-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....ακόμα χειρότερα είναι στα Αμερικάνικα σήριαλ. Που η γυναίκα έχει δίκηο ανεξαρτήτως υπόθεσης!!!Βλέπε 'σεξ και η πόλη'...
Αλήθεια, σας έχει έλθει σπαμ με μια μάρκα δονητών και τη σημείωση, για διαφήμιση, 'εμφανίσθηκε στο σεξ και η πόλη'; -
εχει κανείς γιό 15-6 ετ'ων;
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν; -
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν άνδρες που παίρνουν παραδείγματα από τα σήριαλ της ελληνικής -και όχι μόνο- τηλεόρασης, γιατί ζήτω που καήκαμε!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν άνδρες που παίρνουν παραδείγματα από τα σήριαλ της ελληνικής -και όχι μόνο- τηλεόρασης, γιατί ζήτω που καήκαμε!Και όμως....(μιλάμε φυσικά για νεαρές ηλικίες)!
Δες γυρω σου και νομίζω ότι θα καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα!Η TV διαμορφώνει άποψη και κοινωνική συμπεριφορά, δυστυχώς!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Πιστεύω ότι παίζει ρόλο το πως μεγάλωσε. Αν, πχ, ο πατέρας είναι λιγούρης, κοιτάζει πιτσιρίκες και ξεφτιλίζεται, ενώ η μητέρα τον φτύνει συστηματικά κι αυτός δεν μιλάει γιατί έχει τη φωλιά του λερωμένη, τι περιμένεις να γίνει ο υιός;
Σε λίγα χρόνια θα ξέρω αν είχα δίκαιο. -
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Εχω γιό 15 και κόρη 17 ετών!
Προσπάθησα από μικρά να τους δώσω να καταλάβουν ότι προέχει αυτό που τα κάνει να αισθάνονται εκείνα καλά και ύστερα έρχονται όλοι οι άλλοι.
Οτι οι φίλοι καλοί και άγιοι, αλλά θέλει σκέψη.
Οτι η επανάσταση στην εφηβεία είναι φυσικό επακόλουθο και ανάγκη.
Οτι ρόλος του γονιού είναι να κάνει την άγκυρα.Και το βασικότερο, πως ότι και αν γίνει η πόρτα του σπιτιού είναι ανοιχτή!
Η κόρη μου για καιρό αντιγράφει την μόδα. Βλέπει τους In ηθοποιούς. Χτενίζεται όπως στα σήριαλ.
Μιλάμε (εγω και η μητερα της) και προσπαθούμε να της εξηγησουμε.
Χωρίς πίεση και υστερίες.Ο γυιός μου έχει μαλλί μέχρι τους ώμους (ήθελα να ήξερα ποιός του έδειξε τις φωτογραφίες μου!! ) αλλά τώρα μπαίνει στην φάση της αμφισβήτησης. Πέρα από τα σώβρακα που φαίνονται γιατι το παντελόνι ειναι στα γόνατα (!!) είναι ένα σοβαρό παιδί που σκέφτεται αρκετά!
[τώρα βέβαια...η κουκουβάγια, το κουκουβαγιάκι!! )Σε γενικές γραμμές καλά πάμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Εχω γιό 15 και κόρη 17 ετών!
Προσπάθησα από μικρά να τους δώσω να καταλάβουν ότι προέχει αυτό που τα κάνει να αισθάνονται εκείνα καλά και ύστερα έρχονται όλοι οι άλλοι.
Οτι οι φίλοι καλοί και άγιοι, αλλά θέλει σκέψη.
Οτι η επανάσταση στην εφηβεία είναι φυσικό επακόλουθο και ανάγκη.
Οτι ρόλος του γονιού είναι να κάνει την άγκυρα.Και το βασικότερο, πως ότι και αν γίνει η πόρτα του σπιτιού είναι ανοιχτή!
Η κόρη μου για καιρό αντιγράφει την μόδα. Βλέπει τους In ηθοποιούς. Χτενίζεται όπως στα σήριαλ.
Μιλάμε (εγω και η μητερα της) και προσπαθούμε να της εξηγησουμε.
Χωρίς πίεση και υστερίες.Ο γυιός μου έχει μαλλί μέχρι τους ώμους (ήθελα να ήξερα ποιός του έδειξε τις φωτογραφίες μου!! ) αλλά τώρα μπαίνει στην φάση της αμφισβήτησης. Πέρα από τα σώβρακα που φαίνονται γιατι το παντελόνι ειναι στα γόνατα (!!) είναι ένα σοβαρό παιδί που σκέφτεται αρκετά!
[τώρα βέβαια...η κουκουβάγια, το κουκουβαγιάκι!! )Σε γενικές γραμμές καλά πάμε!
Ζόρια που τραβάνε και οι έρμοι οι γονείς! (πάλι καλά που είμαι ακόμα άκληρη! )
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Πιστεύω ότι παίζει ρόλο το πως μεγάλωσε. Αν, πχ, ο πατέρας είναι λιγούρης, κοιτάζει πιτσιρίκες και ξεφτιλίζεται, ενώ η μητέρα τον φτύνει συστηματικά κι αυτός δεν μιλάει γιατί έχει τη φωλιά του λερωμένη, τι περιμένεις να γίνει ο υιός;
Σε λίγα χρόνια θα ξέρω αν είχα δίκαιο.Υπάρχει και το τρεις χειρότερο μοντέλο να έχει δίκιο ο έρημος ο άντρας και να τρώει και ξύλο!
Σίγουρα παίζει ρόλο το πως μεγάλωσε ο καθένας αλλά από το περιβάλον μου και από τους φίλους και γνωστούς έχω δει ότι δεν παίζει και πολύ.
Έχω δει παιδιά που μεγάλωσαν σε οικογένειες που που η γυναίκα ήταν ο 'άντρας'του σπιτιού και δεν ακολουθησαν το ίδιο μοντέλο και έχω δει και το ακριβώς αντίθετο.Μάλλον αυτά τα φέρνουμε ρυθμισμένα μέσα μας μαζί με την γέννηση μας. -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Ζόρια που τραβάνε και οι έρμοι οι γονείς! (πάλι καλά που είμαι ακόμα άκληρη! )Μαγκιά θα είναι να μη μασάς από ζόρια όταν δεν θα είσαι πλέον άκληρη.
Αλλιώς ... μείνε άκληρη, για το καλό σου (και όχι μόνο).Και κάτι σχετικό - άσχετο: Έστω ότι πάμε στα 50, παντρεμένοι με παιδιά από τα 30. Ξέρετε τι γίνεται τότε; Ξαναβρισκόμαστε μόνοι με το σύντροφό μας - και 20 όμορφα και εύκολα χρόνια θα έχουν περάσει. Θα μας περιμένουν τουλάχιστον άλλα 40 δύσκολα (λόγω ηλικίας) χρόνια.
Κι αν δεν τα έχουμε βρει με το σύντροφο,... γ@μα τα.... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θοδωρή, όχι υπεροχή!
Στα ίσα!Να παρατηρήσω ακόμα κάτι.
Αν είναι να είμαστε όλοι το ίδιο, δεν έχει νόημα.
Ακόμα και στα σήριαλ που αναφέρεται ο Θοδωρής, κάποιος έχει τον ρόλο του προστάτη, του αρχηγού.
Χρειάζεται. Για την ισορροπία.ακόμα χειρότερα είναι στα Αμερικάνικα σήριαλ. Που η γυναίκα έχει δίκηο ανεξαρτήτως υπόθεσης!!!
Τώρα και στην Ελλάδα Νίκο!
Χρόνο με τον χρόνο υπάρχουν όλο και σε περισσότερα σήριαλ όπου οι κερατωμένοι άντρες (τρόπος του λέγειν άντρες δηλαδή) ζητάνε και συγνώμη από τις γυναίκες που τους κεράτωσαν.
Σίγουρα έχω φοβίσει με αυτά που γράφω και πιστεύω αλλά δεν αντέχω να βλέπω μιά χαρά άντρες να θέλουν να εκφραστούν όπως οι φύση τους έχει ρυθμίσει και να φοβούνται να το κάνουν μήπως και μείνουν μόνοι τους ή μήπως είναι out.Να δεις πώς ήταν ο τίτλος ενός θεατρικού με το Ζουγανέλη;
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΣ
Πες τα χρυσόστομε!
-
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Θα το πάρετε στην πλάκα, αλλά είναι ίσως η καλύτερη λύση (ελαφρώς δαπανηρή όμως):
Του κανονίζεις έξτρα σπέσιαλ περιποίηση από την καλύτερη στριπτητζού της περιοχής.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
**Οι αδερφές τις μισούν τις γυναίκες, ενώ οι φαλοκράτες τις γουστάρουν **
Ααααακριβώς! Αν ρίξετε μια ματιά στις επιταγές της μόδας (την οποία λυμαίνεται το λόμπι των ξεφωνημένων) και στι τι απαιτήσεις έχει από γυναίκες και (προσφάτως) άνδρες θα καταλάβετε. Πασάρει στις γυναίκες ένα πρότυπο εκμεταλλευόμενο τη γυναικεία ανασφάλεια και την ενοχική φύση τους που εξαιρετικά λίγες μπορούν να ακολουθήσουν χωρίς να γίνουν γελοίες, το οποίο τελικά τις κάνει αντιερωτικές. Απ'την άλλη στους άνδρες προβάλλει είτε ένα πρότυπο 'metrosexual' με υποβόσκουσα ομοφυλοφιλία είτε μια ακραία φαλλοκρατική συμπεριφορά (fast cars/fast women κτλ.) με προφανή για μένα σκοπό να τους 'εξουδετερώσει' ως πιθανές επιλογές για τις γυναίκες. Θεωρία Συνωμοσίας; Ίσως. Δεν μπορώ να το αποδείξω.
τώρα με μπέρδεψες, τι από τα δύο είμαι;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πως αντιμετωπίζεις το οτι θα θέλει να ντυθεί σαν το 90% των άλλων στο σχολείο, δηλαδή σαν αδερφούλα και να συμπεριφέρεται σαν άφυλο όν;Θα το πάρετε στην πλάκα, αλλά είναι ίσως η καλύτερη λύση (ελαφρώς δαπανηρή όμως):
Του κανονίζεις έξτρα σπέσιαλ περιποίηση από την καλύτερη στριπτητζού της περιοχής.
Ευτυχώς που υπάρχουν και πατεράδες με περισσότερο μυαλό...
Επειδή μάλλον δεν θυμάσαι πώς ήσουν στα 15-16, να πω μια γνώμη;
Στα παιδιά αποδίδει μόνο η έμμεση παρέμβαση. Η στριπτιζού θα στιγμάτιζε την τρυφερή ηλικία του (για ορισμένους ανθρώπους, skullone, ο εξευτελισμός της γυναικείας φύσης μπορεί και να μην είναι θέαμα, άσχετα αν εσύ δεν έχεις την ευαισθησία να το δεις σαν κάτι μεμπτό...). Αν θες τη γνώμη μου, απόφυγέ το αυτό το μέτρο...
Αντ' αυτού, δοκίμασε να του περάσεις πρότυπα σεβασμού της προσωπικότητάς του. Ενθάρρυνε την πρωτοβουλία του, δώσε του ευθύνες, ώστε να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να άγεται και να φέρεται απ' το σύνολο. Δείξε του ότι τον εμπιστεύεσαι (διατηρώντας τη διακριτική επίβλεψη των κινήσεών του) και ότι περιμένεις απ' αυτόν πράγματα διαφορετικά απ' αυτά που κάνουν συνήθως οι συνομήλικοι του. Σύντομα θα έχεις ένα ανεξάρτητο άτομο... Και αν έχεις αυτή τη δυνατότητα, καλλιέργησε την αισθητική του. Αλλά κάντο με τρόπο που να φαίνεται ότι είναι δική του απόφαση! Στην ανάγκη, πάρε τη συμβουλή ενός ειδικού, ψυχολόγου ειδικευμένου σε τέτοιες ηλικίες...
-
Νομίζεις ότι η επαφή με μια λειτουργό του αγοραίου έρωτα είναι απαραίτητα μια τραυματική εμπειρία; Ή νομίζεις ότι οι ιερόδουλες είναι - όπως ΚΑΚΩΣ τις θεωρούμε - ο τελευταίος τροχός της κοινωνικής αμάξης;
Σε πληροφορώ πως, ιδίως σε περιπτώσεις όπου το ηθικό σου έχει τσακιστεί στον ερωτικό τομέα (π.χ. χωρισμός με άσχημο τρόπο), μια ιερόδουλη μπορεί μια χαρά να σε ξαναφέρει στα ίσια σου. Με το αζημίωτο ίσως, αλλά τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:
- Δεν σε κοροϊδεύει για την εμφάνισή σου.
- Δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να πέσεις στα μάτια της εξαιτίας της κατάστασής σου (ως γνωστόν, οι γυναίκες σιχαίνονται να εμφανίζεσαι αδύναμος μπροστά τους - κι αν το πάθεις αυτό, χαιρετίσματα...)
- Αντί να σου δημιουργεί (έστω και άθελά της) άγχος για το αν θα τύχεις της εγκρίσεώς της, θα κοιτάξει να σε ανεβάσει με κομπλιμέντα και κινήσεις που σου δείχνουν ότι είσαι επιθυμητός και μετράς ως άνδρας.
Το πώς ήμουν στα 15-16 μου το θυμάμαι πολύ καλά: 1.60, 50 κιλά, αριστούχος και καψούρης με το κορίτσι του διπλανού θρανίου.
-
Πρωτα τα λεφτα και μετα 'Ανεβα στο δωματιο 7' Δεν ξερω ποσο μπορει να σε 'ανεβασει' κατι τετοιο τελειως ψευτικο και προσποιητο.Εμενα σιγουρα οχι.
-
Το είπα και πριν: δεν είναι καθόλου απαραίτητο να γίνει κατ'αυτόν τον τρόπο. Μπορεί μια χαρά ο πατέρας να μιλήσει στη γυναίκα αυτή, να της πει πώς έχουν τα πράγματα και αυτή αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.
-
Νομίζεις ότι η επαφή με μια λειτουργό του αγοραίου έρωτα είναι απαραίτητα μια τραυματική εμπειρία; Ή νομίζεις ότι οι ιερόδουλες είναι - όπως ΚΑΚΩΣ τις θεωρούμε - ο τελευταίος τροχός της κοινωνικής αμάξης;Σε πληροφορώ πως, ιδίως σε περιπτώσεις όπου το ηθικό σου έχει τσακιστεί στον ερωτικό τομέα (π.χ. χωρισμός με άσχημο τρόπο), μια ιερόδουλη μπορεί μια χαρά να σε ξαναφέρει στα ίσια σου. Με το αζημίωτο ίσως, αλλά τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:
- Δεν σε κοροϊδεύει για την εμφάνισή σου.
- Δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να πέσεις στα μάτια της εξαιτίας της κατάστασής σου (ως γνωστόν, οι γυναίκες σιχαίνονται να εμφανίζεσαι αδύναμος μπροστά τους - κι αν το πάθεις αυτό, χαιρετίσματα...)
- Αντί να σου δημιουργεί (έστω και άθελά της) άγχος για το αν θα τύχεις της εγκρίσεώς της, θα κοιτάξει να σε ανεβάσει με κομπλιμέντα και κινήσεις που σου δείχνουν ότι είσαι επιθυμητός και μετράς ως άνδρας.
Το πώς ήμουν στα 15-16 μου το θυμάμαι πολύ καλά: 1.60, 50 κιλά, αριστούχος και καψούρης με το κορίτσι του διπλανού θρανίου.
Τι να σου πω;;; Βρίσκω τις απόψεις σου τουλάχιστον αστείες, αλλά εκτιμώ αφάνταστα το γεγονός ότι πάντα απαντάς με ψυχραιμία!
Πέρα απ' αυτό, μπορώ να σου πω ότι για εμένα είναι κατακριτέο, υγιείς άνθρωποι να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις! Το δέχομαι σαν κοινωνική προσφορά των γυναικών του επαγγέλματος, γιατί έτσι ελαχιστοποιούνται οι επιθέσεις στις απλά γυναίκες (φαντάσου τι θα γινόταν αν ο κάθε τρελός και χαρμάνης δεν είχε που να πάει να 'ξεχαρμανιάσει')... Αλλά τίποτα παραπάνω, δεν θα πήγαινα ποτέ, όπως ποτέ δεν έχω πάει, στα ζόρια μου (συναισθηματικά) αντιμετώπιζα τις καταστάσεις με εσωτερική αναζήτηση και πιστεύω ότι όταν ένας (υγιής, το ξαναλέω) άνθρωπος είναι άσχημα ψυχολογικά, δεν έχει διάθεση για σεξ, οπότε το επιχείρημά σου είναι άτοπο. Αν θες κάτι να σε στηρίξει, έχεις φίλους, αν δεν σου φτάνει η δική σου ψυχραιμία και προσπάθεια και στην τελική, θεωρώ ότι το να βρω να πηδήξω σήμερα, είναι απ' τα πιο απλά πράγματα, σίγουρα πιο εύκολο απ' το να βρω να παρκάρω το αμάξι μου ένα βράδυ Σαββάτου στο Ηράκλειο... Το πάω στοίχημα με όποιον θέλει... Να βγούμε με 2 αμάξια και να χρονομετρήσουμε πόσο θέλουμε να βρούμε να τα παρκάρουμε και τα 2 και πόσο θέλουμε μέχρι να βρούμε να πηδήξουμε το ίδιο βράδυ!
Άρα, που είναι η ουσία της ιερόδουλης;
-
Το πώς ήμουν στα 15-16 μου το θυμάμαι πολύ καλά: 1.60, 50 κιλά, αριστούχος και καψούρης με το κορίτσι του διπλανού θρανίου.Ενδιαφερουσες πληροφοριες. Απο τοτε άλλαξε τιποτα ή μονο το κοριτσι του διπλανου θρανιου/γραφειου??
-
Το να κλείνεσαι στον εαυτό σου όταν είσαι στις μαύρες σου μπορεί να αποβεί και ολέθριο για την ψυχική και σωματική σου υγεία. Σου την κάνει γυριστή μια γυναίκα ή έχεις μια σοβαρή επαγγελματική απογοήτευση. Τι θα κάνεις; Θα κλειστείς στο σπίτι και θα μιλάς με τα ντουβάρια; Ή θα ζαλίσεις τους φίλους σου με όλα αυτά τα βάσανά σου; Θα μου πεις, γι'αυτό είναι οι φίλοι. ΟΚ, αλλά πόσο νομίζεις θ'αντέξουν ν'ακούν όλο το δράμα;
Και στην τελική, κάθε τι ερωτικής φύσεως σχετίζεται με το ορμονικό μας περιεχόμενο. Γι'αυτό σου λέω... Όπως το λέει κι ο Ακάλυπτος, αλλά προσαρμοσμένο σ'εμάς... Μια ρύθμιση των ορμονών και έρχεται ο άλλος στα ίσα του.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ενδιαφερουσες πληροφοριες. Απο τοτε άλλαξε τιποτα ή μονο το κοριτσι του διπλανου θρανιου/γραφειου??
Ναι...
+10 πόντοι ύψος, +15 κιλά...
Το κορίτσι του διπλανού θρανίου κι αν άλλαξε...
Διαζύγια