-
Σχετικά με την φήμη ότι τα Michelin Pilot Exalto έχουν έντονο θόρυβο κύλισης, έχει κανείς προσωπική εμπειρία;
Πρόσφατα τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου ένα Corolla 1.4 vvt-i και παρατήρησα με μεγάλη έκπληξη μου το παραπάνω φαινόμενο!
Υπάρχει περίπτωση να στρώσουν μετά απο κάποια χιλιόμετρα; -
Σχετικά με την φήμη ότι τα Michelin Pilot Exalto έχουν έντονο θόρυβο κύλισης, έχει κανείς προσωπική εμπειρία;
Πρόσφατα τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου ένα Corolla 1.4 vvt-i και παρατήρησα με μεγάλη έκπληξη μου το παραπάνω φαινόμενο!
Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο γενικά...
Οι εντυπώσεις μου ,όχι μόνο ως πρός τον θόρυβο, μετά από 2 μήνες χρήσης είναι παρα πολύ καλές! -
Τα τοποθετησα πριν ενα χρονο περιπου...
Το φαινομενο που αναφερεις εμφανιστηκε στις 3-4000 χλμ μετα.
Μεχρι τωρα (περιπου 10.000 χλμ) κανουν αυτο τον θορυβο.
Παντως αν εξαιρεσεις τον θορυβο ειναι αριστα λαστιχα. -
To έχω παρατηρήσει και εγώ οτι έχουν σχετικά αυξημένο θόρυβο κύλησης, αλλά κατ' εμέ το ζητούμενο απο ένα λάστιχο είναι να κρατάει και όχι να μην ακούγεται, πράγμα που το exalto κάνει αρκετά καλά, οπότε ας ακούγεται και σαν ερπύστρια!
-
Μου θυμίζει την εποχή των Good Year NCT3. Αθόρυβο λάστιχο μέχρι αηδίας (σαν θρόισμα)... όσο για το κράτημά του, ελεϊνό. Τα πέταξα στις 10.000 χλμ. Πήρα Michelin MXV2 και καθάρισα (κι ας βούιζαν περισσότερο).
-
Άριστο λάστιχο, αλλά κάνει λιγάκι θόρυβο. Σε σχέση με το Yokohama A539 είναι πιο θορυβώδες.
Πάντως εγώ Michelin έβαζα, και αυτά πάντα θα βάζω!
-
Εγω φοραω στο Peugeot 307 και στο AUDI A3 Michelin Exalto και ειναι γεγονος πως ειναι αρκετα θορυβωδη συγκριτικα με τα προηγουμενα λαστιχα που φοραγαν τα αυτοκινητα. ειδικα στο Α3 στις μεγαλες ταχυτητες κανουν ενοχλητικο θορυβο. βεβαια τα λαστιχα οταν ζεσταθουν και ειδικα σε βουνισιες διαδρομες Φτερη - Καλαβρυτα ειναι βεντουζες
-
Δε νομίζω πως κάνουν υπερβολικό θόρυβο αλλά και να έκαναν πάλι θα τα έβαζα.
-
Γενικως η MICHELIN εχει αποδιξει την αξια της ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!Ειναι ελαστικα που τα δινουν ΟΛΑ μεχρι το ΤΕΛΟΣ και παρουσιαζουν την καλυτερη ομοιγενεια στην αποδοση!Ασε δε που δεν εχω δει σκασμενο michelin ακομα Εχουν καταφερει οι ανθρωποι να συνδυασουν το μαλακο σκελετο και πελμα με την αντοχη!Ειδικα ο σκελετος που πολλοι δε δινουν και πολη βαση τραβαει τα περισσοτερα ζορια, και ομως ποτε δεν εχουν παρουσιαστει στρεβλωσεις και σκασιματα!!Πρωσοπικα εχω τα Exalto σε αυτοκινητο 200 ιππων και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!Λεω πολυ και οχι απολυτα γιατι το λαθος ειναι δικο μου και θα επρεπε να ειχα βαλει τα Pilot sport!!Παρ ολα αυτα το ελαστικο δινει τον καλυτερο του εαυτο.Στην επομενη αλλαγη(σχετικα συντομα)μπαινουν οι βεντουζες!PILOT SPORT
-
Κορυφαίο λάστιχο ,τα εβαλε ο πατέρας στην merc του και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε!Το κακό ειναι οτι μειώθηκαν πολύ οι πάντες !
-
Τα χρησιμοποιώ στο προσωπικό μου 106 Rallye 16v (185/55/R14) και στο Citroen Xantia της οικογενείας (185/65/R14)...
Ο θόρυβος κύλισης είναι όντως υψηλότερος από άλλα λάστιχα, αλλά σφυρίζουν λιγότερο στο όριο (της πλευρικής πρόσφυσης) και η απόδοσή τους σε στεγνό και βρεγμένο είναι άψογη, οπότε ποιός νοιάζεται για το θόρυβο
-
AN TA XREIAZESAI GIA THN ASFALEIA SOY TA PARABLEPEIS AYTA TA PTAISMATAKIA. EINAI ALHUEIA OTI SYGKRITIKA ME ALLA TVN IDIVN EPIDOSEVN KANOYN PERISSOTERO UORYBO.
-
Ο χρήστης karapn έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να στρώσουν μετά απο κάποια χιλιόμετρα;Δεν θα το έλεγα φήμη... Για να είναι φήμη, θα πρέπει να το ακούσεις από διάφορες μεριές, και είσαι ο πρώτος που ακούω να το λέει...
Προσωπικά έχω τα λάστιχα αυτά για κάτι λιγότερο από 2 χρόνια, και είμαι ενθουσιασμένος από την συμπεριφορά, ενώ από θόρυβο σε κανένα στάδιο της χρήσης δεν έκαναν περισσότερο θόρυβο από άλλα λάστιχα που έχω δοκιμάσει.
Γενικώς τα Μισλέν κάνουν θόρυβο (στριγγλισμα) περισσότερο από άλλες μάρκες ελαστικών όταν πλησιάζεις το όριο, πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό, αφού προειδοποιεί, αλλά σε απλή κύλιση ουδέν πρόβλημα από θόρυβο.
Άν άλλαξες διάσταση ίσως φταίει αυτό, και αν δεν άλλαξες διάσταση, ίσως τα παλιά σου λάστιχα να ήταν με έμφαση στην ησυχία κι όχι τόσο στο κράτημα, οπότε αυτά να ήταν πολύ αθόρυβα, και όχι τα Εξάλτο θορυβώδη.
ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ΤΑ MICHELIN PILOT EXALTO;