Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 44
    • 45
    • 21 / 45
    Αντίλογος
    54
    898
    1029
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gavriil1 last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
      Do you feel lucky?

Punk!

Το τελευται σε μενα πηγε Pai Mei?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        krieza last edited by

Εγω νομιζω οτι υπαρχουν βασικες διαφορες στην πολιτικη βουληση και σκεψη στην Ευρωπη

Καλα να μιλανε για πολιτικη βουληση οι Αμερικανοι??
        Αυτοι που εξεθρεψαν ΚΑΙ γεννησαν το Μπιν Λαντεν το Σανταμ και ολους τους τυραννους επι γης??

Οσο για τη σκεψη ας το αφησουμε.....
        Σκεφτονται οι πολιτικοι εκεινοι που εχουν μυαλο και οχι σκ@τ@ πατημενα σαν το Μπους και την Αμερικανικη Νεοδεξια.....

Οσο για τη τρομοκρατια???
        ΑΣ θυμηθουν την Οκλαχομα και το ΜακΒη και ας το βουλωσουν επιτελους

• S
          syele last edited by

Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:

Τεραστια συζητηση, εξαιρετη ερωτηση και θεμα με τεραστιο ρισκο διοτι και παλι συζηταμε για κατι για το οποιο βαζω στοιχημα το 100% των Ελληνων στο φορουμ διαφωνουν 100% με αυτα που θα πω.

Εαν μιλησω εξω απο τα δοντια ακομη και ο Δημητρης (2004) θα με βαρεσει

Τελος παντων.

Η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα. Είπαμε καλό είναι να μαθαίνουμε τον τρόπο σκέψης από την απέναντι πλευρά.

Να αρχισω απο τα απλα και ξαστερα. Οποτε υπηρξε αριστερη κυβερνηση στις ΗΠΑ (αριστερη για τις ΗΠΑ), δηλαδη οποτε ειχαμε Δημοκρατη προεδρο, οι σχεσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπη ηταν παντα καλυτερες απο την αλλη περιπτωση. Γιατι?

Γιατί είναι προφανές ότι πλησιάζουν πιο πολύ ιδεολογικά αν και απέχουν αρκετά.

Οι ΗΠΑ ειχαν Δημοκρατη προεδρο στην εξουσια πολυ λιγες φορες. Γιατι?

Το λες και φαίνεται ότι όντως είναι πολύ λίγες φορές. Αλλά τον τελευταίο αιώνα (από το 1901 και μετά) πάνω-κάτω έχουν κυβερνήσει τα ίδια χρόνια. 56 οι Ρεπουμπλικάνοι και 48 οι Δημοκρατικοί.

Οσο και να μην θελετε να το παραδεχτητε στην Ευρωπη, ο τροπος αντιληψης των ΗΠΑμερικανων πολιτων για το πως λειτουργει αυτος ο κοσμος και για το τι εχει παραπανω σημασια απο κατι αλλο, ειναι πολυ διαφορετικος απο οτι ο δικος σας. Ο λογος που λεω οτι δεν θελει η Ευρωπη να το παραδεχθει ειναι διοτι καθε φορα που ακουω καποιον αντι-αμερικανο να μιλαει, 9 στις 10 φορες θα προσθεσει οτι 'δεν εχω εγω προβλημα με τους πολιτες των ΗΠΑ, εχω προβλημα με την κυβερνηση'.

ΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Αυτό είναι σωστό. Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.

Αλλα γιατι δεν μπορουν στην Ευρωπη να καταλαβουν και να παραδεχθουν αυτο που εγραψα πιο πανω. Οτι ο τροπος αντιληψης των ΗΠΑμερικανων πολιτων για το πως λειτουργει αυτος ο κοσμος και για το τι εχει παραπανω σημασια απο κατι αλλο, ειναι πολυ διαφορετικος απο οτι αυτος των Ευρωπαιων.

Σ' αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο. Και οι δύο πλευρές θεωρούν τα ίδια πράγματα ότι έχουν σημασία. Νομίζω πως οι μέθοδοι διαφέρουν. Στην από εκεί πλευρά δεν τα 'κρύβουν' τόσο καλά, όσο οι εδώ. Είμαστε (οι Ευρωπαίοι) λίγο έως αρκετά πιο προσεκτικοί.

Δεν ειναι θεμα κυβερνησης. Εαν ηταν, θα κυβερνουσε ανετα ο Κερι σημερα και θα ειχαμε περισσοτερες αριστερες κυβερνησεις να νικανε στις εκλογες απο οτι ειχαμε.

Είπαμε ότι αυτό δεν ισχύει, εκτός κι αν αναφέρεσαι στα τελευταία 30 χρόνια μόνο που είναι 22-12 τα χρόνια.

Γιατι λεω αριστερες? Και αυτο με φερνει στο δευτερο μερος της περιληψης:

Ητε ειναι καλο ητε κακο, οπως θες παρτο οποιος και εαν εισαι, η Ευρωπη παντα βρισκοταν πιο αριστερα των ΗΠΑ (και μιλαω σε βαση πολιτων) και σημερα ειναι στην πιο αριστερη μερια που θυμαμαι προσωπικα και ξερω απο την ιστορια που διαβασα (ασχετο αυτο ομως με το κυριως θεμα).

Υπαρχουν χιλαδες σημαδια τα οποια οχι διαβαιβεωνουν οτι η πορεια της Ευρωπη προς τον αριστερο τροπο σκεψης, οχι μονο συνεχιζεται αλλα και επιταχυνεται. Ξαναλεω, δεν κρινω τιποτε. Λεω τα πραγματα οπως τα βλεπω εγω και πολλοι μα παρα πολλοι ΗΠΑμερικανοι (η πλειονότητα).

Θα ήθελα να μου αναφέρεις μερικά από αυτά τα σημάδια. Εγώ πάντως θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει πάλι μια στροφή προς τα δεξιά. Οι κοινωνίες, νομίζω, θα γίνονται ολοένα και πιο συντηρητικές. Αυτή την αίσθηση αποκομίζω

Για να διευκρινησω που ακριβως βρισκετε η Ευρωπη σημερα απο πλευρες του ποσο αριστερη ειναι λεω τουτο:

Εχουμε τους φιλελευθερους στην ακρα αριστερα, ας πουμε απο το -50 μεχρι το -25, στο -25 αρχιζουν οι Δημοκρατες (αριστεροι) μεχρι το 0 που ειναι το κεντρο. Απο το 0 αρχιζουν οι κεντροδεξιοι και δεξιοι μεχρι το +25 οι δεξιοι. Απο το +25 αρχιζουν οι ακροδεξιοι μεχρι το +50 που ειναι το πιο ακρο.

Η Ευρωπη πριν 20 χρονια ηταν στο -20, σημερα ειναι στο -30 (και πεζεται απο χωρα σε χωρα με μερικες εξαιρεσεις). Αυτο σου δηχνει ακριβως τι εννοω. Ξαναλεω οτι αυτη δεν ειναι μονο η γνωμη μου, αλλα η γνωμη πολλω ΗΠΑμερικανων τωρα που την ψαχνουν παραπανω απο ποτε την πολιτικη διοτι ερχεται στο προσκηνιο (οταν δεν παιζει ρολο την αφηνουν δεν νοιαζοντε).

Αν αυτό μου το έλεγες πριν 10 χρόνια ίσως να συμφωνούσα

Και τελος να υπογραμισσω ακομα κατι. Το παραπανω δεν εχει να κανει τοσο με κυβερνησεις κρατων της Ευρωπης αλλα με τους πολιτες και την αντιληψη αυτων. Αυτο κανει την διαφορα στο τελος anyway. (Οι ΗΠΑ ειναι αυτοι που ειναι λογο των πολιτων, οχι της κυβερνησης.)

Σωστό

• G
            gavriil1 last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Τεραστια συζητηση, εξαιρετη ερωτηση και θεμα με τεραστιο ρισκο διοτι και παλι συζηταμε για κατι για το οποιο βαζω στοιχημα το 100% των Ελληνων στο φορουμ διαφωνουν 100% με αυτα που θα πω.

Εαν μιλησω εξω απο τα δοντια ακομη και ο Δημητρης (2004) θα με βαρεσει

Τελος παντων.

Η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα. Είπαμε καλό είναι να μαθαίνουμε τον τρόπο σκέψης από την απέναντι πλευρά.

Δεν ειπα οτι η διαφωνια ειναι κακο πραγμα, απλα ο τροπος που διαφωνουν μερικοι ειναι...οπως θες χαρακτηρισε τον.

• K
              krieza last edited by

Εγω νομιζω οτι υπαρχουν βασικες διαφορες στην πολιτικη βουληση και σκεψη στην Ευρωπη

Αυτοι που εξεθρεψαν ΚΑΙ γεννησαν το Μπιν Λαντεν το Σανταμ και ολους τους τυραννους επι γης??

Σκεφτονται οι πολιτικοι εκεινοι που εχουν μυαλο και οχι σκ@τ@ πατημενα σαν το Μπους και την Αμερικανικη Νεοδεξια.....

• S
                syele last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

Σε παρακαλώ φίλε KRIEZA να σταματήσεις τους χαρακτηρισμούς. Moderator

• T
                  traveller last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

Για τον Τραβελλερ το σχολιο μου ειναι οτι ειναι παραπληροφορημενος και ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. Αυτα.

Παραπληροφορημένο είναι το μάτι σου -- διαγράφηκε προσβλητική έκφραση --.

TRAVELLER εχω την εντυπωση οτι αδικεις -- διαγράφηκε προσβλητική έκφραση -- ......

Δικές τους εφημερίδες τα γράφουν και δικά τους περιοδικά. Δε έγραψα τίποτα από το indymedia ούτε και από άλλα παρεμφερή site. Από δικά τους έγραψα, έδωσα και το βιβλίο τι άλλο να κάνω;;
                  Όλο τραμπουκισμούς και ψέματα γράφουν.

ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΟΣ

'Αισθάνεστε ποτέ ότι ανήκετε σε έθνος ηλιθίων;;
                  Συνήθιζα να παρηγοριέμαι για την έκταση της βλακείας σε αυτή τη χώρα επαναλαμβάνοντας στον ευατό μου το εξής: Ακόμα και αν υπάρχουν 200 εκατομμύρια παντελώς ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα, απομένουν τουλάχιστο 80 εκατομμύρια που θα καταλάβουν αυτά που λέω και αυτοί είναι περισσότεροι από τους κατοίκους του Η.Β και της Ισλανδίας μαζί.[..] Αν, λοιπόν ζείτε σε μια χώρα όπου 44 εκατομμύρια δε μπορούν να διαβάσουν και ίσως άλλα 200 εκατομμύρια μπορούν να διαβάσουν αλλά συνήθως δεν το κάνουν-τότε φίλοι μου, ζούμε σε ένα πολύ τρομακτικό μέρος. Ενα έθνος που όχι μόνο βγάζει αναλφάβητους αποφοίτους πανεπιστημίων ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΔΑΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ, είναι ένα έθνος που δε θάπρεπε να εξουσιάζει τον κόσμο-τουλάχιστο όχι ως τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών του είναι σε θέση να εντοπίσει το Κοσσυφοπέδιο (ή οποιοδήποτε άλλο μέρος έχει βομβαρδίσει το χάρτη..'

Απόσπασμα από το πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου του Μάικλ Μουρ : 'Ηλίθιοι Λευκοί', σελίδες 130-131-132.
                  (η φραση με τα κεφαλαία γράμματα ανήκει στο συγγραφέα καθώς επίσης και ο τίτλος, που είναι ο τίτλος του κεφαλαίου)

Για του λόγου το αληθές...
                  Πέρσι στην εκπομπή του Κούλογλου, είχε διάφορες συνεντεύξεις από την εποχή του πολέμου του Αφγανιστάν.
                  Σε μια από αυτές μίλαγε η Κοντολύσσα και έλεγε ακριβώς τα εξής : 'Όταν είδαμε που ήταν το Αφγανιστάν, τρομάξαμε..'

Τώρα εγω τι διάολο να πω παραπάνω;;;

• P
                    pai-mei last edited by

Do you feel lucky?

Punk!

Are you talking to me?

• G
                      gavriil1 last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Το λες και φαίνεται ότι όντως είναι πολύ λίγες φορές. Αλλά τον τελευταίο αιώνα (από το 1901 και μετά) πάνω-κάτω έχουν κυβερνήσει τα ίδια χρόνια. 56 οι Ρεπουμπλικάνοι και 48 οι Δημοκρατικοί.

Κατα αρχην τον τελευταιο αιωνα υπηρξε ενας Προεδρος και αυτος ειναι Ρεπουμπλικανος.

Αλλα καταλαβαινω τι θες να πεις.

Δεν εχω ιδεα απο που παιρνεις τα στοιχεια σου φιλε μου αλλα πρωτον, δεν ειναι δυνατον να υπηρξαν 48+56=104 Προεδροι απο το 1901 διοτι μαθηματικα ειναι αδυνατον κατι τετοιο.

Απο το 1901 εχουμε 18 Προεδρους απο τους οποιους 11 Ρεπουμπλικανους και 7 Δημοκρατες.

Republican Theodore Roosevelt 1901 - 1909
                      Republican William Howard Taft 1909 - 1913
                      Democratic Woodrow Wilson 1913 - 1921
                      Republican Warren Gamaliel Harding 1921 - 1923
                      Republican Calvin Coolidge 1923 - 1929
                      Republican Herbert Clark Hoover 1929 - 1933
                      Democratic Franklin Delano Roosevelt 1933 - 1945
                      Democratic Harry S. Truman 1945 - 1953
                      Republican Dwight David Eisenhower 1953 - 1961
                      Democratic John Fitzgerald Kennedy 1961 - 1963
                      Democratic Lyndon Baines Johnson 1963 - 1969
                      Republican Richard Milhous Nixon 1969 - 1974
                      Republican Gerald Rudolph Ford 1974 - 1977
                      Democratic James Earl Carter, Jr. 1977 - 1981
                      Republican Ronald Wilson Reagan 1981 - 1989
                      Republican George Herbert Walker Bush 1989 - 1993
                      Democratic William Jefferson Clinton 1993 - 2001
                      Republican George Walker Bush 2001 - Present

Τα χρονια που αρχηγευσαν οι Ρεπουμπλικανοι ειναι 60 για τους Ρεπουμπλικανους μεχρι το 2008 που θα τελειωσει η θητεια του Μπους.

Ομως οπως βλεπεις απο το 1953 που ειναι πολυ πιο σχετικα χρονια με μας, ως σημερα, εχουμε 6 ρεπουμπλικανους και 4 δημοκρατες. Δηλαδη οι ρεπουμπλικανοι αρχηγευουν 33% παραπανω των δημοκρατων.

36 χρονια για τους ρεπ. (μεχρτι το 2008), 19 μονο για τους δημοκρατες.

• K
                        krieza last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Σε παρακαλώ φίλε KRIEZA να σταματήσεις τους χαρακτηρισμούς. Moderator

Για μισο λεπτο ρε moderator ποιον χαρακτηρισα??
                        Αναφερθηκα σε προσωπο που θιχτηκε??
                        Η μηπως θιχτηκες εσυ που χαρακτηρισα το Μπους??

Για σε παρακαλω πολυ.
                        Και να σου πω και κατι αλλο και δε μενδιαφερει οτι ποινη και να μου ριξεις....
                        Δεν ειδα να επεμβαινεις οταν ο οποιοσδηποτε που εχεις μαζι του συμπαθειες η οτιδηποτε αλλο μας βγαζει σχεδον αγραμματους και παραπληροφορημενους οταν μας βριζει και σαν ατομα και σαν Ελληνες το καθε κομπλεξικο που βρισκεται πισω απο ενα πληκτρολογιο....
                        Αν θες να κρατησεις το επιπεδο του φορουμ ψηλα πηγαινε στις αρχες του τοπικ αυτου και του αλλου σχετικα με τη βοηθεια να δεις ποιος αρχισε τις ειρωνιες ποιος μιλησε για ηλιθιους μυγιαγγυχτους κλπ και ελα να τα ξανασυζητησουμε....
                        Και στο τελος τελος τι φοβασαι μηπως σε κακοχαρακτηρισουν???
                        Στο ξαναλεω:ΔΕ με ενδιαφερει οτι και να κανεις.Αν θες ριξε μου BAN.Λιγο με νοιαζει.
                        Οσο ειμαι ενεργος ομως θα απανταω οπως νομιζω εγω (απο τη στιγμη που δεν προσβαλλω κανεναν) σε οποιον υποτιμα τη νοημοσυνη μου κρυμμενος πισω απο μια οθονη και ενα πληκτρολογιο πουλωντας μου πνευμα.....

• G
                          gavriil1 last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

Αλλα γιατι δεν μπορουν στην Ευρωπη να καταλαβουν και να παραδεχθουν αυτο που εγραψα πιο πανω. Οτι ο τροπος αντιληψης των ΗΠΑμερικανων πολιτων για το πως λειτουργει αυτος ο κοσμος και για το τι εχει παραπανω σημασια απο κατι αλλο, ειναι πολυ διαφορετικος απο οτι αυτος των Ευρωπαιων.

Σ' αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο. Και οι δύο πλευρές θεωρούν τα ίδια πράγματα ότι έχουν σημασία. Νομίζω πως οι μέθοδοι διαφέρουν. Στην από εκεί πλευρά δεν τα 'κρύβουν' τόσο καλά, όσο οι εδώ. Είμαστε (οι Ευρωπαίοι) λίγο έως αρκετά πιο προσεκτικοί.

Ευτοιχως ή οχι φιλε μου, υπαρχουν πολυ περισσοτερες και μεγαλυτερες διαφορες μεταξυ Ευρωπης και ΗΠΑ απο οτι υπηρχαν και θελουμε να παραδχθουμε. Δεν ειναι μονο θεμα μεθοδων.

Δεν ειναι θεμα κυβερνησης. Εαν ηταν, θα κυβερνουσε ανετα ο Κερι σημερα και θα ειχαμε περισσοτερες αριστερες κυβερνησεις να νικανε στις εκλογες απο οτι ειχαμε.

Είπαμε ότι αυτό δεν ισχύει, εκτός κι αν αναφέρεσαι στα τελευταία 30 χρόνια μόνο που είναι 22-12 τα χρόνια.

Ισχυει οπως ειδες απο την παραπανω σωστη αυτη την φορα αναλυση Προεδρων ΗΠΑ.

Γιατι λεω αριστερες? Και αυτο με φερνει στο δευτερο μερος της περιληψης:

Ητε ειναι καλο ητε κακο, οπως θες παρτο οποιος και εαν εισαι, η Ευρωπη παντα βρισκοταν πιο αριστερα των ΗΠΑ (και μιλαω σε βαση πολιτων) και σημερα ειναι στην πιο αριστερη μερια που θυμαμαι προσωπικα και ξερω απο την ιστορια που διαβασα (ασχετο αυτο ομως με το κυριως θεμα).

Υπαρχουν χιλαδες σημαδια τα οποια οχι διαβαιβεωνουν οτι η πορεια της Ευρωπη προς τον αριστερο τροπο σκεψης, οχι μονο συνεχιζεται αλλα και επιταχυνεται. Ξαναλεω, δεν κρινω τιποτε. Λεω τα πραγματα οπως τα βλεπω εγω και πολλοι μα παρα πολλοι ΗΠΑμερικανοι (η πλειονότητα).

Θα ήθελα να μου αναφέρεις μερικά από αυτά τα σημάδια. Εγώ πάντως θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει πάλι μια στροφή προς τα δεξιά. Οι κοινωνίες, νομίζω, θα γίνονται ολοένα και πιο συντηρητικές. Αυτή την αίσθηση αποκομίζω

Εαν αναφερω σημαδια θα γινει μπαχαλο το φορουμ (οχι μονο το τοπικ). Αλλη φορα.

Για να διευκρινησω που ακριβως βρισκετε η Ευρωπη σημερα απο πλευρες του ποσο αριστερη ειναι λεω τουτο:

Εχουμε τους φιλελευθερους στην ακρα αριστερα, ας πουμε απο το -50 μεχρι το -25, στο -25 αρχιζουν οι Δημοκρατες (αριστεροι) μεχρι το 0 που ειναι το κεντρο. Απο το 0 αρχιζουν οι κεντροδεξιοι και δεξιοι μεχρι το +25 οι δεξιοι. Απο το +25 αρχιζουν οι ακροδεξιοι μεχρι το +50 που ειναι το πιο ακρο.

Η Ευρωπη πριν 20 χρονια ηταν στο -20, σημερα ειναι στο -30 (και πεζεται απο χωρα σε χωρα με μερικες εξαιρεσεις). Αυτο σου δηχνει ακριβως τι εννοω. Ξαναλεω οτι αυτη δεν ειναι μονο η γνωμη μου, αλλα η γνωμη πολλω ΗΠΑμερικανων τωρα που την ψαχνουν παραπανω απο ποτε την πολιτικη διοτι ερχεται στο προσκηνιο (οταν δεν παιζει ρολο την αφηνουν δεν νοιαζοντε).

Αν αυτό μου το έλεγες πριν 10 χρόνια ίσως να συμφωνούσα

Γιατι?

Και τελος να υπογραμισσω ακομα κατι. Το παραπανω δεν εχει να κανει τοσο με κυβερνησεις κρατων της Ευρωπης αλλα με τους πολιτες και την αντιληψη αυτων. Αυτο κανει την διαφορα στο τελος anyway. (Οι ΗΠΑ ειναι αυτοι που ειναι λογο των πολιτων, οχι της κυβερνησης.)

Σωστό

Χαιρομε που συμφωνουμε σε κατι.

• K
                            krieza last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
                            **ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΟΣ

'Αισθάνεστε ποτέ ότι ανήκετε σε έθνος ηλιθίων;;
                            Συνήθιζα να παρηγοριέμαι για την έκταση της βλακείας σε αυτή τη χώρα επαναλαμβάνοντας στον ευατό μου το εξής: Ακόμα και αν υπάρχουν 200 εκατομμύρια παντελώς ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα, απομένουν τουλάχιστο 80 εκατομμύρια που θα καταλάβουν αυτά που λέω και αυτοί είναι περισσότεροι από τους κατοίκους του Η.Β και της Ισλανδίας μαζί.[..] Αν, λοιπόν ζείτε σε μια χώρα όπου 44 εκατομμύρια δε μπορούν να διαβάσουν και ίσως άλλα 200 εκατομμύρια μπορούν να διαβάσουν αλλά συνήθως δεν το κάνουν-τότε φίλοι μου, ζούμε σε ένα πολύ τρομακτικό μέρος. Ενα έθνος που όχι μόνο βγάζει αναλφάβητους αποφοίτους πανεπιστημίων ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΔΑΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ, είναι ένα έθνος που δε θάπρεπε να εξουσιάζει τον κόσμο-τουλάχιστο όχι ως τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών του είναι σε θέση να εντοπίσει το Κοσσυφοπέδιο (ή οποιοδήποτε άλλο μέρος έχει βομβαρδίσει το χάρτη..'

**
                            Απόσπασμα από το πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου του Μάικλ Μουρ : 'Ηλίθιοι Λευκοί', σελίδες 130-131-132.
                            (η φραση με τα κεφαλαία γράμματα ανήκει στο συγγραφέα καθώς επίσης και ο τίτλος, που είναι ο τίτλος του κεφαλαίου)

Για του λόγου το αληθές...
                            Πέρσι στην εκπομπή του Κούλογλου, είχε διάφορες συνεντεύξεις από την εποχή του πολέμου του Αφγανιστάν.
                            Σε μια από αυτές μίλαγε η Κοντολύσσα και έλεγε ακριβώς τα εξής : 'Όταν είδαμε που ήταν το Αφγανιστάν, τρομάξαμε..'

Τώρα εγω τι διάολο να πω παραπάνω;;;

ΤRAVELLER εγραψες!!!!!
                            Και εσυ και ο Μουρ και φυσικα η κοντολυσσα

• T
                              traveller last edited by

Aστα να πάνε φίλε 'KRIEZA'...ποιος Μουρ και ποια δολλάρια και ποια λεφτά και ποια δημοκρατία και πράσινα άλογα...άστα να παν στο διάολο...

Εδώ δεν έχουν επικυρώσει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του παιδιού.

'Κλαφτα Χαράλαμπε' που λέμε...

• K
                                krieza last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
                                Aστα να πάνε φίλε 'KRIEZA'...ποιος Μουρ και ποια δολλάρια και ποια λεφτά και ποια δημοκρατία και πράσινα άλογα...άστα να παν στο διάολο...

Εδώ δεν έχουν επικυρώσει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του παιδιού.

'Κλαφτα Χαράλαμπε' που λέμε...

Τι λες ρε φιλε!!!!!

Και εγω που νομιζα οτι ο αμερικανος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου!!!!

• T
                                  titsataki last edited by

Δεν τελειωνει ποτε ετσι.

Μαλλον ο Γαβριηλ εννοει καθε φορα που εχουμε δημοκρατικο προεδρο εχουμε αριστερη κυβερνηση. Μερικοι ειναι πιο liberal και μερικοι λιγωτερο. το ιδιο και με τους ρεπουμπλικανους αλλοι ειναι πιο συντηρητικοι και αλλοι οχι. Πχ. ο τωρινος Bush ειναι πιο συντηρητικος απο τον πατερα του.

Νικος

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:

Καταλαβαίνω ότι στην Αμερική όλοι (και εσύ) δίνετε ίσως λίγο διαφορετικό νόημα στη λέξη 'αριστερά', αλλά το ότι η Ευρώπη είναι στην ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι ΛΑΘΟΣ, από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς.

Το υπογραμισσα αυτο 20 φορες.

(Να με συμπαθάς αν έκανα λάθος στις πολιτικές σου προτιμήσεις)

Στο υπογραμμίζω κι εγώ: ΟΣΟ διαφορετικά κι αν το βλέπετε, ο όρος ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ΛΑΘΟΣ για να χαρακτηρίσει την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Noμιζω οτι εχουμε κολλησει με την λεξη. Εγω νομιζω οτι υπαρχουν βασικες διαφορες στην πολιτικη βουληση και σκεψη στην Ευρωπη. πες το η Ευρωπη ειναι ακρα αριστερα η Ευρωπη ειναι πανω η κατω.

Αλλα και πολες φορες τι βλεπω ειναι οτι φθανουνε στην κοντινες αποφασεις. Αλλα η τακτικη διαφερει.

Νικος

Νίκο μου, υπάρχει λόγος που κόλλησα με την λέξη! Ο χαρακτηρισμός 'άκρο', 'ακραίος' είναι indisputable (καλά το λέω???), ίδιος σε ΚΑΘΕ λεξικό στον κόσμο, αμερικανικό ή ευρωπαϊκό. Σημαίνει κάτι περιθωριακό και συνήθως κακό, και ΔΕΝ νομίζω ότι μπορεί να περιγράψει την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.

• K
                                    krusenstern last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:
                                    Δεν τελειωνει ποτε ετσι.

Μαλλον ο Γαβριηλ εννοει καθε φορα που εχουμε δημοκρατικο προεδρο εχουμε αριστερη κυβερνηση. Μερικοι ειναι πιο liberal και μερικοι λιγωτερο. το ιδιο και με τους ρεπουμπλικανους αλλοι ειναι πιο συντηρητικοι και αλλοι οχι. Πχ. ο τωρινος Bush ειναι πιο συντηρητικος απο τον πατερα του.

Νικος

άσχετο. Τον εγκρίνεις τον Bush? Εννοώ συνολικά την πολιτική της κυβέρνησής του.

• K
                                      krieza last edited by

Που λες Traveller οι δημοκρατικοι προεδροι στις ΗΠΑ ειναι αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο αριστεροι!!!!!
                                      (με την αμερικανικη εννοια βεβεως βεβεως )
                                      Για να θυμηθουμε μερικους:
                                      Κενεντυ: Αποβαση στο κολπο των χοιρων (Κουβα) καθαρα αριστερη πολιτικη.
                                      Τζονσον:Κορυφωση της εκστρατειας στο Βιετναμ .Καλα εδω μιλαμε για πολιτικη Λενιν Σταλιν και Μπρεζνιεφ μαζι.....
                                      Καρτερ:Επεμβαση στο Ιραν υποστηριξη των ταγματων θανατου στη Γουατεμαλα.Μιλαμε αντιγραφη του Τροτσκι....
                                      Κλιντον:Βομβαρδισμοι στη Γιουγκοσλαβια (αυτη η αποφαση παρθηκε μετα τη π!πα της Μονικας η πριν??) Μαρξιστικη Λενινιστικη και Μαο'ι'κη πολιτικη μαζι (πως λεμε τρια σε ενα.....Κατι σαν το ultrex ρε παιδι μου ενα πραγμα)

Τελικα Traveller η Σοβιετικη Ενωση υπαρχει.Ανασταινεται οταν στις ΗΠΑ βγαινει δημοκρατικος προεδρος.....

**Στο χωριο μου λενε φιλε Traveller οτι τελικα ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν..... **

• T
                                        titsataki last edited by

Do you feel lucky?

Punk!

Μαλλον βλεπει πολα εργα με τον Clint Eastwood.

Nikos

• S
                                          syele last edited by

Κατα αρχην τον τελευταιο αιωνα υπηρξε ενας Προεδρος και αυτος ειναι Ρεπουμπλικανος.

Αλλα καταλαβαινω τι θες να πεις.

Δεν εχω ιδεα απο που παιρνεις τα στοιχεια σου φιλε μου αλλα πρωτον, δεν ειναι δυνατον να υπηρξαν 48+56=104 Προεδροι απο το 1901 διοτι μαθηματικα ειναι αδυνατον κατι τετοιο.

Απο το 1901 εχουμε 18 Προεδρους απο τους οποιους 11 Ρεπουμπλικανους και 7 Δημοκρατες.

Republican Theodore Roosevelt 1901 - 1909
                                          Republican William Howard Taft 1909 - 1913
                                          Democratic Woodrow Wilson 1913 - 1921
                                          Republican Warren Gamaliel Harding 1921 - 1923
                                          Republican Calvin Coolidge 1923 - 1929
                                          Republican Herbert Clark Hoover 1929 - 1933
                                          Democratic Franklin Delano Roosevelt 1933 - 1945
                                          Democratic Harry S. Truman 1945 - 1953
                                          Republican Dwight David Eisenhower 1953 - 1961
                                          Democratic John Fitzgerald Kennedy 1961 - 1963
                                          Democratic Lyndon Baines Johnson 1963 - 1969
                                          Republican Richard Milhous Nixon 1969 - 1974
                                          Republican Gerald Rudolph Ford 1974 - 1977
                                          Democratic James Earl Carter, Jr. 1977 - 1981
                                          Republican Ronald Wilson Reagan 1981 - 1989
                                          Republican George Herbert Walker Bush 1989 - 1993
                                          Democratic William Jefferson Clinton 1993 - 2001
                                          Republican George Walker Bush 2001 - Present

Τα χρονια που αρχηγευσαν οι Ρεπουμπλικανοι ειναι 60 για τους Ρεπουμπλικανους μεχρι το 2008 που θα τελειωσει η θητεια του Μπους.

Ομως οπως βλεπεις απο το 1953 που ειναι πολυ πιο σχετικα χρονια με μας, ως σημερα, εχουμε 6 ρεπουμπλικανους και 4 δημοκρατες. Δηλαδη οι ρεπουμπλικανοι αρχηγευουν 33% παραπανω των δημοκρατων.

36 χρονια για τους ρεπ. (μεχρτι το 2008), 19 μονο για τους δημοκρατες.

Καλά είσαι φοβερός

Έρχεσαι και αμφισβητείς τα στοιχεία μου ενώ έχουμε καταλήξει στα ίδια νούμερα. Εγώ έβαλα μέχρι σήμερα και έβγαλα τα χρόνια των Ρεποθμπλικάνων 56. Εσύ πρόσθεσες και τα επόμενα 4 και τα έβγαλες 60
                                          Μη διαφωνείς μόνο και μόνο για να διαφωνήσεις.

Και γιατί παρακαλώ τα σχετικά με μας χρόνια είναι από το 1953 και όχι από το 1945 ή από το 1961?

Όπως και να το δεις δεν υπάρχει η διαφορά που θέλεις να περάσεις

• C
                                            charmak66 last edited by

Να προσθέσω και γω τη διαφωνία μου στον χαρακτηρισμό της Ευρώπης ως 'άκρα αριστερά':

Πολλές από τις πρόσφατες κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών είναι/ήταν σοσιαλιστικές.Δηλαδή ήπια αρειστερές ή κεντροαριστερές.
                                            Το πρόβλημα (ή 'πρόβλημα) είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται βασιλικότερες του βασιλέως,δηλαδή δεξιότερες των δεξιών...

Αν η Ευρώπη σήμερα μπαίνει στο -20 στην Γαβριήλειο Κλίμακα τότε θα σηκωθούν από τον τάφο τους οι πραγματικοί αριστεροί και θα μας πλακώσουν στο ξύλο.

Όταν μιλάμε για διαφορές μεταξύ Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών τι εννοούμε πρακτικά;
                                            Τι θα άλλαζε αν ο Κέρυ είχε εκλεγεί πρόεδρος;
                                            Πώς μπορεί ο Κέρυ να χαρακτηριστεί 'αριστερότερος' του Μπους;
                                            Από τη στιγμή που οι βασικές και απαράβατες αξίες των ΗΠΑ,είναι το ελεύθερο εμπόριο,ο ελεύθερος ανταγωνισμός,'best man for th job,καπιταλισμός-ο θάνατός μου η ζωή σου,πόσο αριστερά μπορεί να πάει ο Κέρυ και ο κάθε Κέρυ)
                                            Μήπως εννοείτε περισσότερο κοινωνικό κράτος ή μεγαλύτερη φορολογία στους πλούσιους;

Με λίγα λόγια,ρωτάω:
                                            Με το υπάρχον σύστημα οικονομικών,κοινωνικών και πολιτικών αξιών που επικρατεί στις ΗΠΑ,τι περιθώριο απόκλισης (προς τα δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω) μπορεί να φέρει ένας Πρόεδρος (σε αποδεκτά επίπεδα εννοείται)
                                            Με τους δεδομένους δεσμούς εξάρτησης εκλογής Προέδρου και νχρηματοδότησης από εταιρίες,πόσο ελεύθερος κινήσεων μπορεί να είναι;

(μ'αρέσει που είπα με λίγα λόγια )

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 44