Νομίζω ότι το πρόβλημα (αν υπάρχει) λύνεται με την προσεκτική ανάγνωση του συντάγματος και απλή λογική.
Η Σημαία κάθε κράτους είναι και το σήμα κατατεθέν της (αν ομιλήσουμε σε επίπεδο εταιριών ). IMHO δεν είναι δυνατό τη σημαία οποιουδήποτε κράτους να την φέρει άτομο που δεν έχει την εθνικότητα του κράτους αυτού. Κοινώς δεν έχει νόημα να παρελάσω με την Ιταλική σημαία καθώς δεν είμαι πολίτης της χώρας αυτής και ως κρατική οντότητα η Ιταλία δεν με αντιπροσωπεύει.
Με αυτή την πολύ απλή λογική το πρόβλημα λύνεται. Είναι το τέκνο μεταναστάτων γραμμένο στα μητρώα κάποιου Δήμου της Ελλάδος και έχει και την Ελληνική Υπηκοότητα. Αν ναι δικαιούται (καθώς έχει αποφασίσει να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανάληψη της Ελληνικής Υπηκοότητας) να φέρει το Εθνικό-Κρατικό Σύμβολο της Χώρας. Η Θρησκεία και η καταγωγή δεν έχουν σημασία IMHO. Σε αντίθετη περίπτωση είναι άτοπο να φέρει το άτομο αυτό τη σημαία και ίσως και παράνομο αν κάποιος προσπαθήσει να εξωθίσει νομικώς τα πράγματα.
Κοινώς ο Οδυσσέας Τσενάι αν ήταν γραμμένος στα μητρώα Αρρένων και ΥΠΟΧΡΕΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ καλώς να έφερνε το Σύμβολο της Χώρας. Ο ίδιος όμως μετά την απομάκρυνση του εκ του ταμείου (της Ελλάδος δηλαδή) δηλώνει Αλβανός. Οπότε θα ήταν μεγάλο σφάλμα αν του δινόταν η ευκαιρία να φέρει την Ελληνική Σημαία.
Κοινώς δεν έχω πρόβλημα να δω έναν Βουδιστή Μοναχό, να φέρει την Ελληνική Σημαία εφόσον είναι πολίτης της χώρας αυτής και έχει ορκιστεί υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Από την άλλη έχω πάρα μα πάρα πολλά πορβλήματα με το να βλέπω να φέρουν την Ελληνική Σημαία άτομα που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη στράτευση (καθώς το θεωρούν μη αναγκαίο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα). Αντίστοιχα έχω πρόβλημα με τη μη στράτευση και των γυναικών (λες και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το 50% του πληθυσμού της να μην φέρει όπλα με το επίπεδο της υπογεννητικότητας που την μαστίζει και με τους 'φίλους και συμμάχους' με τους οποίους έχει κοινά σύνορα) και βέβαια έχω μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή σε δημόσια αξιώματα ατόμων που δεν έχουν υπηρετήσει την μητέρα πατρίδα όπως και έχω πρόβλημα με άτομα που ως βουλευτές υπηρετούν τη μητέρα πατρίδα (και όλοι γνωρίζουμε το πως υπηρετούν) για να μην μιλήσω για την ευγενή συνομοταξία των κάθε λογής καλιτεχνών που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να μην υπηρετήσουν και έχουν ακόμα και το δικαίωμα να χλευάζουν αυτούς που πιστεύουν σε ορισμένες αξίες θεωρόντας τους ως Εθνικιστές, Φασίστες, Συντηριτικούς λες και κάποια ανώτερη δύναμη τους έχει ορίσει ελέω θεού τιμήτες των αξιών μας.
Ελπίζω να μην κούρασα.