-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
ΕΝΤΕΛΩΣ OFF TOPICδυστυχώς όπως και να χει έχουμε παραδωθεί όλοι μας σε αυτή τη 'μόδα'...
λίγο πολύ κάνουμε τα ίδια πράγματα, απλά ό καθένας μας ΄΄εχει διαφορετική οπτική γωνά του θέματος.
το μόνο που θα πω είναι το εξής, έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να ακούω για άλογα, ροπές, τουρμπίνες, τετρακούνες πισωκούνες, τσίτες λκπ κλπ από το στόμα του κάθε αδαή... όλοι γυρνάνε γύρο από το αυτοκίνητο από τα 14-15 ως τα 25-26 και βάλε λες και είναι προέκταση του εαυτού τους... έχουμε χάσει η κοντεύουμε να χάσουμε κάθε άλλο ενδιαφέρον και ασχολούμαστε όλοι με αυτο.. οκ, καλό είναι αλλά ως ένα σημείο...
τι θέλω να πω? αν από τα 15 διαβάζει περιοδικά του τύπου 'trendy-lifestyle-automotive' το μόνο που θα καταφέρει είναι ή να βουτήξει το αμάξι του μπαμπα και να αρχίσει τα ακροπολικά περάσματα σε κάθε κ**λοστενο της γειτονιάς του ή αν δεν το καταφέρεια αυτο να βγάλει δίπλωμα και τότε με το δώρο του μπαμπα να αρχίσει να κάνει όλα αυτα που με τόσο ζήλο διάβαζε να κάνουν άλλοι επι σειρά ετών..
αν είναι έτσι τότε που βαδίζουμε ρε παιδιά?? εγω τουλάχιστον μεγάλωσα διαβάζοντας 4Τ και ΑMS ελπίζοντας μια μέρα να πάω να οδηγήσω ένα m3 η ένα 190 evo στο spa, στο ring κλπ. τα σημερινά παιδια τι όνειρα έχουν?? πως να γράψουν χρόνους θηβών-καβάλας-σχιστο και πάλι πίσω???
Ονειρα....
Πως θα κανουν το καβουρδιστιρη τους 'Τσιτα' 'Ταπα' 'μπουνια' και τα λοιπα με 700 Ζαμπ Μπουφερ, Νιτροχωανες Προγραμματα κ Εξατμησεις -καταλυτης στο πορτ μπαγκαζ.... - , Μπουμπακια μπλε λαμπακια, πολυχρωμα οργανακια -ουτε το 747 δεν εχει τοσα- να το 'χωσει' (με μαμα αναρτιση ξερογκαζιες και τιμονιες) στο 'Πεταλο' και να το προσεξει η Σου/Ρουλα/Βουλα/ και αλλα δισυλλαβα- πιπινακια.....
Καλα που ο πιτσιρικας αδερφος μου ασολειτε με μουσικη...Για να παρει καποτε το Viper που θελει -κ εγω θελω-
-
Η πρόταση του FiestaMAN για συνάντηση μετακινήθηκε εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14270
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η πρόταση του FiestaMAN για συνάντηση μετακινήθηκε εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14270Αυτο το avatar με τρομαζει.!
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Η πρόταση του FiestaMAN για συνάντηση μετακινήθηκε εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14270
Αυτο το avatar με τρομαζει.!
Κατά τ'άλλα 'με έχεις', εεεε;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Λίγες στιγμές πίσω στο χρόνολίγες στιγμές ήταν Κώστα ή 15 λεπτά?
-
Λυπάμαι που δεν αρέσουν σε όλους αυτά που γράφω αλλά δεν το έχω σαν πρώτη προτεραιότητα!!!
Όσο για το αν πρέπει να γίνουν πίστες ούτε λόγος για διαφωνία. Πίστες με λεφτά του κράτους; Ναι και έτσι είναι μείζον εθνικό θέμα ο εμφύλιος της ασφάλτου. Πίστες όμως που να μπορούν όλοι να μάθουν να οδηγούν. Πίστες με υποδομή ίσως υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις σχολές να υποχρεούνται να κάνουν μαθήματα εντός τους χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που θα κάνει τα μαθήματα ουσιώδη και τα διπλώματα τίτλους ικανότητας. Τώρα για τις ευθείες του ¼ του μιλίου ας περιμένουν. Προτιμώ να μάθουν όλοι να στρίβουν, να φρενάρουν σωστά και να αντιδρούν έγκαιρα στο απρόοπτο παρά να μάθουν πρώτα να επιταχύνουν πάση δυνάμει!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πίστες με υποδομή ίσως υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις σχολές να υποχρεούνται να κάνουν μαθήματα εντός τους χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που θα κάνει τα μαθήματα ουσιώδη και τα διπλώματα τίτλους ικανότητας.Έχω τονίσει το 'υποχρεούνται' στην παράθεση, γιατί ενώ καλά όλα αυτά, είναι ίσως λίγο ουτοπικά. Ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δε γίνονται (από όσο ξέρω) υποχρεωτικά τέτοια πράγματα, θα απαιτήσουμε να γίνουν εδώ; Και άντε και πες ότι γίνεται και αυτό. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει η μίζα στις εξετάσεις, τι να το κάνεις; Και μετά πάμε στο πώς θα λύσουμε το πρόβλημα με τις μίζες και η ιστορία πάει πάρα πολύ μακρυά αν αρχίσουμε να ξεθάβουμε δυσκολίες στην πορεία.
Για μένα, η ουσιαστική χρησιμότητα του να έχουμε περισσότερες πίστες (όχι επιπέδου Φ1, αλλά ας είχαμε 3-4 πίστες σαν τις Σέρρες και εγώ θα ήμουν πανευτυχής) είναι να προωθηθεί λίγο περισσότερο η προσέλευση του ερασιτέχνη στην πίστα με το αυτοκίνητό του, με ταυτόχρονη άνθηση πρωταθλημάτων διάφορων κατηγοριών μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση που είμαστε, τι θα ήταν καλύτερο για τους οπαδούς της αυτοκίνησης από το να ξέρουν ότι έχουν 4-5 πίστες να επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι, τόσο ως θεατές, αλλά κυρίως ως ερασιτέχνες οδηγοί; Πόση μεγαλύτερη χαρά δε θα ήταν καθένας να δοκίμαζε τόσο τις βελτιώσεις στο αυτοκίνητό του, αλλά κυρίως και του ίδιου σαν οδηγού μέσα στην πίστα; Αυτόματα, δεν περνά το ενδιαφέρον του κόσμου σε πιο ουσιαστικά πράγματα; Αυτόματα δεν προωθείται η αυτοκίνηση στην Ελλάδα σε ένα επίπεδο πάνω; Αυτόματα δε δημιουργείται ενδιαφέρον για ξένους φορείς να διοργανώσουν events και πρωταθλήματα στην Ελλάδα;
Συνήθως, όταν υπάρχει ανάπτυξη, όλοι κερδίζουν. Το θέμα είναι να πειστούν αυτοί που πρέπει ότι ο χώρος έχει ψωμί αν θέλουν να κάνουν τις σωστές επενδύσεις.
Προσωπική μου άποψη πάντως, είμαστε μερικά έτη φωτός μακρυά από την πραγματικότητα αυτή που περιγράφω...
-
Όλοι φωνάζουμε για τις ηλίθιες εξετάσεις που γίνονται για να πάρεις ένα δίπλωμα είτε για αυτοκίνητο είτε για μηχανή. Γιατί να μην κάνουμε κάτι καλύτερο. Φτάνει ένα παρκάρισμα για να κριθείς ικανός; Όχι φυσικά. Γιατί να μην περιλαμβάνει η εκμάθηση ένα μήνη Safe track με χρήση ακόμα και εξομοιωτών. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει; Δεν νομίζω ότι είναι ακατόρθωτο. Θα μπορούσαν πολλές περιοχές να έχουν μικρές πίστες ικανές να εξυπηρετήσουν τέτοιους σκοπούς και σε αυτές υποχρεωτικά να γίνονται κάποια μαθήματα και οι εξετάσεις. Το αν γίνονται αλλού λίγο με νοιάζει. Ας το κάνουμε εμείς πρώτοι!!! Η τοπική αυτοδιοίκηση παίρνει πακτωλό χρημάτων από τις κλήσεις ας τα ανταποδώσει κάνοντας την υποδομή. Τα μαθήματα εξάλλου δεν θα είναι δωρεάν.
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...TFRC