσεις για να το αποκτήσεις.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γνώμη μου γιατρέ (και χωρίς να έχω ψάξει ιδιαίτερα τα SAR level των διαφόρων μοντέλων), ότι στην 'μεσαία κατηγορία' όπως λέγεται αυτή των κινητών που κοιτάς (ούτε entry-level, ούτε smartphones), τα nokia είναι σχετικά ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν.Αν ωστόσο είσαι 'κολλημένος' με το κλασικό μενού των series 40, θα πρότεινα να αποφύγεις το 6060, δεν κάνει σχεδόν... τίποτα σε σύγκριση με το 6101 και... απολύτως τίποτα σε σύγκριση με το πολύ καλό και κλασικό 6230i
Ρίξε μια ματιά:
Nokia 6060
Nokia 6101
Nokia 6230iΠιστεύω το 6230i αξίζει και με το παραπάνω τα εξτρά χρήματα που πρέπει να δώσεις για να το αποκτήσεις.
Τhanx και πάλι!
Μάλλον το 6230 πέφτει λίγο ακριβό για τα γούστα μου...Επίσης αν το joystick είναι απ' αυτά που τα 'κουνάς γύρω-γύρω' και όχι ξεχωριστά για την κάθε κατεύθυνση-απορρίπτεται! (ανάθεμα αν καταλαβαίνει κανείς τι λέω).
Τα 100 ευρώ της διαφοράς τους έχω καλύτερους τρόπους να τα αξιοποιήσω...
Σ' αυτή την κατηγορία των 'παλιομοδίτικων' καινούριων κινητών έχεις κάτι να μου προτείνεις, μιας και λες ότι τα nokia είναι υπερεκτιμημένα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γνώμη μου γιατρέ (και χωρίς να έχω ψάξει ιδιαίτερα τα SAR level των διαφόρων μοντέλων), ότι στην 'μεσαία κατηγορία' όπως λέγεται αυτή των κινητών που κοιτάς (ούτε entry-level, ούτε smartphones), τα nokia είναι σχετικά ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν.
Αν ωστόσο είσαι 'κολλημένος' με το κλασικό μενού των series 40, θα πρότεινα να αποφύγεις το 6060, δεν κάνει σχεδόν... τίποτα σε σύγκριση με το 6101 και... απολύτως τίποτα σε σύγκριση με το πολύ καλό και κλασικό 6230i
Ρίξε μια ματιά:
Nokia 6060
Nokia 6101
Τhanx και πάλι!
Μάλλον το 6230 πέφτει λίγο ακριβό για τα γούστα μου...Επίσης αν το joystick είναι απ' αυτά που τα 'κουνάς γύρω-γύρω' και όχι ξεχωριστά για την κάθε κατεύθυνση-απορρίπτεται! (ανάθεμα αν καταλαβαίνει κανείς τι λέω).
Σ' αυτή την κατηγορία των 'παλιομοδίτικων' καινούριων κινητών έχεις κάτι να μου προτείνεις, μιας και λες ότι τα nokia είναι υπερεκτιμημένα;
Σχετικά με το joystick, καταλαβαίνω τι λες, και έχω να πω ότι όχι, ειναι ξεχωριστό κλικ για την κάθε κατεύθυνση στο 6230i (πάνω-κατω-δεξιά-αριστερά + κουμπάκι προς τα μέσα για 'ΟΚ')
Όσον αφορά σε άλλες μάρκες, εγώ θα κοιτούσα και προς samsung μεριά, ειδικά εφόσον σου αρέσουν τα clamshell (μάνα των clamshell η samsung, και φοβερή ποιότητα κατασκευής!). Δεν παθαίνουν τίποτα, έχουν περάσει 3 τουλάχιστον από τα χέρια μου.
Samsung SGH-E720Γενικά, πιο 'τίμια' εταιρεία όσον αφορά στις τιμές της, εγώ θεωρώ την Sonyericsson. Προτείνω το κλασικό πλέον Κ700i, που έρχεται σε πολύ καλή τιμή λόγω του αντικαταστάτη Κ750i, καθώς και το ολίγον εκκεντρικό αλλά πολύ καλό σε λειτουργίες clamshell Z520i, αμφότερα στα
-
@krus
μιας και σε βλέπω ότι το κατέχεις το αντικείμενο..
μήπως ξέρεις κανα κινητό με κλείδωμα πληκτρολογίου με κωδικό, και ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, εκτός του 6230 που μου πρότεινε ο Kid στο άλλο θέμα;
thanks -
Ρίξε μια ματιά:
Nokia 6060
Nokia 6101
Τhanx και πάλι!
Σχετικά με το joystick, καταλαβαίνω τι λες, και έχω να πω ότι όχι, ειναι ξεχωριστό κλικ για την κάθε κατεύθυνση στο 6230i (πάνω-κατω-δεξιά-αριστερά + κουμπάκι προς τα μέσα για 'ΟΚ')
Όσον αφορά σε άλλες μάρκες, εγώ θα κοιτούσα και προς samsung μεριά, ειδικά εφόσον σου αρέσουν τα clamshell (μάνα των clamshell η samsung, και φοβερή ποιότητα κατασκευής!). Δεν παθαίνουν τίποτα, έχουν περάσει 3 τουλάχιστον από τα χέρια μου.
Samsung SGH-E720Γενικά, πιο 'τίμια' εταιρεία όσον αφορά στις τιμές της, εγώ θεωρώ την Sonyericsson. Προτείνω το κλασικό πλέον Κ700i, που έρχεται σε πολύ καλή τιμή λόγω του αντικαταστάτη Κ750i, καθώς και το ολίγον εκκεντρικό αλλά πολύ καλό σε λειτουργίες clamshell Z520i, αμφότερα στα
-
Sony Ericsson V800.....αλλα εχει βγαλει πολλα προβληματα απο τον Μαρτιο που το εχω παρει και τωρα θελω να παρω το Sharp v903...
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
η νοκια ηταν θυγατρικη της εριξον και τελικα η εριξον εκλεισε! ανετα βλεπεις νοκια 5 και 6 ετων να δουλευουν καθημερινα. αλλες μαρκες πολυ δυσκολα...Εχμ ποιός στο είπε αυτό;
Η Ericsson δεν έκλεισε αλλά συγχωνεύτηκε με την Sony μόνο στον τομέα των κινητών. Στους υπόλοιπους τομείς εξακολουθεί και λειτουργεί ως Ericsson και μάλιστα είναι από τους μεγάλους παίχτες... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
NOKIA 6100.
Θα το άλλαζα μόνο για ένα άλλο με λιγότερη ακτινοβολία!Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε τις τιμές της ακτινοβολίας που εκπέμπει κάθε μοντέλο;
Εγώ έχω ένα nokia 6510, εδώ και 2,5 χρόνια. Δεν σκοπεύω να τ' αλλάξω, μέχρι να πεθάνει. Την προηγούμενη βδομάδα έκλεινε συνέχεια μόνο του, αλλά εδώ και 2-3 μέρες αυτοθεραπεύτηκε!
Αν αναγκαστώ να τ' αλλάξω μάλλον θα πάρω κάποιο clamshell της Νokia, το 6060 ή 6160 (νομίζω έτσι λέγεται).
Εχω ακόμα ένα Νokia 6510, αθάνατο κινητάκι...ακόμα δουλεύει! Του είχα αγοράσει μία μπλε σκούρο αυθεντική πρόσοψη και είναι σαν αθικτο.
Να ρωτήσω κάτι για τις μπαταρίες λιθίου, πώς μπορούμε να αποθηκεύσουμε κινητά που δεν χρησιμοποιούμε πολύ ή καθόλου για καιρό χωρίς να πάθει κάτι η μπαταρία;
-
6310i και εχω το κεφαλι μου ησυχο.........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
6310i και εχω το κεφαλι μου ησυχο............κοιμάσαι ήσυχος ε; (avatar)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@krus
μήπως ξέρεις κανα κινητό με κλείδωμα πληκτρολογίου με κωδικό, και ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, εκτός του 6230 που μου πρότεινε ο Kid στο άλλο θέμα;
thanksΑπ' όσο ξέρω όλα τα σύγχρονα Motorola έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Μάλιστα είναι πολύ ισχυρό κλείδωμα. Όταν σε παίρνει κάποιος και είναι κλειδωμένο απλώς χτυπάει χωρίς να φαίνεται η αναγνώριση κλήσης, μέχρι να το ξεκλειδώσεις. Προφανώς δεν μπορείς να απαντήσεις όσο είναι κλειδωμένο, ούτε να πάρεις 112 κτλ. Το μόνο που σου επιτρέπει στην κατάσταση αυτή είναι να αλλάζεις την ένταση του κουδουνίσματος.
Στο Nokia απ' όσο ξέρω (ας το επιβεβαιώσει κάποιος) μπορείς να απαντήσεις σε μια κλήση ακόμα και αν είναι κλειδωμένο.Όσον αφορά στο 6510: Πραγματικά σκυλί. Μέχρι και σε λεκάνη τουαλέτας μου είχε πέσει, το στέγνωσα και 4 χρόνια μετα λειτουργεί άψογα.
-
Τα 4 τελευταία χρόνια έχω ένα αξιοπερίεργα ( ) αξιόπιστο Nokia 5510 (αυτό που είχε πάνω του ένα ολόκληρο πληκτρολόγιο, έπαιζε MP3 και είχε και ραδιόφωνο ...).
-
Eκτός από το πρώτο μου τηλέφωνο που ήταν Panasonic, τα υπόλοιπα 6 που έχω αλλάξει είναι ΝΟΚΙΑ. Τώρα έχω και 1 χρόνο το 6600 και δηλώνω οπαδός symbian. Ακόμη και το Siemens που μου έδωσαν εταιρικό, το έχω παροπλίσει. ΄Θεωρώ πολύ δυχρηστο το software και γενικότερα το user inteface.
To επόμενο θα είναι πάλι symbian.
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
@krus
thanksΑπ' όσο ξέρω όλα τα σύγχρονα Motorola έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Μάλιστα είναι πολύ ισχυρό κλείδωμα. Όταν σε παίρνει κάποιος και είναι κλειδωμένο απλώς χτυπάει χωρίς να φαίνεται η αναγνώριση κλήσης, μέχρι να το ξεκλειδώσεις. Προφανώς δεν μπορείς να απαντήσεις όσο είναι κλειδωμένο, ούτε να πάρεις 112 κτλ. Το μόνο που σου επιτρέπει στην κατάσταση αυτή είναι να αλλάζεις την ένταση του κουδουνίσματος.
Στο Nokia απ' όσο ξέρω (ας το επιβεβαιώσει κάποιος) μπορείς να απαντήσεις σε μια κλήση ακόμα και αν είναι κλειδωμένο.Όσον αφορά στο 6510: Πραγματικά σκυλί. Μέχρι και σε λεκάνη τουαλέτας μου είχε πέσει, το στέγνωσα και 4 χρόνια μετα λειτουργεί άψογα.
Δεν είναι κ ότι πιο πρακτικό να σε παίρνουν τηλ κι εσύ να τρέχεις να το ξεκλειδώσεις με κωδικό...νομίζω ότι το κλείδωμα του Νokia φτάνει.
-
NOKIA 6680
-
SHARP GX17 εδώ και μια εβδομάδα. Φτηνό και καλό !
-
6310i και εχω το κεφαλι μου ησυχο.........Καλώς τον!!!
Εγώ μετά από 2 χρόνια περιπλάνησης σε Samsung και Siemens (μπλιαχ!) ξαναεπέστρεψα στο 6310i και βρήκα την υγειά μου!!! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι για τις μπαταρίες λιθίου, πώς μπορούμε να αποθηκεύσουμε κινητά που δεν χρησιμοποιούμε πολύ ή καθόλου για καιρό χωρίς να πάθει κάτι η μπαταρία;Ο ιδανικός τρόπος, είναι να είναι το κινητό ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σάββα! Το φορτίζεις πλήρως και το αφήνεις ΑΝΟΙΧΤΟ, πχ. με κάποια SIM καρτοκινητής μέσα.
Επειδή όμως είναι λογικό να μην μπορείς να έχεις το νού σου πότε θα αποφορτιστεί πλήρως για να το ξαναφορτίσεις, αρκετά καλός τρόπος είναι να το φορτίσεις πλήρως πριν το αποθηκεύσεις.
Εννοείται ότι και πάλι πρέπει να το τσεκάρεις πού και πού, γιατί οι μπαταρίες αδειάζουν σιγά σιγά, ακόμα και με το κινητό απενεργοποιημένο. Οι μπαταρίες λιθίου, σε αντίθεση με αυτό που πιστευόταν ώς τώρα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να αποφορτίζονται εντελώς.
-
Να ρωτήσω κάτι για τις μπαταρίες λιθίου, πώς μπορούμε να αποθηκεύσουμε κινητά που δεν χρησιμοποιούμε πολύ ή καθόλου για καιρό χωρίς να πάθει κάτι η μπαταρία;
Ο ιδανικός τρόπος, είναι να είναι το κινητό ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σάββα! Το φορτίζεις πλήρως και το αφήνεις ΑΝΟΙΧΤΟ, πχ. με κάποια SIM καρτοκινητής μέσα.
Επειδή όμως είναι λογικό να μην μπορείς να έχεις το νού σου πότε θα αποφορτιστεί πλήρως για να το ξαναφορτίσεις, αρκετά καλός τρόπος είναι να το φορτίσεις πλήρως πριν το αποθηκεύσεις.
Εννοείται ότι και πάλι πρέπει να το τσεκάρεις πού και πού, γιατί οι μπαταρίες αδειάζουν σιγά σιγά, ακόμα και με το κινητό απενεργοποιημένο. Οι μπαταρίες λιθίου, σε αντίθεση με αυτό που πιστευόταν ώς τώρα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να αποφορτίζονται εντελώς.
Θενκς Σπύρο, απλά έχω αρκετά spare κινητά και θέλω να μην μου τα φτύσουν οι μπαταρίες τους.
(Νοkia 6510, 6210, 6230, 6260, Siemens S55, Samsung SGH T100, SE T68 και Μοtorola StarTac)
-
6310i και εχω το κεφαλι μου ησυχο.........Εύγε νέε μου!
ΔΕΝ θέλω κινητά - πολυμηχανήματα, να έχουν φωτογραφική μηχανή, έγχρωμη οθόνη, MMS, πολυφωνικούς ήχους, ραδιόφωνο, ΜΡ3, να ψήνουν καφέ και να έχουν εργάτη για τα δύσκολα Και να τ΄ αλλάζω κάθε χρόνο επειδή το νέο μοντέλο ψήνει και εσπρέσσο
6310i εδώ και 3 χρόνια, απόλυτα ικανοποιημένος, έχει όλα όσα χρειάζομαι:
Επαρκή τηλεφωνικό κατάλογο
GPRS
IR (σε συνδυασμό με το notebook μου)
Αρκετά ελαφρύ και μικρό αλλά όχι υπερβολικά να μην μπορώ να πατήσω τα πλήκτρα
Τεράστια διάρκεια μπαταρίας
Εξαιρετικό user interface (πως δουλεύουν μερικοί άνθρωπο με Siemens, πχ., απορώ...)Θα το έχω μέχρι να διαλυθεί... Αν και δείχνει 'σκυλί' μέχρι τώρα.
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#1]