-
Καποιοι ειναι επικινδυνοι...
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Ο προπονητής της είναι το πνευματικό παιδί του Τζέκου και μάλλον ο εκκολαπτώμενος νέος βαρώνος του ελληνικού ντόπινγκ.
Σόρυ για το άσχετο αλλά λίγο προσοχή και υπευθυνότητα δε βλάπτει.Δεν μπορείς να κατηγορείς τόσο σοβαρά κάποιον έτσι ανοιχτά χωρίς στοιχεία. Εκτός αν έχεις στοιχεία οπότε περιμένω με ανυπομονησία να τα ακούσω.
Στην πιατσα πάντως ακούγονται ακόμη χειρότερα... Κι αν κρίνω από το ιστορικό του εν λόγω κυρίου μάλλον αληθινά
(δεν ανοιγουμε κανα topic για το ντοπινγκ; Εχουμε πολλα να πούμε) -
Hμουν σίγουρος ότι υπήρχε αλλά κοίταξα τρεις φορες στα 'Γενικά Θέματα' και δε βρηκα τίποτα.
Λίγο δύσκολο να είναι καπου αλλού -
Αν και ξέρω ότι ο TRAVELLER θα μέ 'κράξει',:D ,ότι και να κάνουν οι ψευτοδημοκράτες και 'openmind' πολιτικοί και δημοσιογράφοι,Έλληνας γενιέσαι δε γίνεσαι..Όπως δε γίνεται Αγγλος κάποιος που φοίτησε σε Αγγλικό σχολείο κλπ.Ο Έλληνας είναι Έλληνας στη ράτσα,όχι μόνο στη γλώσσα.Τώρα ενόψη της 28ης Οκτωβρίου,θα αναβιώσει σε κάποια περιοχή το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς και όλοι οι δημοσιογράφοι θα αρχίσουν να λένε το μακρύ και το κοντό τους με φόντο μια απομονομένη φράση του Ισσοκράτη,που όμως δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα.Ο Ισσοκράτης αναφερόταν στους Έλληνες όχι στους βαρβάρους...Και μη βιαστεί κάποιος 'πονηρός' να με πει εθνικηστή,φασίστα κλπ χαρακτηρισμούς,ο TRAVELLER με τον οποίο διαφωνώ σε αυτό το θέμα ξέρει και τις πολιτικές μου πεπιθήσεις.
-
το θεμα ειναι τι θεωρουμε ως ελληνα...
γιατι εγω τουλαχιστον λεω οτι ειναι ελληνας καποιος που δοξαζει την πατριδα του,καποιον που δε λεει καθε τρεις και λιγο ωχ αδελφε ( γιατι οποτε δε πηγαμε μπροστα ετσι), καποιον που δε λεει οτι δεν παω να ψηφισω γιατι και να ψηφισω δε θα γινει τιποτα,καποιον που τουλαχιστον ενημερωνεται για το τι γινεται στον κοσμο...
αρα με αυτην την ιδεα οι ελληνες ειναι λιγοι, οι περισσοτεροι εχουν αφομοιωθει απο ενα αλλο στυλ ζωης και ιδεολογιας και να φανταστει κανεις οτι δε μας χωριζει ο ατλαντικος απο τον υπολοιπο πολιτισμο... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το θεμα ειναι τι θεωρουμε ως ελληνα...
γιατι εγω τουλαχιστον λεω οτι ειναι ελληνας καποιος που δοξαζει την πατριδα του,καποιον που δε λεει καθε τρεις και λιγο ωχ αδελφε ( γιατι οποτε δε πηγαμε μπροστα ετσι), καποιον που δε λεει οτι δεν παω να ψηφισω γιατι και να ψηφισω δε θα γινει τιποτα,καποιον που τουλαχιστον ενημερωνεται για το τι γινεται στον κοσμο...
αρα με αυτην την ιδεα οι ελληνες ειναι λιγοι, οι περισσοτεροι εχουν αφομοιωθει απο ενα αλλο στυλ ζωης και ιδεολογιας και να φανταστει κανεις οτι δε μας χωριζει ο ατλαντικος απο τον υπολοιπο πολιτισμο...ωχ αδελφε..
-
Νομίζω ότι το πρόβλημα (αν υπάρχει) λύνεται με την προσεκτική ανάγνωση του συντάγματος και απλή λογική.
Η Σημαία κάθε κράτους είναι και το σήμα κατατεθέν της (αν ομιλήσουμε σε επίπεδο εταιριών ). IMHO δεν είναι δυνατό τη σημαία οποιουδήποτε κράτους να την φέρει άτομο που δεν έχει την εθνικότητα του κράτους αυτού. Κοινώς δεν έχει νόημα να παρελάσω με την Ιταλική σημαία καθώς δεν είμαι πολίτης της χώρας αυτής και ως κρατική οντότητα η Ιταλία δεν με αντιπροσωπεύει.
Με αυτή την πολύ απλή λογική το πρόβλημα λύνεται. Είναι το τέκνο μεταναστάτων γραμμένο στα μητρώα κάποιου Δήμου της Ελλάδος και έχει και την Ελληνική Υπηκοότητα. Αν ναι δικαιούται (καθώς έχει αποφασίσει να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανάληψη της Ελληνικής Υπηκοότητας) να φέρει το Εθνικό-Κρατικό Σύμβολο της Χώρας. Η Θρησκεία και η καταγωγή δεν έχουν σημασία IMHO. Σε αντίθετη περίπτωση είναι άτοπο να φέρει το άτομο αυτό τη σημαία και ίσως και παράνομο αν κάποιος προσπαθήσει να εξωθίσει νομικώς τα πράγματα.
Κοινώς ο Οδυσσέας Τσενάι αν ήταν γραμμένος στα μητρώα Αρρένων και ΥΠΟΧΡΕΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ καλώς να έφερνε το Σύμβολο της Χώρας. Ο ίδιος όμως μετά την απομάκρυνση του εκ του ταμείου (της Ελλάδος δηλαδή) δηλώνει Αλβανός. Οπότε θα ήταν μεγάλο σφάλμα αν του δινόταν η ευκαιρία να φέρει την Ελληνική Σημαία.
Κοινώς δεν έχω πρόβλημα να δω έναν Βουδιστή Μοναχό, να φέρει την Ελληνική Σημαία εφόσον είναι πολίτης της χώρας αυτής και έχει ορκιστεί υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Από την άλλη έχω πάρα μα πάρα πολλά πορβλήματα με το να βλέπω να φέρουν την Ελληνική Σημαία άτομα που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη στράτευση (καθώς το θεωρούν μη αναγκαίο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα). Αντίστοιχα έχω πρόβλημα με τη μη στράτευση και των γυναικών (λες και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το 50% του πληθυσμού της να μην φέρει όπλα με το επίπεδο της υπογεννητικότητας που την μαστίζει και με τους 'φίλους και συμμάχους' με τους οποίους έχει κοινά σύνορα) και βέβαια έχω μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή σε δημόσια αξιώματα ατόμων που δεν έχουν υπηρετήσει την μητέρα πατρίδα όπως και έχω πρόβλημα με άτομα που ως βουλευτές υπηρετούν τη μητέρα πατρίδα (και όλοι γνωρίζουμε το πως υπηρετούν) για να μην μιλήσω για την ευγενή συνομοταξία των κάθε λογής καλιτεχνών που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να μην υπηρετήσουν και έχουν ακόμα και το δικαίωμα να χλευάζουν αυτούς που πιστεύουν σε ορισμένες αξίες θεωρόντας τους ως Εθνικιστές, Φασίστες, Συντηριτικούς λες και κάποια ανώτερη δύναμη τους έχει ορίσει ελέω θεού τιμήτες των αξιών μας.
Ελπίζω να μην κούρασα.
-
Δυστυχώς η προσεκτική ανάγνωση του Συντάγματος και η απλή λογική έχουν φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, ίσως επειδή αυτοί που έλαβαν την απόφαση ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που δεν θεωρούν αναγκαίο να υπηρετήσουν αυτοί την πατρίδα διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι (κορόιδα σαν εμάς). Ίσως πάλι να υπάρχουν πιο ψηφοθηρικοί λόγοι.
-
Kαποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο πατριδες,εθνη,συμβολα,συνορα κτλ.Υπαρχουν ουσιαστικοτερα θεματα...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Kαποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο πατριδες,εθνη,συμβολα,συνορα κτλ.Υπαρχουν ουσιαστικοτερα θεματα...Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε απο οικογένειες, γάμους, θρησκείες, κτλ...Υπάρχουν οντως πολύ ουσιαστικότερα θέματα...Για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με αυτά πρεπει να τα γ@@@@ουμε ολα, αξίες, ήθη και ηθική.Ετσι θα ανοιξουμε το μυαλό μας και θα είμαστε προοδευτικοί και προκομένοι άνθρωποι σαν ολους τους πολίτες των πολιτισμένων Δυτικών χωρών.Τώρα είμαστε πρωτόγονοι και βάρβαροι...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Kαποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο πατριδες,εθνη,συμβολα,συνορα κτλ.Υπαρχουν ουσιαστικοτερα θεματα...
Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε απο οικογένειες, γάμους, θρησκείες, κτλ...Υπάρχουν οντως πολύ ουσιαστικότερα θέματα...Για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με αυτά πρεπει να τα γ@@@@ουμε ολα, αξίες, ήθη και ηθική.Ετσι θα ανοιξουμε το μυαλό μας και θα είμαστε προοδευτικοί και προκομένοι άνθρωποι σαν ολους τους πολίτες των πολιτισμένων Δυτικών χωρών.Τώρα είμαστε πρωτόγονοι και βάρβαροι...
spartan
μπορεις να μου προσδιορισεις το αξιο και το ηθικο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγουμε απο οικογένειες, γάμους, θρησκείες, κτλ...Υπάρχουν οντως πολύ ουσιαστικότερα θέματα...Για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με αυτά πρεπει να τα γ@@@@ουμε ολα, αξίες, ήθη και ηθική.Ετσι θα ανοιξουμε το μυαλό μας και θα είμαστε προοδευτικοί και προκομένοι άνθρωποι σαν ολους τους πολίτες των πολιτισμένων Δυτικών χωρών.Τώρα είμαστε πρωτόγονοι και βάρβαροι...
spartan
μπορεις να μου προσδιορισεις το αξιο και το ηθικο
Οχι τώρα, δεν προλαβαίνω....Εχω μια 18χρονη ξαδερφούλα (1η), σκέτο μπουμπουκάκι....Μου την έπεσε πριν καμμια βδομάδα και τώρα εχω ραντεβού μαζί της...Πάω να της πετάξω τα μάτια έξω.
-
μολις τελειωσεις με την ξαδερφη σε παρακαλω απαντησε
-
Spartan την κάνεις πάσα και σε μένα;Θα σε πληρώσω.Έτσι κάνουν και εις τη Δύση.Διατί να είμεθα απολίτιστοι;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Spartan την κάνεις πάσα και σε μένα;Θα σε πληρώσω.Έτσι κάνουν και εις τη Δύση.Διατί να είμεθα απολίτιστοι;Θα περιμένεις στη σειρά....Προηγείται η κόρη μου....
Αλλα αν βιάζεσαι, σου δίνω πρόχειρα την αδερφή μου....Ο άντρας της δεν έχει πρόβλημα.Είναι 'openminded' (πρόσεξε....οχι απροκατάληπτο ή ανοιχτόμυαλο) παλλουκάρι....!
-
Spartan την κάνεις πάσα και σε μένα;Θα σε πληρώσω.Έτσι κάνουν και εις τη Δύση.Διατί να είμεθα απολίτιστοι;
Θα περιμένεις στη σειρά....Προηγείται η κόρη μου....
Αλλα αν βιάζεσαι, σου δίνω πρόχειρα την αδερφή μου....Ο άντρας της δεν έχει πρόβλημα.Είναι 'openminded' (πρόσεξε....οχι απροκατάληπτο ή ανοιχτόμυαλο) παλλουκάρι....!
ρε παιδια γιατι δεν διοργανωνεται ενα παρτι να την χαρειτε και οι δυο μαζι
Σοβαρα τωρα θα απαντησεις στην ερωτηση
-
' εδω μεσα γινοντε σοδομα και γομορα '
που ελεγε και η Σαπφω Νοταρα. -
Θα περιμένεις στη σειρά....Προηγείται η κόρη μου....
Openminded...όπως Αμερική!!!
(Να την ακούτε την Υβετ) -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Kαποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο πατριδες,εθνη,συμβολα,συνορα κτλ.Υπαρχουν ουσιαστικοτερα θεματα...Κάπου σ' ένα άλλο φόρουμ είχα δει ότι ένα μέλος στην υπογραφή του λέει:
'Έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων με λανθασμένη αντίληψη της ιστορίας, που τους ενώνει το μίσος για τους γείτονές τους'...
Μία πρόταση που με εκφράζει απόλυτα και αυτό δεν συνδέεται καθόλου (μιλάω πάντα αποκλειστικά και μόνο για εμένα) με το σεβασμό σε ήρωες, ιδανικά και σύμβολα (που τα σέβομαι, σε όποιο έθνος κι αν ανήκουν), αλλά συνδέεται άμεσα με το σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε (συν)ανθρώπου...
Πως δημιουργήθηκαν τα έθνη;;; Τι το τόσο διαφορετικό (εκτός από διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης σε πολλές περιπτώσεις) έχουν οι Ολλανδοί από τους Βέλγους, οι Γάλλοι από τους Γερμανούς, οι Έλληνες από τους Τούρκους;;;
-
Ένα έθνος δημιουργείται όταν άνθρωποι με πολλά κοινά χαρακτηριστικά αποφασίζουν ότι θέλουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές τους μεταξύ τους και να μην αποφασίζουν άλλοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά και βιώματα για τους ίδιους.
Επίσης θέλουν να ζουν μόνοι τους, περιχαρακώνοντας τον χώρο τους, γιατί καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες τους. Εμένα πχ δεν θα με καταλάβει εύκολα ο Βούλγαρος ή ο Ιταλός, γιατί κουβαλάω διαφορετικά βιώματα και ιστορική μνήμη.
Γιατί λοιπόν δημιουργήθηκαν έθνη από μεμονωμένα άτομα; Γιατί έτσι γούσταραν!
Ελληνισμος και Εθνικισμος