Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλληνας είναι αυτός που αισθάνεται τέτοιος. Γι'αυτό υπάρχουν μισέλληνες με ελληνική ιθαγένεια και Χ.Ο. που δεν βλέπουν την ώρα να λακίσουν και εκφράζονται υποτιμητικά για σχεδόν ο,τιδήποτε ελληνικό, όπως και αλλοδαποί που τρελαίνονται να ζουν στην Ελλάδα και θα έκαναν τα πάντα γι'αυτήν.Αν δούμε πάντως το πράγμα από την ιστορική του πλευρά, Έλληνες παρέμειναν στον ευρύτερο τέως ελλαδικό χώρο μόνο εκείνοι που ήταν Χ.Ο. Αυτό το διακριτικό, καλώς ή κακώς, ήταν που διαχώρισε τους πληθυσμούς όταν σχηματίστηκαν τα διαδοχικά σύνορα της Ελλάδας. Οι μουσουλμάνοι κάτοχοι ελληνικής παιδείας και ομιλούντες την ελληνική γλώσσα έγιναν αργά ή γρήγορα Τούρκοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σλάβοι, ενώ οι Χ.Ο. που διατήρησαν τη θρησκευτική τους ταυτότητα παρέμειναν Έλληνες.
Παραδείγματα: Έλληνες της Πόλης, Έλληνες της Β. Ηπείρου παραμένουν ακόμα Έλληνες =/= Πόντιοι που αλαξοπίστησαν για να γλιτώσουν σταδιακά αφομοιώθηκαν, αν όχι οι ίδιοι, οπωσδήποτε οι απόγονοί τους.
΄
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, και συμπληρώνω:
Έγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ένα Αλβανάκι να θέλει να σηκώσει την τιμημένη σημαία της χώρας μου?? Αν πρόκειται μόνο για μία ηθική επιβράβευση επειδή είναι καλός μαθητής , ας του δίνουμε ένα κύπελλο, άνα παγωτό χωνάκι, μία υποτροφία στο πανεπιστήμιο των Τιράνων ή του Βλαδιβοστόκ.
Κατά τα άλλα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ούτε κάποιον φίλο μου μετανάστη στην Γερμανία ή στην Αμερική να γουστάρουν να σηκώνουν ξένες σημαίες.
Για αυτή την σημαία κάποιοι έχασαν συγγενείς, γονείς, παιδία, τα πόδια τους, τα χέρια τους...... την ζωή τους... είναι δυνατόν να την δίνουμε σε κάθε Αλβανό ή Ρώσο να κρατάει το σύμβολο της πατρίδας μας??
Από την παραπάνω τοποθέτηση εξαιρούνται : 1. Πόντιοι, 2. Βορειοηπειρώτες, 3. Αποδεδειγμένα Ελληνορθόδοξοι πλυθησμοί που για διάφορους λόγους βρέθηκαν πίσω στην μαμά πατρίδα.