-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Έχεις δίκιο ότι δεν φταίτε εσείς όταν ενώ υπάρχει Ford forum ανοίγονται άλλα topic σχετικά με αυτοκίνητα Ford.(Ένα forum είναι σαφώς πιό λειτουργικό όταν είναι πιό μαζεμένο τουλάχιστον όσον αφορά παρεμφερή θέματα.)Θα ήθελα όμως να παραδεχθείς ότι κι εσείς παρασυρόμενοι απ΄την κουβέντα για το fiesta προσπερνούσατε post άλλων συνφορουμιτών που τελικά χανόταν.(π.χ.το ερώτημα του Megane 98hp στις 22/2 που ζήτησε την γνώμη του forum για την αγορά ενός Focus χάθηκε μέσα στη δίνη του fiesta χωρίς ο άνθρωπος να πάρει ποτέ απάντηση.)Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την διαμάχη αυτή και ειλικρινά σου μιλάω ότι παραδέχομαι ότι ήμουν υπερ το δεον επιθετικός στο post που ξεκίνησε αυτή τη κουβέντα.
Υ.Γ.Δίνουμε και την ευκαιρία στα ''εχθρικά'' στρατόπεδα να διασκεδάζουν με τον εμφύλιο στην blue ovalΜπλε οβάλ δεν έχει και η Subaru; Μακάρι να ήμασταν εκεί, ε; Χεχεχε...
ΟΚ, κανένα πρόβλημα...
Τώρα, μπορώ να πω λίγο για το Fiesta μου;
Όπως μου είχε πει ο άνθρωπος απ' το συνεργείο, ο δείκτης επανήλθε στα φυσιολογικά του χωρίς αλλαγή! Εγώ χάρηκα πολύ, γιατί οι εγχειρίσεις δεν μ' αρέσουν σε καινούρια αυτοκίνητα. Εδώ δεν τους εμπιστεύτηκα να μου βάλουν ηλεκτρικούς καθρέπτες, θα τους εμπιστευόμουν να μου αλλάξουν φλοτέρ; Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά!
Το άλλο τώρα. Θυμόαστε κάτι που είχατε προτείνει κάποτε (εδώ ήταν ή στο http://www.clubfiesta.gr, δεν θυμάμαι) σχετικά με εκείνο το τακ-τακ απ' την κολώνα του οδηγού; Έβαλα ταινία της Tesa (εκείνη τη γκρι με το πλέγμα μέσα, heavy duty ταινία (και 4 ευρώ το ρολό ) γύρω απ' το σημείο που πιάνει το άγγιστρο και ελπίζω να... ΣΚΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Θα σας ενημερώσω σύντομα!
-
Ο χρήστης gkapou έγραψε:
Σε ευχαριστώ φίλε gkapou! Μήπως θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα για τη μέχρι τώρα εμπειρία σου με το Fusion; Πόσο καιρό το έχεις και πώς πάει από πλευρά αξιοπιστίας;
Ειναι το πρωτο αυτοκινητο που αγορασα 1.400 cc και δεν νομιζω οτι ειμαι πολυ ειδικος να μιλησω. Το προτιμησα λογω συστασης, μου το προτεινε ενας ξαδερφος
(το αγορασε και γiα τον πατερα του).
Γενικα για τα ford εχω ακουσει καλα λογια. Οι εντυπωσεις μου ειναι καλες γενικα, απο επιταχυνσεις και συμπεριφορα. Το εβαλα και σε χωματοδρομο τα πηγε πολυ καλα (δεν ειναι για χωμα απο την μανα του αλλα πηγε περιφημα στην Οιτη το καλοκαιρι σε χαλια δρομους). Με 13.000 km δεν εβγαλε τιποτα. Για τους θορυβους μου κανει καποια τριξιματα στην πορτα του συνοδηγου
ειτε με συνεπιβατη ειτε οχι, οχι πολλα πραγματα.
Απο καταναλωση εκτος πολης εβγαλε 6,5 lt /100km οσο λενε και στο βιβλιο.
Εχει κοντες τις τρεις πρωτες ταχυτητες και σπιναρει ευκολα
σε ξεκινηματα μεχρι να το μαθεις. Αν θελεις κατι συγκεκριμενο ξαναρωτας.Σε ευχαριστώ πολύ gkapou, για τις πληοφορίες σου. Η απόστασή του από το έδαφος σε συνδυασμό με τους χώρους του (σαφώς μεγαλύτεροι από Ignis/Justy, Terios, Jimny) νομίζω ότι είναι το πλεονέκτημά του, τουλάχιστον αν το πηγαίνεις σε 'απλούς-ελληνικούς' χωματόδρομους... Και αν είναι αξιόπιστο, ακούγεται ενδιαφέρουσα λύση...
-
Ο χρήστης gkapou έγραψε:
...
...To βιβλίο λέει 6,5 εκτός ? Γιατί στο 1800 Μondeo δίνει 5,8. Κι όχι μόνο αυτό. Τώρα που έχει ανοίξει η μηχανή του, με 120-130 χλμ καίει γύρω στα 6,3 !
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
...
...To βιβλίο λέει 6,5 εκτός ? Γιατί στο 1800 Μondeo δίνει 5,8. Κι όχι μόνο αυτό. Τώρα που έχει ανοίξει η μηχανή του, με 120-130 χλμ καίει γύρω στα 6,3 !
Τελικα εχεις δικιο το βιβλιο λεει αλλα νουμερα, η το μπερδεψα με την συνολικη καταναλωση που λεει 6,6
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ gkapou, για τις πληοφορίες σου. Η απόστασή του από το έδαφος σε συνδυασμό με τους χώρους του (σαφώς μεγαλύτεροι από Ignis/Justy, Terios, Jimny) νομίζω ότι είναι το πλεονέκτημά του, τουλάχιστον αν το πηγαίνεις σε 'απλούς-ελληνικούς' χωματόδρομους... Και αν είναι αξιόπιστο, ακούγεται ενδιαφέρουσα λύση...
Στο Jimny που μπηκα στο πισω καθισμα και στην ασφαλτο εγινα κουδουνι σε μιση ωρα, απο τους επιβατες στο fusion στο πισω καθισμα που τους ρωταγα δεν ακουσα παραπονα, εξαρταται βεβαια το τι προκειται να κανεις με το αυτοκινητο, και τι το θελεις, το fusion θα το ελεγα οικογενειακο, δινουν στανταρ εξοπλισμο dvd player (στο plus που εχω) για να απασχολουνται τα παιδια, απο την αλλη ειδα περισσοτερους χωρους στο yaris verso (350 lt verso, 335 fusion).
-
Ο χρήστης gkapou έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ gkapou, για τις πληοφορίες σου. Η απόστασή του από το έδαφος σε συνδυασμό με τους χώρους του (σαφώς μεγαλύτεροι από Ignis/Justy, Terios, Jimny) νομίζω ότι είναι το πλεονέκτημά του, τουλάχιστον αν το πηγαίνεις σε 'απλούς-ελληνικούς' χωματόδρομους... Και αν είναι αξιόπιστο, ακούγεται ενδιαφέρουσα λύση...
Στο Jimny που μπηκα στο πισω καθισμα και στην ασφαλτο εγινα κουδουνι σε μιση ωρα, απο τους επιβατες στο fusion στο πισω καθισμα που τους ρωταγα δεν ακουσα παραπονα, εξαρταται βεβαια το τι προκειται να κανεις με το αυτοκινητο, και τι το θελεις, το fusion θα το ελεγα οικογενειακο, δινουν στανταρ εξοπλισμο dvd player (στο plus που εχω) για να απασχολουνται τα παιδια, απο την αλλη ειδα περισσοτερους χωρους στο yaris verso (350 lt verso, 335 fusion).
Σωστότατο αυτό με το verso, αλλά όπως και το Jazz ή το Meriva, δεν έχουν το πλεονέκτημα της αυξημένης απόστασης από το έδαφος... και αν το αμάξι πάει χωριό... τότε πλεονεκτεί το Fusion...
Τώρα αναμένεται η facelift έκδοση, για να δούμε πόσο θα την τιμολογήσουν...
Στο 'προ-facelift' μοντέλο κάνουν έκπτωση -
Ρε παιδιά τι γίνεται εδώ; Μπήκα κι εγώ ως νέωπας στο forum,βρίσκω Ford forum(πρώην club-ford) και λέω ας δηλώσω κι εγώ την παρουσία μου με παραπάνω post μου.Σήμερα λοιπόν κάθησα να διαβάσω από την αρχή τις σελίδες του topic και βέβαια απόρησα γιατί δεν ονομάστηκε ΄΄το fiesta και τα προβλήματά του΄΄.Σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών αλλά ας αλλάξουν τουλάχιστον τον τίτλο έτσι ώστε εμείς οι υπόλοιποι που πιθανόν να θέλουμε να πούμε και κάτι άλλο να μην θαβόμαστε μεταξύ των 5-6 συνφορουμιτών που βομβαρδίζουν το topic με post για τους τριγμούς και άλλα στραβά του fiesta.Είναι λίγο οξύμωρο να έχω διαβάσει περισσότερα για το Μondeo π.χ σε topic για άλλες εταιρίες παρά στο υποτιθέμενο ford forum.Γεια σου φίλε Θανάση και καλωσόρισες.Το fiesta είναι ford και αναγκαστικά το σχολιάζουμε εδώ.Το γεγονός ότι γράφονται πολλά παράπονα για το fiesta και αλλοιώνεται η ονομασία του topic δε φταίμε εμείς αλλά τα fiesta μας...Καλό είναι να γράφονται τα προβλήματα για να γνωρίζουμε που πάσχουν τα αυτοκίνητά μας και να μαθαίνουμε κατα πόσο ένα πρόβλημα είναι μεμονωμένο ή γενικό.Μακάρι να μπαίναμε και να γράφαμε σε τόσες σελίδες πόσο ικανοποιημένοι είμαστε.
Υποθέτω πως και το δικό σου μοντέλο αν είχε πρόβλημα θα ήθελες να το αναφέρεις ή αν κάποιος άλλος με το ίδιο μοντέλο αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα,θα ήθελες να το πληροφορηθείς κι εσύ ,ώστε να ελέγξεις εάν έχεις κι εσύ κάτι παρόμοιο.
Μην ανησυχείς πάντως,αυτά τα post κρατάνε λίγους μήνες...Τα fiesta μας παλιώνουν σιγά-σιγά (βγήκε facelift) και θα γίνεται όλο και λιγότερη αναφορά.Εμείς πανω απ'όλα θέλαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και να εκφράσουμε την αγανάκτηση που μπορεί να νιώσει ο καθένας που αγοράζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο και περιμένει να είναι τέλειο.Προσωπικά με εκνεύριζε το σλόγκαν των διαφημίσεων 'Φτιαγμένα για τη ζωή,προορισμένα για μια ζωή'-έλεος.
Όσο λιγότερο σε ενοχλούμε,τόσο καλύτερο για μας (αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα και θα ευχαριστιώμαστε τα αυτοκίνητά μας)
-
Γειά σου carjunky .Τόνισα απ' την αρχή ότι σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών με Fiesta.Το συζήτησα και με τον Nasos79 και σε παραπέμπω στο τελευταίο μου post:
Έχεις δίκιο ότι δεν φταίτε εσείς όταν ενώ υπάρχει Ford forum ανοίγονται άλλα topic σχετικά με αυτοκίνητα Ford.(Ένα forum είναι σαφώς πιό λειτουργικό όταν είναι πιό μαζεμένο τουλάχιστον όσον αφορά παρεμφερή θέματα.)Θα ήθελα όμως να παραδεχθείς ότι κι εσείς παρασυρόμενοι απ΄την κουβέντα για το fiesta προσπερνούσατε post άλλων συνφορουμιτών που τελικά χανόταν.(π.χ.το ερώτημα του Megane 98hp στις 22/2 που ζήτησε την γνώμη του forum για την αγορά ενός Focus χάθηκε μέσα στη δίνη του fiesta χωρίς ο άνθρωπος να πάρει ποτέ απάντηση.)Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την διαμάχη αυτή και ειλικρινά σου μιλάω ότι παραδέχομαι ότι ήμουν υπερ το δεον επιθετικός στο post που ξεκίνησε αυτή τη κουβέντα. -
Ο χρήστης focus19 έγραψε:
Tikket εγώ πήρα το focus 1,6 3d sport πριν 15 μέρες και το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό...Έχω εντυπωσιαστεί γενικά..Όσο για το ποια έκδοση να επιλέξεις είναι καθαρά υποκειμενικό.Το sport έχει άλλη ανάρτηση(πιο σφιχτή και ένα εκατοστό χαμηλότερη από τις άλλες εκδόσεις) και τα σκούρα μπροστά φανάρια,ενώ το titanium δεν έχει τα προηγούμενα αλλά έχει αυτόματο κλιματισμό(ac στο sport) ημιδερμάτινες επενδύσεις και το ηχοσύστημα το sony...Πάντως όποιο από τα δύο και να πάρεις θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.Εγώ από τότε που το πήρα δε βγαίνω από μέσα.Έκανα και ένα ταξιδάκι αθήνα και είναι και άνετο(χωρίς να πλέει) και οικονομικό.focus19 και το titanium έχει την σπορ ανάρτηση. το πήρες τώρα με την προσφορά;νομίζω 2 ή 3 χιλιάρικα κατω πως ακριβώς πάει αυτό;εγώ εχω φάει κόλλημα χωρίς να το έχω καν...
-
Γειά σου carjunky .Τόνισα απ' την αρχή ότι σέβομαι απόλυτα τα προβλήματα των παιδιών με Fiesta.Το συζήτησα και με τον Nasos79 και σε παραπέμπω στο τελευταίο μου post:
Έχεις δίκιο ότι δεν φταίτε εσείς όταν ενώ υπάρχει Ford forum ανοίγονται άλλα topic σχετικά με αυτοκίνητα Ford.(Ένα forum είναι σαφώς πιό λειτουργικό όταν είναι πιό μαζεμένο τουλάχιστον όσον αφορά παρεμφερή θέματα.)Θα ήθελα όμως να παραδεχθείς ότι κι εσείς παρασυρόμενοι απ΄την κουβέντα για το fiesta προσπερνούσατε post άλλων συνφορουμιτών που τελικά χανόταν.(π.χ.το ερώτημα του Megane 98hp στις 22/2 που ζήτησε την γνώμη του forum για την αγορά ενός Focus χάθηκε μέσα στη δίνη του fiesta χωρίς ο άνθρωπος να πάρει ποτέ απάντηση.)Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την διαμάχη αυτή και ειλικρινά σου μιλάω ότι παραδέχομαι ότι ήμουν υπερ το δεον επιθετικός στο post που ξεκίνησε αυτή τη κουβέντα.Καμμία διαμάχη Θανάση-χαλαρά.
-
paides pleon eimai katoxos oxi enos ford fiesta opos sxediaza alla enos ford fusion 1.4 high xromatos magnum grey
eimai katenthusiasmenos
exo kanei ta prota 2000 peripou xlm kai den exo brei kanena elatoma
iperoxoi xoroi
iperoxi aisthisi odigisis
iperoxoi kataskebi, aerodinamiki, statherotita
den masaei kai sta katsabraxa pou to piga
5 atoma anetotata ek ton opoion o enas 2metros sto piso kathisma
se megali apostasi den kurazei odigo kai epibates
eimai poli efxaristimenosΣε παρακαλώ γράφε με Ελληνικούς χαρακτήρες [kouk]
-
Καλοτάξιδο disaster
-
Πάντα να το χαίρεσαι disaster!!! Καλές βόλτες!!!
-
ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ FUSION ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ FIESTA ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ FORD ΣΑΝ ΑΜΑΞΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ FOCUS ΜΟΥ!!!ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 22000 ΚΜ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΑΝ ΑΜΑΞΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΑ 2000ΚΜ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟFIΕSTA ΜΟΥ ,ΟΥΤΕ ΤΡΙΓΜΟΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΣΑΣΜΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Η ΜΟΝΗ ΕΝΣΤΑΝΣΗ ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΣΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ,ΑΠΟ ΤΗΝΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΗΤΑΝ ΨΗΛΟ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΔΗΓΑΣ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΒΑΡΒΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑ (ΚΥΝΗΓΟΣ) ΗΤΑΝ ΟΚ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ !!!! ΑΜΑ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΑ ΤΟ FIESTA ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ FOCUS (ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΩ ΥΨΟΥΣ , ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ)
-
Καλοτάξιδο disaster! Να το χαίρεσαι.Πολλά και καλά χιλιόμετρα
-
Εγώ από την άλλη είχα ένα FIESTA 1,4 ως αμάξι αντικατάστασης-αδικαιoλόγητης καθυστέρησης για 2 μήνες περίπου. Μαζί του έκανα γύρω στα 4000km. Ούτε τριγμοί, ούτε προβλήματα, ούτε τίποτα. Και μάλιστα με οδήγηση σε όλες τις συνθήκες, εντός και εκτός πόλης και με 5 άτομα και τίγκα το πορτ-μπαγκάζ. Μοναδικές ενστάσεις
α) ο χώρος για τους πίσω επιβάτες που μάλλον είναι για 4 άτομα το αμάξι και όχι για 5. Ειδικά αν μπαίνεις γρήγορα στις στροφές οι πίσω αναπτύσουν στενή σχέση με τις πόρτες.
β) ελαφρώς τσιμπημένη κατανάλωση
γ) Μέτρια σε αίσθηση φρένα
Στα θετικά είναι το πολύ καλό του στήσιμο και το ότι είναι φοβερά ευκολοδήγητο αυτοκίνητο. Ο κινητήρας δεν κοιμάται και σηκώνει από χαμηλές στροφές.
Χτες μάλιστα μπήκα μέσα και στο δικό μου Fiesta S 1,6 (έφτασε επιτέλους αφού το είχα παραγγείλει από τον Ιούνιο ) το οποίο και θα παραλάβω σε 2-3 μέρες. Από μια πρόχειρη ματιά έχει στο πλάι τα stripes του ST και footrest. Δεν βλέπω την ώρα -
Kαλοτάξιδο Περιμένουμε εντυπώσεις
-
Καλοριζικο και καλα χιλιομετρα!!!!!! Ευχομαι να ναι οκ για παρα πολλα χιλιομετρα και κοιτα να το χαρεις
ΕΡΩΤΗΣΗ : Ξερει κανεις αν στην κοντελλης δινουν κατα την αγορα του focus δωρο 10 χρονια service και αν ναι ποτε το ακουσε ;
-
Αναστάση έχω την εντύπωση ότι έχει σταματήσει να προσφέρει πλέον τα δωρεάν sevice...Eξ' αρχής μάλιστα ίσχυε μόνο για τα ετοιμοπαράδωτα...Δε χάνεις τίποτα να τους ζορίσεις ...
Τα λέμε φίλε !
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Αναστάση έχω την εντύπωση ότι έχει σταματήσει να προσφέρει πλέον τα δωρεάν sevice...Eξ' αρχής μάλιστα ίσχυε μόνο για τα ετοιμοπαράδωτα...Δε χάνεις τίποτα να τους ζορίσεις ...Τα λέμε φίλε !
που εισαι ρε ψυχη; Στην αθηνα πηρα στα κεντρικα της Κοντελης και τα δινει ακομα εδω δεν ξερω τι παιζει
FORD FORUM